Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 24.02.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z východočeské metropole! V ČPP Aréně bude na programu čtvrté kolo skupiny o postup do play off, v němž se představí domácí Hradec Králové, v roli hostujícího týmu pak bude Třinec.

    Hradec vstup do nadstavbové skupiny chytl, ačkoliv v prvním kole vyšel v Třinci gólově naprázdno, následující dva duely ve Zlíně a zejména domácí souboj s Plzní přinesly z jeho strany výborný hokej a se ziskem šesti bodů se přiblížili právě svému čtvrtečnímu soupeři, který ze tří zápasů vyhrál za plný počet jenom v jednom případě, a to proti Východočechům. Na západě Čech prohrál 1:4 a proti Zlínu doma vyválčil dva body za výhru 4:3 v prodloužení.

    Duel pod Bílou věží začíná v 17:15, příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Sajdl (Burda) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Kašpar (C), Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak (A), Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Čáp, Micka – Klouček, Zedníková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Duel v Hradci začíná, úvodní buly šlo na hole Lvů, kteří po soubojích ve středním pásmu zvolili nahození před branku Švančary. Tam se ho však ujali hosté.
     
    00:35
    Ramik na levém křídle udělal dva rychlé skluzy, čímž se mu otevřel prostor a následnou přihrávkou na protější stranu dal možnost zakončení Matějovi, Sajdl zasahuje.
     
    00:58
    Rychlá souhra hradecké formace vyústila v nahrávku Langa z pravého kruhu na zadní tyč, kde byl připraven na dorážku Michal Beneš. V těžké pozici ale za záda Švančary do odkryté branky puk nedostal!
     
    01:26
    Třinec dvakrát za sebou vyhodil na zakázané uvolnění, Hradec tak čeká podruhé v krátké době vhazování před hostující klecí.
     
    01:45
    Moškoř posunul po zisku kotouče od mantinelu na střed pro rozjetého Wardase, jenže ten byl zdvojen a nedostal se dále než přes střední pásmo. Hradec otáčí hru.
     
    02:31
    Šimek forčekoval rozehrávku Ocelářů a vyneslo mu to možnost zakončit z vrcholku pravého kruhu. Mířil na Švančarovu lapačku, ale trefil jenom zadní plexisklo.
     
    02:56
    Geidl startoval na puk v útočném pásmu, proti však vyjel Perička a čistým způsobem hostujícího útočníka o puk připravil. Východočeši působí v úvodu živějším dojmem.
     
    03:43
    Idžan natlačil Geidla na mantinel u střídaček, který rozehrával pod tlakem a puk letěl až na další icing Slezanů. To se sice nelíbí hostující střídačce, rozhodčí Micka ale jasným gestem uklidňuje realizační tým.
     
    04:16
    Matěj Pinkas převzal u levého mantinelu puk od Kašpara a našel mezi kruhy volného Šimka, který se už napřahoval na zakončení z první. Puk mu však prolétl pod hokejkou, hosté se ale nemohou z tlaku vymanit.
     
    05:09
    Švančara drží Třinec! Michal Beneš si vyjel nehlídán zpoza branky s pukem až před něj a snažil se bekhendem tlačit puk pod víko, třinecký gólman ale výborně zapracoval s holí a nedovolil Benešovi více, než zakončení do betonu!
     
    05:59
    Marcinko hrál pod tlakem, přesto se mu podařilo najít Ullrycha, který hru vytahuje do středního pásma a Oceláři si mohou oddechnout. Tohle pro ně byla perná dvouminutovka.
     
    06:29
    Dlouho si však hosté neoddechnou. Antonín Kareš (TRI) podrazil rychlejšího Havlíčka a Hradec čeká první přesilová hra duelu.
     
    06:59
    Zatím to ale ze strany Lvů není takové, jak by si asi představovali. Během úvodní půlminuty vyhodili Třinečtí puk dvakrát přes celé kluziště až k Sajdlovi.
     
    07:43
    Kombinace Hradce se děje výlučně od kruhů výše. Ovoce to však přineslo, mezi kruhy zůstal sám Matěj Beneš a švihem vystřelil, Švančara vyrazil.
     
    08:26
    Domácí si však musí dávat velký pozor na zadní vrátka! Z ničeho ujel sám na branku Ramik a po levém křídle se snažil si nahnat Sajdla na přední tyč, hradecký gólman se ale nenechal rozhodit a pokus na zadní tyč vykopl betonem!
     
