Tampa – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Florida – Ottawa 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 4:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (po pr.)
Vegas – Boston 2:5 (kon.) | Calgary – Montreal 4:5 (po pr.) | Arizona – Colorado 2:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:5 (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Montreal Canadiens
Pátek 04.03.2022, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji pěkné páteční ráno. Někdy příště se budu těšit, na počtenou. (05:59:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 288 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Mike Hoffman (MTL) – 1+3
    Andrew Mangiapane (CGY) – 1+2
    Nick Suzuki (MTL) – 1+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jacob Markström (CGY) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 85,7%, odchytal 60:00
    Andrew Hammond (MTL) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 88,2%, odchytal 61:00
     
    Češi a Slováci v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – na lavičce, do utkání nezasáhl
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 34 – 35
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/6
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná buly: 32 – 29
     
    Duel Flames s Canadiens tak končí po prodloužení výhrou Habs v poměru 5:4! Sledovali jsme hodně divoký zápas, ve kterém mělo Calgary dlouhou dobu navrch. V závěru se ale karta obrátila a chvilku to vypadalo, že Montreal vyhraje dokonce v základní hrací době, což 27 sekund před třetí sirénou odmítl svou brankou Elias Lindholm. V prodloužení už ale zase dominovali hosté, kteří skvěle vyřešili situaci dva na jednoho a obránce Ben Chiarot rozhodl svým gólem toto napínavé utkání. Canadiens si připisují velice cenou výhru.
     
    Konec zápasu.
    61:03 Ben CHIAROT - 4:5
     
    61:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal vítězí v prodloužení v poměru 5:4! Klíčovou se stala situace, kdy šli Habs do situace dva na jednoho. Rem Pitlick se na pravé straně neunáhlil a poslal přihrávku až v poslední možný a zároveň v ten nejlepší možný moment. BEN CHIAROT pak z bezprostřední blízkosti procedil Markströma a Candiens tak překvapivě poráží Flames 5:4! Asistence: Rem Pitlick, Mike Hoffman.
     
    60:58
    Mikael Backlund se s pukem dostal do rohu hrací plochy, kde kotouč ztrácí a Canadiens okamžitě otáčí hru směrem k druhé bráně.
     
    60:40
    Montreal má stále kotouč pod kontrolou, po přihrávce Petryho pálil z osy hřiště Rem Pitlick, jeho pokus ale Jacob Markström zadržel mezi betony.
     
    60:16
    Puk jako první získali hokejisté Canadiens, Nick Suzuki nechává ostatní hráče odstoupit, aby se mohl pořádně rozjet z obranné modré.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách je tak zápas Calgary s Montrealem nerozhodný, když 27 sekund před třetí sirénou srovnal na 4:4 Elias Lindholm. Nás čeká prodloužení, které právě začíná.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Oba celky už jsou s remízou po šedesáti minutách spokojené, ani jedno mužstvo se nijak zvlášť netlačí kupředu.
    59:33 Elias LINDHOLM - 4:4
     
    59:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary to zvládlo a 27 sekund před třetí sirénou srovnává na 4:4! Střela z pravé strany od modré čáry byla v předbrankovém prostoru tečována Andrewem Mangiapanem. Ten po zákroku brankáře Hammonda dokázal bekhendem namést touš na hůl ELIASE LINDHOLMA, jenž z bezprostřední blízkosti celkem pohodlně doklepl kotouč do poloprázdné klece Montrealu! Nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Andrew Mangiapane, Rasmus Andersson.
     
    59:28
    Calgary kombinuje před svatyní Habs, Johnny Gaudreau má kotouč na pravém kruhu, jeho ránu se nyní snažil dorážet Matthew Tkachuk, neúspěšně.
     
    59:06
    Flames tlačí na srovnání v samotném závěru, Brendan Gallagher se ale dostal u hrazení k puku a bekhendem ho posílá na další zakázané uvolnění.
     
    58:40
    Je to tak, Jacob Markström spěchá na střídačku, Flames hrají se šesti bruslaři v poli. Po zakázaném uvolnění Habs se bude vhazovat po levici brankáře Hammonda.
     
    58:27
    Rem Pitlick dobře zapracoval ve středu hrací plochy a nahazuje kotouč až za klec Flames. Jacob Markström už se pohledem na střídačku ptá, zda má svou klec opustit.
     
    57:49
    Kupředu se nyní pochopitelně tlačí hráči Flames, Oliver Kylington pálil od levého hrazení, jenže jeho ránu zachytil Cole Caufield.
    57:15 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    57:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal otáčí vývoj zápasu a poprvé v utkání vede, necelé tři minuty před koncem třetí třetiny! Canadiens dobře rozebrali obranu soupeře, MIKE HOFFMAN obdržel křižný pas na pravý kruh a nechytatelnou dělovkou na zadní tyč propálil Markströma! Habs vedou nad Flames 4:3! Asistence: Laurent Dauphin, Ben Chiarot.
     
