Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Buffalo – Minnesota 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:4 (po pr.)
Anaheim – Vegas 4:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
Arizona – Ottawa 8:5 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Sobota 05.03.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou hlubokou sobotní noc přeji všem příznivcům kvalitního hokeje. NHL dnes v noci pokračuje dalšími sedmi zápasy. My se v textovém přenosu zaměříme na duel v Amalie Areně, kde Tampa Bay Lightning přivítá Detroit Red Wings.
     
    Tampa Bay Lightning

    Blesky se v současné chvíli nachází na 3. místě Východní konference se ziskem šestasedmdesáti bodů. Tampa tak sebejistě míří do vyřazovacích bojů, ačkoliv na 1. příčku Caroliny tři bodíky ztrácí. Lightning ale opět šlapou jako švýcarské hodinky a už nyní mohou přemýšlet o tom, jakou cestou budou letos chtít dojít pro Stanley Cup v play-off.
    Forma Tampy Bay je v poslední době více než dobrá. Blesky z posledních šesti zápasů vyhrály hned pět. My se podíváme na poslední čtyři výsledky. Lightning nejprve porazili na vlastním ledě 5:3 Edmonton, následně přetlačili Predators v Nashvilleu 3:2. Poté se vrátili na vlastní kluziště, kde nejdřív přemohli Ottawu 5:2. Včera ale před svými fandy podlehli zřetelně 1:5 Pittsburghu. Tuto porážku budou chtít odčinit právě v klání s Red Wings.
     
    Detroit Red Wings

    Rudým Křídlům patří aktuálně až 10. pozice ve Východní konferenci, když na své konto zatím navalili čtyřiapadesát bodů. Detroitu začíná boj o postup do play-off unikat, potřebují nutně šlápnout do pedálů a najet na vlnu výher, jinak budou moci o vyřazovací části soutěže zase jen snít. A že Red Wings už úspěšnou sezónu potřebují, o tom asi není třeba dlouze hovořit, jejich výkonnost je v posledních ročnících mizerná.
    Forma Rudých Křídel je v posledních dnech nevalná. Detroit nedokázal v předchozích pěti zápasech vyhrát v základní hrací době. Co se týče minulých čtyř klání, Red Wings nejprve zvítězili v New Yorku 3:2 nad Rangers po nájezdech, následně sehráli tři domácí duely. S Coloradem prohráli 2:5 a Torontu podlehli v šílené přestřelce 7:10! Ve středu pak přetlačili Carolinu 4:3 v prodloužení.
     
    Češi a Slováci v utkání

    Filip Hronek (DET) – obránce
    Filip Zadina (DET) – útočník
    Ondřej Palát (TBL) – útočník
    Erik Černák (TBL) – obránce
    Jan Rutta (TBL) – obránce
    Andrej Šustr (TBL) – obránce
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Cirelli, Stamkos (C), Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, T. Raddysh.
    Trenér: Jon Cooper.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Leddy, Hronek, Oesterle, Stecher, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, Veleno, M. Rasmussen – Gagner, Rowney, Erne.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: W. McCauley, J. Brenk – T. Knorr, C. Murray.
     
    Ještě jednou přeji krásnou hlubokou noc všem příznivcům kvalitního hokeje. Zápasy v zámoří mají tradiční několikaminutový skluz a nejinak tomu bude také v případě souboje Tampy s Detroitem. Nedivte se tedy, že duel nezačne přesně v 1:00. Mezitím si můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Oba celky právě nastupují na hrací plochu, během chvilky tak začne předzápasový ceremoniál, po němž bude hra zahájena.
     
    V potemnělé Amalie Areně začíná předzápasový ceremoniál. Zazní státní hymna Spojených Států Amerických.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní buly první třetiny vyhráli hokejisté Detroitu a Dylan Larkin zaváží kotouč za klec Tampy. Nakonec pálil od modré Moritz Seider, Brian Elliott krotí jeho ránu v náruči.
     
    00:38
    Red Wings zamykají svého soupeře na začátku utkání v jeho třetině, Lucas Raymond dělá na vrcholu pravého kruhu puk a zaváží kotouč hlouběji do třetiny.
     
    01:16
    Steven Stamkos najel na levé křídlo a z kruhu poslal bekhendový pokus, který ale Alex Nedeljkovic vyráží do rohu hrací plochy.
     