    09:13
    Po delší době se souvisle hraje v útočném pásmu Ocelářů. Ročák jakožto poslední hráč na modré zvolil pokus mířící jenom do zadního mantinelu, odraz byl však mnohem nebezpečnější a Perička měl co dělat, aby se před dorážejícího Geidla natlačil.
     
    10:26
    Dlouhé nahození do útočného pásma Hradci nic zásadnějšího nepřineslo, a tak jsou na řadě znovu hosté. Švančara posouval kotouč na svoje spoluhráče, kteří zrovna naskakovali z trestné lavice.
     
    11:14
    Novotný se šikovně před brankou zastavil v momentě, kdy se rozhodl od modré střílet Naar. Teč však nebyla tou, která by nakonec puk za záda Švančary dostala.
     
    12:09
    Ramik přistrčil Pětníkovi, který pronikal do útočné třetiny podél prken, dostal se ale jen na úroveň kruhů, kde byl zdvojen a odzbrojen. Na to konto Hradec otočil hru a Naar po pravém křídle v situaci 2 na 2 dojel až na pravý kruh, odkud hledal na zadní tyči Havlíčka. Tomu se povedlo puk trefit, ale jenom do Švančarova betonu, od nějž se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    13:14
    Souboj brankářů pokračuje! Na obranné modré propadli oba hradečtí beci a Jobánek měl útočné pásmo jenom pro sebe. Na Sajdla zkusil Forsbergovku, jenže stav zůstává stále 0:0!
     
    14:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Parádní hokej pokračuje a Hradec se dostává v 15. minutě do vedení! Rozházené obrany vlivem oboustranných tutovek využil na domácí straně PAVEL ŠIMEK, z pravého křídla se natlačil až před Švančaru a s velkým štěstím zasunul puk mezi gólmanovy betony. Hrůzek sice vytahoval kotouč z branky a chtěl hrát dál, puk byl ale již celým objemem za lajnou – 1:0! Bez asistence.
     
    15:26
    Domácí neustále podnikají nájezdy do útočného pásma a velkou rychlost nabral Naar, který svoje střídání otevřel nahrávkou mezi kruhy pro spoluhráče. Matěj Beneš ale neuspěl a Naarovi se povedlo střídání zakončit tvrdou střelou z modré, která šla na prostředek branky.
     
    16:13
    Pajer nadvakrát ustál souboj o puk s Ramikem, napotřetí to byl ale již třinecký útočník, kdo vysunul hru alespoň do středního pásma. Tohle je ale pro Oceláře stále málo.
     
    17:03
    Tvrdý hit na levé straně, kdy Wardas vystavil stopku Havlíčkovi, měl za následek i otevření dvířek od trestné lavice. Z toho důvodu je ihned přerušena hra, vhazovat se bude před Švančarou.
     
    17:37
    Matěj Beneš nabral rychlost a přes clonícího Geidla střílel. Švančara se vyklonil, pokus tak lépe viděl a mohl bez problémů zasáhnout.
     
    18:23
    Tohle nahození bylo pro hosty dlouhé, Ramik jej však dokázal ve středním pásmu alespoň tečovat, tudíž se nepíská zakázané uvolnění Třince.
     
    18:58
    Kašpar při rychlém přechodu do útočného pásma převzal kotouč a přes obránce si vyjel až na pravé křídlo, odkud zkusil zakončení bekhendem. Hostující brankář na sklonku předposlední minuty ale neměl se zákrokem sebemenší problém.
     
    19:42
    Oceláři dohrávají třetinu před Sajdlem, hra se však soustřeďuje u mantinelů, což znamená, že se toho nic moc více nestane.
     
    19:57
    Přesto si však našli domácí prostor ještě na jeden výpad. Bylo to ale jenom za cenu ofsajdu, navíc posouzeného jako úmyslný. Tudíž hosté budou mít vhazování před Sajdlovou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Třetina hotová za 25 minut a tenhle hokej musel poměrně solidní návštěvu v aréně bavit. Od první minuty se hrálo ve vysokém tempu a nasazení, přičemž herně na tom byl lépe Hradec. Působil svěžejším dojmem a Oceláře do ničeho velkého nepouštěl, avšak když už, tak musel dva samostatné úniky na branku hasit Tomáš Sajdl. Lvi se také dostali nakonec do vedení, individuální akce Pavla Šimka z 15. minuty dala Hradci nejtěsnější možný náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Přestože ledová plocha v určitých částech vypadá jako jedno velké zrcadlo, druhá třetina duelu mohla být nakonec zahájena. Hradec se jako první dostal do útočného pásma a nahodil na Švančaru, ten přikryl puk v lapačce.
     
