Humenné – Topoľčany 1:3 (kon.) | Martin – Dubnica 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK VITAR Martin
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1) Stav série: 0:1
TSS GROUP Dubnica
sk Úterý 08.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Z našej strany sme si boli vedomí negatívnej bilancie s Martinom v tejto sezóne. Takisto sme si boli vedomí toho, že všetky štyri stretnutia sme prehrali o gól. Verili sme v otočenie tejto série. Zvíťazili sme v úvodnom zápase, je to však stále iba jeden z mnohých. Do konca série je ešte ďaleko, či už my alebo Martin, niektorý z týchto dvoch tímov musí vyhrať v štyroch stretnutiach, aby mohol ísť ďalej. Po našom strelenom góle sme si všimli, že domáci zostali zaskočení a prestali korčuľovať. V tomto čase sme si vytvárali dostatok príležitostí na to, aby sme od súpera dokázali odskočiť na dva a viac gólov, prípadne i rozhodnúť. To sa nám počas riadnej hracej doby nepodarilo, vyšlo to až v predĺžení. Podmienky pre oba tímy pred zajtrajším zápasom sú približne rovnaké. Naši hráči ešte stihnú výbeh, oddýchnu si, aby boli na zápas pripravení. Teraz cestujeme domov, nie je to tak ďaleko. S Martinom sme už odohrali dostatočný počet zápasov, aby sme sa poznali. Nie je prakticky možné vymyslieť niečo nové. Mám však celú noc na to, aby som vymyslel taktiku na zajtrajší zápas."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie ako aj celá séria. V prvom zápase sa to potvrdilo, a to i napriek tomu, že sme mali v úvode viac z hry. Úvodných dvanásť minút sme držali súpera od našej bránky, nedokázali sme sa však dostať do vedenia. V druhom dejstve sme naopak inkasovali, dokázali sme ale vyrovnať a v úvode tretej tretiny využiť presilovú hru. Keď už sa zdalo, že by sme mohli vedenie udržať až do konca, prišlo zbytočné vylúčenie a vyrovnávajúci gól súpera. Za stavu 2:1 sme ale mali dostatok príležitostí na to, aby sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Bolo tam niekoľko prečíslení, napríklad Riku išiel sám na brankára. Nič z toho sa nám ale nepodarilo premeniť a tak zápas dospel až do predĺženia. V ňom sme takisto mali príležitosti rozhodnúť, napríklad pri individuálnom zakončení Bobčeka. Naopak, Dubnica udrela z protiútoku a rozhodla o osude prvého zápasu série. Je to škoda. Napriek tomu, že sme prehrávali, dokázali sme skóre otočiť, aby napokon rozhodli chyby v závere tretej tretiny a v predĺžení. Ešte v závere druhej tretiny sme mali možnosť využiť prvú z dvoch presilových hier. Ľad mal už ale horšiu kvalitu a hráči akoby si nevedeli vyhovieť. Schovávali sa, nikto nechcel ísť po puk. Pri zakladaní príležitostí sme si zväčša nastreľovali priestor, kde nikto nebol, takže nás súper zakaždým vyhodil z útočného pásma. Potom prišli chvíle, kedy sme si umne ubránili modrú čiaru, súper nás ale nepúšťal pred bránku. V nasledujúcej tretine už nám to vyšlo, škoda ale opäť faulu, ktorý predchádzal vyrovnávajúcemu gólu. Prestávku pred play-off sa nám veľmi nepodarilo využiť na doliečenie si zranení. Niektorí hráči boli prechladnutí, nevedeli sme, či budú môcť nastúpiť. Sily nám preto chýbali, uvidíme ako tomu bude zajtra, keďže máme za sebou fyzicky náročné stretnutie, ktoré trvalo o niečo dlhšie. Práve fyzický stav môže byť v druhom zápase rozdielovým faktorom."

    Roman Vaňo (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Sme radi, že sme sa po tomto vyrovnanom stretnutí mohli tešiť z víťazstva. Zároveň veríme, že nás tento prvý bod v sérii naštartuje k ďalším. Zápasy play-off bývajú často o jednom góle. Rozhodujú malé detaily i každá využitá príležitosť. Ktorý z tímov dokáže práve takéto situácie zvládať, ten sa na konci raduje. Dnes sme boli my tým tímom, ktorý premenil príležitosti. Ďakujem svojmu spoluhráčovi Maťovi Síkelovi, ktorého prihrávka pred bránku mala oči. Bez neho by som sa z gólu nemohol radovať aj keď mi strela sadla. Smerom od brankára ku kustódom, všetci si odviedli svoju prácu a víťazstvo patrí všetkým. Pred zajtrajším zápasom budeme mať ešte ľahšie rozkorčuľovanie, veci si berieme so sebou. Určite je na čom pracovať, aj v úvodnom zápase sme spravili niekoľko chýb, ktorých sa potrebujeme zajtra vyvarovať. Predovšetkým potrebujeme premieňať príležitosti, ktorých sme dnes mali určite veľa."