    57:09
    Oliver Kylington uspěl v osobním souboji na levém hrazení, díky čemuž mohl z vrcholu kruhů pálit Tyler Toffoli, jehož ránu však Andrew Hammond vytěsnil svou vyrážečkou, krásná střela i zákrok!
     
    56:38
    Milan Lucic obdržel přihrávku na levou stranu a z půlící čáry poslal kotouč vysokým obloukem do třetiny Canadiens, kde se jeho spoluhráči usazují.
     
    56:15
    Flames se usadili v útočném pásmu a posílají si přihrávky podél hrazení, kotouč má na levé straně na čepeli Mikael Backlund.
     
    55:38
    Už už se do dobré pozice na ose hřiště dostával Matthew Tkachuk, který by mohl pálit z mezikruží. Jenže se k němu včas stáhl Ben Chiarot, který mu puk vypíchl.
     
    55:05
    Brendan Gallagher nyní nedokázal přihrát spoluhráči, když mu puk v momentu přihrávky sjel z čepele hole. Málem se pískal ofsajd.
     
    54:37
    Nick Suzuki nyní neprošel skrz dva soupeře, následně měl ale ještě stále dost sil situaci dojet a bekhendem přihrát na Brendana Gallaghera.
     
    54:04
    Noah Hanifin rozehrává z obranné modré čáry, Nick Suzuki ale dobře napadal Trevora Lewise a Flames se opět musí stáhnout.
     
    53:38
    Nick Suzuki se vydal v oslabení na výlet, jeho ránu z levého hrazení by však chytil i horší brankář, než je Jacob Markström.
     
    53:05
    Elias Lindholm si na levém křídle hodně věřil, z kruhu vyslal ostrý projektil, kterým ale minul klec soupeře a vyhnal svůj tým z útočného pásma.
     
    52:28
    Jacob Markström krotí kotouč vyhozený z obranného pásma Canadiens za vlastní klecí. Flames musí začít s další akcí až od něj.
     
    52:08
    Kale Clague přidržel pronikajícího Tylera Toffoliho a fasuje dvě trestné minuty za držení. Calgary tak má k dispozici přesilovou hru.
     
    52:05
    Jacob Markström nezachytil kotouč nahozený za jeho klec, takže se k puku dostal Nick Suzuki, jehož ale o chvíli později dojeli i dva soupeři.
     
    51:24
    Flames vyráží kupředu z obranného pásma, Rasmus Andersson však musí využít spolupráce s Noahem Hanifinem, aby na modré čáře nevyrobil chybu.
     
    51:08
    Kupředu spěchá po pravé straně Laurent Dauphin, jehož prohození však sráží Noah Hanifin do hlediště. Hra se ve třetí třetině hrozně kouskuje, není plynulá.
     
    50:56
    Jeff Petry rozehrává od vlastní svatyně, kotouč z jeho čepele sbírá ve středním pásmu Joel Armia jenž se ale musí stáhnout k obranné modré.
     
    50:27
    Trevor Lewis a Brad Richardson nyní vytvořili pořádný závar před svatyní Canadiens, když oba zakončovali z bezprostřední blízkosti, druhý jmenovaný trefil jen oblouk klece Montrealu, první pak brankáře Hammonda!
     
    50:04
    Vhazování před svatyní Canadiens dopadlo lépe pro Montreal a Alexandr Romanov posouvá kotouč za vlastní klec, aby mohli Habs v klidu rozehrát.
     
    49:38
    Kupředu míří s pukem hokejisté Flames. Erik Gudbranson volil od pravého hrazení zakončení, ačkoliv byl v mezikruží volný Brett Ritchie. Andrew Hammond pokus z úhlu v pohodě chytá.
     
    49:09
    Kale Clague vystřelil z pravé strany od modré čáry, Jacob Markström dokázal jeho ránu vytěsnit a rozehrávat tak mohou jeho spoluhráči.
     
    48:58
    Rem Pitlick navezl kotouč až do brankoviště Flames, kde však Jacob Markström zvládl zasáhnout, puk zametl do rohu hrací plochy.
     
    48:27
    Matthew Tkachuk si vybruslil na pravý kruh a tvrdou ranou mířil na přední tyč, Andrew Hammond však zvládl zasáhnout svou pohotovou vyrážečkou!
     
    48:05
    Laurent Dauphin nakonec zakončoval akci ranou z bezprostřední blízkosti, Jacoba Markströma, který stihl vyjet, však nepropálil.
     
    47:36
    Flames se opět tlačí před klecí soupeře, jenže Matthew Tkachuk nyní na pravém kruhu ztratil touš a kupředu už míří Brendan Gallagher.
     
    47:05
    Znovu pálil Noah Hanifin od levého hrazení, jenže do jeho rány vložil hůl Joel Armia, jenž ji sráží do rohu hrací plochy.
     
