Orlová - Legendy – ŠTEFI-TURY tým 6:7 (kon.)
konec
MSK Orlová - Legendy
6:7 (0:2, 3:2, 3:3)
ŠTEFI-TURY tým
Sobota 05.03.2022, 16:00 • Zimní stadion Orlová,Na Stuchlkíkovci. • Charitativní utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    AllStar pro dobrou věc II.:
    Naše Legendy orlovského hokeje budou opět převádět svůj um na ledové ploše a proti komu nyní? ŠTEFI-TURY tým. Výběr těch nejznámějších spoluhráčů z dob výkonnostních kariér Filipa Štefanky a Davida Turoně. A ono bude z čeho vybírat. Hráči české a polské extraligy, 1. ligy nebo dokonce i hvězdy, které se podívali za hranice evropských soutěží. Na led vyjede například také Zbyněk Irgl, který před nedávnem sehrál své prozatím poslední ligové utkání v dresu MSK Orlová U21 a to po boku svého sny Patrika. A co tedy jde? Pomoct lidem, kteří to nejen potřebují, ale také zaslouží. Pomoci lidem, kterým nebylo v životě dáno tolik štěstí jako nám ostatním. Pomoci osobám, pro které má Vaše pomoc SMYSL.
     
    NATALKA NOVÁKOVÁ

    Natálka je usměvavá skoro 7letá holčička. Svým kouzelným úsměvem nás vždy dokáže pozitivně naladit. Její největší radostí je koupání ve vaně a návštěvy bazénů. Je to náš malý vodní živel.

    Žije se svými šťastnými a milujícími rodiči, tatínkem Michalem a maminkou Martinou. Ti však krátce po jejím narození zjistili, že není něco v pořádku. Natálka se narodila jako zdravé miminko. Zhruba od 6. měsíce věku se nevyvíjela tak, jak by měla. Po mnoha vyšetřeních lékaři zjistili, že má vážné kombinované onemocnění.

    Po pěti a půl letech nám na genetice oznámili diagnozu. Má Angelmanův sydrom. Syndrom, který je způsobený genetickým poškozením. Nelze jej proto vyléčit, ale je možné zmírnit jeho projevy. Mezi typické známky AS patří opožděný psychomotorický vývoj, mentální retardace, problémy s koordinací pohybů a rovnováhou, hyperaktivita, poruchy spánků, poruchy pozornosti, epilepsie a neschopnost mluvit. Mají typický usměvavý výraz v obličeji, širokou opatrnou chůzi a jakékoliv vzrušení vyjadřují máváním rukama. Jsou velmi společenští, milují vodu a jakékoliv předměty vydávající zvuky nebo světlo. Mentální retardace je bohužel středně těžká až těžká. Během svého života dosáhnou mentálního věku maximálně na úrovni 3letého dítěte. Z tohoto důvodu nejsou schopni samostatného života a potřebují neustálý dozor a péči dospělé osoby. Natálku také trápí fixace zrakem. Zatím víme, že má dcerka poškozený oční nerv, který nelze léčit jak operativně, tak ani pomocí brýlí nebo čoček.

    Po vyšetření funkčního zraku lékaři zjistili viditelnost do vzdálenosti zhruba do 0,75cm. Díky tomu se špatně orientuje v prostoru. Je tedy nutné, aby měla k dispozici pomoc a dohled 24 hodin denně. Rodiče poskytují Natálce všechnu možnou péči. Zatím co tatínek odevzdává většinu svého platu na léčbu Natálky, pak maminka se o ní nepřetržitě stará, nebo navštěvuje specializovanou mateřskou školku.

    Chodí také na pravidelné kontroly do nemocnice a dochází na rehabilitace, díky které je schopna se sama posadit, dostat se na čtyři, či uchopit a zkoumat hračky. Tyto jinak velmi nákladné rehabilitace, také pomohli dcerku postavit na nohy. S pomocí rodičů udělá Natálka pár kroků. Samotné nám to ještě nejde.

    Pro efektivnější léčbu Natálky je dobré absolvovat
    Intenzivní rehabilitaci v neurorehabilitačním středisku Arcada. Natálka by se
    díky této léčbě mohla víc a víc zdokonalovat a třeba postupem času začít i sama
    chodit bez naší pomoci. Pevně tomu věříme.

    Děkujeme za veškerou vaši podporu, nejen podporu finanční ale i podporu laskavého slova. Nesmírně si toho vážíme.
     
    PATRIK LYČKA

    Patrik je jedenáctiletý chlapec s onkologickým onemocněním a dalšími tělesnými a mentálními postiženími. Přestože je klientem dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně, je v péči několika odborných lékařů a dvou speciálně pedagogických center, je žákem běžné základní školy, konkrétně ZŠ Ke Studánce 1050 v Orlové – Lutyni.

