Švédsko – Slovensko 0:4 (kon.)
konec
Švédsko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Slovensko
Sobota 19.02.2022, 14:10 • National Indoor Stadium (Peking) • Olympijské hry - muži • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:30
    Zápas se samozřejmě dohrává už jen z povinnosti. Slovenští hokejisté čekají na závěrečnou sirénu, radostí štěstím klepou hokejkami o mantinel. Naši východní sousedé prožívají v rámci samostatné země historické okamžiky a my jim to musíme přát!
    58:46 Pavol REGENDA - 0:4
     
    58:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Švédové zkusili hru bez gólmana ještě jednou, výsledkem byl další inkasovaný gól. Váhajícího Theodora Lennströma obral o černou gumu PAVOL REGENDA, načež puk bez potíží dovezl do brány a zaznamenal první gólový úspěch na turnaji. Bez asistence.
    58:26 Juraj SLAFKOVSKÝ - 0:3
     
    58:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, Slováci budou bronzoví! Střelu Cehlárika srazil Henrik Tömmernes pouze k JURAJI SLAFKOVSKÉMU, pro sedmnáctiletého slovenského ostrostřelce nebyl žádný problém poslat puk do prázdné brány. Asistence: Peter Cehlárik.
     
    58:10
    Švédsko získalo útočné pásmo a Lars Johansson upaluje na střídačku! Reprezentace Tre Kronor zkouší powerplay, je si vědoma, že nemá co ztratit!
     
    56:03
    Úplně volný zakončoval z osy hřiště Miloš Roman. Při forhendové ráně upadl, Johanssonovu svatyni poměrně výrazně přestřelil!
    50:13 Peter Cehlárik v úniku neuspěl
     
    50:13
    Rozhodnutí měl na holi Peter Cehlárik! Ujížděl sám na Larse Johanssona, ale únik gólově nezakončil, forhendem vypálil do levého ramene brankáře!
     
    42:21
    Frustrace švédských hokejistů se stupňuje. Tato slova potvrdil Daniel Brodin, jenž po přerušení hry trefil rukavicí do obličeje Marinčina a už si odjíždí odsedět dvě minuty za hrubost.
     
    33:41
    Zbytečné komplikace přidělal slovenskému národnímu týmu Peter Cehlárik. U mantinelu totiž sevřel puk déle, než pravidla dovolují. Dvě minuty za zdržování hry jsou naprosto zasloužené.
    32:47 Samuel TAKÁČ - 0:2
     
    32:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská střídačka vybouchla nadšením, neboť jejich první přesilovou hru na turnaji využil SAMUEL TAKÁČ! Z levého kruhu vypálil forhendem z první a ani v tomto případě nemůže mít Johansson čisté svědomí, protože nechal mezírku mezi pravým betonem a vyrážečkou, právě tudy kotouč propadl za jeho záda. Asistence: Pavol Regenda.
     
    30:54
    Ne na dlouho! Krátce po návratu Landera putuje na lavici hanby Dennis Everberg. Třicetiletý útočník zezadu nepochopitelně narazil ramenem do hlavy Regendy a může být rád, že dostal jen dvě minuty, nikoliv vyšší trest.
     
    28:45
    První přesilovou hru si zahrají i Slováci. Zbytečný prohřešek v útočné třetině předvedl švédský kapitán Anton Lander, když zahákoval o rozehrávku se snažícího Čerešňáka.
    27:12 Rybár stále stoprocentní. Poradil si s pokusem Friberga i dorážkou Nordströma
     
    27:12
    Po nahození Fantenberga se kotouč od zadního mantinelu nebezpečně odrazil přímo před Rybára. Dorážku Friberga vyrazil pravým betonem, skórovat nepovolil ani dorážejícímu Nordströmovi!
    23:17 Juraj SLAFKOVSKÝ - 0:1
     
    23:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Slovensko se ujímá vedení! V obranném pásmu sebral kotouč JURAJ SLAFKOVSKÝ a vydal se na útočný výlet. Nabruslil do útočného pásma a vystřelil nepříliš prudce od levého mantinelu. Drobnou teč Folina gólman Lars Johansson určitě zaregistroval, přesto nakonec zůstal nevěřícně stát, když mu puk proletěl kolem lapačky a s odrazem od břevna se zastavil za brankovou čárou! Asistence: Peter Čerešňák.
    11:03 Marek Hrivík orazítkoval levou tyčku švédské svatyně
     
    11:03
    Slovensko dělily od vedoucího gólu centimetry. Marek Hrivík střílel z pravé strany na přední tyč a Lars Johansson reagoval pozdě, zachránila jej levá část brankové konstrukce!
    07:33 Dorážející Slafkovský na Johanssona nevyzrál
     
    07:33
    Martin Gernát střílel od modré čáry a Lars Johansson puk pouze vyrazil. O dorážku se přihlásil objev šampionátu Juraj Slafkovský, ani on však brankáře nepokořil!
     
    04:48
    První přesilovou hru si zahrají Švédové. Menší dvouminutový trest vyfasoval gólman Patrik Rybár, jenž vyjel z brankoviště a nataženou vyrážečkou smolně podrazil Wallmarka. Trest odpyká Libor Hudáček.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Slafkovský (Čerešňák), 33. Takáč (Regenda), 59. Slafkovský (Cehlárik), 59. Regenda


    Švédsko: Lars Johansson (Hellberg) – L. Bengtsson, Fantenberg, Folin, P. Holm, Pudas, Tömmernes (A), Lennström – C. Klingberg (A), Lander (C), Bromé – Everberg, Wallmark, Holmberg – D. Brodin, Linus Johansson, Rydahl – Friberg, J. de La Rose, Nordström – F. Olofsson.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Š. Nemec – Slafkovský, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Regenda, Miloš Roman, Takáč – Daňo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Zuzin, Krištof, Kelemen – Jurčo.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romaško (RUS) – Lazarev (RUS), Šalagin (RUS)

    Diváci: 1 229
    bahis siteleri