    46:36
    Buly před klecí Habs vyhráli Flames, Noah Hanifin ihned pálil z levé strany od hrazení, ale trefil jen mantinel za bránou Montrealu.
     
    46:05
    Obrovská šance Flames! Střelu od modré čáry vyrazil Andrew Hammond jen před sebe, kde dorážel Brett Ritchie, jenž však trefil hůl bránícího soupeře a z bezprostřední blízkosti tak neposlal touš do poloprázdné klece protivníka.
     
    45:38
    Johnny Gaudreau se protlačil na pravém kruhu do zakončení, jenže jeho sražená rána končí jen v ochranné síti za svatyní Canadiens.
     
    45:04
    Flames se snaží rozehrát z obranného pásma, Brett Ritchie ale na modré čáře ideálně nezpracoval, Calary si musí situaci zopakovat.
    44:38 Ben CHIAROT - 3:3
     
    44:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 3:3! Nick Suzuki sice na levém kruhu neutancoval soupeře, jenže Mike Hoffman následně předal puk za sebe na BENA CHIAROTA, jenž ostrou ranou na přední tyč pokořil Jacoba Markströma, kterému se rána odrazila od betonu do sítě! Začínáme od začátku! Asistence: Mike Hoffman, Nick Suzuki.
     
    44:16
    Noah Hanifin si vyjel na levý kruh a pálil na přední tyč, kde Andrew Hammond sice jeho ránu neudržel, ale zvládl ji vytěsnit do bezpečí.
     
    43:49
    Následně se svěřencům Martina St. Louise nepovedla rozehrávka a jejich prudký puk kupředu končí icingem.
     
    43:32
    Blake Coleman si najel na útočné modré do dvou protivníků, přesto mezi nimi dokázal alespoň nahodit na zadní hrazení a spěchá opět napadat.
     
    43:08
    Canadiens jsou natlačení v útočném pásmu, Ben Chiarot se snažil několika kličkami na útočné modré zbavit napadajícího soupeře.
     
    42:36
    Tyler Toffoli dostal střílený pas z rohu kluziště do předbrankového prostoru, tam však nedokázal touš zamést za Andrewa Hammonda.
     
    42:08
    Chris Wideman vypálil z pravé strany od modré čáry, Jacob Markström vrazil do jeho zakončení lapačku a poslal kotouč do rohu hrací plochy.
     
    41:40
    Na druhé straně se musel činit také Jacob Markström, který mezi betony udržel pokus Brendana Gallaghera z pravého kruhu, dobrý zákrok brankáře Calgary!
     
    41:09
    VHazování před klecí Canadiens vyhráli Flames,střela Matthewa Tkachuka z ostrého úhlu ovoce nepřinesla a stejně tak rána Olivera Kylingtona od modré.
     
    40:49
    Andrew Mangiapane se hnal do nadějné pozice, ale defenziva Habs ho zvládla vytlačit z úhlu. Bekhendové zakončení Blakea Colemana zastavují betony Andrewa Hammonda.
     
    40:18
    Úvodní buly třetího dějství vyhráli Canadiens, Christopher Tanev ale nedokázal od své klece rozehrát a Flames se u ní usazují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začíná.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:01.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Calgary Flames – 7 (16)
    Montreal Canadiens – 7 (23)
     
    Druhá dvacetiminutovka klání Calgary s Montrealem je za námi. Vstupovali jsme do ní za stavu 1:1 a prvních deset minut druhého dějství jsme nesledovali žádný extra super hokej. Druhá půlka třetiny už byla zajímavější, nejprve se střelou z bezprostřední blízkosti trefil Johnny Gaudreau, jenž vrátil Flames vedení. O chvilku později se bekhendem v oslabení prosadil také Andrew Mangiapane a pro Plameny se to začínalo vyvíjet růžově. Jenže domácí se následně nevyvarovali dalších faulů a Habs udeřili v dvojnásobné přesilovce, když chybu brankáře Jacoba Markströma využil Nick Suzuki, který pod betony gólmana Flames pohodlně zametl touš do sítě. Na startu třetí části hry tak budou Canadiens ztrácet jediný gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Cole Caufield se ještě snažil na levém křídle zpracovat vysoký kotouč, ale to se mu nepovedlo, takže už se ve druhém dějství nejspíš nic zajímavého nestane.
     
    39:16
    Přesilovka Canadiens je u konce a Calgary vyráží kupředu, Tyler Toffoli se snažil dorážet střelu od modré čáry, ale nebyl úspěšný.
     
    38:55
    Flames se konečně vymaňují z tlaku Canadiens a posílají kotouč přes všechny čáry. S další akcí už ale znovu spěchá kupředu Nick Suzuki, jenž před chvílí skóroval.
     