    20:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenže vepředu nic domácí nevytěžili, a tak je srovnáno! Oceláři podnikli rychlý výpad, který po pravém křídle táhl Michal Ramik. Následně přihrál na protější stranu pro RICHARDA PĚTNÍKA, tomu se povedlo dostat přes obránce a mezi rukou a tělem prostřelit Sajdla, kterému proskákal kotouč až za brankovou čáru – 1:1! Asistence: Michal Ramik.
     
    21:46
    Matěj Pinkas naskočil na led a hned tlačil hru dopředu. Jako obránce se nakonec netypicky dostal až do předbrankového prostoru, na Švančaru ale nevyzrál.
     
    22:09
    Naar dojel jako první odražený puk nad pravým kruhem a poslal jej zpět na branku. Pro hostujícího gólmana se nejednalo nijak o náročný zákrok, jenom mu stačilo nastavit lapačku.
     
    22:19
    Domácím se však nedaří přejít zpět do útočného pásma. Z posledních dvou pokusů to skončilo dvakrát ofsajdem.
     
    22:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hradci se dobře rozjetý zápas rozpadl pod hokejkami za necelé tři minuty! Jobánek vytáhl hru po vyhraném buly na pravém křídle až do útočného pásma domácích, načež přistrčil rychlejšímu OSKARU HAASOVI. Autor rozhodujícího gólu v zápase Ocelářů proti Třinci mířil z kruhu na zadní tyč a o Sajdlovo rameno se puk dostal až do branky – 1:2! Asistence: Jonáš Jobánek.
     
    23:36
    A pro domácí mohlo být ještě hůře, neboť hosté rychle vyjeli do situace 2 na 1, kterou zavíral z druhé vlny Chovaniak. Právě on dostal ve finále kotouč a v plné rychlosti si sjel až mezi kruhy, jeho bomba z nápřahu ale v brance neskončila!
     
    24:44
    Snahu domácích o založení útoku hatí signalizovaný ofsajd, na základě čehož mohli Třinečtí zase jít dopředu. Velkou práci v tomhle případě odvedl Moškoř, který se přes dva hráče protlačil až před branku a nahrál pro Kozlíka, jemuž behkendové zakončení ale nesedlo.
     
    25:25
    Vysoké nahození obloučkem lehce zaskočilo Švančaru, který sice puk ve výstroji udržel, výrazně mu to však ztížil Pajer. Právě jeho důraz na brankovišti se nelíbil ani tak hráčům, jako rodinným příslušníkům hráčů Třince a z tribun se tak ozvalo nějaké to pokřikování.
     
    26:33
    Daniel Šedivý (MHK) musel hasit další propad obrany, po němž šel Ullrych sám na branku. Jednoduše jej tak ve velké rychlost na kruzích podrazil, načež Ullrych padl na led a vletěl až do branky, přičemž s sebou vzal i Sajdla. Hosté tak mají první přesilovku, Ullrych se nakonec za pomoci lékaře sám zvedá a odjíždí na střídačku, zřejmě to vypadá na problém s ramenem.
     
    27:23
    Třinec nesehrál úvodní střídání v přesilovce nijak špatně, od modré zakončoval Hrůzek a o teč se mezi kruhy pokoušel ještě Moškoř, avšak Sajdl měl lapačku připravenou.
     
    27:51
    Ramik nabil na modrou pro Chovanika, který práskl do kotouče. Už od začátku ale bylo jasné, že puk poletí příliš vysoko a domácí mohou snadno vyhodit.
     
    28:31
    Kašparovi se povedlo v dlouhém střídání ještě od prken nahodit na Švančaru, jemuž puk z výstroje sice vypadl, připraven byl ale jeho spoluhráč, který si poradil.
     
    28:44
    Sajdl stále drží Hradec na dostřel jediného gólu! Na branku znovu ujel třinecký hráč, konkrétně to nyní byl Oskar Haas. Z otočky po souboji s obráncem zkusil stejné zakončení jako u gólu na 2:1, tentokrát však domácí brankář puk vyrazil!
     
