Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 14. den (kon.) | Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 15. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 15. den

Sobota 19.02.2022, 02:30Zimní olympijské hry
Sledujte:
    Medailové pořadí po 15. dni soutěží. Co všechno překvapuje vás?
    Bezprostřední slovenská radost
     
    16:25
    Lední hokej

    Konečný výsledek utkání o 3. místo mužů:
    Švédsko-Slovensko 0:4
    24. a 59. Slafkovský, 33. Takáč, 59. Regenda
    Góly Juraje Slafkovského a Pavola Regendy do prázdné branky


     
    16:23
    Lední hokej

    Slováci to dokázali a vezou domů historickou olympijskou hokejovou medaili! Juraj Slafkovský 94 sekund před koncem poslal puk zblízka do prázdné branky a pojistil jednak obrovský a senzační kolektivní úspěch celého týmu, ale také úspěch individuální, protože se téměř jistě stane nejlepším střelcem celého turnaje! A dost možná bude i velkým adeptem na cenu pro nejužitečnějšího hráče! Následně ještě opět do prázdné branky dovezl puk Pavol Regenda a uzavřel skóre! Na Slovensku propukají obrovské oslavy!
     
    15:36
    Lední hokej

    Druhá třetina utkání o bronz je minulostí a Slovensko je 20 minut od senzační bronzové medaile! Švédové měli až za stavu 2:0 jednu velkou šanci, ale jinak jsou Slováci hladovější a vedou naprosto zaslouženě.
    Samuel Takáč, 0:2
     
    15:24
    Lední hokej

    Slovensko využívá přesilovku a ve 33. minutě vede nad Švédskem 2:0! Samuel Takáč z první napálil přihrávku zpoza branky z těžkého úhlu za záda pozdě se přesouvajícího brankáře, i tento gól jde na jeho vrub! Historický slovenský hokejový bronz je hodně blízko!
    Juraj Slafkovský, 0:1
     
    15:07
    Lední hokej

    Slovensko vede v boji o bronz nad Švédskem od 24. minuty 1:0! A kdo jiný se o to mohl postarat než Juraj Slafkovský! Budoucí světová superhvězda měla i velký kus štěstí, neboť takovou střelu "co kdyby" otřela o hokejku stínujícího obránce a vrtící se puk přeletěl nízko nastavenou lapačku překvapeného brankáře!
     
    14:45
    Lední hokej

    Utkání o bronz Švédsko-Slovensko se v první třetině žádné branky nedočkalo. V největší šanci Hrivik otřel puk o tyčku švédské branky. Hraje se zcela vyrovnaná partie a zdá se, že první gól bude naprosto klíčový.
    Sestava Slovenska do souboje o bronz proti Švédům je už známá
     
    9:24
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí 30 km volně mužů s hromadným startem:
    1. Alexander Bolšunov (ROC) 1:11:32,7 hod
    2. Ivan Jakimušin (ROC) +5,5
    3. Simen Hegstad Krüger (NOR) +7,0
    4. Arťom Malcev (ROC) +10,7
    5. Sjur Røthe (NOR) +15,8
    6. Denis Spicov (ROC) +26,2
    7. Clement Parisse (FRA) +28,8
    8. Scott Patterson (USA) +33,9
    9. William Poromaa (SWE) +56,4
    10. Maurice Manificat (FRA) +57,6
    ...
    37. Per Knop (CZE) +5:02,3
    40. Ján Koristek (SVK) +5:53,3
    42. Adam Fellner (CZE) +6:41,6
     
    9:19
    Běh na lyžích

    Nejlepším Čechem se ve zkráceném maratonu při neúčasti Michala Nováka stal Petr Knop, se ztrátou 5 minut doběhl na 37. místě. Adam Fellner skončil o další 1:40 minuty a 5 míst za ním. Slovák Ján Koristek se vměstnal mei oba Čechy a uzavřel čtvrtou desítku konečného pořadí.
    Čeští bobisté se svým dnešním výkonem nejsou spokojeni
     
    8:41
    Rychlobruslení

    Nikola Zdráhalová ostoupila ze závodu s hromadným startem, ve druhém semifinále žen ji tak vůbec neuvidíme! Důvodem je svalové zranění.
     