    38:08
    Artturi Lehkonen se dostal ke střele na levé straně hrací plochy, ale jeho pokus zvládl zblokovat dobře postavený Trevor Lewis.
    37:44 Nick SUZUKI - 3:2
     
    37:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovku pět na tři a snižují na 2:3! NICK SUZUKI nyní dostal přihrávku na levou stranu a slabší chvilku si vybral brankář Jacob Markström, jenž nepřitiskl betony dostatečně k ledu. Útočník Montrealu toho využil, vyslal přízemní projektil, který podjel pod nohama gólmana Flames do sítě! Montreal je v kontaktu se soupeřem a jeho přesilovka pokračuje! Asistence: Mike Hoffman, Cole Caufield.
     
    37:13
    Nikita Zadorov šel nešikovně do souboje u hrazení s Brendanem Gallagherem, kterého zasáhl vysokou holí a Habs budou hrát 56 sekund přesilovky pět na tři!
     
    37:05
    Mikael Backlund vyrazil v oslabení kupředu po pravém křídle a jeho rána nešla moc vysoko nad horní tyč svatyně Canadiens!
     
    36:38
    Buly před klecí Flames vyhráli hokejisté Calgary, jenže Elias Lindholm nenašel v rohu kluziště odvahu vyhodit puk přes všechny čáry. Přesto se to Plamenům o chvíli později povedlo.
     
    36:09
    Calgary následně dohrálo oslabení v klidu, jenže hned po jeho konci se Jacob Markström trochu unáhlil při výjezdu a v pádu pak mimo brankoviště podkopl Laurenta Dauphina. Trest odsedí Johnny Gaudreau.
    35:40 Andrew MANGIAPANE - 3:1
     
    35:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames přidávají branku v oslabení! ANDREW MANGIAPANE sebral ve středním pásmu puk, vyrazil kupředu po pravém křídle a náročným bekhendovým zakončením trefil opět přesně do bližšího horního vinglu svatyně Habs! Calgary tak vede již 3:1 a utíká do důležitého vedení o dvě branky! Asistence: Tyler Toffoli, Jacob Markström.
     
    35:19
    Nick Suzuki byl nyní nejspíš podražen Nikitou Zadorovem na útočné modré, sudí na to ale nereflektuje, pokračuje se ve hře.
     
    34:55
    Podruhé vyhazují hokejisté Flames kotouč přes všechny čáry, s rozehrávkou Canadiens vypomůže gólman Andrew Hammond.
     
    34:27
    Rem Pitlick dostal kotouč do předbrankového prostoru, jeho střela však netrefila zařízení za Jacobem Markströmem.
     
    33:54
    Uvidíme další přesilovou hru, kterou si tentokrát zahrají hokejisté Habs. Brad Richardson odchází na trestnou lavici na dvě minuty za vysokou hůl, kterou trefil Evanse.
     
    33:27
    Christopher Tanev dostával přihrávku do mezikruží. Vysoký pas se mu však nepodařilo ideálně zpracovat, takže z akce nic nebude.
     
    32:58
    Brett Ritchie se vydal rychle kupředu po pravé straně a nakonec pálil z vrcholu kruhu. Andrew Hammond nejrpve ukryl jeho ránu v náruči, následně ji z něj ale vyklepal a rozehrává.
    32:08 Johnny GAUDREAU - 2:1
     
    32:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames si berou své vedení zpět! JOHNNY GAUDREAU to nyní udělal skvěle. V rohu kluziště sebral kotouč rozehrávajícím bekům Habs, s pukem vyjel až před klec Montrealu a pak milimetrovou ranou do bližšího horního rohu z bezprostřední blízkosti nedal Hammondovi čuchnout! Flames vedou nad Canadiens 2:1! Bez asistence.
     
    31:27
    Joel Armia vypálil z pravého kruhu, Jacobu Markströmovi kotouč vypadl z náruče a další dva hráči Canadiens se snažili dorážet. Neúspěšně.
     
    31:04
    Sean Monahan se dostal ke střele na levém kruhu, Andrew Hammond ji dokázal betonem vykopnout do rohu hrací plochy. Flames jsou kompletní.
     
    30:38
    Přihrávka Brendana Gallaghera na spoluhráče nebyla přesná. Montreal se opět musí stáhnout s pukem až do středu hrací plochy.
     
    30:05
    Habs se po dalším buly v útočném pásmu moc neohřáli. Vyhozený kotouč zastavuje svou velkou holí u vlastní svatyně Andrew Hammond.
     
    29:43
    Nick Suzuki dostal kotouč na pravý kruh a nemohl odolat. Pálil z nepříliš výhodné pozice, Jacob Markström jeho pokus chytá.
     
    29:38
    Montreal se dostal do útočného pásma, Cole Caufield přihrává z levého křídla na modrou čáru, kde je Chris Wideman.
     
    29:05
    Krátká hra čtyři na čtyři skončila, pokračujeme přesilovkou Canadiens. Těm se ale zatím nedaří rozehrávka, Nick Suzuki musí začít od vlastní klece.
     