    30:07
    Moškoř protečoval kotouč letící do útočného pásma na modré, hrací předmět se ale ocitl na tribuně, tudíž je hra znovu přerušena.
     
    30:59
    Hrůzek pod tlakem nahrál jenom Naarovi, který si srovnal puk na modré a dojel až na pravý kruh, odkud přišla střela. Švančara měl ale čistý výhled a puk bez problémů vyrazil.
     
    31:39
    Oceláři jsou však poprvé v této třetině pod souvislejším tlakem, Pajer se nabídl ve volném prostoru a zápěstím poslal puk z nadějné pozice na branku, jenže jenom na betony hostujícího gólmana.
     
    32:05
    Kryštof Červenka (MHK) poměrně zbytečně oslabuje svůj tým. U střídačky Třince se postrkoval s jedním z hostí, což by bylo v pořádku. Po skončení souboje však ještě jednou soupeře trefil, za což obdržel menší trest.
     
    32:19
    V oslabení ale mohli domácí srovnat! Šedivý táhl přečíslení 2 na 1, které i zakončil z levé strany, Švančara ale stále Třinec v dnešním duelu skvěle drží!
     
    33:03
    Stejně tak ale mohla být využita i přesilovka Třince! Kozlík našel křižným pasem zcela osamoceného Moškoře, který ze vzduchu ale poslal puk těsně vedle odkryté branky!
     
    33:59
    Zbylé momenty oslabení však Hradec zvládl, dvakrát za sebou vyhodil kotouč a Červenka tak může naskočit zpět na led.
     
    34:37
    Marcinko na sebe navázal soupeře a pustil puk pro Geidla, jehož střelu však kryje Sajdl. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    34:48
    Šance na srovnání by Hradec měl, jenže tomu chybí lepší koncovka! Idžan dostal parádní přihrávku na osu a šel sám na Švančaru, ve finální fázi však trefil jenom prostředek branky, hostující gólman se nemusel ani pohnout!
     
    35:45
    Perička znovu získal jím ztracený kotouč a nahodil alespoň do útočného pásma. Poté odjel střídat a Třinec mohl založit útok, jenže se unáhlil a vyhodil jenom na icing.
     
    36:43
    Šutý si jako první dojel odražený puk za branku Hradce, ale neměl komu nahrávat, proto přišla ztráta a na tahu byli domácí. Pelda však od modré nastřelil jenom Pětníka a při snaze rychle vrátit puk před Švančaru vystavil svůj tým do signalizovaného ofsajdu.
     
    37:59
    Pavel Matěj (TRI) v závěru druhé třetiny taktéž Třinci moc svým vyloučením nepomáhá. Navíc bylo z kategorie nadbytečných, za brankou úmyslně nastavil bok Pinkasovi, který se bez puku rozjížděl do útoku. Proto dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    38:35
    Lang z levého kruhu napálil jenom beton Švančary, od něj se puk odrazil pro spoluhráče, kteří puk odpálili hned pryč.
     
    38:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Avšak Švančara si teď nevybral nejlepší chvilku, což má za následek srovnání Hradce! Lang přistrčil podél prken pro JAKUBA NAARA, který ze středního pásma nabral velkou rychlost a dostal se až téměř do oblouku. Poté ale svůj pohyb změnil, natlačil se na bližší tyč a poslal puk na branku, načež to nevypadalo, že by Švančara měl kapitulovat. Ale hostující gólman byl již v pohybu k protější tyči a pod rukou mu puk propadl do branky – 2:2! Asistence: Kryštof Lang, Tomáš Perička.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Divoká druhá třetina nabídla stále atraktivní hokej, přibylo však mnohem více fyzických aspektů. Lépe se herně dařilo Třinci, který už po 37 sekundách srovnal díky Richardu Pětníkovi a jenom o necelé dvě minuty později šel do vedení, což byla zásluha Oskara Haase. Poté to byla bitva plná šancí, přičemž se dařilo oběma brankářům, kteří drželi svoje týmy. Nakonec ale i v této třetině kapituloval ten třinecký, 66 sekund před koncem jej překvapila akce Jakuba Naara, která mu propadla pod rukou.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Ačkoliv domácí zahájili třetinu nahozením do útočného pásma, první střelu na branku si připsali hosté. Pokus Haase od modré však nebyl pro Sajdla nijak náročným.
     