    8:30
    Běh na lyžích

    Zdá se, že se zhruba na 11. kilometru dostali do velkých problémů Norové Hans Christer Holund, mistr světa na 50 km volně z roku 2019, a hlavně Johannes Høsflot Klæbo, kteří vlají na konci hlavní skupiny a nejspíš ji brzy opustí!
    To se už před nějakou dobou přihodilo i Petru Knopovi s Adamem Fellnerem, stále běží pohromadě ve čtvrté desítce. Ján Koristek je o několik sekund za nimi.
     
    8:22
    Běh na lyžích

    Po 8 klometrech se na čele zkráceného maratonu mužů stále drží Rusové a Norové, své místo si hlídá i Francouz Maurice Manificat. Per Knop s Adamem Fellnerem se drží ve čtvrté desítce na konci hlavní skupiny, ze které už vypadl Slovák Ján Koristek, běží na 40. místě.
     
    8:12
    Běh na lyžích

    Ano, je to už oficiálně potvrzeno, Michal Novák do zkráceného maratonu mužů vůbec nenastoupil! Češi tak běží pouze ve dvou. Na metě 2,6 km je Petr Knop na 32. místě, Adam Fellner na 40. pozici, Slovák Ján Koristek pak na 26. místě. Všichni se drží v hlavní skupině, kde se na čele navzájem hlídají Norové a Rusové.
     
    8:06
    Běh na lyžích

    Pozor, Michal Novák vůbec není registrován na prvním mezičase mužského maratonu, je možné, že do něj nakonec vůbec neodstartoval!
     
    8:00
    Běh na lyžích

    Zkrácený maraton mužů volnou technikou s hromadným startem byl odstartován. Na trať vyběhli i Češi Michal Novák, Petr Knop a Adam Fellner, stejně tak i Slovák Ján Koristek.
     
    5:04
    Boby

    Pořadí čtyřbobu mužů po 2 jízdách:
    1. Francesco Friedrich (GER) 1:57,00 min
    2. Johannes Lochner (GER) +0,03
    3. Justin Kripps (CAN) +0,38
    4. Christoph Hafer (GER) +0,55
    5. Oskars Kibermanis (LAT) +0,56
    6. Brad Hall (GBR) +0,69
    7. Rostislav Gajtjukevič (ROC) +0,78
    8. Maxim Andrijanov (ROC) +1,12
    9. Benjamin Maier (AUT) +1,22
    10. Mihai Cristian Tentea (ROU) +1,42
    ...
    22. Dominik Dvořák (CZE) +2,51
     
    4:55
    Boby

    Český čtyřbob vedení Dominikem Dvořákem sice ve druhé jízdě předvedl lepší výkon než v první, ale ani teď si neodpustil velkou chybu při výjezdu ze zatáčky číslo 13, kde ztratil hodně času. Sice se dokázal posunout o 1 pozici dopředu a je v polovině soutěže na 22. místě, ale ztráta na 20. místo narostla na 0,42 sekundy a pokud se nestane v první nedělní jízdě nějaký zázrak, český čtyřbob v závěrečné jízdě celé soutěže překvapivě vůbec neuvidíme.
    V takových povětrnostních podmínkách se skutečně závodit nedá
     
    4:37
    Alpské lyžování

    Soutěž smíšených družstev v paralelním slalomu byla pro sobotu zrušena! Zda je to pro pekingské hry definitivní konec, nebo se najde nějaká náhradní nedělní varianta, to se teprve rozhodne.
     
    3:52
    Alpské lyžování

    Start soutěže smíšených družstev v paralelním slalomu je znovu odložen, tentokrát na 5:00 našeho času.
    Fragmenty z návratu jamajského čtyřbobu na olympiádu
     
    3:30
    Boby

    Po dojetí všech 28 posádek je čtyřbob Dominika Dvořáka v průběžném pořadí po čtvrtině soutěže až na děleném 23. místě a to by znamenalo předčasný konec, do finálové jízdy by nepostoupil. A to bylo hodně nepříjemné překvapení. Šance na to příjemné v konečném pořadí je sice hned na začátku pryč, ale Češi mají rozhodně na mnohem víc, než co zatím předvedli.
    Podle očekávání je na posledním místě s výraznou ztrátou čtyřbob Jamajky, který se na olympijské hry kvalifikoval poprvé od roku 1998.
     
    3:15
    Boby

    Čtyřbobu Dominika Dvořáka se první jízda absolutně nepovedla. Udělal několik velkých chyb a po dojetí do cíle je na děleném 20. místě se ztrátou přes 1,5 sekundy na vedoucí německou posádku vedenou Johannesem Lochnerem.
    Všechno nejlepší Elišce Březinové k narozeninám! Kdo další z účastníků her slaví právě v sobotu 19. února? Podívejte se.
     