    Kromě onkologického onemocnění se Patrik potýká s vadou zraku, sluchovým postižením a ortopedickými obtížemi, srdeční vadou a lehkým mentálním postižením. Léčba je pro něho i jeho rodinu náročná jak časově, tak finančně. Pro maminku, paní Martu Lyčkovou, je velmi důležitá citlivá pomoc a podpora zvnějšku, ať už ze strany odboru sociální práce, odborných lékařů nebo dalších organizací, jež se o jejich příběh zajímají, ať už z moci úřední nebo „jen“ z lidského hlediska, kdy si uvědomují potřebu pomoci lidem, kteří si přes veškerou snahu některé záležitosti, například získat další finanční prostředky na léčbu, sami vyřešit nedokážou.

    Kvůli svým zdravotním handicapům Patrik nastoupil do školy s jednoletým odkladem, první školní trávil častěji v nemocnici než ve škole, v dalším školním roce to bylo podobné, navíc do hry vstoupilo onemocnění Covid 19 a začala distanční výuka. To vše negativně ovlivnilo Patrikovy školní výsledky.

    Proto na doporučení lékařů Patrik ze zdravotních důvodů opakoval 2. ročník a začali jsme společně pracovat na nastavení vhodnějších podpůrných opatření, která by Patrikovi přinesla přijatelnější podmínky pro vzdělávání ve škole i doma. Díky spolupráci dvou speciálně pedagogických center, v Karviné a ve Frýdku – Místku, se podařilo vyjednat mimo jiné pomoc asistentky pedagoga. Od té doby, co mu paní asistentka ve škole pomáhá s učením, jsou patrné pokroky ve vzdělávání.

    Patrik do školy chodí rád, našel si mezi spolužáky své kamarády, začal se více zapojovat do třídních akcí. V příštím roce ho ve škole a školní práci podpoří i mladší setra, která se chystá do 1. třídy. Patrikovi přejeme, aby se mu dařilo lépe nejen ve škole, ale hlavně po zdravotní stránce. A pokud je to v našich silách, podpořme alespoň finančně jeho další léčbu.
     
    A jak pomoci?

    V rámci naší sportovní spolupráce jsme zřídili Charitativní účet, na kterém sbíráme veškeré finanční prostředky, které by po ukončení akce byly předány dvou zmíněným potřebným. Jelikož se jedná o transparentní účet můžete kdykoli kontrolovat a sledovat tok prostředků, které jsou určeny výhradně na tento skvělý projekt pro dobrou věc.

    SPORT TEAM ORLOVÁ,Z.S. – CHARITATIVNÍ ÚČET
    123-5424560207/0100
    CZ62 0100 0001 2354 2456 0207
    Majitel účtu: Sport TEAM Orlová, z. s.

     
    Možnost zakoupení vstupenek v předprodeji:

    od 24.02. do 04.03.2022 (do 12:00)
    Městské informační centrum Orlová – budova Městské knihovny Orlová
    Otevírací doba:
    Pondělí – Pátek 8:00 – 18:00
    Sobota 8:00 – 12:00
    Masarykova třída 1324, Orlová 73514
    www.mic.knihovna-orlova.cz

    VSTUPNÉ: 50 Kč/osoba, děti do 15ti let ZDARMA
    Celý výtěžek ze vstupného putuje do sbírky na dobrou věc AKCE.
     
    Předběžný harmonogram celé akce:
    14:00 – 16:00

    doprovodný program pro rodiče s dětmi, sportovní stanoviště sportovních uskupení MSK, skákací hrady, občerstvení, hudba, kronika hokejové historie…

    16:00
    zahájení charitativního hokeje a začátek pořádné hokejové zábavy, slavnostní nástupy, čestné buly

    I. TŘETINA
    Hokejisté do toho jistě vletí po hlavě!
    I. přestávka
    Zábavný fotbal na ledové ploše v nafukovacích koulích BUMPERBALL, ocenění sportovních legend
    II. TŘETINA
    Losování cen zakoupených vstupenek
    II. přestávka
    Předávání vybraných finančních prostředků potřebným
    III. TŘETINA
    Vítězství LEGEND nebo týmu ŠTEFI-TURY?
     
