Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:4 (3:0, 0:3, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 24.02.2022, 16:30 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování DHL extraligy juniorů, u zápasu mezi Kometou Brno a Bílými Tygry Liberec.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnská Kometa byla nalosována do tabulky o účast v play-off k Mladé Boleslavi, Liberci a Jihlavě. A zatím se potvrzují papírové předpoklady. Junioři z jižní Moravy jsou po třech zápasech na třetí příčce se ziskem tří bodů za vítězství nad Jihlavou, Bruslaři a Bílí Tygři jsou na tom lépe. Svěřenci kouče Zachrly v nedávné době odehráli v Liberci dvě venkovní klání, přičemž obě prohráli (1:3 a 3:5). Následovala již zmíněná výhra 3:2 nad Jihlavou, na kterou se nepodařilo navázat v Mladé Boleslavi, po bojovném výkonu Kometa prohrála 0:2. Neproduktivnějším hráčem týmu je Eduard Šalé se 72 body. Jeho účast v utkání je však nejistá, protože poslední dobou ostává příležitost rozvíjet svůj talent v "A" týmu.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílí Tygři směřují do play-off. Ve třech zápasech v rámci skupiny o účast ve vyřazovací části zaznamenali dvě vítězství a jednu porážku. Nejprve zdolali Kometu na domácím ledě 5:3, načež padli v Mladé Boleslavi vysoko 3:7. Náladu si ovšem Severočeši okamžitě spravili proti Jihlavě, kterou doma deklasovali vysoko 8:2. Dnešní utkání může v souboji o druhé místo dost napovědět. V případě porážky Liberce se Kometa přiblíží na tři body, v případě jeho vítězství už bude jeho druhá pozice téměř neohrozitelná. Týmové produktivitě mužstva vévodí Lukáš Nezbeda s 81 body, ten je zároveň nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Bělohlav, Rakus, Kos, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Otáhal, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Kometou a Libercem je v plném proudu! Úvodní buly opanovali hosté, ti se tak mohou pokusit o první útok.
     
    00:34
    A byl to Vojtěch Jiruš, jenž forhendovou nahrávkou hledal před brankou jednoho ze svých spoluhráčů, leč trefil pouze brusle obránce.
     
    01:21
    Na led se dostala lajna, která věkem patří ještě do dorostu. Robin Rakus prodloužil na Matěje Bělohlava, ten za bránou soupeře podklouzl.
     
    01:39
    Vzápětí Robin Rakus odvedl velmi dobrou práci v obranném pásmu, když vybojoval kotouč do své moci, ale sám proti třem byl vzápětí bez šance.
     
    02:03
    Skóre střetnutí chtěl otevřít liberecký Matěj Leden. Dostal zajímavou nahrávku mezi kruhy, mezeru bezi betony gólmana však nenašel.
     
    02:45
    Útok Severočechů zastavil hvizd čárové rozhodčí Smetkové. Filip Kříž neočekával kličku Gajdy těsně před modrou, vystavil spoluhráče do ofsajdu.
     
    03:19
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Štěpán Vopravil. Černou gumu zastavil za vlastní svatyní a kotouč prodloužil na osamoceného Zajíčka.
     
    03:37
    přes tvrdý hit od Jana Sedláčka zvládl Jakub Dvořák poslat puk nebezpečně před Schnattingera. Těsně před Pavlíkem zakročil levou bruslí Fajmon.
     
    04:00
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma libereckého celku dopadl lépe pro bránící tým, touš vydoloval z pod bruslí soupeřů Jan Hampl.
     
    04:44
    Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Jaroslav Řehák. Čistým způsobem jej přimáčkl na mantinel Lukáš Nezbeda, domácímu obránci pak pomohl pozorný Jan Holemý.
     
    05:08
    Okamžitě po buly pálil od pravého mantinelu Adam Starý. Michael Schnattinger zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Bartes.
     
    05:57
    Nebezpečí i na druhé straně. Z levé strany střílel přes protihráče na zadní tyč Adam Boltvan, připravený Štěpán Vopravil schoval puk v lapačce.
     