    01:42
    Kupředu se žene na ose hřiště Pius Suter, jenž ovšem prováhal ideální čas ke střele a s kotoučem se dostává až za klec Lightning.
     
    02:09
    Red Wings drží kotouč za svou klecí, rozehrávat musí Moritz Seider, který nahazuje kotouč po pravé straně kupředu, kde hraje Robby Fabbri.
     
    02:50
    Victor Hedman rozehrává z obranného pásma Tampy Bay. Blesky se dostaly po levém křídle až k útočné modré, kterou se nyní snaží přejít.
     
    03:27
    Foote vypálil z pravé strany od modré čáry, ale jeho rána byla v předbrankovém prostoru sražena do ochranné sítě za klecí Rudých Křídel.
     
    03:58
    Detroit se tlačil kupředu po levé straně, jenže Dylan Larkin se tentokrát k zakončení neprobil, stejně jako o chvíli později Vladislav Naměstnikov, jenž najel do čtyř soupeřů.
     
    04:27
    O kotouč se nyní bojovalo v rohu kluziště u klece Red Wings, puk získal Ondřej Palát, jenž přihrává na modrou čáru, kde je Erik Černák.
     
    04:58
    Rudá Křídla vyrazila do rychlého protiútoku a Robby Fabbri střílel z dobré pozice na ose hřiště, Brian Elliott jeho střelu škrtl lapačkou a poslal tak kotouč jen na tvrzené sklo za svou svatyní.
     
    05:25
    Buly před klecí Tampy Bay vyhráli Lightning, Foote okamžitě nahodil touš na levý mantinel, kde jde kupředu Patrick Maroon.
     
    05:49
    Michael Rasmussen šel sám na klec Tampy Bay! Na brankáře Briana Elliotta vytáhl forhendovou kličku, kterou ale nakonec zakončil jen do vyrážečky gólmana Blesků!
     
    06:05
    Jan Rutta nahazuje kotouč z pravé strany od modré čáry na klec Detroitu, jeho pas ale zvládl zblokovat Adam Erne.
     
    06:58
    Marc Staal aktivně napadá rozehrávku Tampy společně s Vladislavem Naměstnikovem, kterému se povedlo v rohu kluziště vyškrábnout kotouč.
     
    07:33
    Detroit se nakonec dostal k zakončení, když Elliotta prověřil Marc Staal od modré čáry. Brankář Lighning však byl opět připraven.
     
    07:49
    Marc Staal nyní drží kotouč na čepeli za vlastní klecí, rozehrává ve spolupráci s dalším obráncem, Nickem Leddym
     
    08:20
    Nyní vyslal střelu od modré čáry Troy Stecher, jenže kotouč skrz chumel hokejistů před klecí Tampy k brankáři Brianu Elliottovi neprošel.
     
    08:48
    Robby Fabbri se drze natlačil až na levý kruh a jeho ránu z tohoto prostoru musel brankář Tampy Bay krotit pod svými betony na dvakrát.
     
    09:16
    Red Wings opět rychle otáčí hru, Tyler Bertuzzi si najel na levý kruh, jenže přihrávku od Robbyho Fabbriho dostal pouze za paty svých bruslí.
     
    09:48
    Detroit vyhazuje kotouč vysokým obloukem z vlastního obranného pásma. Kupředu se vydává napadat Joseph Veleno, jenž ale touš nezískal.
     
    10:17
    Michael Rasmussen má na levém křídle dostatečnou rychlost, s pukem se dostal za klec Lightning, jenže tam byl přesilou bránících soupeřů odzbrojen.
     
    10:48
    Corey Perry se snaží na obranné modré prohodit kotouč kupředu, což mu podstatně stěžuje bránící Pius Suter, který na něj dotírá, jak může.
     
    11:18
    Buly před klecí Detroitu dopadlo lépe pro hokejisty Red Wings, kteří okamžitě vyvezli kotouč za obrannou modrou. Nastřelený touš krotí za svou klecí Brian Elliott.
     
    11:41
    Red Wings znovu okupují útočné pásmo, přihrávají si podél hrazení. Dobře nyní zapracoval Patrick Maroon, který jim sebral puk a vyjel až za útočnou modrou, jeho rána je ale sražena do rohu hrací plochy.
     
