Freiburg – Hertha 3:0 (kon.) | Fürth – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | Leverkusen – Bielefeld 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Union Berlín – Mohuč 3:1 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:2 (1:2)
VfL Wolfsburg
Sobota 26.02.2022, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Mönchengladbach i Wolfsburg si rozhodně přály usilovat v letošním ročníku o příčky zaručující evropské poháry pro příští sezónu. Jestliže Vlci možná prožívali dobré časy na začátku ročníku, pak jejich výkonnost strmě klesala dolů, až došlo na výměnu trenéra, vypadnutí z Ligy mistrů a také následný tvrdý pár v bundesligové tabulce. Hříbata naopak prožívají permanentní nestabilitu, možná že jediným pozitivem jsou například výkony proti mistrovskému Bayernu, který ze tří případů dvakrát porazila, jednou v lize, jednou v poháru, jinak však jejich fanoušci také nekřepčí radostí.
     
    Oba celky, které se nacházejí v dolní polovině tabulky, k pohárovým pozicím nemají blízko, naopak nejsou dostatečně vzdáleny od sestupového pásma, budou v tomto měření sil hledat vzpruhu i kvůli svým nezdarům z minulého kola. Zatímco Borussia ostudně padla o šest gólů v Dortmundu, VfL nestačil doma na letos dobře si počínající Hoffenheim.
     
    Jeden jediný bod dělí obě družstva v průběžném pořadí, sumárně by se mělo jednat o vyrovnaný duel, v němž se vyložený favorit vyhledat nemůže. Lepší vzájemnou bilancí disponuje Mönchengladbach, který dvakrát zvítězil a dvakrát remizoval v uplynulých čtyřech případech. Wolfsburg tak bude hledat cestu za vylepšením těchto statistik, hodlá samozřejmě oplatit v Rückrunde svému soupeři prohru z podzimní části sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Beyer – Lainer, Kramer, Neuhaus, Binsibajní – J. Hofmann, Pléa – Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Scally, Embolo, Netz, Herrmann, Noss, Bénes, Bennetts, Koné.
    Trenér: Hütter

    VfL Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Brooks – Baku, Arnold, Vranckx, Roussillon – Philipp, M. Kruse – Wind.
    Náhradníci: Pervan – Waldschmidt, X. Schlager, Lukebakio, Mbabu, F. Nmecha, Gerhardt, Białek, Steffen.
    Trenér: Kohfeldt

    Rozhodčí: Reichel – Bandurski, Blos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Kramer trefil míčem do obličeje Philippa, který tak potřebuje ošetření. Hned na úvod zápasu je tak hra přerušená.
     
    3
    Philipp je zpátky na place, můžeme pokračovat. Snad podobných momentů uvidíme v utkání co nejméně.
     
    5
    Pléa společně zakombinoval s Thuramem, následně druhý jmenovaný vypálil směrem na bránu, nicméně Bornauw jeho pokus dokázal zablokovat.
     
    6
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Kruse posunul hru doprava, vyslal do úniku Bakua, ten nakonec předal míč na JONASE WINDA, který se zbavil obránce Gintera, a následně zacílil za záda Sommera. Ten se snažil situaci zachránit, ale marně. Asistence: Bote Baku.
     
    8
    Jak na tohle inkasování opoví Borussia? Sice byla do této chvíle o něco aktivnější, zatím však nejdůležitější statistiku, tedy počet vstřelených gólů, má horší než jeho soupeř.
     
    9
    Binsibajní nyní získal standardní situaci pro svůj tým. Pochopitelně že i z takových situací Borussia bude chtít udeřit...
     
    10
    Docela slušné počínání domácího celku! Po Hofmannově centru v šestnáctce nebezpečně operoval v pokutovém území Elvedi a gólman Casteels musel být v pohotovosti. Nakonec hlavička skončila nad brankou.
     
    13
    Ginter měl na pravé straně problémy s atakujícím Vranckxem. Tenhle souboj každopádně lépe zvládl prvně jmenovaný.
     
    15
    Borussia stále drží více míč na svých kopačkách, ovšem bez většího úspěchu působí vlastně v ofenzívě. Pořád na nějakou větší šanci v jejím podání čekáme.
     
    17
    Zbrkle si nyní počínal Hofmann, který se snažil přímý volný kop rychle rozehrát. Narazil každopádně na dobrou práci Roussillona.
     
    19
    Slušná možnost pro domácí! Hofmann si narazil s Thuramem, následně pronikl do pokutového území, nicméně gólman Casteels si nakonec poradil.
     
    20
    Bornauws posílal dlouhý pas dopředu a Elvedi situaci nedobře odhadl. A možná že mu situaci znepříjemnil i vítr. Nakonec pokus Winda skončil pouze v zámezí.
     
