K. Vary – Sparta 1:4 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:2 (1:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 3:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Berani Zlín
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 04.03.2022, 18:00 • Zimní stadion Luďka Čajky - Zlín • Tipsport extraliga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce extraligového hokeje! Základní část pomalu spěje do svého cíle, my se dnes konkrétně budeme věnovat 58. kolu, kdy do Zlína přijede daleká návštěva až ze západu Čech. Dorazí totiž Škoda Plzeň, která se pokusí Baťovo město vyloupit a odvést si všechny tři body.

    Přeji Vám při sledování dnešního zápasu příjemnou zábavu.
     
    PSG Berani Zlín:

    Už od neděle je rozhodnuto. Zlín na ledě boleslavské ŠKOENERGO Arény ztratil byť jen teoretickou naději na udržení se mezi českou hokejovou smetánkou a po dlouhých 42 letech sestoupí do nižší soutěže! Současný stav věcí samozřejmě znamenal odliv opor do zahraničí, konkrétně tedy tam kde přestupové okno ještě nebylo nemilosrdně zabouchnuto. Již po Olympijských Hrách dal Beranům sbohem lotyšský obr Roberts Mamčics jenž zamířil do švédského Linköpingu, následoval Kanaďan Alexandre Mallet jenž nabral směr Německo, před pár dny nejlepší extraligový střelec mezi obránci a nejproduktivnější borec v mužstvu Daniel Gazda kývl na nabídku finského Ilvesu a ve chvíli kdy už bylo skutečně rozhodnuto se rozloučil také brankář Libor Kašík (Kärpät Oulu), Jakub Ferenc zkusí štěstí v druholigovém německém Freiburgu, Jiří Karafiát se vydal sbírat zkušenosti do nižší soutěže ve Finsku a dosud posledním potvrzeným odchodem se stal přestup francouzského mušketýra Valentina Claireauxe do švýcarského Klotenu!

    Ševcům tedy moc hráčů nezůstalo... V úterý proti Spartě muselo do akce několik hladových juniorů a světe div se – Berani se proti velkému favoritovi dlouho zuby, nehty drželi a nakonec padli jen o branku 3:2. Extraligových premiér se dočkali obránce Stanislav Kunst a forward Tomáš Martinec, druhý start zapsal juniorský kapitán Vojtěch Riedl, v Mladé Boleslavi debutoval Jakub Čechmánek a své hubené zkušenosti rozšířili Lukáš Chludil nebo Tadeáš Talafa. Branku pak střežila osvědčená dvojka Daniel Huf, jenž podal velmi jistý výkon.

    To už ale nejhorší sezonu v historii Ševcům nezachrání. Nepomohla ani trenérská rošáda na začátku ročníku, kvanta příchodů, odchodů, trejdů ani hostování.

    Těžko hledat bod kde přesně se sezona nenávratně zlomila. Možná byl příčinou již katastrofální start, kdy Berani urvali první tříbodovou výhru až v 17. kole, nebo třeba když na začátku roku dotáhli Kladno na pouhé tři body a kvůli dalšímu propadu si jej nechali nenávratně utéct. Poté už bylo pozdě. Zlín se sice nadechl k poslednímu mohutnému tažení, v nedávných zápasech se herně zvedl a především z domácího stadionu Luďka Čajky si udělal nedobytnou tvrz. Avšak už zmíněný zápas v Mladé Boleslavi dal Zlínu definitivní štempl na sestup a jednosměrnou jízdenku přímo do Chance ligy.


    Poslední zápasy Beranů ze Zlína:

    PSG Berani Zlín vs Sparta Praha 2:3
    BK Mladá Boleslav vs PSG Berani Zlín 4:1
    PSG Berani Zlín vs Oceláři Třinec 1:4
    PSG Berani Zlín vs HC Olomouc 3:2 sn
    PSG Berani Zlín vs Rytíři Kladno 3:2



    5 nejproduktivnějších Ševců:

    Antonín Honejsek 6+15
    Pavel Kubiš 12+7
    Patriks Zabusovs 9+7
    Darek Hejcman 7+7
    Zdeněk Okál 3+8

    * Daniel Gazda (11+10), Tomáš Mikúš (4+13), Peter Trška (4+8) a Alexandre Mallet (3+9) již ve Zlíně nepůsobí.
     
    HC Škoda Plzeň:

    To Škodovka může řešit mnohem příjemnější starosti. Momentálně Západočeši drží čtvrtou pozici, která zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, i když je pravda že se dá ještě očekávat velmi tuhá bitva! Pardubice ztrácejí pouhý bodík, nárok na prestižní místenku si může dělat ještě Motor z Českých Budějovic nebo Bílí Tygři Liberec. Plzeň má ovšem odehrán o zápas navíc než většina jejích bezprostředních rivalů, těžit však alespoň může z relativně příznivého losu. Po oslabených Beranech je čeká ještě držitel třináctého fleku Karlovy Vary. Ty však budou o řád namotivovanější než Zlín, jelikož by si nerady vytáhly černého Petra a zůstaly bez účasti v play off jako jediný celek, který nečeká baráž nebo samozřejmě sestup.