    Lukáš Toma (útočník HK VITAR Martin): "Nielen stretnutia v základnej časti, ale aj tie v play-off budú s Dubnicou vyrovnané. Doteraz to bolo vždy o jednom góle, čo svedčí nielen o kvalite oboch tímov, ale aj náročnosti stretnutí. Dnes nás delilo od víťazstva päť minút. Napokon sa rozhodlo v predĺžení. Pri strelení prvého gólu som nemusel veľmi premýšľať, stačilo sa správne postaviť, keďže Tomáš (Nauš) vyriešil celú situáciu, nahodil mi puk pred bránku a mne už len stačilo vystreliť. Prehra určite mrzí, nemôžeme však smútiť, keďže nás už o necelý deň čaká druhý zápas a séria sa hrá na štyri víťazné stretnutia. Ako tím sa nevzdávame za žiadneho stavu. Nemôžeme sa zlomiť len z toho dôvodu, že sa súper ujal v sérii vedenia. Zajtra je ďalšie stretnutie a nič nie je ešte rozhodnuté. Fanúšikom sa chcem poďakovať za podporu a chcem ich poprosiť, aby nás aj v druhom zápase prišli podporiť v takomto počte. My sa im budeme chcieť odvďačiť výhrou." (22:17:14)
     
    V úvodnom zápase série podľahol Martin Dubnici 2:3 po predĺžení. Góly: 37. Toma (Nauš, Dírer), 41. Murček (Tiainen, Fafrák) – 28. Vaňo (Sikela, Tyczynski), 55. Kristín (Tyczynski, Haščák), 68. Ďuriš (Kristín).
     
    Koniec zápasu.
     
    67:02
    Dubnica dáva gól! Prechod cez Fafráka, ktorý sa končí prienikom a zakončením OLIVERA ĎURIŠA. Asistenciu pri góle si pripisuje Miroslav Kristín.
     
    66:26
    Toma na Dvořáka. Ten má problém s udržaním pásma.
     
    65:56
    Tábi z diaľky. Glosár prikryl puk.
     
    65:46
    Tyczynski odstavený Charvátom. Puk majú domáci hráči.
     
    65:25
    Prihrávka na Ferenyiho. Pomáha mu aj Vaňo.
     
    64:56
    Tyczynski si pýtal faul. Rozhodcovia zostávajú neoblomní.
     
    64:27
    Dubeň a pri ňom Krempaský. Puk sa vracia do pásma hostí.
     
    64:05
    Dvořákovi ušiel puk. Využiť toho mohol Kristín.
     
    63:45
    Tábi to skúsil z pravej strany. Glosár jeho pokus vyrazil.
     
    63:15
    Charvát nedostihnuteľný Ondrušom. Podarilo sa mu vystreliť.
     
    62:54
    Bobček to skúsil individuálne. Skvelý Matej Kristín.
     
    62:18
    Huhtela a po ňom Poliaček. Ani jeden si nepripravil pozíciu.
     
    61:54
    Dubeň nedostihne puk. Poliaček tak môže založiť akciu.
     
    61:32
    Tiainen nestihne Korbela. Puk na hokejkách hostí.
     
    61:02
    Kristín za bránkou v súboji s Charvátom. Ten uvoľňuje Fafráka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 37. Toma (Nauš, Dírer), 41. Murček (Tiainen, Fafrák) – 28. Vaňo (Sikela, Tyczynski), 55. Kristín (Tyczynski, Haščák), 68. Ďuriš (Kristín)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nátny, Bobček – Lavička, Krempaský – Nemec, Smidžár – Tiainen, Juščák, Poliaček – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Murček, Fafrák – Thomka, Huhtela, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Kristín Ma. (Gabriš) – Švec, Mikuš – Trška, Dubeň – Janík, Putala – Roháľ, Korbel – Hegyi, Ondruš, Tábi – Haščák, Ďuriš, Kristín Mi. – Sikela, Tyczynski, Vaňo – Andrisík, Ferenyi, Maniaček
    Trenér: Roman Chatrnúch

    Rozhodčí: Fridrich, Lesay – Janiga, Tvrdoň, Lokšík (inštruktor)

    Diváci: 603
    Martin 4 3 Dubnica
    #1 Úterý 08.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 2:3 po prodl.
    #2 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #3 Sobota 12.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:0 po s.n. (2:1)
    #4 Neděle 13.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:3 po prodl.
    #5 Středa 16.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #6 Pátek 18.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:0
    #7 Neděle 20.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    ocianews.com