    06:22
    Poměrně snadný zákrok rovněž pro Schnattingera, jehož vyzkoušel nahozením od pravého mantinelu Měchura. Gólman zakročil vyrážečkou.
     
    06:50
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Jakub Hladík. Skrze tři soupeře projel od pravého mantinelu před bránu, leč z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.
     
    07:16
    Liberečtí hráči mají v dosavadním průběhu přeci jen o něco málo navrch. V plné rychlosti vypálil švihem Matěj Leden, prostor u vzdálenější tyče minul jen těsně.
     
    07:46
    Nicméně zaútočit umí i Kometa. Ofenzivu mužstva podpořil Jan Holemý, jenže křižnou střelu zápěstím zblokoval svou hokejkou Kovář.
     
    08:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    K radosti fanoušků se vedení ujímá brněnská Kometa! Před bránu nahodil kotouč Matěj Bělohlav a byl to ROBIN RAKUS, kdo zvládl puk nasměrovat za zády bezmocného Vopravila! Skvělé střídání hráčů povolaných z dorostu! Asistence: Matěj Bělohlav a Patrik Fajmon.
     
    09:02
    Hosté chtěli okamžitě odpovědět, zatím neúspěšně. Mikuláš Jenčovský jel příliš rychle, s pukem pomaleji jedoucího Dvořáka vystavil do ofsajdu.
     
    09:47
    Tentokráte bylo s přechodem hostů do útočné třetiny vše v pořádku. Od modré vzápětí pálil Tomáš Kollert, bek mířil příliš vysoko.
     
    10:21
    Z těžké pozice vyzkoušel zakončení Filip Kříž. Z otočky, navíc přes dvě v blízkosti clonící protihráče, vystřelil jen do oblouku brány.
     
    10:40
    A znovu Filip Kříž. Pro změnu střílel zprava, bekhendem volil střelu po ledě. Michael Schnattinger reagoval včas, kotouč vykopl pravým betonem.
     
    11:11
    Štěpán Vopravil vůbec netušil, že ránu Jana Holemého od modré pouze vyrazil. Měl velké štěstí, že před Ivem Sedláčkem odpálil touš do bezpečí Hladký.
     
    11:45
    Problémy pro Michaela Schnattingera, jenž v brankovišti ztratil stabilitu po střetu s jedním ze soupeřů. Dokázal se ovšem včas zkoncentrovat a střelu Starého nadvakrát zpacifikoval.
     
    12:19
    Robin Rakus je při chuti. V rychlostním souboji sice prohrál s Hamplem, ale neúnavným forčekinkem získal puk pro sebe. Následně ale nepřesně nahrál na střed.
     
    12:58
    Rychlé nohy má i Nesim Harmim. Jako vítr prosvištěl po levém mantinelu až do útočné třetiny, střelu do středu brány Vopravil pohlídal.
     
    13:23
    Defenzivní povinnosti si Adam Boltvan splnil na jedničku. Zachytil pohyb Jansy a v souboji tělo na tělo byl tím o něco více zapřeným hokejistou.
     
    13:45
    Po roztržce mezi Matějem Lednem a domácím Ivem Sedláčkem sáhl rozhodčí k dvouminutovému trestu pro oba hráče. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    14:17
    Šanci k vyrovnání měl Jakub Hladík. Střela od modré mu ale vůbec nesedla, pomalu letící puk zpracoval rychle reagující Patrik Ulbricht.
     
    14:45
    velkou šancí pohrdl Lukáš Nezbeda. V pravém kruhu měl dost času na zamíření, křižnou ránu přesto nasměroval mimo cílový prostor.
     
    15:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Zachrly odskakují do dvoubrankového vedení! Nahození Jana Sedláčka z velkého úhlu vyrazil Vopravil pouze před sebe. Volný kotouč sebral TADEÁŠ HRNČÍŘ a pohotovou dorážkou dnes podruhé rozvlnil libereckou síť. Asistence: Jan Sedláček.
     
    16:30
    Oba celky už hrají v plném počtu. Hosté měli zpočátku herně navrch, nicméně domácím stačila jedna příležitost k navýšení jednogólového náskoku.
     
    16:40
    Hra v pěti dlouho nevydržela. Menší dvouminutový trest vyfasoval domácí zadák František Němec, když na obranné modré nedovoleně zabránil v pohybu Měchurovi.
     
