Tampa – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Florida – Ottawa 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 4:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (po pr.)
Vegas – Boston 2:5 (kon.) | Calgary – Montreal 4:5 (po pr.) | Arizona – Colorado 2:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:5 (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Montreal Canadiens
Pátek 04.03.2022, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:03 Ben CHIAROT - 4:5
     
    61:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal vítězí v prodloužení v poměru 5:4! Klíčovou se stala situace, kdy šli Habs do situace dva na jednoho. Rem Pitlick se na pravé straně neunáhlil a poslal přihrávku až v poslední možný a zároveň v ten nejlepší možný moment. BEN CHIAROT pak z bezprostřední blízkosti procedil Markströma a Candiens tak překvapivě poráží Flames 5:4! Asistence: Rem Pitlick, Mike Hoffman.
    59:33 Elias LINDHOLM - 4:4
     
    59:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary to zvládlo a 27 sekund před třetí sirénou srovnává na 4:4! Střela z pravé strany od modré čáry byla v předbrankovém prostoru tečována Andrewem Mangiapanem. Ten po zákroku brankáře Hammonda dokázal bekhendem namést touš na hůl ELIASE LINDHOLMA, jenž z bezprostřední blízkosti celkem pohodlně doklepl kotouč do poloprázdné klece Montrealu! Nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Andrew Mangiapane, Rasmus Andersson.
     
    58:40
    Je to tak, Jacob Markström spěchá na střídačku, Flames hrají se šesti bruslaři v poli. Po zakázaném uvolnění Habs se bude vhazovat po levici brankáře Hammonda.
    57:15 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    57:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal otáčí vývoj zápasu a poprvé v utkání vede, necelé tři minuty před koncem třetí třetiny! Canadiens dobře rozebrali obranu soupeře, MIKE HOFFMAN obdržel křižný pas na pravý kruh a nechytatelnou dělovkou na zadní tyč propálil Markströma! Habs vedou nad Flames 4:3! Asistence: Laurent Dauphin, Ben Chiarot.
     
    57:09
    Oliver Kylington uspěl v osobním souboji na levém hrazení, díky čemuž mohl z vrcholu kruhů pálit Tyler Toffoli, jehož ránu však Andrew Hammond vytěsnil svou vyrážečkou, krásná střela i zákrok!
     
    52:08
    Kale Clague přidržel pronikajícího Tylera Toffoliho a fasuje dvě trestné minuty za držení. Calgary tak má k dispozici přesilovou hru.
     
    50:27
    Trevor Lewis a Brad Richardson nyní vytvořili pořádný závar před svatyní Canadiens, když oba zakončovali z bezprostřední blízkosti, druhý jmenovaný trefil jen oblouk klece Montrealu, první pak brankáře Hammonda!
     
    48:27
    Matthew Tkachuk si vybruslil na pravý kruh a tvrdou ranou mířil na přední tyč, Andrew Hammond však zvládl zasáhnout svou pohotovou vyrážečkou!
     
    46:05
    Obrovská šance Flames! Střelu od modré čáry vyrazil Andrew Hammond jen před sebe, kde dorážel Brett Ritchie, jenž však trefil hůl bránícího soupeře a z bezprostřední blízkosti tak neposlal touš do poloprázdné klece protivníka.
    44:38 Ben CHIAROT - 3:3
     
    44:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 3:3! Nick Suzuki sice na levém kruhu neutancoval soupeře, jenže Mike Hoffman následně předal puk za sebe na BENA CHIAROTA, jenž ostrou ranou na přední tyč pokořil Jacoba Markströma, kterému se rána odrazila od betonu do sítě! Začínáme od začátku! Asistence: Mike Hoffman, Nick Suzuki.
     
    41:40
    Na druhé straně se musel činit také Jacob Markström, který mezi betony udržel pokus Brendana Gallaghera z pravého kruhu, dobrý zákrok brankáře Calgary!
    37:44 Nick SUZUKI - 3:2
     
    37:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovku pět na tři a snižují na 2:3! NICK SUZUKI nyní dostal přihrávku na levou stranu a slabší chvilku si vybral brankář Jacob Markström, jenž nepřitiskl betony dostatečně k ledu. Útočník Montrealu toho využil, vyslal přízemní projektil, který podjel pod nohama gólmana Flames do sítě! Montreal je v kontaktu se soupeřem a jeho přesilovka pokračuje! Asistence: Mike Hoffman, Cole Caufield.
     
    37:13
    Nikita Zadorov šel nešikovně do souboje u hrazení s Brendanem Gallagherem, kterého zasáhl vysokou holí a Habs budou hrát 56 sekund přesilovky pět na tři!
     
    37:05
    Mikael Backlund vyrazil v oslabení kupředu po pravém křídle a jeho rána nešla moc vysoko nad horní tyč svatyně Canadiens!
     
    36:09
    Calgary následně dohrálo oslabení v klidu, jenže hned po jeho konci se Jacob Markström trochu unáhlil při výjezdu a v pádu pak mimo brankoviště podkopl Laurenta Dauphina. Trest odsedí Johnny Gaudreau.
    35:40 Andrew MANGIAPANE - 3:1
     
    35:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames přidávají branku v oslabení! ANDREW MANGIAPANE sebral ve středním pásmu puk, vyrazil kupředu po pravém křídle a náročným bekhendovým zakončením trefil opět přesně do bližšího horního vinglu svatyně Habs! Calgary tak vede již 3:1 a utíká do důležitého vedení o dvě branky! Asistence: Tyler Toffoli, Jacob Markström.
     