    41:11
    Michal Beneš si na levém křídle klepl o kotouč a dostal jej. Švančaru zkusil překonat na bližší tyči, třinecký gólman však nechal beton na ledě a kotouč vykopl.
     
    42:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    I na začátku třetí třetiny padá brzký gól a Hradec si bere vedení zpět! Hosté zachybovali ve středním pásmu, přišli o kotouč a Idžan od mantinelu našel přesným pasem rozjetého LUKÁŠE PAJERA, před nímž byl otevřený prostor. Útočník se zkušenostmi z extraligy si najel až mezi kruhy a Švančarovi napálil kotouč vedle masky, přesně pod víko – 3:2! Asistence: Vito Idžan.
     
    42:59
    Havlíček se vyhnul při křižném pohybu dvěma hráčům a dojel až na pravé křídlo, načež nahazoval na brankoviště. Nikdo z domácích ale připraven před Švančarou nebyl a Třinečtí odpravují puk do bezpečí.
     
    44:03
    Pajer zahrával puk na spoluhráče víceméně bez dívání a také z toho byla ztráta, Pětník ale kotouč delší dobu nepodržel a domácí mohli pokračovat v útočném tažení.
     
    44:19
    Filip Hrůzek (TRI) se stává třetím vyloučeným hráčem Ocelářů. Za přidržení Matěje Pinkase u mantinelu dostává dvě minuty.
     
    44:36
    Šedivý mohl poslat Lvy do dvoubrankového trháku, odražený puk z těžké pozice ale za Švančaru nezasunul, ten vytáhl další výborný zákrok!
     
    45:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá druhou přesilovku a LUKÁŠ PAJER táhne domácí za důležitými body! Nejprve nastřelil kotouč z levého kruhu do clonících hráčů, což úspěch nepřineslo. Útočná akce Východočechů ale pokračovala a Pelda vrátil puk Pajerovi na modrou. Střelec třetího hradeckého gólu tak zkusil vypálit znova a puk proletěl až do branky, Švančara téměř nic neviděl – 4:2! Asistence: Marek Pelda, Matěj Beneš.
     
    46:58
    Domácí se zatím spokojili s nahazováním kotoučů do útočného pásma a zatím jim to stačí. Třinec do toho musí logicky šlápnout.
     
    47:31
    Pomoci mu k tomu může přesilovka. Dvě minuty dostává Pavel Šimek (MHK) za nekompromisní krosček v předbrankovém prostoru, který znemožnil jednomu z Třineckých zakončovat gólovou šanci.
     
    48:12
    Sražený kotouč si vzal jako první na hokejku Hrůzek a z mezikruží střílel okamžitě na Sajdla, jeho beton ale stál kotouči v cestě. Následně Hradec vyhazuje a střídá.
     
    49:00
    Marcinko si na levé straně klepl o puk a dostal jej, jeho tvrdá střela s nápřahem ale končí v lapačce Sajdla, což nezměnila ani následná strkanice před jeho kasou.
     
    49:30
    A Třinec bude v přesilovce pokračovat! Michal Beneš nešetrně poslal hlavou napřed na mantinel Marcinka a ve hře je i vyšší trest, o čemž rozhodně debatují rozhodčí!
     
    49:30
    Po dohodě arbitrů nakonec může být Michal Beneš (MHK) i tak trochu rád. Dostává menší trest za vražení na hrazení a hosté budou mít sekundu hry 5 na 3, poté budou pokračovat v klasické přesilovce 5 na 4.
     
    50:26
    Havlíček se neprotlačil za pukem přes Pětníka, bylo to však u branky Švančary, tudíž i tak mohou být domácí zatím spokojeni. Tohle oslabení brání dobře.
     
    51:03
    Jobánek z pravého kruhu hledal křížem na druhé straně Geidla, který ale v prostoru nebyl. Ačkoliv se Hradci vyhodit nepodařilo a Jobánek poslal následně puk na branku, Sajdl domácí drží.
     
    51:36
    Michal Beneš naskočil na led a putoval k němu vyhozený kotouč, v poslední chvíli se před něj ale natlačil Wardas a nepustil Beneše do úniku.
     