    12:27
    Erik Černák pálil z pravé strany od modré čáry, jenže Alex Nedeljkovic byl připraven a jeho ránu vyrazil a poradil si i s dorážkou Ryana McDonagha z ostrého úhlu na pravé straně.
     
    12:58
    Brian Elliott krotí skákavý puk za svou klecí a pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, po pravé straně se tlačí kupředu opět Erik Černák, jenž dostal kotouč až po gólmana Tampy, ten si ale v brankovišti dokázal poradit.
     
    13:08
    Nyní mohl jít do úniku Robby Fabbri, jenž ale v klíčovém okamžiku ztratil rychlost a následně zbytečně zatáhl za dres Alexe Killorna a dostává dvě minuty za držení.
     
    13:38
    Red Wings se daří vyhodit kotouč až za útočnou modrou čáru, Detroit bude moci poslat na led čerstvou bránící čtveřici.
     
    14:04
    Brayden Point dostal kotouč do mezikruží a pálil z ideální pozice na ose hřiště, trefil však jen před sebou stojícího soupeře!
     
    14:38
    Nikita Kučerov se šikovně vytočil na pravém kruhu až do střely, která ovšem nemířila mezi tři tyče svatyně Red Wings.
     
    15:15
    Rudá Křídla se opět osvobozují a posílají kotouč až za klec Tampy Bay. Blesky se ale bleskově vrací zpět před Alexe Nedeljkovice.
     
    15:37
    Lightning zavřeli soupeře v jeho obranné třetině, ale do zakončení se už nedostali, vyloučený Robby Fabbri je už samozřejmě zpět ve hře.
     
    16:13
    Pius Suter musí vypomoci vzadu s rozehrávkou další akce, jeho pas nakonec našel na levém křídle Lucase Raymonda.
     
    16:39
    Jordan Oesterle hraje raději dozadu, kde má kotouč na čepeli Joseph Veleno, který se šikovnou kličkou vyhnul soupeři.
     
    16:53
    Přesilovku si zkusí také hokejisté Red Wings, Pierre-Édouard Bellemare podrazil Tylera Bertuzziho, za což fasuje dvě trestné minuty.
     
    16:53
    Filip Zadina se dostal na levém křídle ke střele, jeho pokus však byl sražen Michailem Sergačjovem do ochranné sítě za klecí Lightning.
     
    17:16
    Erik Černák se musí vydat s pukem kupředu po pravém hrazení, protože na něj ze strany nepříjemně dotírá rychlonohý Dylan Larkin.
     
    17:30
    Dylan Larkin nyní dostal touš na vrchol levého kruhu a ihned se rozhodl pro nepříjemnou ránu, kterou však Brian Elliott krotí pod svými betony.
     
    17:49
    Moritz Seider couvá s pukem až za obrannou modrou, následně se po pravé straně může kupředu vydat Lucas Raymond, jenž má touš na čepeli hole.
     
    18:08
    Tyler Bertuzzi si vybruslil od hrazení do dobré pozice na levém kruhu a ostrou ranou prověřil Briana Elliotta, jenž si ale připisuje další dobrý zákrok.
     
    18:37
    Kotouč nyní letí až za bránu Detroitu, Alex Nedeljkovic se vydává za vlastní klec, aby vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, po něm dostává puk Adam Erne.
     
    19:08
    Oba celky střídají, kotouč je opět za svatyní Detroitu, kde ho střeží jako oko v hlavě Troy Stecher, který pozoruje situaci před sebou.
     
    19:38
    Red Wings ještě zatápějí v třetině před Brianem Elliottem, nakonec se však Lucas Raymond ke střele na pravé straně nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Blesků s Rudými Křídly je za námi. Překvapivě musíme konstatovat, že jistou převahu si vytvořili hokejisté Detroitu, kteří sice nestříleli tak aktivně jako Tampa, zato si dokázali vytvořit větší šance a Brian Elliott se při nich zapotil podstatně víc, než Alex Nedeljkovic na druhé straně. Oba brankáři jsou však po dvaceti minutách nepřekonaní, takže i druhé dějství začne za bezbrankového stavu.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Tampa Bay Lightning – 10
    Detroit Red Wings – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Úvodní buly druhého dějství vyhráli hokejisté Tampy, kteří okamžitě poslali kotouč po pravém hrazení až za bránu Alexe Nedeljkovice.
     
