Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Buffalo – Minnesota 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:4 (po pr.)
Anaheim – Vegas 4:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
Arizona – Ottawa 8:5 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 05.03.2022, 21:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky NHL! Sobotní program nabízí od atraktivních 21 hodin souboj mezi Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks.
     
    Philadelphia půjde do dalšího domácího utkání jako druhý nejhorší celek východní poloviny a jako čtvrtý nejhorší tým soutěže! Flyers prožívají sezonu hrůzy, alespoň tři zápasy vyhráli naposledy v prosinci a aktuálně drží sérii osmi porážek z devíti duelů. Flyers nepomohla ani domácí série šesti duelů za sebou, z nichž získali jen tři body.

    Chicago je na tom o něco lépe, protože ze šestizápasové domácí série bralo dvě výhry a jeden bod za porážku v nastavení. Trápení Blackhawks je však velmi podobné, protože se bývalý přední tým soutěže krčí u dna Západu.
     
    Oba týmy jsou bez reálných nadějí na play-off ze stejného důvodu – dávají málo gólů a relativně dost jich inkasují. Ofenzivy i defenzivy obou tradičních celků jsou totiž jedny z nejhorších v soutěži.
     
    Vzájemné zápasy

    25.10.2019 Chicago – Philadelphia 1:4
    04.10.2019 Philadelphia – Chicago 4:3
    22.03.2019 Chicago – Philadelphia 1:3
    10.11.2018 Philadelphia – Chicago 4:0
    10.11.2017 Philadelphia – Chicago 3:1
     
    Česká a slovenská stopa

    Dominik Kubalík (CHI) – 20 bodů (11+9)
    Rozchod Flyers a jejich kapitána se blíží
     
    Philadelphia však i přes svou špatnou sezonu patří mezi nejvíce propírané týmy současnosti. Důvodem je, že tým před uzávěrkou přestupů opustí kapitán Claude Giroux. Nejdéle sloužící lídr v historii organizace by měl být žhavým zbožím na trhu a Flyers za něj mohou po patnácti letech dostat zajímavou protihodnotu.

    Blížící se výměnu naznačuje také vzpomínkové video, které Flyers umístili na své sociální sítě právě na počest svého kapitána, s nímž za patnáct let nastupovala také řada českých hráčů s Jakubem Voráčkem nebo Jaromírem Jágrem v čele.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Connauton, Yandle – Konecny, Laughton (A), Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Willman.
    Trenér: Mike Yeo.

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, C. Jones, McCabe, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, D. Kubalík – T. Johnson, J. Toews (C), DeBrincat (A) – Entwistle, Dach, Hagel – Lafferty, R. Carpenter, Kurashev.
    Trenér: Derek King.

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Flemington.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Calvin de Haan vydoloval kotouč ze souboje za vlastní brankou a vyváží ho do středního pásma.
     
    01:28
    Dylan Strome poprvé prověřil pozornost Martina Jonese střelou z dálky, se kterou domácí gólman neměl žádný problém.
     
    02:43
    O napadání rozehrávky hostů se aktivně snažil Max Willman, úspěšný ovšem nebyl, a tak se musí zase rychle vracet.
     
    03:45
    Rána Justina Browna od modré byla podivně tečována, takže Lankinen pouze zůstal na místě a doufal, že neskončí za jeho zády. Možná se odrazila od tyčky.
     
    04:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hayes vyvážel kotouč zpoza branky, na ose hřiště ideálně našel Sanheima. Jeho střelu přesně tečoval projíždějící OSKAR LINDBLOM, takže Lankinen neměl šanci zareagovat. Asistence: Travis Sanheim a Kevin Hayes.
    04:46 Oskar LINDBLOM - 1:0
     
    05:55
    Domácí jsou rychle zpátky před brankou hostů, Yandle zkoušel štěstí při další střele od modré čáry. Ta tentokrát ke Kevinu Lankinenovi neprošla.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:40
    Hosté začínají oslabení dobře, dvakrát po sobě vyhazují přes celé kluziště.
     