    17:14
    Skvělý Michael Schnattinger! Jakub Zajíček dostal k pravé tyčce napříč pásmem parádní nahrávku od Měchury, ale na fantasticky se přesunuvšího brankáře nevyzrál ani nadvakrát!
     
    17:37
    O poznání jednodušší zákrok Schnattinger předvedl proti Nezbedovi. Pokus z levého kruhu letěl poměrně dlouho, proto jej bez potíží ukryl do lapačky.
     
    18:22
    Jansa mohl střílet, ale ještě volil nahrávku na Filipa Kříže. Ten na hraně brankoviště zvládl vystřelit, ale bekhendem minul cílový prostor o značný kus.
     
    18:42
    I po návratu Františka Němce z trestné lavice se hosté drželi v útočném pásmu. Výsledkem byl rozruch před brankovištěm domácího celku, který vyřešil vyhozením do středního pásma Jan Sedláček.
     
    19:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa střílí gól do šatny, v první třetině zatím těží z minima maximum! Za brankou sebral kotouč ADAM BOLTVAN, vybruslil s hracím předmětem před ní a podél levého Vopařilova betonu jej poslal za brankovou čáru. Asistence: Sebastian Bartes a Jan Holemý.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Málokdo by věřil, že hosté měli v úvodní dvacetiminutovce herně navrch, když se podívá na výsledek, který hovoří 0:3 v jejich neprospěch. Avšak skutečně tomu tak bylo. Domácí jsou zatím extrémně produktivní a lze říci, že jim do brány soupeře padlo vše, na co sáhli. Skóre střetnutí otevřel v 9. minutě dorostenec Robin Rakus, jenž šikovně tečoval pobídku od Kose. Náskok posléze navýšil při hře 4 na 4 Tadeáš Hrnčíř a současnou podobu dal výsledku Adam Boltvan, ten skóroval pro změnu krátce po ubráněném brněnském oslabení.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Mezi třemi tyčemi liberecké brány evidujeme změnu. Nejistého Štěpána Vopravila nahrazuje Čeněk Krátký, kouč Lobo si od této změny slibuje určitě i nový impulz pro své svěřence.
     
    20:30
    První střelu Čeněk Krátký vyřešil bezchybně. Kousek za kruhy jej tvrdou ránou prověřil Sebastian Bartes, gólman schoval kotouč ve výstroji.
     
    21:12
    Drzá klička Ondřeji Kosovi nevyšla. Zkusil si po mantinelu obhodit puk kolem Filipa Kováře, který ovšem zareagoval na výbornou a soka udržel na zádech.
     
    21:39
    Útočnou akci Bílých Tygrů ukončil svým hvizdem čárový rozhodčí. Správně si všiml, že Nezbedu vystavil do ofsajdového postavení Matěj Leden.
     
    21:53
    Bílí Tygři Liberec B právě vstřelili branku!
    Přichází snížení! Po propadnutí domácí defenzivy ujížděl po levé straně Filip Kříž. Křižnou střelu vyrazil Schnattinger levým betonem příhodně pro PETRA GAJDU, který střelou po ledě uspěl, brankáři nepomohl ani tygří skok. Asistence: Filip Kříž a Lukáš Plos.
     
    22:30
    Ještě ze střední třetinu vyprodukoval překvapivou dělovku Viktor Nesvadba. Čeněk Krátký reagoval včas, nicméně na rozehrávku si netroufl, takže proběhne buly v obranném pásmu Liberce.
     
    23:14
    Robin Rakus je dnes hodně vidět. Od levého mantinelu vyzkoušel nahrávku, ale trefil pouze brusli protihráče, načež od Hladkého schytal tvrdý hit.
     
    23:31
    Bílí Tygři Liberec B právě vstřelili branku!
    Rozdíl ve skóre už je pouze jednogólový! Mezi betony brankáře propasíroval touš do brány JAKUB ZAJÍČEK. Rozhodčí nejprve rozpažil, ale po konzultaci s kolegy rozhodnutí přehodnotil a ukázal do středového kruhu. Asistence: Lukáš Nezbeda a Adam Měchura.
     