    Západočeši začali první rébus řešit již v létě. Pro návrat domů se rozhodl kapitán a toho času možná nejlepší hráč Extraligy Milan Gulaš a tak v Plzni začal hon na nové lídry. Nakonec si vedení Škodovky takového borce vyhlídlo v liberecké organizaci ze které vylákalo produktivní eso Michala Bulíře. Ten se letos skutečně rozjel, už nasázel úctyhodných 26 branek a ve sběru kanadských bodů v rámci naší nejvyšší soutěže je třetí. Ve strmém růstu pokračoval slovenský bek Peter Čerešňák, produktivnějšího obránce by jste v Extralize nenašli. Nebylo tajemstvím, že v průběhu ročníku o něj stál velký ruský klub AK Bars Kazaň, z přestupu však nakonec sešlo a ve víru nedávných událostí se dá říci že naštěstí. Peter Čerešňák zároveň dostal příležitost zahrát si pod pěti kruhy, kde se stal jedním z pilířů obrany svého týmu a se slovenským výběrem si dokráčel až pro fantastický bronz. Mnozí jej označují za nejlepšího beka našich východních sousedů v Evropě a nebylo by překvapením kdyby kolem něj začaly kroužit velkokluby ze starého kontinentu a kdo ví, možná i NHL.

    Kdybychom se vrátili k letnímu posilování tak můžeme konstatovat, že vedení Indiánů mělo obecně šťastnou ruku. Švédský šutér Ludwig Blomstrand už nasypal rovněž přes 20 gólů, Lotyšský reprezentant Martins Dzierkals je na 30 ti bodech a takový Gustaf Thorell si rovněž drží jakous takous produktivitu.


    Posledních 5 zápasů Škody Plzeň:

    Kometa Brno vs Škoda Plzeň 4:3 sn
    Škoda Plzeň vs Rytíři Kladno 4:3
    Bílí Tygři Liberec vs Škoda Plzeň 1:0
    Škoda Plzeň vs Vítkovice Ridera 3:1
    Mounfield HK vs Škoda Plzeň 6:1


    5 nejproduktivnějších Indiánů:

    Michal Bulíř 26 +28
    Peter Čerešňák 6+33
    Tomáš Mertl 13+23
    Ludwig Blomstrand 21+14
    Jan Schleiss 21+11
     
    Koho dnes sledovat?

    Daniel Huf (ZLN) 17 zápasů, 90.29%: Letos vychytal jen dvě výhry. Ano, strašidelné číslo, mladý zlínský brankář si však i tak dokázal udržet procentuální úspěšnost nad devadesáti procenty, což za obranou letošního Zlína není jen tak a jako spolehlivá dvojka kryl záda Liboru Kašíkovi. V průběhu posledních let se vypracoval v perspektivního mladého brankáře, loni dosáhl na 31 startů, letos však tolik prostoru nedostává. Kvality na to však jistě má a pomalu může vyhlížet příležitost na uzmutí prostoru mezi třemi tyčemi pro sebe. Nyní je Libor Kašík pryč, Huf ihned naskočil proti Spartě, vytasil několik klíčových zákroků a byl vyhlášen mužem zápasu. Těžko odhadovat zda teď když už o nic nejde nedostane příležitost ještě například junior Tobiáš Synek nebo další mladík v beraním stádu Michal Kořének, s největší pravděpodobností však můžeme ve žlutomodré svatyni čekat právě Daniela Hufa!

    Patriks Zabusovs (ZLN) 29 zápasů 9+7: Mladičký střelec je právem považován za jednoho z nejtalentovanějších Lotyšů mladé generace. Ve 20 ti letech si letos nejprve podmanil lotyšskou nejvyšší soutěž, kde mimochodem stále drží nejlepší průměr bodu na utkání aby se následně přesunul do Zlína, kde má jeho národ velkou hokejovou reputaci. Cílem bylo zachránit extraligu. To se nepovedlo, ale Zabusovs rozhodně nezklamal. Počítáme li vítězný nájezd proti Olomouci má borec s číslem 98 na kontě již 10 branek, jen Daniel Gazda a Pavel Kuboš dali více. Po odchodu opor se navíc v závěru ročníku dočkal ještě výraznější role a ta mu samozřejmě svědčí. Vše poukazovalo na to, že šikovný útočník by ve Zlíně mohl pokračovat, což zamotal pád do Chance ligy, klub už se však nechal slyšet, že by o setrvání Zabusovse stál. Zda však skutečně zůstane je na jinou diskusi, my se budeme soustředit na dnešní mač.

    Martins Dzierkals (PLZ) 47 zápasů 10+20. Další lotyšský zástupce v dnešním zápase. Martins Dzierkals dorazil do Plzně těsně před startem extraligy a hned se zařadil k oporám. Na začátku ročníku řádil jako černá ruka, následně sice trochu přibrzdil, co ho ale bezpochyby nabudilo byla prestižní účast na olympijských hrách. Tam sice moc prostoru nedostával, koneckonců plnil spíše úkoly ve čtvrté formaci, po návratu však není k zastavení a v pěti zápasech získal 5 bodů (1+4) . Z toho 4 asistence posbíral v posledních dvou kolech. Momentálně je na bodech třiceti a uvidíme kde se zastaví...

    Peter Čerešňák (PLZ) 48 zápasů 6+33: Druhý Olympionik v dnešním výběru. Konstruktivní bek na sebe upozorňuje nejen famózní formou v naší nejvyšší soutěži, ale i svými výkony na mezinárodním poli. Nejprve ovládl kvalifikaci na Olympijské hry (3 zápasy 0+5) aby na samotných hrách rovněž dosáhl pěti nahrávek, což z něj dělá druhého nejproduktivnějšího borce svého výběru po fenomenálním Juraji Slafkovském! Výsledkem budiž bronzová medaile, která má pro celé Slovensko obrovskou hodnotu! Už jsme zmínili zájem, který o něj po sezoně mezi velkými hráči bude, teď se však soustředí na Plzeň se kterou letos klidně může dojít hodně daleko.
     
    Koho budou oba týmy pravděpodobně postrádat?