    28:42
    Znovu se vylučuje, Noah Hanifin trefil rukavicemi do helmy Evanse a dostává taky dvě minuty za vysokou hůl. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    28:38
    Nikita Zadorov vypálil na ose hřiště od modré čáry. Jeho rána však šla jen do zadního hrazení a Habs vyhazují přes všechny čáry.
     
    28:05
    Nick Suzuki vyrazil v oslabení po pravé straně do situace jeden na jednoho. Beka obešel jen na půl, pálil trochu přes něj, klec Flames minul.
     
    27:38
    Erik Gudbranson zvládl obtížný manévr na modré čáře a drží pásmo pro Calgary, které již postavilo přesilovkový vzorec.
     
    27:08
    Christopher Tanev má kotouč na obranné modré, po pravém hrazení ho nahazuje kupředu, kde Andrew Mangiapane sráží touš ze vzduchu rukou před sebe.
     
    26:52
    Mike Hoffman sekl za klecí Calgary rozehrávajícího Christophera Taneva a už sedí na trestné lavici. Flames si zahrají druhou přesilovku.
     
    26:49
    Joel Armia se na pravém křídle úplně nedohodl se spoluhráči, kteří útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly, píská se ofsajd.
     
    26:38
    Christopher Tanev sbírá kotouč vyhozený z obranného pásma Canadiens na vlastní obranné modré a zakládá další akci Calgary.
     
    26:04
    Černá pryž letí za klec Montrealu, kde ji drží na čepeli Jeff Petry, který čeká na to, až mu na led skočí čerstvé síly. Oba celky střídají.
     
    25:27
    Po icingu Flames se vhazovalo po levici Markströma. Buly vyhráli hráči Flames, Erik Gudbranson však po hrazení nevyhodil touš z pásma.
     
    25:01
    Brett Ritchie zpracovává kotouč na pravém hrazení a posílá jej za klec Montrealu, kde bude v akci pokračovat Trevor Lewis.
     
    24:35
    Alexandr Romanov si pohlídal, aby na pravé straně překročil půlící čáru a pak nahodil kotouč za klec Calgary, odchází střídat.
     
    24:04
    Elias Lindholm dostával před klecí Montrealu prudký pas od zadního hrazení, který ale nedokázal dostat pod kontrolu a zakončení tak nepřišlo.
     
    23:41
    Vhazování před Andrewem Hammondem vyhráli Canadiens, Laurent Dauphin však nezpracoval prudký pas na levé hrazení a akce u něj končí.
     
    23:04
    Buly před klecí Flames dopadlo pro Calgary dobře, Plameny se dokázaly osvobodit z obranného pásma. Ránu Erika Gudbransona z pravé strany od modré čáry kryje Andrew Hammond ve své náruči.
     
    22:39
    Montreal se natlačil do útočného pásma, jenže Ryan Poehling následně šťoural hokejkou u hrazení marně, puk nezískal.
     
    22:04
    Canadiens se usazují v prostoru před Markströmem, jenže jen do doby, kdy pomalou přihrávku vystihl Tyler Toffoli, jenž otáčí hru.
     
    21:37
    Laurent Dauphin si sjel k levému hrazení. Hrát neměl s kým, takže jen nahodil touš na zadní mantinel a spěchá napadat rozehrávku Flames.
     
    21:08
    Erik Gudbranson nyní dobře zapracoval směrem dozadu a obral o kotouč pronikajícího Mikea Hoffmana. Následně může sám rozjet akci na opačnou stranu.
     
    20:47
    Christopher Tanev nahazuje kotouč po pravém hrazení až za klec Canadiens. Habs následně nedokázali rozehrát, jejich přihrávka končí icingem.
     
    20:41
    Ben Chiarot nyní v útočném pásmu nešikovně upadl poté, co dostal pukem do úst, kde se objevila krev. Sudí raději přerušují hru. Hráč Canadiens bude v pořádku.
     
    20:19
    Úvodní buly druhé třetiny vyznělo lépe pro hráče Flames, Noah Hanifin spěchá za pukem za vlastní klec, aby odtud rozehrál první akci této dvacetiminutovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté obou mužstev se zvolna vrací na hrací plochu, duel bude pokračovat druhou třetinou.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 4:03.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    Calgary Flames – 9
    Montreal Canadiens – 16
     
    První dějství souboje Plamenů s Habs patří minulosti. Flames se rozjížděli pomaleji, jenže ve 12. minutě se dokonale povedl střílený pas Andrewa Mangiapaneho na zakončujícího Blakea Colemana, jenž otevřel skóre duelu. Hráči Calgary pak přestáli i krátké oslabení tří proti pěti a v přesilovce měli šanci zvýšit rozdíl ve skóre. Jenže se stal pravý opak, krátce po konci početní výhody domácích se pohotovou dorážkou prosadil Jeff Petry, jenž srovnal na 1:1. Což je stav, který bude platit také na startu druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Flames ještě po vhazování vyrážejí kupředu, ale na jakoukoliv akci už i Johnnymu Gaudreauovi zbývá hrozně málo času.
    19:34 Jeff PETRY - 1:1
     
    19:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs srovnávají krátce poté, co jim skončilo oslabení! Montreal se dostal do situace dva na jednoho. Artturi Lehkonen se na levém kruhu rozhodl pro střelu, kterou Jacob Markström vyrazil jen trochu do strany, kde puk lehce víc do křídla posunul Suzuki. Tam si sjel JEFF PETRY, jenž z ostrého úhlu propálil položeného gólmana Flames a srovnává na 1:1. To vše 26 sekund před první sirénou! Asistence: Nick Suzuki, Artturi Lehkonen.
     