    20:49
    Alex Killorn startoval na levém hrazení kupředu, tam předal kotouč na Stevena Stamkose, který nahazuje za klec Red Wings.
     
    21:15
    Ondřej Palát šikovně poslal kotouč před klec Red Wings, kde byl Nikita Kučerov, jehož ale bránící Nick Leddy odvezl do rohu hrací plochy.
     
    21:38
    Brayden Point spěchá za pukem za klec Detroitu, Tampa nyní pořádně sevřela svého soupeře v kleštích a Ondřej Palát se snažil po přihrávce Pointa zpoza brány procpat puk za Alexe Nedeljkovice, neúspěšně.
     
    22:17
    Michail Sergačjov nahazuje kotouč po levém hrazení za klec Nedeljkovice. Jenže tam byl první Filip Hronek, který omete puk o mantinel zase o kus dál.
     
    22:58
    Filip Hronek a Carter Rowney rozehrávali zpoza klece Detroitu, což se jim nakonec podařilo, ale Victor Hedman vyhození druhého jmenovaného zastavuje.
     
    23:27
    Blesky drží svého soupeře jako přikovaného v jeho obranném pásmu, až nyní může za nahozeným pukem vyrazit Dylan Larkin.
     
    23:58
    Ryan McDonagh vypálil z levé strany od modré čáry, ale jeho projektil se k bráně Detroitu přes chumel těl v předbrankovém prostoru nedostal.
     
    24:38
    Kupředu spěchají hokejisté Detroitu, kteří ale hloupě faulovali v útočném pásmu a za chvilku budou vyloučení.
     
    24:58
    Tampa už hraje v šesti a snaží se vymyslet akci, kterou by soupeře zaskočila. Ránu z pravého křídla v podání Ryana McDonagha chytá Alex Nedeljkovic do náruče.
     
    25:09
    Vladislav Naměstnikov nešikovně podrazil v útočném pásmu obránce Tampy Erika Černáka a už sedí na trestné lavici.
     
    25:58
    Tampa drží svého soupeře v těsném sevření, Victor Hedman se dostal ke střele na levém kruhu, jenže Alex Nedeljkovic vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    26:26
    Blesky pokračují v útočné třetině, Michail Sergačjov proskočil mezi dvěma soupeři a zabydluje se s Tampou v předbrankovém prostoru.
     
    26:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovku a jde do vedení! Victor Hedman dostal kotouč od Kučerova na modrou čáru, odkud vyslal přízemní projektil, který v mezikruží nechytatelně tečoval BRAYDEN POINT, jenž šikovně usměrnil touš mimo dosah brankáře Alexe Nedeljkovice! Blesky vedou 1:0! Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
    26:43 Brayden POINT - 1:0
     
    27:37
    Na druhé straně už se o vyrovnání snaží Red Wings, Lucas Raymond si ale nedokázal pokrýt kotouč, Alex Killorn mu ho šikovně vypíchl z čepele.
     
    27:59
    Detroit teď vaří svého soupeře v jeho obranném pásmu, Filip Hronek posílá kotouč hlouběji do pásma Tampy Bay.
     
    28:16
    Mathieu Joseph dostal kotouč na levý kruh a svou ránu okamžitě namířil na klec Detroitu, Alex Nedeljkovic však ukrývá kotouč ve své náruči.
     
    28:37
    Alex Nedeljkovic zastavuje kotouč nahozený na zadní hrazení za jeho svatyní. Red Wings se následně dvěma rychlými pasy dostávají na opačný konec hrací plochy.
     
    29:01
    Cal Foote a Michael Rasmussen si nyní něco vyříkávají na obranné modré Detroitu, sudím se ale podařilo je od sebe rychle oddělit.
     
    29:37
    Red Wings se dostávají kupředu po vysokém nahození Robbyhi Fabbriho- Nikita Kučerov odehrává jen na zakázané uvolnění, které pohlídal Moritz Seider.
     
    30:03
    Victor Hedman hraje na levé straně útočného pásma, kde předává kotouč na čepel Braydena Pointa, který krouží s pukem po třetině soupeře.
     