    07:02
    Další vyhození se ale Chicagu vůbec nepodařilo, puk se odrazil přímo před Lankinena, kde byl zcela osamocený Kevin Hayes. Neměl však moc času na vymyšlení něčeho velkého.
     
    08:12
    Chicago hraje v plném počtu.
     
    08:52
    Patrick Brown po přejetí útočné modré napřáhl ke střele, situaci však poté přehodnotil a raději ji využil k zavezení puku hlouběji, aby se k němu přidali spoluhráči.
     
    09:39
    Nepovedená rozehrávka Philadelphie končí zakázaným uvolněním.
     
    09:52
    Domácí jeli ve dvou na jednoho, Willman napravo se rozhodl nepřihrávat. Jeho prudké zakončení skončilo v jisté lapačce Kevina Lankinena.
     
    10:55
    Hosté těžko hledají cestu do šancí, neboť se nepřesnými přihrávkami sami vyhánějí z útočné třetiny.
     
    11:47
    Když už se Chicago usadilo kolem Jonese, stejně ho neohrozilo, protože Hagel trefil prvního clonícího soupeře před sebou.
     
    12:51
    Čtvrtý útok Philadelphie je zatím aktivní, což prokazuje dobrým přechodem středního pásma. Brownovu dalekou střelu Lankinen pouze betony vyrazil před Willmana, který si puk pěkně stáhl a chtěl ležícího gólmana přehodit zprava.
     
    13:32
    Seth Jones měl ve středním pásmu spoustu volného prostoru, nicméně přesto po brzdě za modrou čarou o puk zbytečně přišel.
     
    14:27
    Brandon Hagel nabral podél levého mantinelu dobrou rychlost, takže se dostal o kousíček za obranu. Střela z nápřahu mířila doprostřed brány, takže ji Jones s potěšením udržel v náručí.
     
    14:53
    Patrick Kane se dnes poprvé dostal do šance. Vybruslil si od pravého mantinelu směrem k ose hřiště a zakončoval zápěstím.
     
    15:55
    Chicago v posledních minutách celkem vyrovnalo hru, avšak zatím ani jednou výrazně neohrozilo Martina Jonese. Pokus o nahození na zadní mantinel vyletěl mimo hřiště.
     
    16:41
    Útok Clauda Girouxe se hnal k Lankinenově brance, ale příliš mu trvalo zakončení. Hawks proto rychle otáčeli na druhou stranu, jenže ty zase zastavil ofsajd.
     
    17:54
    Dylan Strome chtěl ukličkovat couvajícího obránce, kotouč mu však utekl až k Jonesovi. Ten jej pro jistotu přikryl lapačkou.
     
    18:16
    Ihned ze vhazování překvapivě pálil Dominik Kubalík, Jones byl pozorný. Krátce nato se hosté vrátili do útočného pásma a Strome tentokrát nebezpečně střílel po skvělém křižném pasu od Patricka Kana.
     
    19:39
    Connor Murphy dojel puk u pravého mantinelu, odkud chtěl překvapit Jonese střelou z ostrého úhlu. Domácí gólman byl přilepený k tyčce, takže kotouč neměl kudy projít.
     
    19:59
    Těsně před koncem třetiny si Chicago vytvořilo zatím svou největší šanci. Stillman dostal výborný pas na levý kruh, Jones se nestihl přesunout, ale hostující forvard trefil tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Klidná úvodní třetina odpovídala umístění obou týmů v tabulce a faktu, že ani jeden z nich už nehraje o postup do play-off. Domácí Philadelphia se brzy dostala do zaslouženého vedení, Chicagu trvalo, než se do zápasu dostalo. Postupně však hru vyrovnalo, nicméně velké šance si nevytvořilo.

    Druhá třetina začne přibližně ve 22:08.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku 12:10
    Zblokované střely 7:6
    Zákroky gólmanů 10:11
    Vyloučení 0:1
    Využití přesilovek 0:0
    Hity 6:11
    Vhazování 6:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jonathan Toews ze vhazování po Jonesově pravici přikopnul puk za sebe ALEXI DEBRINCATOVI, jenž kotouč vytáhl na střed a o bližší tyčku poslal do branky. Asistence: Jonathan Toews.
    20:24 Alex DEBRINCAT - 1:1
     
    21:40
    Hosté jsou vyrovnáním nabuzeni, Kanova dobře myšlená přihrávka na Kubalíka však těsně neprošla, puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    22:58
    Flyers nemohli v útočném pásmu nic vytvořit, protože hosté dlouho drželi puk přilepený na mantinelu, takže hru na několik sekund v podstatě pozastavili.
     