    51:50
    Jenže Tommy Wardas (TRI) si posléze pomohl hokejkou strčenou pod nohy Novotného, tudíž jde ven na dvě minuty.
     
    51:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto, třetí využitou přesilovkou vedou domácí už o tři branky! JAKUB NAAR si po přihrávce na pravou stranu od Peričky našel prostor kudy střílet, počkal si na vhodný moment a z prostoru nad kruhy propálil Švančaru nad betonem – 5:2! Asistence: Tomáš Perička, Lukáš Pajer.
     
    53:06
    Ramik se za brankou Sajdla tlačil ke kotouči, ale nepovedlo se mu přes dva hradecké obránce puk dostat na svoji hokejku. Mezitím stihli Lvi prostřídat a posléze již s čerstvou formací vyvézt puk do útoku.
     
    54:14
    Matěj Beneš ve středním pásmu obral o puk Matěje a udělal prostor pro Daniela Šedivého. Jeho pokus z levého kruhu ale má Švančara pevně v lapačce.
     
    54:55
    Hosté si ve střídání vyvinuli tlak a sevřeli pětici Hradce skoro až v jeho brankovišti. Celé střídání zakončoval Chovaniak od modré, Sajdl si ale našel prostor na rozhled a kotouč zastavil.
     
    55:40
    Kašpar na útočné modré nespěchal, poté napálil puk na třineckou branku a Švančara vyrážečkou poslal kotouč do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    56:07
    Tak dlouho se Matěj Novotný (MHK) a Ján Marcinko (TRI) postrkovali a osekávali, až rozhodčí Čáp zvedl ruku a oba hráče odeslal na dvě minuty za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    56:41
    Hradec však i ve hře 4 na 4 kontroluje vývoj duelu, na straně Třince je navíc znát i určitá rezignace na dnešní duel.
     
    57:16
    Šimek udělal Šedivému kličku na modré v přechodu do útoku, tím pádem tak vznikl ofsajd na domácí straně. Ocelářům na případné zdramatizování utkání zbývá už málo času.
     
    57:29
    Pinkas od modré sice neposlal zvlášť nebezpečné nahození na třineckou branku, Švančara ale i tak musel zasahovat a Východočeši si vybojovali vhazování v útočném pásmu. Pro tenhle moment jim to stačí.
     
    57:59
    Matěj Beneš se ve velké rychlosti dostal do útočného pásma a přihrál na Langa, který sice mohl z ostrého úhlu jít do zakončení, jenže celou situaci chtěl hrát až moc na efekt a vracel Benešovi, pro nějž to bylo dlouhé.
     
    59:03
    Teď už jde jenom o to, bezpečně utkání dohrát do konce z obou stran. Emoce by se v závěru sice našly, ovšem o výsledku je již dávno rozhodnuto.
     
    59:31
    Tvrdou střelu z levého kruhu od Šutého skryl Sajdl ve své lapačce, Oceláři si tak vybojovali ještě jedno vhazování v útočném pásmu.
     
    59:47
    Šedivý šel do střetu se Šutým u mantinelu, puk posléze vylétl až na trestnou lavici. Vhazuje se tak ve středním pásmu, více ale již toho dnes zřejmě neuvidíme.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak se i děje, Hradec může slavit velmi důležitou výhru, která jej v tabulce posouvá na druhé místo, právě na úkor Třince! Hradec si v bojovné třetině vzal vedení zpět po dvou minutách, kdy chybu třinecké obrany vytrestal Lukáš Pajer z úniku. Právě on byl nakonec jedním z hrdinů dnešního duelu, Ocelářům poté nepomohla ani vyloučení, trest pro Hrůzka ve 46. minutě využil druhým gólem Lukáš Pajer a bylo prakticky rozhodnuto. Hosté se poté již na nic nezmohli, naopak dostali v další přesilovce pátý gól z hole Jakuba Naara, čímž tak určili finální podobu výsledku – 5:2.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu z Hradce těšit opět na počtenou! (19:23:06)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Šimek, 39. Naar (Lang, Perička), 42. Pajer (Idžan), 46. Pajer (Pelda, Matěj Beneš), 52. Naar (Perička, Pajer) – 21. Pětník (Ramik), 23. Haas (Jobánek)


    Mountfield HK: Sajdl (Burda) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Kašpar (C), Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak (A), Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Čáp, Micka – Klouček, Zedníková
    bahis siteleri