    19:10
    Milan Lucic a Noah Hanifin spo kombinují na levé straně útočného pásma. Flames ale nyní ztratili kotouč a kupředu se ženou Habs.
     
    18:50
    Andrew Hammond nyní lapil i ránu Tylera Toffoliho z levé strany, ačkoliv při přesunu trochu podklouzl, stejně zvládl zasáhnout vyrážečkou, skvělý zákrok gólmana Montrealu!
     
    18:05
    Dva pěkné závary vytvořili před klecí Habs Tyler Toffoli a Andrew Mangiapane, Andrew Hammond však situaci společně se svými beky ustál.
     
    17:24
    Kotouč je nahozen na zadní hrazení za klec Flames, Jeff Petry dostane ještě jednu možnost ke střele z pravého kruhu. Jenže klec Flames zcela minul. Navíc Brett Kulak trefil vysokou holí Tylera Toffoliho a přesilovku si zkusí Calgary.
     
    17:01
    Josh Anderson si dokázal najít ideální prostor na vrcholcích kruhů, odkud vyslal tvrdý projektil do levého horního rohu svatyně Flames, Jacob Markström krotí jeho pokus na své hrudi.
     
    16:38
    Andrew Hammond musí opět krotit svou hokejkou vyhození přes všechny čáry u své klece. Jeho spoluhráči budou muset začít se svou akcí u něj.
     
    16:15
    Následně navíc Canadiens sami zahráli na zakázané uvolnění, když se jim nepovedla rozehrávka a Calgary se moc rádo podívá trochu dál od Jacoba Markströma.
     
    16:09
    Rem Pitlick opět uspěl na buly, jenže tentokrát se Habs nedokázali před klecí Flames zdržet delší dobu, kotouč letí přes všechny čáry.
     
    15:38
    Po vhazování se opět Montreal zdržuje před klecí Flames, Cole Caufield se ale na levém kruhu nedomluvil a srazil se spoluhráčem, Habs ztrácí prostor za útočnou modrou.
     
    15:17
    Další důležité buly před klecí Flames opět vyhráli Canadiens a Rem Pitlick pálil na pravé straně z ostrého úhlu, jenže se stihl proti jeho ráně přesunout a kotouč chytá!
     
    15:00
    Něco přes půl minuty budou hrát Habs přesilovku pět na tři! Christopher Tanev podrazil hokejkou Brendana Gallaghera a fasuje dvě trestné minuty.
     
    14:49
    Stále Montreal kombinuje v útočném pásmu, Nick Suzuki nyní opět pálil na vrcholu pravého kruhu, jeho pokus ale srazil Mikael Backlund do rohu hrací plochy. Ránu, kterou odtamtud vyslal Josh Anderson, Jacob Markström chytá.
     
    14:16
    Montreal se drží v útočném pásmu, Chris Wideman krotí kotouč na modré čáře, přihrává doprava. Po ráně Nicka Suzukiho vznikl v brankovišti Flames závar. Calgary jej ale zvládlo ustát.
     
    13:34
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji hokejisté Mountrealu. Matthew Tkachuk lehce sekl svou holí Jeffa Petryho při rozehrávce v obranném pásmu a už je na lavici hanby.
     
    13:17
    Andrew Mangiapane skvěle zapracoval v obranném pásmu u hrazení, kde obral soupeře o touš a nahazuje jej za útočnou modrou.
     
    12:49
    Canadiens znovu kombinují před svatyní Flames, Jake Evans ale nedokázal přihrát na Rema Pitlicka, Plameny se dostávají k puku.
     
    12:27
    Joel Armia vybojoval kotouč u hrazení a Ryan Poehling se s tím nepáral a zkusil razantní projektil od pravého hrazení. Klec Flames ale minul asi o dva metry.
     
    12:04
    Josh Anderson ale dostává další šanci, jenže prudký pas na pravé hrazení nedokázal zpracovat a na opačnou stranu tak startuje Milan Lucic.
     