    23:50
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Tyler Johnson.
     
    24:00
    Philadelphia stejně jako na začátku své první přesilové hry přichází o puk, takže Hawks vyhazují přes všechny čáry.
     
    24:54
    Dlouhou kombinaci zakončoval střelou z první z pravého kruhu Kevin Hayes. Lankinen puk jen vykopl před sebe, takže musel dávat pozor ještě na tvrdé dorážky Rasmuse Ristolainena.
     
    25:48
    DeBrincat na konci oslabení ujel po levé straně a stihnul nepříjemně vypálit na lapačku Martina Jonese.
     
    25:50
    Chicago hraje v plném počtu.
     
    26:48
    Roztěkanou pasáž, kdy se hra přelévala z jednoho konce kluziště na druhý, uklidňuje Riley Stillman za vlastní brankou, což se vůbec nelíbí domácím fanouškům.
     
    28:02
    Derick Brassard se podél levého mantinelu dostal až za brankovou čáru, protože čekal, než před branku přijede Joel Farabee. Poté mu předložil skvělou přihrávku, jenže Farabee promáchl.
     
    28:40
    Šanci o výraznější ohrožení Jonesovy branky po delší době dostanou hosté díky icingu Philadelphie.
     
    29:45
    Domácím se rozehrávka vůbec nedaří, Ristolainen znovu posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    30:11
    Seth Jones si sjel směrem k levému rohu útočného pásma, aby mohl přihrát mezi kruhy Dominiku Kubalíkovi. Přihrávka se mu však vůbec nepovedla, Blackhawks musejí z pásma ven.
     
    31:32
    Flyers kroužili útočným pásmem a motali hostům hlavy, jenže z toho vytěžili pouze velmi nepřesnou střelu od modré čáry.
     
    32:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane vyvezl kotouč z vlastního pásma, v útočném si ho narazil s Dominikem Kubalíkem, načež z rohu nádherně přihrával před branku. Tam si sjížděl DYLAN STROME, jenž puk uklidil k bližší tyčce. Asistence: Patrick Kane a Dominik Kubalík.
    32:39 Dylan STROME - 1:2
     
    33:59
    Kubalík zblokoval střelu ve vlastním pásmu a dostal do samostatného úniku Patricka Kana. Tomu trvalo převzetí, ale i tak se dostal alespoň k bekhendovému zakončení. Jones si zákrokem nebyl příliš jistý.
     
    34:58
    Travis Konecny si u pravého mantinelu dobře všimnul Brassarda najíždějícího před branku. Přihrával tam ale příliš prudce, takže spoluhráč nezvládl přesměrovat kotouč za Lankinena.
     
    35:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Atkinson si vyjel mezi kruhy, zadovkou přenechal puk Farabeemu, který mu ho zakrátko vrátil naprosto úžasně. Na CAMA ATKINSONA pak zívala prázdná branka, kterou domácí útočník bez potíží trefil. Asistence: Joel Farabee.
    35:28 Cam ATKINSON - 2:2
     
    35:28
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Derick Brassard – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Jonathan Toews – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Calvin de Haan – 2 min., hrubost).
     
    36:10
    Martin Jones vyjel za branku, aby pomohl s rozehrávkou. To se mu ale vůbec nepodařilo, Alex DeBrincat mu málem puk ukradl.
     
    37:00
    Přesilová hra domácím nejde, Blackhawks vyhazují jeden puk za druhým.
     
    37:28
    Chicago hraje v plném počtu.
     