    30:27
    Joseph Veleno se snaží kličkami na pravém hrazení zbavit dvou soupeřů, to se mu ale nepovedlo a Nikita Kučerov otáčí hru na druhou stranu, jeho pas na Paláta ale skrz defenzivu Detroitu neprošel.
     
    31:04
    Victor Hedman se v útočném pásmu dostává na kotouč a přihrává ho do rohu, kde o něj Alex Killorn bojuje s obránci Red Wings.
     
    31:26
    Joseph Veleno se prodral po levém křídle kupředu a ranou z úhlu prověřil brankáře Briana Elliotta, jenž však udržel ránu ve své náruči.
     
    31:49
    Red Wings kombinují na vlastní polovině hrací plochy. Nakonec jednoduše nastřelují touš až za klec Briana Elliotta, po němž bude rozehrávat Victor Hedman.
     
    32:14
    Kotouč je zašlápnutý v rohu hrací plochy, Adam Erne ho odtud dokázal vyšťourat a z modré čáry pálil Moritz Seider. Jeho pokus však k Elliottovi neprošel.
     
    32:30
    Adam Erne ale nakonec udělal na ose hřiště po přihrávce Leddyho šikovnou kličku a bekhendem hodil kotouč na klec Tampy, Brian Elliott jeho ránu zvládl chytit do lapčky!
     
    33:01
    Ondřej Palát a Victor Hedman šikovně zakombinovali na levé straně útočného pásma, ale k zakonení se nedostali a na druhou stranu se ženou hráči Red Wings.
     
    33:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tenhle gól asi platí, Detroit srovnává na 1:1! Moritz Seider pálil z osy hřiště na klec Tampy, už už to vypadalo, že Brian Elliott kotouč v nestandardní poloze udrží a sudí zapíská. Jenže puk pak z brankáře Blesků najednou vypadl a všudybyl ROBBY FABBRI jej okamžitě v brankovišti doklepl do sítě Lightning, takže začínáme zase od vyrovnaného stavu – 1:1! Asistence: Moritz Seider, Tyler Bertuzzi.
    33:05 Robby FABBRI - 1:1
     
    33:49
    Jordan Oesterle se schovává s pukem za svou klec a čeká, až mu spoluhráči najedou tak, aby mohl rozehrát, puk dostává na levé křídlo Dylan Larkin.
     
    34:16
    Steven Stamkos obkroužil útočné pásmo po obvodu, do střelecké pozice se ale nedostal, takže musí posunout kotouč jenom na Nikitu Kučerova.
     
    34:39
    Michail Sergačjov sbírá kotouč v rohu kluziště před napadajícím Dylanem Larkinem a zaváží jej za klec Blesků.
     
    34:52
    Michail Sergačjov si ale někde v souboji s Dylanem Larkinem počínal nedovoleně, protože sudí jej vylučují na dvě minuty za držení. Přesilovka pro Detroit.
     
    35:05
    Oslabení začíná pro Tampu úspěšně, kotouč letí přes všechny čáry, Alex Nedeljkovic musí ven z brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    35:37
    Detroit se usazuje v prostoru před klecí Tampy, Moritz Seider rozděluje puky na modré čáře. Zatím se ale žádný z jeho spoluhráčů neodhodlal ke střele.
     
    36:06
    Lucas Raymond to zkusil na levé straně z hodně ostrého úhlu, jenže Brian Elliott měl přední tyč pokrytou a jeho zákrok nebyl moc složitý.
     
    36:48
    Nick Leddy zaváží kotouč do třetiny Blesků, přesilovka Red Wings se už blíží ke konci. Ještě přijel do akce Filip Hronek, jeho rána z velkého úhlu je však sražena Cirrelim do ochranné sítě.
     
    37:17
    Filip Hronek kombinuje na modré čáře s Filipem Zadinou, jenž však špatně rozehrál a první jmenovaný kvůli tomu musí spěchat za klec Rudých Křídel.
     
    37:38
    Kotouč letí přes všechny čáry za klec Rudých Křídel, kam ho poslal Brayden Point. Filip Hronek touš dojíždí a píská se zakázané uvolnění.
     
    38:04
    Michael Rasmussen se snažil ve středovém kruhu obhodit si Victora Hedmana, což se mu ale úplně nepovedlo a Red Wings ztrácí puk.
     
