Humenné – Topoľčany 0:3 (kon.) | Martin – Dubnica 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:1
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 09.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Počas celých 60 minút stretnutia sme boli lepším tímom nanajvýš v 8. Paradoxne sme boli nervóznejší ako náš súper, ktorý pritom vedel, že dnes musí zvíťaziť, aby neprehrával v sérii 0:2. Dnes sme korčuľovali menej ako súper, ktorý si išiel hneď od úvodu za víťazstvom. Neboli sme natoľko odhodlaní ako včera, chýbala nám určite pokora. Za stavu 2:0 dostali domáci hráči krídla, bolo ich plné klzisko. Boli rýchlejší a za tohto stavu sa s Martinom u neho doma hrá veľmi ťažko. Za stavu 3:0 sme sa už len snažili doťahovať. Šanca stále existovala, podarilo sa nám využiť presilovú hru o dvoch hráčov pričom sme ešte mali niekoľko príležitostí počas nasledujúcej presilovej hry o jedného hráča. Počas viac ako troch minút sme ale nedokázali streliť druhý gól, pričom to bolo ideálne obdobie na návrat do zápasu. Emócie k hokeju určite patria. Tak Martin ako aj Dubnica dnes chceli zvíťaziť. Pokiaľ by na každej zo strán bolo 22 hráčov bez emócií, asi by bolo zbytočné robiť tento šport. Doma chceme zvíťaziť v oboch zápasoch, ktoré nás čakajú. Vieme, že sa v utorok vraciame do Martina, domácu úlohu, ktorú sme si ale pred sériou dali, sme splnili. Podarilo sa nám vyhrať stretnutie na ľade súpera, celkovo preto hodnotíme naše pôsobenie v Martine ako úspešné."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Vstup sme mali dobrý a podarilo sa nám streliť dva góly. Do zápasu sme vstupovali s cieľom čo najčastejšie strieľať, pričom sa nám podarilo súperovi odskočiť na viac ako len jeden gól. Stretnutie bolo plné emócií, bitiek. Zápas mal všetko, čo by sme od play-off stretnutia mohli očakávať a čo k nemu patrí. Tretí gól padol po krásnej akcii v presilovej hre, Kosťa to tam jednoducho dal. Hosťujúcim hráčom sa v závere druhej tretiny podarilo znížiť z presilovej hry 5 na 3. Malo sa pritom hrať 5 na 4, ako sa ale hovorí, takto to jednoducho vyšlo. Mohol to byť zlomový moment, napokon sme ale túto predpokladanú presilovú hru mohli skrátiť o vylúčenie súperovho hráča. Vieme, že Dubnica má výborné presilové hry. Tým, že sa o ňu vlastne sami ochudobnili, stretnutie sme po tomto takpovediac rozhodujúcom momente ubojovali. Záverečné minúty sme v podstate hrali na tri formácie, hráči vrátane Juniorov ale zahrali perfektne. Vďaka bojovnému a obetavému výkonu všetkých hráčov sme dokázali blokovať strely súpera, ale najmä doviesť zápas do víťazného konca. Dúfame, že nás tento výkon fyzicky nepoznačil, dokázali sme sa ale vrátiť do série a vyrovnať stav na 1:1. Všetko je tak otvorené, do Dubnice cestujeme v bojovnej nálade. Vieme, že trest pre Tiainena v závere druhého dejstva nemal byť udelený, nakoľko sa do potýčky zapojil iba Matúš Lavička, ktorý predtým spravil zákrok. Riku mal dostať iba dvojminútový trest za predchádzajúci faul, napokon to rozhodcovia rozhodli tak, že hráča nechali hrať aj v oslabení. Bolo to komplikované, rozhodcom niet čo závidieť. Sú tam ale štyria, so situáciou si musia poradiť. Teší nás ale, že sme stretnutie doviedli do víťazného konca. Ak by sa niečo takéto stalo za stavu 2:0, asi by to pri takto zdecimovanom tíme poriadne zamávalo psychikou. Verím však, že nás to dokáže nakopnúť. Dnes to bolo pre nás náročné z toho dôvodu, že Michal Murček musel odstúpiť po prvej tretine pre zažívacie ťažkosti. Igor Bobček bol na tom podobne a musel opustiť ľad päť minút pred koncom druhej tretiny. Do soboty by však všetci mali byť v poriadku."

    Miroslav Kristín (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Dnes sme prišli odohrať obyčajný zápas, nie zápas play-off. Oproti včerajšiemu dňu sme nenastúpili tak, ako by sa očakávalo vo vyraďovacej sérii. Výsledok preto hovorí za všetko. V play-off je úplne jedno, či v stretnutí podľahnete súperovi o jeden, dva či päť gólov. Hrá sa iba na víťazstvo. Nemyslím si, že by kontaktný gól prišiel z našej strany neskoro. Po jeho strelení sme mali ešte k dispozícii presilovú hru 5 na 4, v úvode tretej tretiny sme o ňu ale po zbytočnom faule prišli. Obrali sme sa o možnosť streliť rýchlo druhý gól a zdramatizovať záver zápasu. Martin naopak uzavrel stredné pásmo, udržiaval výsledok, keďže mal už nahraté. Takto sa hrá play-off, my sme to dnes nedokázali. Dnes to bolo možno vybičované, je to však zápas série, v ktorej sa hrá o postup do semifinále. Aj emócie k tomu jednoducho patria. Pred najbližších zápasom je prioritou oddych, chceme si zatrénovať a v sobotu dať do stretnutia všetko."

