Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Berani Zlín
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 09.03.2022, 17:15 • PSG aréna, Zlín • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování prvního zápasu osmifinále Extraligy dorostu, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti Vítkovicím, které, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Fibigr (C), Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man (A), Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak (A), Chlán, Žídek
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč Matěj Štiak. Útočné tažení jeho formace ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to vlastní chybou v podobě ofsajdu.
     
    01:43
    Ani ševci si ale u brány soupeře nevedli o moc lépe. V jejich případě jsme ale už byli svědky první střely, o kterou se postaral z bezprostřední blízkosti Martin Holba.
     
    02:42
    V útočném pásmu dokázal po nahození svého spoluhráče získat puk Štiak. Díky tomu se dostal k zakončení Tomáš Tobola, který ale střelou od modré těsně minul pravou tyč.
     
    03:41
    Své defenzivní přednosti nyní ukázal Martin Holba, který dokázal vybojovat puk ve vlastním obranném pásmu. Jeho následná přihrávka ale už tak dobrá nebyla, jelikož skončila na zakázaném uvolnění.
     
    04:40
    Do útočné části kluziště dokázal zavést kotouč Martin Vaculík. Právě on se i následně dostal k pokusu od levého kruhu, kterým ale trefil pouze betony brankáře.
     
    05:39
    Od pravého kruhu nyní vyslal střelu na bránu kapitán Marek Šišák. Na jeho střelu ale gólman viděl s přehledem, díky čemuž si připsal pohotový zákrok vyrážečkou.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Matěj Žídek – 2 min., podrážení).
     
    06:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je bleskurychlé využitá početní výhoda! Po pouhých třinácti vteřinách od faulu soupeře se dostal ke střele ADAM HAMRLA. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy zaplachtil přesné za záda brankáře, díky čemuž se ševci dostávají do vedení. Asistence: Richard Marek.
     
    07:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je velké zadostiučinění MATĚJE ŽÍDKA, který napravuje své vyloučení, díky kterému šel soupeř do vedení. Postaral se o to svým zakončením od pravého kruhu, kterým prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Šimon Bialy.
     
    08:53
    Do akce dva na dva se dostal Vojtěch Fojtík. Právě on se již napřahoval ke střele, ke které se ale nakonec ani nedostal, a to zásluhou skvělého zákroku jednoho z obránců.
     
    09:52
    Ze stejné pozice, jako naposledy, se nyní pokusil prosadit opět Matěj Žídek. Jeho pokus ale tentokrát měl opravdu hodně daleko k brance, a to hlavně kvůli tomu, že vůbec netrefil svatyni Beranů.
     
    10:51
    Od modré nyní pálil Matěj Štiak. Jeho pokus sice nebyl nijak nebezpečný, nakonec ale způsobil Kowalczykovi velké problémy. Ten totiž nedokázal puk schovat pod svou lapačku, což způsobilo obrovský zmatek před brankovištěm.
     
    11:50
    Tak toto byla zatím největší šance Vítkovic, do které se dostal Vojtěch Fojtík. Ten se totiž dostal do samostatného úniku, ve kterém se pokusil procpat kotouč pod betony gólmana. Na tento počin ale brankář ševců vyzrál.
     
    12:49
    Do akce dva na jednoho se již hnal Ondřej Krčmarský. K jeho smůle byl ale jeho spoluhráč o chvíli dřív za modrou čárou, než kotouč, kvůli čemuž se píská ofsajd.
     
    13:48
    V prostoru levého kruhu se dostal do velké šance Tomáš Pilát! Ten po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů vyslal ostrou střelu směrem na Smolku. K jeho smůle ale ani netrefil bránu.
     
    14:47
    Po upravení vysunuté brány získal kotouč na vhazování u střídačky Vítkovic Martin Milata. Útočné tažení jeho formace ale nemělo příliš dlouhého trvání, jelikož se téměř okamžitě odpískal další ofsajd.
     
    15:56
    Na modré čáře se nyní dostal k zakončení Richard Babulík. Jeho pokus ale tečoval jeden z obránců, kvůli čemuž skončil puk v rohu kluziště. Ke smůle hostů ale ani tak tlak Beranů nekončí.
     