    38:38
    Joseph Veleno se tlačí po pravé straně kupředu, kde předává touš na čepel Sama Gagnera, jenž už je s pukem v rohu hrací plochy.
     
    39:04
    Erik Černák pohlídá kotouč nahozený za jeho klec a okamžitě otáčí hru na druhou stranu, kde akci zakončoval Alex Killorn, jenž ale ani z dorážky nepřekonal Alexe Nedeljkovice.
     
    39:35
    Následně ještě mohl na vrcholcích kruhů pálit Erik Černák, jenž ale špatně odhadl vzdálenost, nohy se mu zapletly do sebe a slovenský obránce sebou místo střely jen plácl na led.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Duel mezi Tampou Bay a Detroitem ve druhé třetině nenabídl žádnou reklamu na hokej, ale aspoň se lehce posunulo skóre. Nutno je také konstatovat, že Lightning převzali otěže utkání do svých rukou a jsou lepším týmem. Ve 27. minutě využily Blesky přesilovku, když střelu Hedmana šikovně tečoval Brayden Point. Jenže o sedm minut později přišlo překvapivé vyrovnání, když Brian Elliott neudržel ránu Seidera a s pohotovou dorážkou byl připraven Robby Fabbri. Také na startu třetí části hry tak bude stav nerozhodný.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Tampa Bay Lightning – 19
    Detroit Red Wings – 6
     
    Třetí třetina začne ve 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Úvodní buly třetí třetiny vyznělo lépe pro hokejisty Tampy, kteří okamžitě poslali kotouč až za klec Detroitu, kde rozehrává Moritz Seider.
     
    40:38
    Dylan Larkin spěchá na středovém kruhu s nahozením přes útočnou modrou, což se mu povedlo, následně jde jeho lajna střídat.
     
    41:08
    Filip Hronek rozehrává z obranného pásma Detroitu, na pomoc mu přispěchal Vladislav Naměstnikov a společně dostávají kotouč za obrannou modrou.
     
    41:38
    Robby Fabbri měl dát svůj druhý gól v utkání! Dostal přihrávku na levý kruh a zívala na něj poloprázdná klec soupeře, forvard Detroitu ji však netrefil! Puk napálil jen do bočního oblouku svatyně Tampy!
     
    42:16
    Vhazování po levé ruce brankáře Briana Elliotta vyznělo lépe pro Red Wings, Marc Staal pálil z osy hřiště od modré čáry, gólman Blesků dokázal zasáhnout vyrážečkou.
     
    42:43
    Corey Perry prohazuje kotouč podél hrazení až do třetiny Rudých Křídel. Tam je první na puku Nick Leddy, jenž otáčí hru na druhou stranu.
     
    43:23
    Boris Katchouk spěchá za nahozeným kotoučem do rohu hrací plochy, tam ho na hrazení přišrouboval Nick Leddy a nehodlá jej pustit.
     
    43:49
    Erik Černák měl nyní další dobrou pozici na levém kruhu, odkdu rychle pálil na klec Red Wings, Alex Nedeljkovic se proti jeho pokusu ale stihl přesunout včas!
     
    44:14
    Lucas Raymond se nevytočil v rohu kluziště s kotoučem na čepeli, takže ve středu kluziště kombinují Anthony Cirelli a Victor Hedman.
     
    44:45
    Tyler Bertuzzi nahazuje kotouč po levé straně kupředu, kde ho zachytil Pius Suter a zaváží ho za útočnou modrou čáru.
     
    45:13
    Kupředu se žene po pravém křídle Joseph Veleno, jenž byl v souboji lehce přidržen, jeho finální zakončení bylo sraženo do rohu hrací plochy.
     
    45:38
    Filip Zadina pálil z mezikruží, Briana Elliotta ale trefil jen do hru a následně do klece Tampy narazil Michail Sergačjov, jenž ji vychýlil ze základního postavení.
     
    46:05
    Troy Stecher spěchá za pukem, který Corey Perry hodil přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění, buly před Elliottem.
     
    46:38
    Marc Staal rozehrává na obranné modré Red Wings, využívá spolupráce s Adamem Ernem, který dostává touš na pravé hrazení.
     