    Konstantin Makarov (útočník HK VITAR Martin): "Teší ma strelený gól i predvedená hra. Dnes to bolo naozaj náročné play-off stretnutie so všetkým, čo k nemu patrí. Plné súbojov, potýčok, vylúčení i presilových hier. Takisto obranných zákrokov i útočných akcií. K výbornej atmosfére s fanúšikmi zároveň patria aj možno vypätejšie chvíle, čo sme dnes mohli sledovať. To, že teraz cestujeme dvakrát do Dubnice nevnímam ako problém. Je to len hodina cesty, cieľom je zvíťaziť minimálne v jednom zo stretnutí. Dôvodom, prečo som v Martine je nielen chuť víťaziť, je to aj láska k hokeju. Keďže je tu naozaj veľmi mladý tím, dúfam, že spoluhráčom dokážem pomôcť svojimi skúsenosťami. V tom, v čom sa ako tím musíme naďalej zlepšovať, je hra počas presilových hier. Musíme v nich byť aktívnejší a hrať jednoduchšie. Hráme pre fanúšikov, ktorí si to zaslúžia, keďže ich chodí na hokej veľa a svojou podporou sú známi po celom svete." (22:34:16)
     
    Dnes to v súboji Martina s Dubnicou nebolo o jednom góle. Domáci zvíťazili 4:1 a na ľad súpera tak prichádzajú za nerozhodného stavu v sérii. Góly: 13. Toma (Bobček), 15. Dírer (Toma), 39. Makarov (Poliaček, Toma), 60. Fafrák (Bartoš) – 40. Trška (Tyczynski, Kristín).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Matej Kristín sa vracia do bránky. O výsledku je rozhodnuté.
     
    59:11
    Martin dal gól!
    Antonín Bartoš ešte vo vlastnej tretine vybojoval puk. Prihral MILOŠOVI FAFRÁKOVI, ktorý svoje sólo pohodlne zakončil do prázdnej bránky.
     
    58:24
    Opäť tu máme power-play hostí. Krempaský sa snaží zastaviť útočné snaženie ešte v polovici klziska.
     
    58:21
    Matej Kristín sa musí vrátiť do bránky. Vhadzovanie v tretine hosťujúceho tímu.
     
    58:08
    Opustená hosťujúca bránka. Matej Kristín smeruje na striedačku.
     
    57:58
    Nátny v súboji s Miroslavom Kristínom. Zaváňalo to faulom.
     
    57:06
    Oddychový čas domácich.
     
    55:56
    Tábi v tlačenici pred bránkou. Hegyi minul odkrytú bránku.
     
    55:26
    Vaňo čakajúci na svoju príležitosť. Darí sa mu dostať sa spoza brániaceho Nemca.
     
    54:56
    Poliaček v súboji s Trškom. Bojuje sa v strednom pásme.
     
    54:32
    Thomka v rohu klziska. Bojuje sa v tretine súpera.
     
    53:54
    Fafrák za bránkou. Po prihrávke Antonína Bartoša.
     
    53:24
    Tyczynski v súboji s Krempaským. Podarilo sa mu zakončiť.
     
    52:55
    Dírerom vyhodený puk. Domáci potrebujú prestriedať.
     
    52:14
    Charvát na Juščáka. Pridlhá prihrávka.
     
    51:41
    Dubeň od modrej. Veľmi pekný strelecký pokus.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 13. Toma (Bobček), 15. Dírer (Toma), 39. Makarov (Poliaček, Toma), 60. Fafrák (Bartoš) – 40. Trška (Tyczynski, Kristín)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nátny, Bobček – Lavička, Krempaský – Nemec, Smidžár – Tiainen, Huhtela, Fafrák – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Murček, Poliaček – Juščák, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Kristín Ma. (Gabriš) – Švec, Mikuš – Trška, Dubeň – Janík, Putala – Rohaľ, Korbel – Hegyi, Ondruš, Tábi – Haščák, Ďuriš, Kristín Mi. – Síkela, Tyczynski, Vaňo – Andrisík, Ferenyi, Maniaček
    Trenér: Roman Chatrnúch

    Rozhodčí: Müllner, Mĺkvy – Haringa, Vyšný, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 599
    Martin 4 3 Dubnica
    #1 Úterý 08.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 2:3 po prodl.
    #2 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #3 Sobota 12.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:0 po s.n. (2:1)
    #4 Neděle 13.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:3 po prodl.
    #5 Středa 16.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #6 Pátek 18.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:0
    #7 Neděle 20.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    bahis siteleri