    33:54
    Uvidíme další přesilovou hru, kterou si tentokrát zahrají hokejisté Habs. Brad Richardson odchází na trestnou lavici na dvě minuty za vysokou hůl, kterou trefil Evanse.
    32:08 Johnny GAUDREAU - 2:1
     
    32:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames si berou své vedení zpět! JOHNNY GAUDREAU to nyní udělal skvěle. V rohu kluziště sebral kotouč rozehrávajícím bekům Habs, s pukem vyjel až před klec Montrealu a pak milimetrovou ranou do bližšího horního rohu z bezprostřední blízkosti nedal Hammondovi čuchnout! Flames vedou nad Canadiens 2:1! Bez asistence.
     
    31:27
    Joel Armia vypálil z pravého kruhu, Jacobu Markströmovi kotouč vypadl z náruče a další dva hráči Canadiens se snažili dorážet. Neúspěšně.
     
    28:42
    Znovu se vylučuje, Noah Hanifin trefil rukavicemi do helmy Evanse a dostává taky dvě minuty za vysokou hůl. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    26:52
    Mike Hoffman sekl za klecí Calgary rozehrávajícího Christophera Taneva a už sedí na trestné lavici. Flames si zahrají druhou přesilovku.
    19:34 Jeff PETRY - 1:1
     
    19:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs srovnávají krátce poté, co jim skončilo oslabení! Montreal se dostal do situace dva na jednoho. Artturi Lehkonen se na levém kruhu rozhodl pro střelu, kterou Jacob Markström vyrazil jen trochu do strany, kde puk lehce víc do křídla posunul Suzuki. Tam si sjel JEFF PETRY, jenž z ostrého úhlu propálil položeného gólmana Flames a srovnává na 1:1. To vše 26 sekund před první sirénou! Asistence: Nick Suzuki, Artturi Lehkonen.
     
    18:50
    Andrew Hammond nyní lapil i ránu Tylera Toffoliho z levé strany, ačkoliv při přesunu trochu podklouzl, stejně zvládl zasáhnout vyrážečkou, skvělý zákrok gólmana Montrealu!
     
    17:24
    Kotouč je nahozen na zadní hrazení za klec Flames, Jeff Petry dostane ještě jednu možnost ke střele z pravého kruhu. Jenže klec Flames zcela minul. Navíc Brett Kulak trefil vysokou holí Tylera Toffoliho a přesilovku si zkusí Calgary.
     
    17:01
    Josh Anderson si dokázal najít ideální prostor na vrcholcích kruhů, odkud vyslal tvrdý projektil do levého horního rohu svatyně Flames, Jacob Markström krotí jeho pokus na své hrudi.
     
    15:17
    Další důležité buly před klecí Flames opět vyhráli Canadiens a Rem Pitlick pálil na pravé straně z ostrého úhlu, jenže se stihl proti jeho ráně přesunout a kotouč chytá!
     
    15:00
    Něco přes půl minuty budou hrát Habs přesilovku pět na tři! Christopher Tanev podrazil hokejkou Brendana Gallaghera a fasuje dvě trestné minuty.
     
    14:16
    Montreal se drží v útočném pásmu, Chris Wideman krotí kotouč na modré čáře, přihrává doprava. Po ráně Nicka Suzukiho vznikl v brankovišti Flames závar. Calgary jej ale zvládlo ustát.
     
    13:34
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji hokejisté Mountrealu. Matthew Tkachuk lehce sekl svou holí Jeffa Petryho při rozehrávce v obranném pásmu a už je na lavici hanby.
    11:06 Blake COLEMAN - 1:0
     
    11:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary jde krátce po polovině první třetiny do vedení! Andrew Mangiapane sebral kotouč v levém rohu kluziště a poslal prudký střílený pas do předbrankového prostoru, kde BLAKE COLEMAN jen přiložil hůl k ledu, kotouč mu o čepel hokejky plesknul a odrazil se do sítě Habs, Andrew Hammond neměl šanci se přesunout včas, Flames vedou 1:0! Asistence: Andrew Mangiapane, Mikael Backlund.
     
    09:27
    Protiútok na druhou stranu táhl Nick Suzuki, jehož prudkou přízemní ránu krotí na svých betonech gólman Flames Jacob Markström.
     
    07:58
    Závar před klecí Flames nyní vyvolalo nahození Jeffa Petryho z levé strany od modré čáry. V brankovišti dorážel Michael Pezzetta, neúspěšně.
     
    02:26
    Brad Richardson se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti po šikovné zadovce Trevora Lewise, Andrew Hammond však předvedl skvělý zákrok betonem.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. Coleman (Mangiapane, Backlund), 33. J. Gaudreau, 36. Mangiapane (Toffoli, Markström), 60. E. Lindholm (Mangiapane, R. Andersson) – 20. Petry (Suzuki, Lehkonen), 38. Suzuki (M. Hoffman, Caufield), 45. Chiarot (M. Hoffman, Suzuki), 58. M. Hoffman (Dauphin, Chiarot), 62. Chiarot (R. Pitlick, M. Hoffman)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Montreal Canadiens: A. Hammond (Montembeault) – Chiarot (A), A. Romanov, Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Lehkonen, Evans, R. Pitlick – Pezzetta, Poehling, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, P. Lambert – T. Gawryletz, M. Shewczyk.

    Diváci: 16 288
    bahis siteleri