    24:16
    Hosté jsou v laufu a není divu. O vyrovnání se pokoušel Lukáš Plos, ale Michael Schnattinger na křižný projektil dobře viděl a puk ukryl v lapačce.
     
    24:47
    Na druhé straně zajímavě střílel Jan Holemý. Volný kotouč napálil forhendem směrem na bránu, Čeňka Krátkého trefil přímo do výstroje.
     
    25:03
    Po vyhraném buly střílel zápěstím od modré čáry Jaroslav Řehák. Čeněk Krátký reagoval na poslední chvíli, vyrážečkou odpálil touš do bezpečí.
     
    25:30
    Bílí Tygři Liberec B právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Od pravého mantinelu napřáhl kousek za modrou čárou FILIP KOVÁŘ. Kotouč napálil nechytatelně do levého horního růžku, ke gólu výraznou měrou přispělo i břevno. Schnattinger neměl šanci. Asistence: Jan Hampl.
     
    26:20
    Aktivita hostujícího celku pokračuje. Na teč nahazoval Jan Hampl, Šimon Pavlík kotouč nasměroval těsně vedle pravé tyčky.
     
    27:14
    Po levém mantinelu nastartoval své motory Filip Kříž. Bránící Jaroslav Řehák měl velké štěstí, že protihráč prudkou nahrávku nezvládl zpracovat.
     
    27:30
    Lehké nahození ze středního pásma Michael Schnattinger raději podržel v lapačce. Mohl zkusit rozehrávku na Fajmona, ale rozhodl se neriskovat.
     
    27:58
    Liberec má šanci dokonat parádní obrat v přesilové hře. V obranném pásmu hrál proti pravidlům Viktor Nesvadba, rozhodčí jej vyloučili na dvě minuty za napadení.
     
    28:10
    Domácí začali oslabení velmi dobře. Vyhrané buly a vyhození Jana Holemého po levém mantinelu, na nějž Adam Starý nedosáhl.
     
    28:49
    Velkou příležitost měl Mikuláš Jenčovský. Zůstal úplně sám před bránou, jedinou nevýhodou bylo, že kotouč dostal na bekhend. Brněnskou svatyni přestřelil.
     
    29:15
    Komplikace pro brněnské mužstvo. Jan Holemý byl vyloučen za krosček a to znamená, že má Liberec k dispozici 43 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    29:46
    Kometu zachránil od inkasovaného gólu Patrik Fajmon! Jeden z hostujících hokejistů dorážel bekhendem za dezorientovaného Schnattingera, avšak právě Fajmon skvěle zareagoval a puk odpálil do bezpečí kousek před brankovou čárou.
     
    30:10
    Výbornou práci odvedl Jan Sedláček. Domácí kapitán vyrazil na zteč a vymohl si na Petru Gajdovi faul. Hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách, následně může trvat přesilovka Komety až 55 sekund.
     
    30:51
    Přes obránce střílel zápěstím Ivo Sedláček. Tomáš Kollert odved dvou práci, pravým chráničem na holeni puk orazil vedle pravé tyče.
     
    31:12
    Dobrá práce v defenzivě i na druhé straně. Jmenovitě v podání Jana Sedláčka, jenž do ochranné sítě zblokoval ránu Adama Měchury.
     
    31:45
    Domácí už v přesilové hře vyrazili do přečíslení. Ondřej Kos řešil situaci tří proti dvěma střelou, Starým zvednutý puk Krátký schoval v lapačce.
     
    32:10
    Hosté v plném počtu. Nicméně hra stále pokračuje v útočném pásmu Komety, ta stále může pomýšlet na ohrožení soupeřovy svatyně.
     
    32:47
    Mikuláš Jenčovský naznačil střelu, aby nakonec ještě nahrál po pravé ruce Plosovi. Jeho pokus Michael Schnattinger vykopl mimo nebezpečí levým betonem,
     
    33:16
    O další ohrožení brněnské brány se snažil Filip Kříž. V klíčový moment mu ovšem puk sjel z čepele hole, střela tak byla velmi nepovedená.
     