    David Jiříček (PLZ): Nejzářivější český klenot. Mladičký bek bude na nadcházejícím draftu do NHL atakovat horní příčky prvního kola, jediným soupeřem mu je snad jen Slovák Šimon Němec. Jiříček zároveň atypicky dostal možnost sbírat ostruhy v dospělé reprezentaci a v Plzni si na nedostatek prostoru rozhodně nemůže stěžovat. Na prosincovém MSJ si však v zápase s Kanadou poranil koleno a zranění se s ním táhne. Dnes určitě nenastoupí.

    Michal Bulíř (PLZ): Nejproduktivnější Indián absentoval už v předchozích třech kolech, vinou jest zranění ruky. Plzni jeho body jednoznačně chybí, za zmínku stojí i poslední mač proti Zlínu, Bulíř mu totiž nasázel nemilosrdný hattrick! Zda dnes nastoupí je otázkou...

    Tomáš Žižka (ZLN): Pro velezkušeného beka s 10 ti starty v NHL už asi sezóna, potažmo i kariéra skončila. A to více než smutně, Žižka je místním odchovancem a ex kapitánem, sestup tak musí kousat jen těžko. Teď když už o nic nejde asi zůstane na tribuně, příležitost dostanou mladí..
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    vs

    LETOŠNÍ SEZONA:

    Škoda Plzeň vs PSG Berani Zlín 4:0
    PSG Berani Zlín vs Škoda Plzeň 1:2
    Škoda Plzeň vs PSG Berani Zlín 4:1

    SEZONA 2020/2021:

    Škoda Plzeň vs PSG Berani Zlín 7:0
    PSG Berani Zlín vs Škoda Plzeň 2:0
    PSG Berani Zlín vs Škoda Plzeň 2:1
    Škoda Plzeň vs PSG Berani Zlín 7:5
     
    Start utkání se nám o půl hodinku posune, hostující Plzeň má zdá se problémy s dopravou a do Baťova města dorazí později.

    Úvodní buly tedy bude nově vhozeno až v 18:00!
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Šarman) – Riedl, M. Novotný, O. Němec, Talafa, Hamrlík, Suhrada, Kunst – R. Veselý, Zabusovs, Honejsek – Hejcman, Köhler,Luža – Makarenko, P. Sedláček, Okál – Fryšara, Chludil, Kubiš.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák, Graňák, Kvasnička, Budík, Hamšík, Pánek – Suchý, Kodýtek, Schleiss – M. Lang, Bulíř, Dzierkals – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – J. Dufek, Malát, Dvořák.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ganger, Rampír.
     
    Známy už jsou sestavy obou dnešních soků.
    Ve Zlíně se žádné velké překvapení neupeklo, letošní premiéru si "jen" připíše junior Dominik Luža, který rozšíří svou hubenou sbírku dvou startů a rovnou zakotví ve druhém útoku. Naopak mimo sestavu je dnes další mladík Tomáš Martinec. Kapitána Pavla Kubiše by jsme trochu překvapivě našli až ve čtvrté formaci, naopak v brankovišti nás žádná změna nečeká, chytá Daniel Huf!

    Plzi se vrátil postrach Beranů a jeden z nejlepších střelců Extraligy Michal Bulíř, jenž po třech absencích hlásí návrat a postará se o druhou útočnou řadu, jejíž je centrem. Zopakuje svůj poslední výkon proti Zlínu a nasází do Hufovy sítě hattrick?

    Ve třetí útočné letce nalezneme švédskou osu Blomstrand – Thorell doplněnou o nadějného mladíka Filipa Přikryla. Ve čtvrté formaci naskočí v Baťově městě velmi dobře známý Jan Dufek. Prosadí se proti týmu, ve kterém poprvé pořádně okusil jak se hraje mezi českou hokejovou smetánkou? Premiéra v nejvyšší soutěži pak čeká produktivního mladého beka Tomáše Pánka!
     
    Tak Západočechů se nakonec přeci jen dočkáme, vše už je připraveno na zahájení 58. kola hokejové extraligy.

    Zápas začíná za nějaké tři minutky, přeji Vám abyste si dnešní mač náležitě užili ať fandíte jednomu nebo druhému celku.

    Příjemnou zábavu.
     
    Plzeň už vjela na led, následují ji Berani. Začínáme za okamžik.
     
    Zahajovací formace už se sklánějí na středovém kruhu, kotouč je vhozen do hry a my můžeme odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Ševci začali útokem, o kotouč však přišli a od Svobody začínají také Indiáni.
     
    00:25
    Radek Veselý se nedomluvil se spoluhráči, vjel do pásma příliš rychle a píská se tak ofsajd.
     
    00:42
    Graňák od modré, Daniel Huf má první zákrok.
     
    01:02
    Michal Bulíř objel bránu a zákeřně nahodil do brankoviště, obrana Ševců si poradila.
     
    01:45
    Berani dvakrát vyhodili natolik šikovně že se nepíská zakázané uvolnění, iniciativy se však drží Plzeň.
     
    02:37
    První nápor ševců, Veselého formace točí Západočechy v pásmu. Zapojil se Zabusovs, Němec nebo střídající Hejcman. Zatím neúspěšně.
     
    03:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    VOJTĚCH BUDÍK a jeho krasojízda! Mladý obránce nabral puk na modré, projel se celým pásmem, z Jiřího Suhrady si udělal cvičný kužel, dojel až k Danielu Hufovi a další elegantní kličkou překonal i jej. Plzeň velmi rychle vede 1:0 a dělá první krok k splnění dnešního cíle – urvat důležité body! Asistence: Petr Kodýtek a Jan Dufek.
    03:36 Vojtěch BUDÍK - 0:1
     
    04:09
    Zdeněk Okál mohl vyrovnat! Známý zlínský bojovník se hnal do přečíslení, nejdříve chtěl nahrávat, následně vypálil, puk byl sražen, Okál si jej však znovu našel a z bezprostřední blízkosti prověřil Miroslava Svobodu. Ten se vyznamenal a udržel kus černé gumy v náručí.
     