    47:05
    Brian Elliott zastavuje nahození za svou klec svou velkou holí a následně posílí kotouč po hrazení kupředu. Akci na levém kruhu zakončoval Anthony Cirelli, jehož rána však šla vysoko nad klec Red Wings.
     
    47:48
    Patrick Maroon vytvořil v rohu kluziště za svou klecí takový tlak na Larkina, že si útočník Detroitu neuhlídal puk a ten letí do středu hrací plochy.
     
    48:15
    Lightning se rozhodli pro akci po pravé straně, Ondřej Palát krásně přenesl hru na levé hrazení, kde byl Brayden Point, jenž ale následně nedokázal poslat pas na Kučerova.
     
    48:25
    Pius Suter putuje za katr! Vysokou holí totiž před chvilkou zasáhl do obličeje Nikitu Kučerova a fasuje tak dvě trestní minuty.
     
    48:48
    Buly před klecí Red Wings vyhrála Tampa, která okamžitě postavila přesilovkový vzorec a Alex Nedeljkovic musel ihned krýt ránu Victora Hedmana od modré čáry.
     
    49:12
    Lightning svírají svého soupeře jako v kleštích, Steven Stamkos dvakrát pálil na levém kruhu, jeho pokusy však dobře postaveného Alexe Nedeljkovice nezaskočily.
     
    49:38
    Blesky se opět nastěhovaly do pásma před brankáře Alexe Nedeljkovice. Detroit se ale ubránil i tentokrát a Michael Rasmussen posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    50:17
    Alex Nedeljkovic chytá ránu Michaila Sergačjova z levé strany od modré čáry a i nadále tak drží nerozhodný stav tohoto duelu.
     
    50:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa si bere vedení zpět, díky další využité přesilovce je to 2:1! MICHAIL SERGAČJOV dostal kotouč na vrchol pravého kruhu a ostrým projektilem propálil vše, co mu stálo v cestě, skvělou clonu udělal Alexi Nedeljkovicovi Corey Perry a touš je v síti Red Wings! Blesky dělají důležitý krok k dnešnímu vítězství! Asistence: Victor Hedman, Ross Colton.
    50:21 Michail SERGAČJOV - 2:1
     
    51:18
    Pius Suter hodně agresivně napadá, nyní se na levé straně poněkud nešetrně narazil na hrazení, vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    51:45
    Ryan McDonagh nyní dělal, co mohl, aby dobruslil situaci a vytvořil tak přečíslení dva na jednoho pro Lightning. Dva kroky mu však chyběly.
     
    52:04
    Steven Stamkos se snažil ve středu kluziště prodloužit vyhození z obranného pásma, ale to se mu nepodařilo.
     
    52:28
    Alex Killorn dostával kotouč do předbrankového prostoru, jenže kotouč mu v klíčovém okamžiku sjel z čepele hokejky.
     
    53:08
    Nick Leddy zaváží kotouč za útočnou modrou Detroitu, následně ale musí spěchat dozadu, Boris Katchouk je na něm navíc nalepený jako žývkačka.
     
    53:39
    Cal Foote rozehrává z obranného pásma, jenže vyrobil chybu a z osy hřiště pálil Troy Stecher, jehož ránu vytěsnil Brian Elliott skvělým zákrokem vyrážečkou!
     
    53:52
    Na druhé straně se hnal Pierre-Édouard Bellemare po pravém křídle do zakončení, jenže jeho pokus na přední tyč chytá Alex Nedeljkovic.
     
    54:16
    Nikita Kučerov zpracovával kotouč v ideální pozici mezi kruhy. Jenže se mu to nepovedlo a soupeři jej stihli včas dostoupit.
     
    54:58
    Nick Leddy rozehrává na levé hrazení, kde je Dylan Larkin, jehož ostrý pokus vyráží brankář Brian Elliott do ochranné sítě za svou klecí.
     
    55:09
    Kotouč se krátce po vhazování usídlil na hokejkách hráčů z Detroitu, Moritz Seider pálil z osy hřiště od modré čáry, Brian Elliott však jeho ránu čape do lapačky.
     
    55:37
    Steven Stamkos nyní spěchá podél hrazení do třetiny Detroitu, nahazuje kotouč na zadní hrazení, kde mu Cirelli touš parádně vrátil, kapitán Tampy ale následně nepropálil Nedjelkovice.
     