    33:48
    Domácí gólman Schnattinger nepovolil a zůstal tělem přilepený u levé tyčky. Liberečtí doráželi natřikrát, ani tak nezvládl puk dostat za brankovou čáru.
     
    34:17
    Není to poprvé, co Patrik Fajmon zabránil slibné příležitosti soupeře. Nyní výborně skočil pod nohy Měchurovi, jemuž znemožnil jak nahrávku, tak zakončení.
     
    34:40
    Činil se rovněž Michael Schnattinger. Zmenšil střelecký úhel Vojtěchovi Jirušovi a ránu zprava k bližší tyči ukryl v připravené lapačce.
     
    35:23
    Nesim Harmim obral o puk váhajícího Hladíka, leč pak sám příliš dlouho otálel se zakončením a o hrací předmět přišel na úkor Kováře.
     
    35:57
    Tadeáš Hrnčíř střílel forhendem přes Jana Hampla. Čeněk Krátký měl o situaci přehled a pravým betonem vykopl černou gumu za bránu.
     
    36:32
    Jan Sedláček správně očekával, že Měchura zkusí Jirušovi nahrát po mantinelu. Proto k němu přirazil brusle a hrací předmět uzmul pro sebe,
     
    36:57
    Zmatky v předbrankovém prostoru Komety neskončily čtvrtým gólem Liberce. Ležící Michael Schnattinger měl štěstí, že jej dorážející Nezbeda trefil.
     
    37:22
    Hodně se na sebe po neproměněné příležitosti zlobil Filip Jansa. Prováhal ideální možnost k zakončení, ve finále napálil jen brusle obránce.
     
    37:49
    Hosté mají v prostředním dějství navrch. Do levého kruhu dostal nabito Měchura, s přispěním drobné teče obránce puk zamířil vedle levé tyče.
     
    38:25
    Ojedinělý útok brněnského mužstva táhl Matěj Bělohlav. Zkusil proniknout po levém mantinelu, leč narazil na strom jménem Filip Kovář.
     
    38:54
    Závěr druhé třetiny stráví Kometa v přesilovce, samozřejmě pokud ji nevyužil. Za nedovolené bránění odjíždí na lavici hanby Jan Hampl.
     
    39:14
    Dobrá práce libereckých obránců za vlastní bránou. Tak dlouho zašlapovali puk u mantinelu, až rozhodčího donutili k přerušení hry.
     
    39:39
    Nejenže Tomáš Koller vyhodil, ale ještě zkusil vyslat Vojtěcha Jiruše do úniku. Forvard si ovšem s těžkým zpracováním neporadil a tak odjel střídat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slibný náskok Komety je pryč, do třetí třetiny budou vstupovat týmy ze stejné startovní čáry. Bílí Tygři se nenechali rozhodit nepříznivým stavem a třemi góly v prostředním dějství vrátili skóre do vyrovnané podoby. Ve 22. minutě prolomil Schnattingerovo kouzlo Petr Gajda, jenž uspěl forhendovou dorážkou. Na kontakt poslal Severočechy Jakub Zajíček, který i s notnou dávkou štěstí procedil touš mezi betony gólmana. O vyrovnání se postaral ve 26. minutě Filip Kovář, jeho parádní ráně do levého horního růžku od pravého mantinelu lze jen těžko něco vytknout.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Matěj Leden okamžitě po buly nahodil do útočného pásma, k puku dojel nejrychleji bránící Jan Sedláček.
     
    40:43
    Jan Sedláček o sobě dal vědět i v ofenzivě. Vypálil nebezpečně od pravého mantinelu, touš prosvištěl těsně nad horné tyčkou.
     
    41:24
    Po pravé straně se rozjel Filip Jansa. Zadovkou zkusil oslovit Adama Měchuru, avšak dobře zapracoval Tadeáš Hrnčíř, puk sebral pro sebe.
     
    41:59
    Akci dvou proti dvěma řešil Filip Kříž střelou zápěstím do protějšího horního růžku. Cílový prostor o několik decimetrů minul, gólman mohl zůstat klidným.
     
    42:08
    Michael Schnattinger drží naděje Komety na bodový zisk. Počkal si na zakončení Lukáše Plose, bekhendový pokus po ledě schoval pod pravým betonem.
     