    38:02
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Rozehrávku domácích zachytil ještě v útočném pásmu DYLAN STROME, který sjížděl směrem k brance, aby přihrál svému spoluhráči. To se mu sice nepovedlo, ale kotouč se jen zastavil o brusle Justina Brauna, a tak ho Strome jednoduše stáhnul a sám zakončil nad lapačku Martina Jonese. Bez asistence.
    38:02 Dylan STROME - 2:3
     
    39:33
    Travis Konecny chtěl svůj protiútok zakončit co nejrychleji, bylo to ale zbytečně zbrklé, takže puk přizvedl hokejkou Caleb Jones.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka byla o poznání zajímavější než ta první. Chicago bylo po většinu času o něco lepším celkem, takže zaslouženě nadvakrát překlopilo vedení na svou stranu. I tak je ale hra vyrovnaná a nedá se říct, kdo dnes odejde s vítězstvím.

    Třetí třetina začne přibližně ve 23:06.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku 19:22
    Zblokované střely 9:12
    Zákroky gólmanů 19:17
    Vyloučení 1:4
    Využití přesilovek 0:0
    Hity 15:18
    Vhazování 15:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Ani jeden z týmů v první minutě třetí periody nedokázal udržet puk v útočném pásmu, natož aby ohrozil soupeřovu branku.
     
    41:48
    Flyers chtějí ukázat, že dnes ještě rozhodně nic nebalí, a v osobních soubojích značně přitvrzují.
     
    43:09
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dobře vyřešený přechod modré čáry znamenal střelu DERICKA BRASSARDA z levého kruhu, která Lankinenovi propadla. Do brány ji ještě dorazil Joel Farabee, ale puk už byl za čárou, takže je gól připsán Brassardovi. Asistence: Cam Atkinson, Joel Farabee.
    43:09 Derick BRASSARD - 3:3
     
    44:42
    Hráči obou týmů opravdu přidali na intenzitě osobních soubojů, takže se teď soustředí možná více na bodyčeky než na hru hokejkou.
     
    45:13
    Dylan Strome zkusil završit hattrick střelou z ostrého úhlu. Prostor nad ramenem Martina Jonese však netrefil, domácí gólman puk i udržel.
     
    46:34
    Jonathan Toews napřáhl u modré na pozici obránce. Při tvrdé bombě ale nikdo neclonil, takže Jones bez problémů zasáhl vyrážečkou.
     
    47:36
    Kvalita dnešního zápasu má od začátku vzrůstající tendenci. Ve třetí třetině se hra přelévá od jedné brány ke druhé a hraje se skutečně ve vysokém tempu. Přihrávka z levého rohu na Kevina Hayese nebyla přesná, jinak by domácí útočník zakončoval z mezikruží.
     
    48:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Farabee celkem daleko od branky nenápadně přenechal puk CAMU ATKINSONOVI, jenž rychle švihnul zápěstím. Před Lankinenem zrovna projížděli jeho vlastní spoluhráči, takže toho domácí gólman moc neviděl a Atkinsonova střela mu prošla těsně nad ramenem. Asistence: Joel Farabee.
    48:28 Cam ATKINSON - 4:3
     
    49:57
    Teď se zase Blackhawks snaží o rychlou odpověď, ale v útočném pásmu jsou najednou bezradní.
     
    50:09
    James van Riemsdyk se dostal podél levého mantinelu za obranu, situaci řešil jednoduše: střelou z nápřahu. Ta však nemířila na branku.
     
    51:21
    Cam Atkinson rychle objížděl branku, aby zasunul puk kolem tyčky. Kevin Lankinen ovšem jeho záměr přečetl a včas nachystal svůj pravý beton k tyčce.
     
    51:49
    Po akci Chicaga se strhla již několikátá hromadná mela ve třetí třetině. Jaký to rozdíl oproti první třetině, ve které nebylo k vidění téměř žádné nasazení.
     
    51:49
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Rasmus Ristolainen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Konecny – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Caleb Jones – 2 min., hrubost).
     
    52:42
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Oskar Lindblom – 2+2 min, vysoká hůl). Trest odpyká Zack MacEwen.
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Seth Jones – 2 min., držení).
     
    53:00
    Kvůli dvojnásobnému trestu Lindbloma se čtyři hráči Philadelphie téměř nevejdou na trestnou lavici. Chicago ale přesilovku nezačíná dobře, domácí vyhazují.
     