    11:39
    Vhazování ve před Hammondem vyhráli Habs, kteří se okamžitě snažili vysunout po pravém křídle, Joshe Andersona zde ale zastavil Brad Richardson.
    11:06 Blake COLEMAN - 1:0
     
    11:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary jde krátce po polovině první třetiny do vedení! Andrew Mangiapane sebral kotouč v levém rohu kluziště a poslal prudký střílený pas do předbrankového prostoru, kde BLAKE COLEMAN jen přiložil hůl k ledu, kotouč mu o čepel hokejky plesknul a odrazil se do sítě Habs, Andrew Hammond neměl šanci se přesunout včas, Flames vedou 1:0! Asistence: Andrew Mangiapane, Mikael Backlund.
     
    10:35
    Noah Hanifin spěchá za nahozeným kotoučem za vlastní klec. Odtud rozehrává na levé hrazení, kde pas prodlužuje Mikael Backlund.
     
    10:16
    Habs se přesto stále drží za útočnou modrou, až nyní ztrácí kotouč a kupředu může po levém křídle Johnny Gaudreau.
     
    09:54
    Vhazování před klecí Plamenů vyznělo příznivě pro hokejisty Montrealu, jenže Brendan Gallagher byl sevřen u hrazení dvěma bránícími soupeři.
     
    09:27
    Protiútok na druhou stranu táhl Nick Suzuki, jehož prudkou přízemní ránu krotí na svých betonech gólman Flames Jacob Markström.
     
    08:58
    Ben Chiarot rozehrává na levé straně od hrazení, přihrávka se mu ale nepovedla a málem se tak ke střele dostal Oliver Kylington, jemuž ale touš utekl z čepele.
     
    08:27
    Touš je zašlápnutý na zadním hrazení za klecí Montrealu, kde se o něj přetahuje hned čtveřice hokejistů, sudí nechají hru plynout.
     
    07:58
    Závar před klecí Flames nyní vyvolalo nahození Jeffa Petryho z levé strany od modré čáry. V brankovišti dorážel Michael Pezzetta, neúspěšně.
     
    07:27
    Montreal poslal o hrazení kotouč až na útočnou modrou, tam však hraje jen Nikita Zadorov, jenž vrací přihrávkou puk kupředu na Andrewa Mangiapaneho.
     
    06:56
    Brendan Gallagher nepřekvapil Jacoba Markströma ranou z ostrého úhlu, brankář Flames si pohlídal přední tyč. Následně Calgary vyhodilo na icing.
     
    06:28
    Flames se dostávají přes útočnou modrou lehkým obloučkem, Matthew Tkachuk však v rohu kluziště nebyl rychleji než beci Habs.
     
    05:58
    Calgary nastřeluje kotouč kupředu a odchází střídat, Canadiens tak mohou v klidu založit další klec na vlastní polovině hřiště, touš má Jeff Petry.
     
    05:18
    Brad Richardson drží touš za klecí Montrealu, přihrál na modrou čáru, odkud pálil Erik Gudbranson, jeho rána však na klec Habs neprošla skrz chumel hokejistů před ní.
     
    04:49
    Flames zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu. Rána Andrewa Mangiapaneho z osy hřiště však byla sražena obranou Montrealu.
     
    04:26
    Buly před klecí Flames opadlo lépe pro hráče Montrealu, střelu z levé strany od modré čáry poslal na klec Calgary Alexandr Romanov, Jacob Markström jeho pokus kryje.
     
    03:49
    Flames rozjíždí další akci od vlastní modré, Johnny Gaudreau však nyní poměrně lacino ztratil touš při kličce na půlící čáře.
     
    03:18
    Canadiens se nepovedlo rozehrát. Po zblokované střele Flames od modré čáry si puk našel Laurent Dauphin, jenž ho vyváží do středu hřiště.
     
    02:45
    Ryan Poehling z bezprostřední blízkosti spíš pouze nahodil kotouč na klec Flames. Jacob Markström si připisuje docela snadný zákrok.
     
    02:26
    Brad Richardson se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti po šikovné zadovce Trevora Lewise, Andrew Hammond však předvedl skvělý zákrok betonem.
     
    01:58
    Habs rychle přenesli hru před Jacoba Markströma, jenže tam se nedokázali prodrat do zakončení a Plameny už zase otáčí hru na druhou stranu.
     
    01:18
    Flames opět vyráží kupředu po levém křídle, kotouč na zadní hrazení nahazuje Nikita Zadorov, jenž vysouvá kupředu Brada Richardsona.
     
    00:56
    Po nepřesné rozehrávce Canadiens se N Milan Lucic přece jen dostal k zakončení, když pálil na levém kruhu. Jeho přízemní projektil schoval Andrew Hammond pod svými betony.
     
    00:49
    Buly před klecí Calgary vyhráli hráči Flames, ale nahození po pravém hrazení bylo příliš dlouhé i pro rychlonohého Milana Lucice.
     
    00:17
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Montrealu, kteří nahodili kotouč po pravém hrazení kupředu, jenže tam ránu Suzukiho srazil holí do ochranné sítě Noah Hanifin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní ceremonie jsou za námi, hokejové utkání může začít!
     