    42:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ukázkově provedený protiútok a Kometa znovu vede! Nesim Harmim nezazmatkoval a našel TADEÁŠE HRNČÍŘE. I on zachoval chladnou hlavu a po zpracování vypálil z levého kruhu neomylně do vzdálené šibenice. Asistence: Nesim Harmim a Viktor Nesvadba.
     
    43:06
    Pod tlakem volil Ivo Sedláček vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Ondřej Kos ještě zabojoval, ale Tomáše Kollerta nedostihl.
     
    43:47
    Za pravým kruhem si našel prostor ke střele Šimon Pavlík. Nezamířil ovšem ideálně, Michael Schnattinger bez větších problémů schoval touš ve výstroji.
     
    44:20
    Lukáš Nezbeda zkusil nachytat domácího gólmana v nedbalkách a odrazem puku od jeho pravý beton skórovat. Neuspěl, Schnattinger si dal velký pozor na zaváhání.
     
    44:44
    Na druhé straně zakončoval z velkého úhlu Ondřej Kos. Čeněk Krátký zůstal rovněž soustředěný a černou gumu vyrazil za bránu.
     
    45:13
    Přečíslení dvou proti jednomu skončilo neúspěchem. Matěj Leden dostal zajímavou nahrávku, ale kotouč mu sjel z čepele, takže vůbec nevystřelil.
     
    45:48
    K asistenci chtěl Nesim Harmim přidat i gól. Z mezikruží vyprodukoval zajímavou ránu ze zápěstí, kotouč proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    46:23
    Pochvalu zaslouží Tadeáš Hrnčíř. Nejenže obral o puk Jiruše, ale i s pukem zvládl přejet červenou čáru a před inkasováním tvrdého hitu vyhodit za bránu soupeře.
     
    46:48
    Nahrávka Sebastiana Bartese středem k adresátovi neprošla. Dobrou práci odvedl Jakub Hladík, ten touš směřující na hokejku Nesvadby zastavil.
     
    47:19
    Liberečtí hokejisté přidávají na aktivitě. Ale vyrovnat se jim nedaří, a to ani po střele Ledna, jež skončila o pár čísel nad horní tyčkou.
     
    47:45
    Domácí bojují srdnatě. Jednomu z protihráčů nyní padl od střely Ivo Sedláček, hra se přesunula do středního pásma.
     
    48:20
    Průnik po pravém mantinelu Adamu Měchurovi nevyšel dle představ. Sice proklouzl kolem dvou protihráčů, ale pak ztratil o kotouči pojem.
     
    48:55
    Hra pokračuje v obranné třetině Komety. Michael Schnattinger se co chvíli stěhuje od pravé tyčky k levé, velké penzum práce za něj však stále odvádějí beci.
     
    49:23
    Postavení mimo hru a v něm Adam Boltvan. Snažil se pohlídat své postavení, přesto puk převzal kousek za modrou čárou.
     
    49:54
    Jan Sedláček zastavil Šimona Pavlíka, byť jej protihráče doslova posadil na zadek. Ztratil ale rychlost a puk nechal za sebou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Junioři brněnské Komety udržují těsné jednobrankové vedení, tlak Liberce však stoupá.
     
    50:58
    Od pravého mantinelu nahazoval před bránu Jakub Hladí. Souboj hokejek vyhrál František Němec, bez váhání poslal hrací předmět do střední třetiny.
     
    51:31
    Michael Schnattinger dopřál spoluhráčům čas na vydechnutí. Na projektil vypálený z hokejky Nezbedy dobře viděl, puk udržel mezi betony.
     
    51:53
    Další snahy Liberce přerušil čárový rozhodčí. Nedorozumění mezi Měchurou a Jirušem vyplynulo v postavení mimo hru, hosté, vědomi si pochybení, ani neprotestovali.
     
    52:26
    Mezi dvěma protihráči si zkusil kotouč hodit mezi kruhy Adam Zajíček. To se mu nepovedlo ideálně a střelu zblokoval pravou bruslí Jan Holemý.
     
    52:45
    Domácí brankář Schnattinger působí velmi jistým dojmem. Nezaváhal ani po nahození Jenčovského od levého mantinelu, kotouč nadvakrát skryl v lapačce.
     