    56:13
    Vladislav Naměstnikov po spolupráci s Jordanem Oesterlem vyráží kupředu po levém křídle, kde nyní předává kotouč na Josepha Velena.
     
    56:53
    O hrací předmět se bojovalo za klecí Detroitu, kde si Mathieu Joseph očividně ublížil, nyní v bolestech kulhá na střídačku.
     
    57:26
    Marc Staal zpracovává touš u vlastní klece, přes půlící čáru se mu ho ale nepodařilo dostat, dobře zde zapracoval Michail Sergačjov, jenž puk zachytil.
     
    57:49
    Alex Nedeljkovic musí zastavit kotouč nahozený za svou klec. Puk připravil spoluhráčům k rozehrávce a už kouká, zda nepůjde na střídačku.
     
    58:11
    Je to tak, Alex Nedeljkovic míří na střídačku, Red Wings to v samotném závěru zkouší se šesti bruslaři před Elliottem.
     
    58:51
    Tyler Bertuzzi se objevil na ose hřiště kousek před Elliotem, jenže z ideální pozice nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, jelikož jeho ránu parádním obranným zákrokem srazil mimo prostor vlastní klece Michail Sergačjov.
     
    59:11
    Lucas Raymond asi bere svému týmu šance na jakékoliv body z tohoto duelu, protože fauluje v útočném pásmu a dostává trest na dvě minuty za hákování Paláta.
     
    59:32
    Tampa vyhrála vhazování v útočném pásmu a Michail Sergačjov posílá touš z modré čáry za klec Detroitu, odkud budou muset Red Wings rozehrát.
     
    59:45
    Ještě jednou spěchá Alex Nedeljkovic na střídačku a kupředu se tak může vydat Nick Leddy, kterého podporuje Tyler Bertuzzi.
     
    59:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nejprve Hedman v obranném pásmu podrazil Bertuzziho, jenž se stále nezvedá z ledu. Následně přihrál na levé křídlo, kde od hrazení trefil odkrytou klec Red Wings kapitán Tampy STEVEN STAMKOS. Lightning tak poráží Detroit 3:1 a trestají tak i vyloučení Lucase Raymonda! Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
    59:58 Steven STAMKOS - 3:1
     
    59:59
    Tyler Bertuzzi je v pořádku, už se zvedl z ledu a po svých opouští ledovou plochu. Zdá se, že pro další pokračování NHL bude v pořádku.
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavý souboj mezi Tampou a Detroitem rozhodla až třetí třetina. V ní šli nejprve Blesky zásluhou dobré rány Michaila Sergačjova deset minut před třetí sirénou do vedení. Red Wings dělali, co mohli. V závěru odvolali brankáře, ale ani to jim nepomohlo, trefou do prázdné svatyně Rudých Křídel zpečetil výhru Lightning v poměru 3:1 kapitán týmu Steven Stamkos dvě vteřiny před třetí sirénou.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na bránu: 38 – 24
    Využití přesilovek: 3/4 – 0/2
    Vhazování: 28 – 25
     
    Češi a Slováci v utkání

    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:34
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:26
    Erik Černák (TBL) – 0+0, účast 0, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 22:07
    Filip Zadina (DET) – 0+0, účast 0, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:34
    Filip Hronek (DET) – 0+0, účast 0, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:23
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Brian Elliott (TBL) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 95,7%, čas na ledě 59:40
    Alex Nedeljkovic (DET) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 94,6 %, čas na ledě 59:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Victor Hedman (TBL) – 0+3
    Brian Elliott (TBL) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 95,7%, čas na ledě 59:40
    Alex Nedeljkovic (DET) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 94,6 %, čas na ledě 59:00
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 092 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:00:32)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. B. Point (Hedman, Kučerov), 51. Sergačjov (Hedman, Colton), 60. Stamkos (Kučerov, Hedman) – 34. Fabbri (Seider, Bertuzzi)


    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, C. Foote – Kučerov, B. Point, Palát – Cirelli, Stamkos (C), Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, Katchouk.
    Trenér: Jon Cooper.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Leddy, Hronek, Oesterle, Stecher, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, Veleno, M. Rasmussen – Gagner, Rowney, Erne.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: W. McCauley, J. Brenk – T. Knorr, C. Murray.

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri