J. Korea – Itálie 4:0 (kon.) | Čína – Česko 4:3 (kon.)
konec
Jižní Korea
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Itálie
Středa 09.03.2022, 09:35 • Národní krytý stadion, Peking, Čína • Paralympiáda - para hokej • Kvalifikace
Partner:
     
    Tímto se s vámi prozatím loučím a pokud nemáte jiný program, můžete u nás sledovat i utkání českého týmu, který se dnes od 13:05 SEČ utká s domácí Čínou o poslední zbývající místo v semifinále.
    Prozatím děkuji za pozornost. (11:27:27)
     
    Jižní Korea svůj zatím nejdůležitější duel turnaje zvládla a představí se tak v semifinále proti Kanadě v pátek 11. 3. od 5:05 středoevropského času.
    Dnešní zápas Korejci svého soupeře přehrávali, ale utkání zlomili v poslední části, kde se jim přes tvrdý italský odpor podařilo ještě jednu branku přidat a poté stvrdit své vítězství gólem přes celé hřiště do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    43:22
    Ačkoliv o vítězi už je prakticky rozhodnuto, Jihoevropané se snaží Korejcům poslední minuty připomenout, s kým že to hrají. Tvrdé souboje inkasuje každý korejský hráč, který je jen na chvilinku na puku.
    42:38 D.S.JANG - 4:0
     
    42:38
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Italové to opravdu v šesti zkusili, ale přesnou ranou z kruhu svého obranného pásma se přes celé hřiště hned po vyhraném buly trefil J.H. JANG. Asistence D.S. Jang.
     
    42:29
    Depaoli udělal přesně to, co se od něj očekávalo. Napálil puk na korejského golmana a získal pro svůj tým pásmo. Dá se očekávat, že Italové to zkusí znovu v šesti.
     
    41:42
    A kvůli přihrávce rukou navíc Italové po dlouhém tlaku znovu soupeři usnadňují práci. Vhazovat se bude kvůli nedovolené přihrávce ve středním pásmu.
     
    41:20
    Jihoevropané v posledních čtyřech minutách hry působí aktivněji. Kvůli stavu zápasu jinou možnost ani nemají. Ostřelování korejské branky jim ale zatím ovoce nepřineslo.
     
    40:24
    A Italové to očekávaně zkouší s prázdnou brankou a se šesti hráči v poli. Není na co čekat!
     
    40:14
    Oddechový čas pro hosty (Itálie).
     
    38:30
    S.W.Choi v dobré vůli posunul puk dozadu podél mantinelu, v domnění, že tam číhá jeho spoluhráč. Projíždějící para hokejista má ale na sobě bílý italský dres a všichni hráči tak musí rychle spěchat na druhou stranu hřiště. Italové si nakonec útočnou šanci brzdí sami, je jim totiž pískáno postavení mimo hru.
     
    37:04
    Gianluigi Rosa si objel posledního zbývajícího protihráče na pravé straně a udělal si hodně prostoru pro střelu. I jeho projektil ale nebyl přesný a mezi tři tyče korejské branky se nevešel.
     
    35:40
    Rychlá výměna puku mezi Cavalierem a Andreonim. Po druhé přihrávce na hůl Andreoniho následovala střela, která byla sice poměrně pomalá, ale branku minula jen o pár centimetrů.
     
    34:40
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (2 min – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká S.W.Choi.
     
    33:32
    Korea v plném počtu.
     
    33:20
    D.S.Jang šikovně vyhodil puk do bezpečí. Nejdřív u hracího předmětu navíc bude rychlý Seung Hwan Jung. Ten ale proti přesile nic nesvedl, alespoň však pošetřil další důležité vteřiny ve vlastním oslabení.
     
    32:02
    Italové zatím na turnaji nevstřelili ani jednou gól z přesilových her. A to měli celkem 13 možností. Podaří se jim to tentokrát?

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 4. D.S.Jang, 26. Jung (D.S.Jang, J.K.Lee), 31. J.K.Lee (S.W.Jung), 43. D.S.Jang (J.H.Jang)


    Jižní Korea: J.W. Lee (15. H.J. Choi) – K. H. Choi, Y. J. Cho, Y. S. Kim, D. S. Jang – Ryu, S. W. Choi, B. S. Choi, Jung, Cho, J. K. Lee, S. L. Kim, J. H. Jang, Park
    Náhradníci: J. Y. Lee, Yu

    Trenér: Min Su Han

    Itálie: Gabriele Araudo (Kasslatter) – Enderle, Rosa, Cavaliere, Balossetti, Macri, Kerschbaumer – Remotti Marnini, Radice, Kafmann, Larch, Torella, Andreoni, Depaoli
    Náhradníci: Stillitano, Lanza

    Trenér: Massimo da Rin de Lorenzo

    Rozhodčí: Esposito (USA) – Fergenbaum (CAN), Lunden (SWE)
    ocianews.com