    06:37
    Trošku hlušší pasáž, Bedřich Köhler už měl těžké nohy a tak od střídačky jen nahodil za brankou soupeře a jde si odpočinout.
     
    06:45
    Kotouč opouští hrací plochu, po delší době je přerušeno.
     
    Následuje komerční pauza.
     
    06:52
    Pavel Makarenko hned po buly vrazil do brankoviště, jistý Svoboda si však poradil. Znovu se vhazuje v blízkosti hostující svatyně.
     
    07:34
    Daniel Huf tentokrát nemusí zasahovat, kotouč byl sražen do ochranné sítě.
     
    08:19
    Plzeň v další příležitosti! Západočeši uzamkli soupeře v pásmu, Lukáš Kaňák si udělal ofenzivní výlet aby následně narýsoval nádherný pas směr Michal Bulíř! Ten však kotouč netrefil přesně a žlutomodrý brankář zasahovat nemusí.
     
    08:36
    Čerešňákova jedovka, Huf nechal zapracovat svou lapačku.
     
    08:44
    Icing ševců.
     
    08:46
    Ludwig Blomstrand pálí hned po buly, trefuje však Martina Novotného.
     
    10:00
    Bedřich Köhler zkusil zpětnou přihrávku před Svobodovu branku, žádnou žlutomodrou hůl však tento pas nenašel.
     
    10:12
    Ofsajd hostů.
     
    10:56
    Zdeněk Okál byl trefen Janem Schleissem a poroučel se k ledu, vylučovat se však k nelibosti zlínského zimáku nebude.
     
    11:43
    Ševcům se stále nedaří naplno se usadit v pásmu, tentokrát si to puk zamířil na střídačku hostů.
     
    12:14
    Patriks Zabusovs vyzval na rychlostí souboj jednoho ze soupeřových obránců a kotouč skutečně pro svého parťáka Dominika Lužu získal, Berani však nic víc nevymysleli a dopředu tak jde švédský snajpr Ludwig Blomstrand.
     
    Přichází další komerční přestávka.
     
    Z ochozů zlínského stadionu se v průběhu pauzy ozývá sympatické "Ukrajina", tedy vyjádření podpory národu, který vinou válečného konfliktu zažívá krušné časy.
     
    13:51
    Miroslav Svoboda v permanenci! Zdeněk Okál vyslal pumelici od modré a hostující brankář si nadvakrát s jeho pokusem poradil.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., porušení postupu vhazování).
     
    14:05
    Jan Schleiss hned vyváží do středního pásma.
     
    14:21
    Patriks Zabusovs byl podražen, s rozhodčími to však ani nehlo.
     
    14:36
    Plzeň vyhazuje přes všechny čáry.
     
    14:59
    Berani se ani teď neudrží v pásmu, na první střelu čekáme.
     
    15:35
    Zdeněk Okál dělal co mohl, ale nohu na modré čáře neudržel a píská se tak ofsajd.
     
    15:46
    Peter Čerešňák odpaluje kotouč do bezpečí.
     
    15:58
    Pavel Sedláček vyslal první a zároveň poslední přesilovkový projektil. Jeho pokus z mezikruží řeší Miroslav Svoboda.
     
    16:01
    Vojtěch Riedl od modré, modrobílý brankář přerušuje hru.
     
    16:49
    David Kvasnička se dlouho šteloval do nápřahu Pavla Kubiše a nakonec tvrdou bombu z pravého kruhu skutečně schytal. Kotouč alespoň opustil plzeňské pásmo..
     
    17:56
    Ševci jsou v posledních minutách o trošku aktivnější, skutečnou tutovku jsme však zatím neviděli.
     
    18:18
    Adam Dvořák a jeho střela! Danielu Hufovi puk sice vypadl, obrana před ním stojící však zapracovala dobře a situaci vyřešila.
     
    18:45
    Jan Schleiss pálí, k dorážce se ještě tlačil Petr Kodýtek, Berani však dokáží alespoň vyhodit do středního pásma.
     
    19:43
    Kunstova střela sražena mimo Svobodovo pracoviště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je zápasu mezi Berany Zlín a Indiány z Plzně je úspěšně za námi!

    Hosté vstoupili do zápasu lépe a hned převzali iniciativu, poté se zdálo, že se Žlutomodří konečně trochu dostanou do hry, avšak přišel nemilosrdný direkt v podobě gólové vyšívané Vojtěcha Budíka, jenž otevřel skóre zápasu. Hned o několik sekund později mohl vyrovnat Zdeněk Okál, brankář Svoboda však svůj tým podržel.

    Jak čas plynul hra se vyrovnala, i domácí si vytvořili pár příležitostí a místy byli dokonce aktivnější, ovšem více vzruchu i tak bylo před Danielem Hufem.

    Obecně si Zlín zaslouží pochvalu, zvláště když se podíváme v jakém složení proti 4. týmu extraligy naskočil. Nadějní junioři jistě nejsou jen do počtu a snaží se získat potřebné ostruhy...

    Co se však vyloženě nepovedlo tak to byla žlutomodrá přesilovka! Ostatně na to si zlínský fanoušek už musel zvyknout. Borcům z Baťova města dělalo problém udržet se v pásmu, natož zakončit.

    Každopádně důležité je skóre a to není nijak tragické – Berani Zlín vs Škoda Plzeň po 20 ti minutách 0:1!

    Za chvíli pokračujeme.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    Střely na branku po první třetině: 5 – 8
     
    Oba celky už jsou zpět na ledě a to znamená jediné. Druhá třetina začne za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Jan Schleiss to hned zkusil rychlým průnikem, na Martina Novotného v obraně ševců si však nepřišel.
     
    20:56
    Dobrá práce juniora Vojtěcha Riedla v rozích a za brankou, kdy nejdříve zastavil Filipa Suchého a následně obral o puk rychlonohého Petra Kodýtka.
     
    21:49
    Ondřej Němec to zkusil z první, Miroslav Svoboda bez problémů vyráží.
     
    22:01
    Icing hostů, hra se vrací ke Svobodovi.
     
    22:31
    Propagační pokus Gustafa Thorella z levého křídla, Daniel Huf přerušuje hru.
     
    22:54
    Martin Novotný to zkusil pasem přes celé kluziště na kapitána Pavla Kubiše, ten však kotouč na útočné modré čáře nezpracoval a musí se o něj ucházet v souboji u mantinemu.
     
    23:52
    Tenhle hokej musí bavit! Ve 2. třetině se téměř nepřerušuje, jeden pokus střídá druhý. Momentálně tlačí ševci, zatím bez většího úspěchu
     
    25:01
    Filip Suchý a jeho jedovka z dálky! Daniel Huf měl s udržením puku drobné potíže, nakonec si však poradil.
     
    25:01
    Na ledě vzplály první emoce! Matyáši Hamrlíkovi se nezdálo, že Jan Schleiss si udělal výlet až do Hufovy kanceláře a dal mu to náležitě najevo. Horké hlavy však relativně rychle vychladly a nemusí se tak ani vylučovat.
     
    26:02
    Berani v signalizovaném ofsajdu nadále hráli a hra je tak přerušena. Vhazovat se bude před žlutomodrým brankářem.
     
    Následuje první komerční přestávka druhé periody.
     
    26:25
    Ludwig Bomstrand se skácel zřejmě po souboji k ledu, což umožnilo Beranům založit rychlý kontr! Pavel Kubiš předal Štěpánu Fryšarovi, jenž z levé strany prověřil Miroslava Svobodu. Ten bez problémů vyráží.
     
    26:25
    Tak pozor, Ludwig Blomstrand se po střetu s Pavlem Sedláčkem stále nezvedá! Těžko říci, která část těla je tou postiženou, každopádně švédský bomber nevypadá vůbec dobře!
     
    Ludwig Blomstrand už je v pořádku a odjíždí z ledu.
     
    28:17
    Střídání Martinše Dzierkalse! Lotyšský reprezentant se hned dvakrát dostal do vyložené šance, ta v pořadí druhá po fenomenální přihrávce Dominika Graňáka patřila do kategorie tutových. Vše řeší Daniel Huf! Za zmínku stojí ještě velká příležitost Petra Kodýdka, která byla na pořadu teprve před malou chvílí, i tehdy se vyznamenal brankář Ševců.
     
    29:10
    Pavel Sedláček za obranou v obrovské šanci pro změnu na straně Zlína! Zdálo se, že beraní centr byl v samostatném úniku zahákován, vylučovat se však nebude.
     
    29:20
    Dobrá zpráva. Ludwig Blomstrand je na ledě!
     
    29:27
    Martinš Dzierkals – Michal Bulíř a obrovská šance nejproduktivnějšího Indiána z bezprostřední blízkosti. Huf kryje.
     
    30:19
    Radek Veselý mohl vypálit, nepřekonal však obranný val před Svobodou.
     
    30:46
    Drtivý tlak Zlína! Filip Suchý silou vůle vytláčí kotouč do středního pásma po několika desítkách sekund defenzivní dřiny.
     
    31:46
    Filip Suchý v ofsajdu, hra je přerušena.
     
    31:54
    Icing ševců.
     
    32:27
    Dominik Luža hned několikrát nedokázal vyhodit, aby se Plzeň za chvíli sama vyhnala z pásma...
     
    33:49
    Pavel Sedláček se protáhl levým křídlem a z čerstva vypálil. Miroslav Svoboda přerušuje hru.
     
    Následuje komerční přestávka.
     
    33:59
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    34:04
    Pavel Kubiš pálí hned po vhazování, strážce hostující svatyně však vše řeší svou lapačkou.
     
    34:42
    Jan Schleiss už byl v těsném ofsajdu, nápřah už však nedokázal zastavit a i přes ostrý hvizd rozhodčího vypálil. Tahle branka by neplatila i kdyby Daniel Huf kotouč za svá záda pustil.
     
    35:38
    K Pavlu Kubišovi se poměrně překvapivě odrazil kotouč na levé křídlo, zlínský kapitán vypálil, ale nutno říci, že velmi nepřesně.
     
    36:08
    Jan Dufek pelášil na Hufa! Nakonec se ukázalo že skutečně bude nejrychlejší, neměl však moc manévrovacího prostoru, brankář s číslem 57 zmenšil střelecký úhel, nenechal se rozhodit sebevědomým nápřahem a Dufka poslal i s pukem mimo své pracoviště, konkrétně do rohu.
     
    37:37
    A další tutovka, tentokrát na straně druhé! Štěpán Fryšara si počkal u střídaček, vychytal ideální okamžik, předal na Antonína Honejska, ten proskočil obranou a vyzval v souboji jeden na jednoho Miroslava Svobodu, který se však střelou mezi betony nenechal zaskočit.
     
    38:53
    Daniel Huf králem situace! Mladý brankář ve žlutomodré nejdříve vyrazil, ač neudržel Thorellův pokus, aby následně vyřešil dorážky. Poté ještě přišla velmi nebezpečná střela Vojtěcha Budíka od modré, tu Huf zpacifikoval velmi elegantním zákrokem lapačkou.
     
    39:10
    Icing Beranů.
     