    23
    Borussia se momentálně uhnízdila před soupeřovým vápnem. Stále marně hledá cestu za vyrovnáním.
     
    24
    Baku se nyní snažil podnikat, dostal se do souboje s Binsibajním, nakonec však jeho počínání zastavil ofsajd.
     
    25
    Thuram se nyní dostal do dobré pozice, ale v zakončení se mu nevedlo. Ostatně jako zatím po celý zápas.
     
    26
    Brooks málem ztratil míč na levé straně od pokutového území na úkor Pley, který ho důrazně pronásledoval. Nakonec z celé akce zbyl jen odkop od Casteelsovy brány.
     
    27
    Domácí drží opravdu daleko více míč na svých kopačkách, ale zatím zkrátka nejsou produktivní. Územní převaha nemusí vždy přinést kýžené ovoce.
     
    29
    Philipp má fakt smůlu, už podruhé byl míčem trefen do obličeje, tentokráte po počínání Binsibajního a musí být ošetřován na hrací ploše.
     
    30
    Philipp musel za lajnu. Každopádně ošetření snad proběhlo ku prospěchu Wolfsburgu.
     
    33
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vlci jsou v tomto zápase opravdu nesmírně produktivní. Nyní se prosadili po rohovém kopu, který hlavou zužitkoval SEBASTIAAN BORNAUW. Asistence: Maximilian Philipp.
     
    34
    Sommerovi (MNC) se vehementně nelíbilo, jak Bornauw oslavoval vstřelení branky, pustil se s ním do kžížku. A vyfasoval žlutou kartu.
     
    37
    Philipp (WOF) se pustil do tvrdého souboje s Thuramem a vyfasoval žlutou kartu.
     
    37
    Trochu se nám na hrací ploše přece přiostřuje. A další žlutá karta tak byla k vidění pro Bakua (WOF).
     
    40
    Lainer se snažil vrátit míč zpátky do šestnáctky, jenže tenhle prostor má Wolfsburg, včetně gólmana Casteelse, dobře pohlídaný.
     
    42
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpátky ve hře. Lainer posunul míč na Pléu, ten adresoval dlouhý pas do šestnáctky, odkud hlavičkou zacílil ke vzdálenější tyčce MARCUS THURAM. Zasloužená odměna pro Gladbach. Asistence: Alassane Pléa.
     
    45
    Tři minuty nastavil sudí Reichel k první půli.
     
    45+1
    Tutovka pro hosty! Po centru z levé strany od Bakua se ocitl zcela sám před Sommerem podnikající Philipp, avšak trestuhodně přestřelil. Těžko říci, jestli by nakonec branka neplatila kvůli ofsajdu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Vidíme bezpochyby zajímavé klání. Ačkoli Gladbach drží více míč na svých kopačkách a může působit aktivněji, Wolfsburg zkrátka své šance efektivněji využívá. A i proto je aktuálně tím lepším v tomto souboji.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Yannick Gerhardt.
     
    48
    Elvedi se nyní postaral o první střelecký pokus na bránu v rámci druhé půle, ovšem neuspěl. Svá mířidla by zkrátka potřeboval seřídit o něco lépe.
     
    49
    Binsibajní odklidil z cesty centr Vranckxe. A nakonec Gladbach dokonce zůstane i u míče, sudí Reichel si totiž všiml faulu, kterého se dopustili Vlci.
     
    51
    Pléa nyní zaslal míč do šestnáctky, kde bylo poměrně hodně rušno. Domácí u Reichela reklamovali hru rukou jednoho z protihráčů, hlavní arbitr ale nezapískal. Ani VAR se přitom do akce nehlásí.
     
    54
    Vranckxe sice nyní srazil na zem Binsibajní, jenže stejně u míče zůstane Borussia. Proč? protože prvně jmenovaný se zkrátka ocitl v ofsajdu.
     
    55
    Neuhaus vyzkoušel svou mušku, avšak bez úspěchu. jeho pokus prostě nebyl nebezpečný a Casteels mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.
     
    58
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Kevin Mbabu.
     
    58
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Aster Vranckx, přichází Xaver Schlager.
     
    60
    Kruse nyní hlavičkoval nepřesně. Wolfsburgu by rozhodně hodně pomohlo, kdyby se dostal zpátky ke dvougólovému náskoku. Zatím je ale jeho snaha marná.
     
    61
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Christoph Kramer, přichází Kouadio Koné.
     
    62
    Thuram se nyní pokoušel vyrovnávat, jenže v koncovce nebyl úspěšný. První patnáctiminutovka prvního dějství nám zkrátka zatím žádnou změnu skóre nepřinesla.
     
    63
    První opravdu dobrá možnost pro Gladbach! Ginter se z pravé strany dostal až před vápno, následně slušně prověřil schopnosti gólmana Casteelse, přičemž kdyby se k dorážce propracoval Thuram, možná by již došlo k vyrovnání. Stav každopádně zůstává stále stejný.
     
    65
    Beyer (MNC) vyfasoval svou pátou žlutou kartu v sezóně, na další kolo tak nebude nachystaný. Nyní zastavil nedovoleně možný brejk soupeře.
     
    66
    Koné šlápl ve vápně na kotník Kruseho! Jenže penalta se nepískala. VAR znovu mlčel, opravdu velké štěstí pro Mönchengladbach, že se situace nevyřešila jinak.
     
    68
    Vlci jsou v obraně stále velmi kompaktní. Gladbach opravdu jen stěží hledá nějaký recept. Čas se přitom domácím krátí a krátí.
     
    71
    Tohle je velká nepříjemnost pro Wolfsburg! Červenou kartu totiž vyfasoval Lacroix, který zastavil vyloženou šanci soupeře jen za cenu hry rukou. Do akce musel vstoupit i VAR.
     
    73
    Uvidíme, jak velkou komplikaci bude pro hosty znamenat tohle oslabení. Rozhodně vůbec ne příznivá zpráva zhruba dvacet minut před koncem tohoto mače.
     
    75
    Binsibajní bránu netrefil. Je ale vidět, že Gladbach vyloučení soupeře dostalo do varu. A Wolfsburg zřejmě bude čelit velkému tlaku.
     
    76
    Casteels (WPF) uviděl žlutou kartu za zdržování hry.
     
    77
    Fantazie gólmana Casteelse! Zlikvidoval během krátké chvíle hned tři střelecké pokusy, ten poslední vyslal na něj z vyložené pozice Pléa, ale z blízkosti na něj nevyzrál, zřejmě zamířil jen nad bránu. Gladbach na soupeře tlačí, co to jde, ale zatím bez úspěchu. Předchozí dvě rány vyslali Koné s Ginterem.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Breel Embolo.
     
    78
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Renato Steffen.
     
    80
    Těsně po svém střídání se okamžitě Embolo dostal do parádní možnosti, ale Casteels znovu odolal. Gladbach navyšuje tlak každou minutou. VfL má v zadních liniích pořádný kus práce.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Patrick Herrmann.
     
    82
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tohle je rozhodně zasloužená odměna pro domácí celek. Wolfsburg se bránil jen s vypětím všech sil a nyní už přece kapituloval. Střídající BREEL EMBOLO si naběhl na centr z pravé strany od Pléy a hlavou překonal Casteelse. Asistence: Alassane Pléa.
     
    85
    Aktuální výsledek je asi zcela logickým vyústěním na hřišti. Gladbach si rozhodně prohrát nezasloužil. Wolfsburg musí být za současnou remízu rád, přežil několik opravdu kritických momentů.
     
    90
    Tak nakonec branka nebyla uznána. VAR poradil hlavnímu arbitrovi Reichelovi, aby se podíval na video, a tam uviděl, že bránící Herrmann si pomohl faulem předtím, než jeho spoluhráči podnikli klíčovou gólovou akci. Skóre se tak nemění, skórující Ginter byl hodně rozhořčený.
     
    90+3
    Gerhardt (WOF) na závěr vypjatého klání inkasoval žlutou kartu. Sudí Reichel má problém všechny aktéry na hrací ploše uklidnit.
     
    90+4
    Obrovská možnost pro Gladbach, který se snaží stále dopracovat k vítězství a je daleko hladovější. Ale Casteels fantasticky zakročil. Embolo či Binsibajní na něj zkrátka nevyzrál.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:14.
     
    Tenhle zápas byl pořádně zajímavý. Wolfsburg díky své perfektní efektivitě uzmul z půdy Mönchengladbachu aspoň bod, byl ve všech statistických ohledem tím horším, méně nebezpečným, a za konečný výsledek se rozhodně zlobit nemůže. Domácí možná budou po zápase řešit hlavně moment z 90. minuty, kdy jim nebyla uznána, zřejmě správně, vítězná branka. A je pravda, že za svou aktivitu by si výhru možná i zasloužili, zkrátka ovšem vsítili jen dva góly.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:46:10)

    Patrik Sandev

    Branky: 42. Thuram (Pléa), 82. Embolo (Pléa) – 6. Wind (Baku), 33. Bornauw (Philipp)

    Karty:   34. Sommer (MNC), 65. Beyer (MNC) – 37. Philipp (WOF), 37. Baku (WOF), 76. Casteels (WOF), 90+3. Gerhardt (WOF)   71. Lacroix (WOF)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:14.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Beyer – Lainer (81. Herrmann), Kramer (61. Koné), Neuhaus, Binsibajní – J. Hofmann, Pléa – Thuram (78. Embolo).
    Náhradníci: Sippel – Scally, Embolo, Netz, Herrmann, Noss, Bénes, Bennetts, Koné.

    Trenér: Hütter

    VfL Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Brooks – Baku (58. Mbabu), Arnold, Vranckx (58. X. Schlager), Roussillon – Philipp (46. Gerhardt), M. Kruse (78. Steffen) – Wind.
    Náhradníci: Pervan – Waldschmidt, X. Schlager, Lukebakio, Mbabu, F. Nmecha, Gerhardt, Białek, Steffen.

    Trenér: Kohfeldt

    Rozhodčí: Reichel – Bandurski, Blos
    bahis siteleri