    Rovněž jsou diváci vyzvání k minutě podpory Ukrajiny, hala bouřlivě tleská.
     
    Před zápasem samozřejmě zazní státní hymna Kanady.
     
    Oba celky právě vstupují na potemnělou hrací plochu Scotiabank Saddledome. Mužstva se proti sobě řadí na modrých čarách.
     
    Souboj Calgary s Montrealem začne během několika minut. Rozhodně nikam neodcházejte, zatím si můžete vpravo nebo níže prohlédnout sestavy obou celků. Český brankář Daniel Vladař dnes bude opět krýt záda svému parťákovi, Jacobu Markströmovi.
     
    Ještě jednou přeji krásné dobré ráno všem příznivcům ledního hokeje. Zápasy v zámoří tradičně startují s několikaminutovým zpožděním, nejinak tomu bude také v tomto případě.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Montreal Canadiens: A. Hammond (Montembeault) – Chiarot (A), A. Romanov, Petry, Kulak, Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Lehkonen, Evans, R. Pitlick – Pezzetta, Poehling, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, P. Lambert – T. Gawryletz, M. Shewczyk.
     
    Češi a Slováci na soupiskách týmů

    Daniel Vladař (CGY) – brankář
    Adam Růžička (CGY) – útočník
     
    Poslední vzájemný zápas

    Výsledek posledního vzájemného zápasu bude pro mnohé fandy překvapením. Patří totiž do listopadu loňského kalendářního roku, tedy do letošní sezóny. Ti, kdo by tipovali výhru Calgary, by se mýlili. Habs poslední duel s Flames vyhráli 4:2. O své výhře rozhodli ve třetí třetině, kdy se nejprve dostali do náskoku o jednu branku a trefou do prázdné klece soupeře pak své vítězství pojistili.

    12.11.21 Montreal Canadiens – Calgary Flames 4:2
     
    Montreal Canadiens

    Habs jsou na tom v letošním ročníku vinou obrovského množství absencí opravdu prachbídně, patří jim poslední, 16. místo ve Východní konferenci, když zatím posbírali jen třiatřicet bodů a jsou tak druhým nejhorším týmem celé soutěže. Za nimi už je pouze Arizona s dvaatřiceti body. Montreal už samozřejmě dobře ví, že letos může po základní části zaklapnout desky, protože play-off se ho rozhodně týkat nebude.
    Přesto forma Canadiens není vůbec zlá. Z posledních šesti zápasů slavil vítězství hned pětkrát! My opět zmapujeme poslední čtyři výsledky. Montreal nejprve porazil na svém ledě Toronto 5:2, následně smázl v domácím prostředí také Buffalo poměrem 4:0. Na úspěchy navázal také v Ottawě, kde Habs zvítězili těsně 2:1. Předevčírem však zavítali do Winnipegu, kde dostali tvrdou lekci ve formě porážky 4:8.
     
    Calgary Flames

    Plamenům aktuálně náleží 2. místo v Západní konferenci, když na své konto zatím zvládli nastřádat sedmdesát bodů. Na průběžného lídra z Colorada však mají propastnou čtrnáctibodovou ztrátu, takže se musí ohlížet spíš za sebe, protože stejný bodový zisk jako oni má také St. Louis, které ale odehrálo o zápas víc. S pětibodovým odstupem je pak na 4. pozici Minnesota, která má ale v poslední době mizernou formu.
    To Calgary je na tom úplně jinak, jeho forma je naprosto fantastická, z posledních 13ti zápasů jich zvládlo hned 12 vyhrát! My se ohlédneme za posledními čtyřmi výsledky. Flames nejprve porazili doma Winnipeg 3:1, následně dostali řádně za vyučenou, když na ledě Vancouveru schytali debakl 1:7. Z něj se ale bleskově oklepali a v dalším duelu před svými fandy smázli Minnesotu 7:3. Předevčírem pak porazili Wilds i na jejich ledě poměrem 5:1.
     
    Krásné brzké dobré ráno přeji všem příznivcům kvalitního hokeje! NHL dnes v noci pokračuje dalšími devíti zápasy. My se společně zaměříme na duel mezi Calgary Flames a Montrealem Canadiens, který začne krátce po třetí hodině.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. Coleman (Mangiapane, Backlund), 33. J. Gaudreau, 36. Mangiapane (Toffoli, Markström), 60. E. Lindholm (Mangiapane, R. Andersson) – 20. Petry (Suzuki, Lehkonen), 38. Suzuki (M. Hoffman, Caufield), 45. Chiarot (M. Hoffman, Suzuki), 58. M. Hoffman (Dauphin, Chiarot), 62. Chiarot (R. Pitlick, M. Hoffman)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Montreal Canadiens: A. Hammond (Montembeault) – Chiarot (A), A. Romanov, Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Lehkonen, Evans, R. Pitlick – Pezzetta, Poehling, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, P. Lambert – T. Gawryletz, M. Shewczyk.

    Diváci: 16 288
    bahis siteleri