Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 14. den (kon.) | Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 15. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 15. den

Sobota 19.02.2022, 02:30Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Z předposledního dne her je to vše. V neděli od dvou ráno našeho času proběhne posledních pět zápasů a závodů, udělí se posledních 5 zlatých medailí a kolem osmé ráno bude po všem. I to ale můžete sledovat v našem přehledu. Vše se pak už bude chystat na slavnostní zakončení her, které odstartuje v jednu hodinu odpoledne našeho času. (16:43:57)
     
    Zlaté medaile dnes podle očekávání získali Novozélanďan Nico Porteous v lyžařské U rampě, Rus Alexander Bolšunov ve zkráceném maratonu volnou technikou s hromadným startem, Belgičan Bart Swings v závodě s hromadným startem mužů v rychlobruslení, v tomtéž závodě mezi ženami Nizozemka Irene Schoutenová, švédský curlingový tým vedený Niklasem Edinem, v novém světovém rekordu čísnká sportovní dvojice krasobruslařů Suej Wen-ťing, Chan Cchung a na závěr také nastupující hvězda ženských bobů Laura Nolteová jako pilotka německého dvojbobu.
     
    Konec dobrý, všechno dobré? Slovensko možná čekalo víc od své lyžařské hvězdy Petry Vlhové, ale přesto se dočkalo na těchto hrách druhé medaile, kterou senzačně, ale zaslouženě zařídili hokejisté, kteří přitom na konci srpna museli hrát kvalifikaci, aby do Pekingu vůbec jeli.
    Jinak dnešní české a slovenské výsledky prakticky nestojí za řeč, hlavně 22. místo českého čtyřbobu v polovině soutěže je nemilým překvapením, ale tento slovenský úspěch přebíjí úplně všechno.
    Medailové pořadí po 15. dni soutěží. Co všechno překvapuje vás?
     
    Konec soutěží 15. dne.
    Bezprostřední slovenská radost
     
    16:25
    Lední hokej

    Konečný výsledek utkání o 3. místo mužů:
    Švédsko-Slovensko 0:4
    24. a 59. Slafkovský, 33. Takáč, 59. Regenda
    Góly Juraje Slafkovského a Pavola Regendy do prázdné branky


     
    16:23
    Lední hokej

    Slováci to dokázali a vezou domů historickou olympijskou hokejovou medaili! Juraj Slafkovský 94 sekund před koncem poslal puk zblízka do prázdné branky a pojistil jednak obrovský a senzační kolektivní úspěch celého týmu, ale také úspěch individuální, protože se téměř jistě stane nejlepším střelcem celého turnaje! A dost možná bude i velkým adeptem na cenu pro nejužitečnějšího hráče! Následně ještě opět do prázdné branky dovezl puk Pavol Regenda a uzavřel skóre! Na Slovensku propukají obrovské oslavy!
     
    16:15
    Lední hokej

    5 minut před koncem 3. třetiny utkání o bronz stále vede Slovensko nad Švédskem 2:0, ale čelí stále většímu tlaku soupeře.
     
    15:52
    Curling

    Konečný výsledek utkání o 3. místo žen:
    Švýcarsko-Švédsko 7:9
    Fragmenty z dometení rozhodujícího kamene utkání a začátku švédské radosti
     
    15:49
    Curling

    Všechna čest Švýcarkám, celý desátý end velmi dobře útočily, ale Švédky s výhodou posledního kamene neudělaly zásadní chybu a poslední hod, ne zrovna jednoduchý, dometly do nejlepší pozice, takže vítězí 9:7 a získávají bronzovou medaili! Pro švédský ženský curling se jedná o pátou olympijskou medaili v řadě, přímo pro tým Anny Hasselborgové po zlatu z Koreje je to druhý cenný kov. Švýcarsko v kategorii žen bude čekat dál, poslední olympijskou medaili získalo v Turíně 2006.
     
    15:36
    Lední hokej

    Druhá třetina utkání o bronz je minulostí a Slovensko je 20 minut od senzační bronzové medaile! Švédové měli až za stavu 2:0 jednu velkou šanci, ale jinak jsou Slováci hladovější a vedou naprosto zaslouženě.
     
    15:34
    Curling

    Švýcarsko se nevzdává! Tentokrát udělala v závěru chybu Anna Hasselborgová a Anita Plätzová toho využila, s výhodou posledního kamene poměrně snadno získala 3 body a Švýcarsko snižuje proti Švédsku na 7:8! V desátém endu ale bude mít výhodu posledního kamene Švédsko a pokud neudělá hrubou chybu, vyhraje.
    Samuel Takáč, 0:2
     
    15:24
    Lední hokej

    Slovensko využívá přesilovku a ve 33. minutě vede nad Švédskem 2:0! Samuel Takáč z první napálil přihrávku zpoza branky z těžkého úhlu za záda pozdě se přesouvajícího brankáře, i tento gól jde na jeho vrub! Historický slovenský hokejový bronz je hodně blízko!
     
    15:22
    Curling

    Švýcarky v osmém endu útočily proti výhodě, měly naději, ale švédská skipka Anna Hasselborgová fantasticky hozeným posledním kamenem při své výhodě zařizuje 2 body a vrací svému týmu náskok 4 bodů, 8:4! Švédsko je nesmírně blízko prodloužení medailové série, která by čítala již pátou olympiádu v řadě, z toho druhou v podání právě tohoto týmu Anny Hasselborgové.
     
    15:20
    Boby

    Konečné pořadí dvojbobů žen:
    1. Laura Nolteová (GER) 4:03,96 min
    2. Mariama Jamankaová (GER) +0,77
    3. Elana Meyersová Taylorová (USA) +1,52
    4. Kim Kalická (GER) +2,32
    5. Christine de Bruinová (CAN) +2,41
    6. Melanie Haslerová (SUI) +2,87
    7. Kaillie Humphriesová (USA) +3,08
    8. Cynthia Appiahová (CAN) +3,56
    9. Naděžda Sergejevová (ROC) +4,15
    10. Katrin Beierlová (AUT) +4,28

    Libor Štěpán

    Program soutěží 15. dne
    2:30
    Akrobatické lyžování - U rampa mužů, finále
    Boby - čtyřbob mužů, 1. a 2. jízda

    7:50
    Curling - finále mužů
    Švédsko-Velká Británie

    8:00
    Běh na lyžích - 30 km volně mužů s hromadným startem
    Rychlobruslení - hromadný start mužů a žen, semifinále

    9:30
    Rychlobruslení - hromadný start mužů a žen, finále

    12:00
    Krasobruslení - sportovní dvojice, volná jízda

    13:00
    Boby - dvojbob žen, 3. a 4. jízda

    13:05
    Curling - o 3. místo žen
    Švédsko-Švýcarsko

    14:10
    Lední hokej - o 3. místo mužů
    Švédsko-Slovensko
    bahis siteleri