    Úvodní sestavy:

    MSK Orlová – Legendy: Martin Jurečka(Jiří Kratochvíl,Michal Holeš)-Radomír Grimm-René Pazderník-Vítězslav Víteček-Michal Šebek-Michal Dvořák-Petr Balajka-Pavel Balajka-Robert Machálek-Michal Galgonek-Rostislav Moravec-Petr Grygar-Pavel Moravec-Jan Vavříček-Kamil Dřímal-Jan Puffer-Tomáš Potěšil-Martin Piecha-Václav Zlatník-Tomáš Bednařík-Petr Jemelík-Marian Bavlšík-Jan Kotásek-Radim Kralíček-Vít Stránský

    ŠTEFI-TURY tým: Dušan Šafránek(Michal Gleich)David Turoň jr.-Filip Štefanka-David Turoň sr.-Miroslav Javín-Petr Prokop-David Galvas-Marian Kacíř-Marek Ivan-Libor Pavliš-David Vaštík-Richard Bordowski-Zdeněk Pavelek-Martin Kytka-Michael Kolarz-Jan Steber-Jiří Pavlát-Vít Grepl-Michal Zakuťanský-Zbyněk Irgl-Patrik Irgl.
     
    -35
    Oba týmy jsou na ledě,probíhá rozbruslení .
     
    -1
    Probíhá slavnostní zahájení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:26
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Martin KYTKA. Asistence: Jiří Pavlát.
     
    08:56
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Petr PROKOP. Asistence: David Turoň sr. a Jan Steber.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dušan Šafránek chytal jak za mlada nedal legendám vubec žádnou šanci.
     
    Nyní probíhá přestávkovÿ program.Hraje se BUMPERBALL.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:40
    Rostislav Moravec dostal od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    27:38
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Michael KOLARZ. Asistence: Jan Steber.
     
    29:34
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Jan KOTÁSEK.
     
    34:06
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    autorem branky je opět Jan KOTÁSEK,asistence Mariân BAVLŠÍK
     
    34:52
    Vítězslav Víteček neproměnil trestné střílení.
     
    36:02
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Marián KACÍŘ. Asistence:Martin Kytka.
     
    38:43
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    autorem branky je Vit Stránský,asistence Marián Bavlšík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pŕestávkový program Předávání vybraných finančních prostředků potřebným.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:35
    Dnešní utkání sleduje 516 diváků.
     
    43:39
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    autorem branky je Tomáš Potěšil.
     
    45:31
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Jiří PAVLÁT. Asistence:Martin Kytka.
     
    49:14
    Marián Bavlšik neproměnil trestný střílení
     
    50:44
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Filip ŠTEFANKA. Asistence:Michael Kolarz a Jan Stebel.
     
    53:28
    ŠTEFI-TURY tým právě vstřelil branku!
    Autorem branky je David VAŠTIK. Asistence:Martin Kytka.
     
    54:33
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    autorem branky je Michal Šebek,asistence René Pazdernik
     
    58:01
    Hrají se poslední dvě minuty utkání
     
    58:34
    Tým Orlová – Legendy právě vstřelil branku!
    autorem branky Michal Dvořák,asistence Petr Balajka
     
    Konec zápasu. (18:21:48)

    Dalibor Wilder

    Branky a nahrávky: 30. Kotásek, 35. Kotásek (Bavlšík), 39. Stránskÿ (Bavlšík), 44. Potěšil, 55. Šebek (Pazdernik), 59. Dvořák (Balajka Petr) – 2. Kytka (Pavlát), 9. Prokop (Turoň sr., Steber), 28. Kolarz (Steber), 37. Kacíř (Kytka), 46. Pavlát (Kytka), 51. Štefanka (Kolarz, Stebel), 54. Vaštik (Kytka)


    MSK Orlová - Legendy: Martin Jurečka(Jiří Kratochvíl,Michal Holeš)-Radomír Grimm-René Pazderník-Vítězslav Víteček-Michal Šebek-Michal Dvořák-Petr Balajka-Pavel Balajka-Robert Machálek-Michal Galgonek-Rostislav Moravec-Petr Grygar-Pavel Moravec-Jan Vavříček-Kamil Dřímal-Jan Puffer-Tomáš Potěšil-Martin Piecha-Václav Zlatník-Tomáš Bednařík-Petr Jemelík-Marian Bavlšík-Jan Kotásek-Radim Kralíček-Vít Stránský
    ŠTEFI-TURY tým: Dušan Šafránek(Michal Gleich)David Turoň jr.-Filip Štefanka-David Turoň sr.-Miroslav Javín-Petr Prokop-David Galvas-Marian Kacíř-Marek Ivan-Libor Pavliš-David Vaštík-Richard Bordowski-Zdeněk Pavelek-Martin Kytka-Michael Kolarz-Jan Steber-Jiří Pavlát-Vít Grepl-Michal Zakuťanský-Zbyněk Irgl-Patrik Irgl

    Diváci: 516
    bahis siteleri