    39:39
    Střela Michala Bulíře, Huf vyráží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už za sebou máme 40 minut hokejového měření sil mezi Zlínem a Plzní...

    A troufnu si říci, že druhá třetina musela bavit i přes to, že branku jsme nakonec neviděli. V tutové šanci byl Bulíř, Dzierkals nebo Dufek, na druhé straně hrozil Antonín Honejsek nebo Pavel Sedláček.

    Hra plynula skutečně rychle, přerušení bylo minimum a to tempu hry rozhodně pomohlo. Budu se opakovat, ale pro zlínské ševce se za současného stavu a beznadějného tabulkového postavení se jedná o velmi obstojný (průběžný) výsledek, ale i výkon. Berani v ničem výrazně nezaostávají, nicméně je pravdou, že nebýt Daniela Hufa tak situace může být výrazně jiná... Mladý strážce domácí svatyně však svůj celek dokázal podržet a za svá záda nepustil jediný puk. Samozřejmě by nebylo fér zapomenout na Miroslava Svobodu, jenž si dnes klidně může dojít pro čisté konto, nicméně je vidět, že na jeho zákrocích nestojí výkon jeho týmu tolik jak je tomu na druhé straně.

    Ač jsme byli svědky několika hraničních momentů, tak faulu jsme se tentokrát nedočkali, oba týmy hrají velice slušně. Ševci na trestné ještě nebyli a Plzeň si šla sednout jen jednou a to ne za faul, nýbrž technický prohřešek.

    Stav po dvou třetinách: Zlín vs Plzeň stále 0:1!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Střely na branku po dvou třetinách: 13 – 26
     
    Trocha statistiky:

    Zblokované střely: 6 – 12
    Hity: 1 – 2
    Vhazování: 19- 22
    Vyloučení: 0 – 1
     
    Nejvyšší icetime za 2. třetiny:

    Plzeň – Dominik Graňák: 15:04

    Zlín – Martin Novotný: 14:08
     
    Už je vše připraveno na pokračování zápasů, třetí třetina začne za chvíli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Petr Kodýtek a jeho rána! Huf vyráží.
     
    40:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Patriks Zabusovs – 2 min., sekání).
     
    40:48
    Berani hned vyhazují přes všechny čáry.
     
    41:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Takhle to dopadá když dáte prostor MICHALU BULÍŘOVI..... Plzeňský ostrostřelec dostal kotouč od Petera Čerešňáka na pravý kruh, tam si jej srovnal, pečlivě zamířil a vyslal nechytatelnou raketu směr Daniel Huf. A rána to byla skutečně výstavní! Puk vymetl "víko" zlínské klece, vyhnal všechny ubytované pavouky a zaplul do sítě. Po dlouhé době se dočkáváme branky, Škodovka odskakuje na příznivějších 2:0! Asistence: Peter Čerešňák.
    41:11 Michal BULÍŘ - 0:2
     
    43:25
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Suchý – 2 min., sekání).
     
    43:34
    Ševci se usadili v pásmu a kombinují.
     
    43:51
    Suhradův pokus, Svoboda vyráží.
     
    43:59
    Jan Schleiss osvobozuje Škodovku odpálením puku přes všechny čáry.
     
    44:15
    Ondřej Němec neudržel vysoký lob na modré čáře, Martinš Dzierkals navíc kopnul do vrtule a dlouho ševce zlobil v hloubi obranného pásma.
     
    45:02
    Škoda opět vyhazuje.
     
    45:11
    Pavel Makarenko a jeho elegantní průjezd končí bez zakočení.
     
    45:17
    Talafův pokus končí na Svobodově betonu.
     
    45:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    No a z ničeho nic je sníženo! Pavel Makarenko opět elegantně zavezl kotouč do pásma a předal jej na PAVLA SEDLÁČKA. Zlínský defenzivní centr vypálil, kotouč se bůh ví od koho odrazil mezi Svobodovy betony a končí v síti! Je klidně možné, že gól nakonec bude připsán Pavlu Makarenkovi, který kus černé gumy asi lízl. Podstatné však je, že stav je 1:2 a Berani jsou znovu ve hře. Asistence Pavel Makarenko a Radek Veselý.
    45:31 Pavel SEDLÁČEK - 1:2
     
    Pavel Sedláček je definitivně potvrzen jako střelec branky na 1:2!
     
    46:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Světe div se, začínáme od znovu! PAVEL KUBIŠ si dobře najel za obranu, dostal šikovný pas od Martina Novotného, ze vzduchu jej zpracoval a zvláštním dloubákem jej dopravil z a překvapeného Svobodu. Na zlínském zimáku vypukla čirá radost, je vyrovnáno – 2:2! Asistence: Martin Novotný a Matyáš Hamrlík.
    46:21 Pavel KUBIŠ - 2:2
     
    48:40
    Němcova technická střela, Svoboda vyráží.
     
    49:01
    Berani jsou na koni a cítí šanci.
     
    49:30
    Přetlačovaná na pravém kruhu nakonec pro Indiány. K puku se neprokousal ani Pavel Kubiš, ani Chludil, ani Vojtěch Riedl. Útočí Škodovka.
     
    50:25
    Ofsajd Zlína.
     
    51:03
    Filip Přikryl a jeho pokus do nahuštěného brankoviště. Puk se odráží jen do rohu.
     
    51:37
    Výborná práce zlínské defenzivy, jenž zabránila útočné akci Jana Schleisse a umožnila rychlý konrt v podání Bedřicha Köhlera a Antonína Honejska. Tito dva sice dlouho zlobili, nakonec však ani nevystřelil.
     
    51:57
    Filip Suchý pálí hned po buly! Daniel Huf připraven.
     
