Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 066 diváků. (20:10:14)
     
    Z mé strany je to dnes vše. V hostujícím kotli to vypadá ještě na mírnou dohru událostí minut posledních, leč na finálním výsledku to nic nezmění. Mějte úspěšný pracovní týden, užijte si víkend a za jedenáct dní se na vás budeme odtud, z ČPP Arény, znovu těšit u hokeje!
     
    O první čtyřce je tak po dnešku jasno. Za necelé dva týdny zahájí oba celky čtvrtfinále play off na domácím ledě, na svého soupeře ale musí čekat. Pomyslného Černého Petra si tak vytáhly Pardubice, kterým nepomohla ani výhra ve Zlíně a série proher v závěru základní části jim srazila vaz. V Hradci tak bude nyní deset dní klid od mužského hokeje.
     
    V prodloužení to byl souboj na dvou frontách. Jedna byla ta hokejová, druhá fanouškovská, kdy o sobě dali vědět jinak doposud klidní ultras hostí, avšak rozuzlení je jisté jenom na té hokejové. V prodloužení na tom byl Hradec o něco lépe, měl více příležitostí na skórování a rozhodnuto mohlo být ve finále i o něco dříve. Ale utkání nakonec rozhodl na začátku 64. minuty Kelly Klíma a přisoudil tak Hradci druhý bod v dnešním nervózním utkání!

    Střely na branku: 30 – 31 (2 – 0)
     
    Konec zápasu.
    63:13 Kelly KLÍMA - 2:1
     
    63:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po četné sérii šancí na rozhodnutí nakonec Lvi lámou zápas na svoji stranu! Lalancette podržel puk na levé straně a posléze uvolnil napříč kluzištěm volného KELLYHO KLÍMU. Ten měl před sebou jenom Hrachovinu a povedlo se mu jej prostřelit přes lapačku, Hradec končí základní část se 116 body – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
     
    62:13
    Vráblík ještě udržel puk v útočném pásmu a Smoleňák dohrával Valského na mantinel. To mělo za následek velké šance Hradce a Orsava dvakrát odmítl rozhodnutí! Nejprve v brejku 2 na 1 trefil po skvělé kličce beton výborného Hrachoviny, následně místo prázdné branky trefil kousek nad břevno!
     
    61:19
    Perret dlouho motal s kotoučem, až nakonec po jediné přihrávce o něj přišel. Na tahu je tak po zisku puku zase Motor.
     
    60:33
    Série chyb na obou stranách, domácí byli v situaci 3 na 2, kterou mohl zakončovat Lev do prázdné, puk si však sklepl na brusle a následně upadl!
     
    60:03
    Začíná pětiminutové prodloužení 3 na 3, to je okořeněno pokusem hostujících fanoušků ze sektoru přeskočit mezi domácí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak se i děje a hostující střídačka slaví! Právě jediný bod pomohl Motoru k tomu, aby přeskočil Pardubice a šel přímo mezi poslední osmičku! Ve třetí třetině už to žádný skvělý hokej nebyl. Podle očekávání byli hosté aktivnější a byli herně o něco lepší, jenže dlouho nemohlo přijít z jejich strany kýžené srovnání. Hradec si toho naopak směrem dopředu již tolik nevytvářel, a tak v čase 56:19 rozhodl Michal Vondrka o tom, že je první čtyřka jasná.

    Ještě nás však čeká prodloužení, které začíná cca za minutu.

    Střely na branku: 28 – 31 (7 – 8)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Vondrka bojoval u mantinelu se Ščerbakem o puk, hosté reklamují faul, domácí také. Ale pravděpodobně už to Motoru ke čtvrtfinále stačit bude.
     
    58:53
    Ščerbak ztratil v útočném pásmu hůl a Motor okamžitě vyletěl dopředu. Vypadá to, že utkání k zisku jednoho bodu dovede.
     
    58:03
    Startují poslední dvě minuty třetí třetiny a Motor klidně může vyhrát za tři body. Nadále drží hru před Novotným, Hradec je v pasáži po inkasované brance lehce vykolejený.
    56:19 Michal VONDRKA - 1:1
     
    56:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dočkává na konci třetiny branky, která jej klidně může posunout do čtvrtfinále a v hostujícím kotli je to euforie! Výbornou práci v tomhle případě odvedl na pravém kruhu Valský, který naznačil střelu, odstranil si hráče z cesty a z úhlu prostřelil Novotného. Puk sice proletěl mezi jeho betony ven z branky, ale ve správný čas stál na dorážku připravený MICHAL VONDRKA, který nezaváhal – 1:1! Asistence: Jakub Valský, Jan Štencel.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) – 57. Vondrka (Valský, Štencel)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 066
    ocianews.com