    2:47
    Alpské lyžování

    Větrné počasí v horských střediscích znovu úřaduje a paralelní slalom smíšených družstev je kvůli němu odložen minmálně o hodinu. Start je zatím hlášen na 4:00 našeho času, ale pokud by silný vítr neměl ustávat, znamenalo by to velký problém. Teď už totiž není moc prostoru k přesunům v kalendáři.
     
    2:35
    Boby

    A rozběhla se také dvoudenní soutěž čtyřbobů, včetně české posádky Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek a Dominik Záleský. Ta bude v první jízdě startovat jako 21. v pořadí z 28 účastníků.
    Pohled na olympijskou U rampu před začátkem dnešního závodu
     
    2:30
    Akrobatické lyžování

    A předposlední den olympijských her začíná pěkně zostra. Freestyloví lyžaři zahajují finále v U rampě. Celkem 3 jízdy, počítá se ta nejlepší. Ve finále jsou 4 Američané, 3 Kanaďané a 2 Novozélanďané.
    Dost velká část české výpravy už dějiště her po skončení svých soutěží opustila a vrátila se domů. V pátek se mohli na olympijském festivalu v Brně pozdravit s týmem hokejistek.
     
    Češi a Slováci v akci

    Čeští a slovenští fanoušci budou mít i předposlední den her komu fandit, ale medailové naděje si mohou překvapivě dělat pouze Slováci. Ale fandit jim v tom okamžiku bude i většina Čechů.

    Těm začne sobotní program už v půl třetí ráno, kdy začnou ostré jízdy českému čtyřbobu ve složení Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek a Dominik Záleský. Cílem je minimálně vyrovnat umístění z dvojbobu, tj. skončit v první patnáctce.
    Po třetí hodině pak musí upřít pozornost na lyžařské svahy, kde se
    ve třetím osmifinále paralelního slalomu smíšených družstev postaví čtveřice Tereza Nová, Elese Sommerová, Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan týmu Francie a ač si všichni přejeme, aby nešlo jen o jedno vystoupení, jsou Češi naprostými outsidery.
    Poté ještě mohou fanoušci na chvíli do postele a vstávat až za světla, v sedm ráno vyrazí běžci na lyžích na královskou 50km trať volnou technikou. O co nejlepší výsledek se pokusí Michal Novák, Petr Knop a Adam Fellner.
    Sobotní program ale pro ně skončí už po osmé ráno, do semifinále závodu s hromadným startem nastoupí i rychlobruslařka Nikola Zdráhalová, která se však v Pekingu s formou vůbec nepotkala a její postup do finále by byl za této situace obrovským překvapením.

    To Slovákům bude den pořádně gradovat. V osmifinále paralelního slalomu smíšených družstev bude Američanům čelit čtveřice Petra Hromcová, Rebeka Jančová, Adam Žampa a Andreas Žampa, jejíž šance na překvapivý postup jsou rozhodně větší než u českého týmu.
    To běžec na lyžích Jan Koristek bude v maratonu volnou technikou bojovat hlavně o to, aby v interním československém souboji nedoběhl poslední.
    Na svůj sobotní vrchol si budou muset počkat až do pekingského večera, našeho odpoledne. Hokejisté nastoupí proti Švédsku s obrovskou motivací oplatit jim porážku ze skupiny a vybojovat historicky první a zároveň senzační medaili pro samostatné Slovensko z olympijského turnaje. Bronz by pro ně byl jako zlato.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 15. dne
    2:30
    Akrobatické lyžování - U rampa mužů, finále
    Boby - čtyřbob mužů, 1. a 2. jízda

    7:50
    Curling - finále mužů
    Švédsko-Velká Británie

    8:00
    Běh na lyžích - 30 km volně mužů s hromadným startem
    Rychlobruslení - hromadný start mužů a žen, semifinále

    9:30
    Rychlobruslení - hromadný start mužů a žen, finále

    12:00
    Krasobruslení - sportovní dvojice, volná jízda

    13:00
    Boby - dvojbob žen, 3. a 4. jízda

    13:05
    Curling - o 3. místo žen
    Švédsko-Švýcarsko

    14:10
    Lední hokej - o 3. místo mužů
    Švédsko-Slovensko
    bahis siteleri