    53:50
    Po dlouhém obehrávání útočného pásma střílel zápěstím zleva Ryan Carpenter, jenže vůbec netrefil branku.
     
    54:35
    Jake McCabe už po Toewsově pasu pálil lépe, střela mířila pod pravou ruku Martina Jonese. Ten ji ale udržel u těla.
     
    54:42
    Philadelphia hraje v plném počtu.
     
    55:23
    Philipp Kurashev chtěl z rohu hledat před brankou Jonathana Toewse, jenže si do cesty lehl domácí obránce. Kurashev si to tedy rozmyslel, ale už si nestihl rozmyslet, co s pukem dál. Ten mu tedy utekl a Martin Jones ho rychle přikryl.
     
    56:46
    Letcům už stačí vyhazovat puk do středního pásma, případně čekat na možnost z protiútoku. Jednu měl Joel Farabee na pravé straně, odkud zápěstím poslal puk do připravené lapačky Kevina Lankinena.
     
    56:55
    Blackhawks se sami zdržují zbytečným vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    57:48
    Lankinen zatím nemůže odjet na střídačku, protože jeho spoluhráči nejsou schopni zavézt kotouč do útočného pásma a udržet ho tam.
     
    57:55
    Nevyjde to ani po dalším icingu hostů.
     
    58:07
    Chicago se dostalo za útočnou modrou čáru, takže Lankinen spěchá na střídačku, hosté hrají v šesti.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Dominik Kubalík.
     
    59:15
    Seth Jones vyváží puk při oslabení z vlastního pásma a Kevin Lankinen znovu odjíždí na střídačku.
     
    59:31
    Bude se vhazovat před Jonesem, a tak si trenér Chicaga Derek King ještě bere timeout.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas, který začínal ve velmi klidném tempu, se nakonec vyvinul v atraktivní napínavou bitvu. Časy gólů odrážejí i celkový obraz hry, neboť první třetinu měla lepší Philadelphia, takže se i zaslouženě dostala do vedení. V prostřední části byli zase herně lepší hosté, a tak i jejich obrat odpovídal předvedenému hokeji. Poslední třetina ale vyšla lépe domácím, kteří si díky dvěma poměrně rychlým gólům vzali vedení zpět a zvládli ho i bezpečně ubránit. Jedná se tedy o šestou výhru Philadelphie proti Chicagu v řadě celkově a o její devátou výhru proti tomuto soupeři na domácím ledě v řadě.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku 27:29
    Zblokované střely 14:14
    Zákroky gólmanů 26:23
    Vyloučení 4:8
    Vyloučení v minutách 10:16
    Využití přesilovek 0:0
    Hity 27:33
    Vhazování 28:23

    Utkání ve Wells Fargo Center sledovalo 18 448 diváků.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Martin Jones (PHI) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 60:00

    Kevin Lankinen (CHI) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2 %, odchytal 58:47
     
    Česká a slovenská stopa

    Dominik Kubalík (CHI) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 15:07
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Cam Atkinson (PHI) 2+1
    2. Derick Brassard (PHI) 1+0
    3. Joel Farabee (PHI) 0+3
     
    Děkuji vám za pozornost, přeji dobrou noc, a protože už je neděle, tak také vše nejlepší všem Miroslavům k jejich dnešnímu svátku! (00:11:56)

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 5. Lindblom (Sanheim, K. Hayes), 36. Atkinson (Farabee), 44. Brassard (Atkinson, Farabee), 49. Atkinson (Farabee) – 21. DeBrincat (J. Toews), 33. D. Strome (P. Kane, D. Kubalík), 39. D. Strome


    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Connauton, Yandle – Konecny, Laughton (A), Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Willman.
    Trenér: Mike Yeo.

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, C. Jones, McCabe, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, D. Kubalík – T. Johnson, J. Toews (C), DeBrincat (A) – Entwistle, Dach, Hagel – Lafferty, R. Carpenter, Kurashev.
    Trenér: Derek King.

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Flemington.

    Diváci: 18 448.
    bahis siteleri