    53:06
    Pavel Sedláček vypíchl kotouč Vojtěchu Budíkovi a ukončil tak pobyt Škodovky v pásmu.
     
    Následuje komerční přestávka.
     
    54:20
    Daniel Huf není jen výborný brankář ale zároveň zdatný akrobat. Tentokrát se natáhl k pravé tyči a tělem zastavit vyloženou šanci!
     
    Přichází drobená strkanice, čištění Hufovy kanceláře se ujal Zdeněk Okál. Nakonec se vše uklidňuje.
     
    54:55
    Miroslav Svoboda pro jistotu chytil Kubišovo nahození do lapačky a přerušil hru.
     
    55:14
    Pavlu Makarenkovi se to sice nelíbí, každopádně se píská těsný icing. Hra se stěhuje před Daniela Hufa.
     
    55:36
    Pavel Makarenko a jeho tutovka! Ševci se hnali do přečíslení 2 na 1, Vojtěch Riedl předal právě na ruského chasníka, ten zpracoval v brankovišti, šel Svobodovi do protipohybu, s tímto backhandem si však beton brankáře v bílém poradil!
     
    56:21
    Martinš Dzierkals propíchl kotouč směr Daniel Huf a pak se ještě vydal do brankoviště. Ševci jej však rychle zpacifikovali.
     
    57:05
    Peter Čerešňák si udělal výlet až do brankoviště, puk skutečně mířil jeho směrem, až k slovenskému bekovi se však nedostal.
     
    57:09
    Peter Čerešňák si ještě udělal bazén do obrany a zabránil akci soupeře.
     
    57:16
    Další zákrok Daniela Hufa.
     
    Dnešní utkání sleduje 2147 diváků .
     
    57:39
    Antonín Honejsek v náznaku šance, zlínský centr se však ke kotouči v mezikruží neprodral.
     
    58:12
    Berani mohli rozhodnout! Nejdříve přišel faul na modré čáře, následně se domácí ještě hnali do přečíslení 3 na 1, zakončoval Darek Hejcman. Ševci jsou dále na puku a čerpají výhodu 6 na 5!
     
    58:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Sebastíán Malát – 2 min., podrážení).
     
    58:34
    Berani si berou timeout!
     
    58:50
    Zlín sice udržel pásmo a kombinoval, Zdeněk Okál však ztratil a Plzeň puk silou vůle vytlačila z pásma.
     
    59:16
    Antonín Honejsek míří mimo.
     
    59:40
    Ondřej Němec musí zpět, kotouč letí k Hufovi.
     
    59:59
    Bedřich Köhler se v poslední vteřině pokusil ještě prodrat ke střele. Bez úspěchu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Čeká nás atraktivní prodloužení 3 na 3, domácí ještě 33 vteřin odehrají v početní výhodě!
     
    Začínáme 4 na 3, prodloužení startuje!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Berani už jsou v pásmu a útočí.
     
    60:23
    Zabusovsovi utekl puk a Peter Čerešňák vyhazuje.
     
    60:41
    Hosté v plném počtu.
     
    61:03
    Berani nadále útočí, s pukem krouží Jiří Suhrada.
     
    61:05
    Jiří Suhrada se nechal napálit a přichází o puk.
     
    61:42
    Na steč vyráží hosté, kteří teď mohutně tlačí.
     
    61:58
    Bulíř si pomohl hraničním zákrokem v rohu, ani to jej však nezachránilo, kotouč drží Berani.
     
    62:03
    Tadeáš Talafa zakládá další útok domácích.
     
    62:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Ondřej Němec – 2 min., podrážení).

    Ondřej Němec zatáhl za záchranou brzdu a zastavil samostatný únik Martinše Dzierkalse.
     
    Oddechový čas si tentokrát bere Plzeň, kterou čeká přesilovka 4 na 3!
     
    62:30
    Daniel Huf zastavil pomalý puk u levé tyče a přerušil hru.
     
    62:34
    Jiří Suhrada okamžitě vyhazuje směr Svoboda.
     
    63:02
    Západočeši utahují šrouby, Bulíř pálí, Huf dokázal vyrazit.
     
    63:29
    Další dvě bomby Michala Bulíře, neúspěšné.
     
    63:40
    Puk končí v ochranné síti, domácí si mohou oddechnout.
     
    63:40
    Daniel Huf teď jednoznačně drží svůj celek nad vodou.
     
    63:56
    Miroslav Svoboda odjíždí z branky, Plzeň hraje 5 na 3!
     
    64:22
    Bedřich Köhler míjí prázdnou klec o několik milimetrů!
     
    Berani kompletní.
     
    64:33
    Miroslav Svoboda je zpět v bráně.
     
    64:40
    Patriks Zabusovs a jeho vyšívaná, kterou se nakonec sám vyšachoval. Ještě v pádu dokázal vypálit, Svoboda kryje.
     
    64:58
    Darek Hejcman napřáhl v posledním momentu až ke stropu haly, Miroslav Svoboda vyráží.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tohle prodloužení bavilo! Viděli jsme přesilovku na obou stranách, výrazné momenty, riskantní tah trenérského týmu hostů v podobě odvolání brankáře, málem gól do odkryté klece i kvalitní gólmanské zákroky!

    Teď nás čeká nájezdová loterie, nejdříve se však musí uklidit ledová plocha.
     
    První pojedou hosté!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Michal Bulíř míjí tři tyče.
     
    1. série
    0:0
    Bedřich Köhler se pokusil Svobodu vymíchat, neúspěšně.
     
    2. série
    0:0
    Kodýtkova střela končí jako kořist Hufovy lapačky.
     
    2. série
    0:0
    Antonín Honejsek si chtěl Svobodu roztáhnout, brankář hostů jej však překvapil vytrčenou holí a kus černé gumy vypíchl.
     
    3. série
    0:0
    Filip SUCHÝ neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Pavel KUBIŠ neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Nájezdové překvapení! Adama Dvořák to zkusil ze široka, jeho backhand ale končí na Hufově betonu.
     
    4. série
    1:0
    Zdeněk OKÁL si prohodil puk pod nohama a suverénně zakončuje bekhendovou střelou do horního růžku, Berani jsou blízko triumfu!.
     
    5. série
    1:0
    Daniel Huf se nachytat nenechal a chytá beckhandový pokus Vojtěcha Budíka do náruče.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Autorem vítězné branky je ZDENĚK OKÁL.
    Zdeněk OKÁL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno!

    Kdo by to byl řekl že až v momentě kdy zlínským Beranům odejdou téměř všechny opory tak přijde výkonnostní zlepšení. Ne že by Berani nějak dominovali, to rozhodně ne, dnes však pouze stačilo držet se soupeřem krok a to se podařilo. Podobný scénář byl k vidění už v posledním zápase proti Spartě, tehdy však Ševci ještě zabodovat nedokázali a mač jim protekl těsně mezi prsty.

    I dnes dorazil velmi silný soupeř! A Plzeň ukázala proč ji za silnou musíme považovat. Zlín výrazně přestřílela ( 28 – 48) a přesilovka ukázala jak dokáže být smrtící například takový Michal Bulíř a jeho střela z pravého kruhu. Problémem však je, že Západočeši ze své převahy nic nevytěžili, zuby si vylámali především na jistém Danielu Hufovi. Ale nenechte se zmást žlutomodří rozhodně nebyli nějak drceni jak by se mohlo zdát. Naopak, Zlín také uměl hrozit a mladíci sestavě ukázali že rozhodně nejsou do počtu. Na přesilovce se objevil Luža, Chludil, Talafa, v obraně zapracoval kvalitně juniorský kapitán Vojtěch Riedl.

    Následovalo prodloužení, které je vždy vabank, i když tentokrát jsme se dočkali něčeho netradičního. Oba celky si vyzkoušely přesilovku 4 na 3, Plzeň dokonce odvolala brankáře za účelem dvojnásobné převahy! Nechybělo mnoho a tento risk potrestal Bedřich Köhler, jenž ovšem minul tři tyče o pár centimetrů, možná ještě méně...

    V nájezdech kralovali brankáři. Daniel Huf i Miroslav Svoboda chytali velmi jistě a v podstatě ser nenechali zaskočit. Až na jednu výjimku. Zdeněk Okál si vzpomněl na svůj starý trik, kterým už rozhodl jedny nájezdy v průběhu sezony 2019/2020, prohodil si puk mezi nohy a zakončil do horního růžku. Západočeský brankář zůstal bez šance.

    Za zmínku snad ještě stojí výběr Václava Baďoučka, jenž na třetí nájezd poslal teprve 17. letého Adama Dvořáka. Ten sice ukázal sebevědomý nájezd, avšak neuspěl.

    Pro Zlín už dnešek nic neřeší a nic neznamená, snad jen výhru, kterou mohou věnovat věrným fanouškům, kteří je nadále podporují.

    To Indiáni dnešní body potřebovali jako sůl. O přímý postup do čtvrtfinále ještě proběhne pořádná rvačka a Plzeň mohla za úspěch považovat jen tříbodovou výhru, chce li udržet soky v čele s Pardubicemi na uzdě. Dnešek je tedy zklamáním, a to i vzhledem k tomu, že za Zlín nastoupila celá řada juniorů...

    Suma sumárum: PSG Berani Zlín vs Škoda Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Trocha statistiky:

    Střely na branku: 28 – 48
    Zblokované střely: 12 – 18
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 0 – 1
    Hity: 6 – 2
    Buly: 36 – 33
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pavel Kubiš (ZLN): 1+0

    Michal Bulíř (PLZ): 1+0
     
    Brankáři:

    Miroslav Svoboda (PLZ): 64:18, 22 zásahů, 2 góly, 91.67% úspěšnost zákroků.

    Daniel Huf: (ZLN): 65:00, 46 zákroků, 2 góly, 95,83% úspěšnost
     
    To je ode mne pro dnešek vše, já pevně doufám, že jste si dnešní zápas užili, děkuji za pozornost a budu se na Vás zase někdy těšit, například právě při sledování dalšího extraligového hokeje!

    Hezký víkend. (21:18:23)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček (Makarenko, R. Veselý), 47. Kubiš (M. Novotný, Hamrlík), rozh. náj. Okál – 4. Budík (Kodýtek, J. Dufek), 42. Bulíř (Čerešňák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Bulíř (PLZ)
    0:0   Bedřich Köhler (ZLN)
    2. série:
    0:0   Petr Kodýtek (PLZ)
    0:0   Antonín Honejsek (ZLN)
    3. série:
    0:0   Filip Suchý (PLZ)
    0:0   Pavel Kubiš (ZLN)
    4. série:
    0:0   Adam Dvořák (PLZ)
    1:0   Zdeněk Okál (ZLN)
    5. série:
    1:0   Vojtěch Budík (PLZ)


    Berani Zlín: Huf (Šarman) – M. Novotný, Riedl, O. Němec, Talafa, Suhrada, Hamrlík, Kunst – Zabusovs, R. Veselý, Honejsek – D. Luža, Hejcman, Köhler – Okál, Makarenko, P. Sedláček – Fryšara, Chludil, Kubiš.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák, Graňák, Kvasnička, Budík, Hamšík – Suchý, Kodýtek, Schleiss – M. Lang, Bulíř, Dzierkals – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – J. Dufek, Malát, Dvořák.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ganger, Rampír
    bahis siteleri