    53:21
    Šikovně si Lukáš Plos přikopl puk před sebe, aby následně vypálil forhendem po ledě. Schnattinger koncem pravého betonu zabránil nejhoršímu.
     
    53:47
    Vyhození Řehákovi nevyšlo, na modré zachytil kotouč Filip Kovář. Jeho rána ovšem až k brankáři neprošla, skvělý blok zapsal Jan Sedláček.
     
    54:22
    Nahrávka Lukáše Nezbedy k levé tyčce měla oči. Adam Měchura ale jako kdyby nepočítal s možností, že k němu puk projede, hokejku přiložil k ledu pozdě.
     
    54:46
    Dlouho hosté bez útočného pásma nevydrželi. Bleskově do něj najel zpět Adam Měchura, tlak Bílých Tygrů může plynule pokračovat.
     
    55:07
    Mezi kruhy dostal nabito Adam Zajíček. Michael Schnattinger včas zareagoval a střelu k pravé tyči udržel ve výstroji! Výborný zákrok domácího gólmana.
     
    55:39
    František Němec ostal puk za modrou čáru. Liberečtí vzápětí museli opustit pásmo, což jim musel dávat hodně hlasitě najevo čárový rozhodčí.
     
    56:31
    Bílí Tygři Liberec B právě vstřelili branku!
    Hosté se dočkali, z velkého tlaku střílí čtvrtý gól a vyrovnávají! Od modré napřáhl ke střele Kovář a PETR GAJDA zdařilou tečí nasměroval kotouč k pravé tyči mimo dosah smutně hledícího Schnattingera. Asistence: Filip Kovář a Lukáš Plos.
     
    57:05
    Zakázané uvolnění hostů, na pátý vstřelený gól může pomýšlet Kometa. Důležité ovšem bude vyhrát vhazování. Zadaří se?
     
    57:12
    Nikoliv. Buly dopadlo vítězně pro libereckého útočníka, načež Adam Starý nabral kotouč na čepel hole a poslal jej mimo nebezpečí do středního pásma.
     
    58:23
    Filip Jansa nahodil puk na Michaela Schnattingera a vybojoval tímto řešením vhazování v útočné třetině, protože gólman rozehrávat neriskoval.
     
    58:46
    Domácí forvard Matěj Bělohlav přebíral kotouč v ofsajdovém postavení. Čárová rozhodčí Smetková si toho byla vědoma a správně přerušila hru.
     
    59:16
    Rozhodnutí měl na hokejce Mikuláš Jenčovský. Z levého kruhu střílel po rychlém zpracování na vzdálenější tyč, bránu ale netrefil.
     
    59:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie na domácí straně! Domácí střílí pátý gól, ten bude s velkou pravděpodobností vítězný! Střelu Bartese gólman Krátký neudržel a pouze ji vyrazil před sebe. Této skutečnosti využil IVO SEDLÁČEK, jenž neváhal a rovněž z bekhendové strany nasměroval puk do odkryté pravé poloviny brány! Asistence: Sebastian Bartes a Jan Sedláček.
     
    59:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa poráží Liberec a udělala velmi důležitý krok k postupu do play-off! V závěrečné dvacetiminutovce vrátil domácím vedení svým druhým gólem v utkání Tadeáš Hrnčíř, na tento zásah ještě dokázal odpovědět Petr Gajda. Rozhodující moment přišel dvacet vteřin před koncem základní hrací doby, kdy bekhendovou dorážkou rozvlnil síť Ivo Sedláček, na tento zdrcující úder již favorizovaní liberečtí hokejisté odpověď nenašli. (18:29:03)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Rakus (Bělohlav, Fajmon), 16. Hrnčíř (J. Sedláček), 20. Boltvan (Bartes, Holemý), 43. Hrnčíř (Harmim, Nesvadba), 60. I. Sedláček (Bartes, J. Sedláček) – 22. Gajda (Kříž, Plos), 24. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 26. Kovář (Hampl), 57. Gajda (Kovář, Plos)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Bělohlav, Rakus, Kos, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (21. Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Otáhal, Smetková

    Diváci: 77
    bahis siteleri