    16:55
    Tak toto byl další pohotový zákrok brankáře žlutomodrých. Ten tak zastavil pokus Matěje Štiaka, který pálil z bezprostřední blízkosti. Jeho pokus ale schoval gólman do své lapačky.
     
    17:25
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jan Kopřiva – 2 min., napadení).
     
    18:24
    První početní výhoda hostům určitě nevychází podle jejich představ. Ani jednou se jim totiž nepodařilo usadit v útočném pásmu, natož se tak dostat ke střele.
     
    19:23
    Druhá půle přesilovky byla přece jenom ze strany Vítkovic o něco lepší. Důkazem toho byla i střela Matěje Štiaka, který ale svým zakončením od pravého kruhu minul bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:58.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, které si oba celky rozdělili rovným dílem. Ta první přišla téměř okamžitě po vyloučení z řad hostů. Vítkovice se ale nenechali zahanbit a o pouhou půl minutu později vyrovnali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé třetiny získal kotouč pro svůj mančaft Richard Marek. I přesto se ale nakonec do útoku dostali hráči z Vítkovic, kteří ale po nahození přišli o puk.
     
    21:43
    Tak toto byla velká chyba Marka Šišáka. Ten se na modré tak dlouho snažil vyzrát na protihráče, aby mohl zakončit, až se sám připravil o puk, který odcestoval do středního pásma.
     
    22:42
    Na druhé straně se podobné chyby dopustil Šimon Bialy. V jeho případě se mu ale nepodařilo správně zpracovat puk, kvůli čemuž musel za ním odjet do středu kluziště.
     
    23:41
    Do obrovské šance se nyní dostal Jakub Heš. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale skončil pouze přímo ve středu těla brankáře, od kterého se navíc odrazil na hůl soupeře.
     
    24:40
    Defenzíva zatím dělá v této třetině ševcům očividně velké problémy. Díky tomu se soupeř dostal opět do tlaku. Ten ale končí po střele Šimona Bialy, který trefil pouze jednoho z obránců.
     
    25:39
    V útočném pásmu dokázal díky svým hbitým nohám získat puk Richard Marek. Následně se ale nepochopil se svým spoluhráčem, se kterým se následně střetl. Kvůli tomu tak nakonec žlutomodří opět přišli o útočné pásmo.
     
    26:38
    Po vyhraném buly v obranném pásmu to vypadalo na další nepovedené nahození Vítkovic, které skončí zakázaným uvolněním. Nakonec se ale k puku dostal gólman Beranů, který poslal kotouč zpátky do útoku.
     
    27:37
    Z dalšího tlaku nyní dokázal vysvobodit ševce Richard Babulík. Než ale stihla jeho formace vystřídat, se soupeř vrátil zpátky do útoku.
     
    28:01
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Řezníček – 2 min., podrážení).
     
    29:00
    Po nahození trefil jeden z domácích Lukáše Heše do hlavy. Ten jen nevěřícně kroutí hlavou, ještě když se od jeho výzbroje puk odrazil k soupeři.
     
    29:59
    Druhá půle početní výhody už tolik ofenzívy ze strany hostů nepřinesla, a to hlavně kvůli tomu, že se jim nepodařilo často projít přes střední pásmo, natož tak se usadit před svatyní soupeře.
     
    30:58
    Toto byla naprosto zbytečná chyba, které se dopustil Tomáš Pilát. Ten si modré zkusil počkat na puk, nakonec se ale jeho druhá noha dostala přes modrou dřív než kotouč, kvůli čemuž se odpískal ofsajd.
     
    31:57
    Do samostatné úniku se mohl dostat Martin Vaculík. K jeho smůle ale byl příliš krátký na nabídku jednoho z jeho spoluhráčů, která mu projela těsně před čepelí.
     
    32:56
    Na své konto si nyní připsal střelu i Michal Činčala. Na jeho pokus ale gólman moc dobře viděl, díky čemuž vytáhl další zákrok svou lapačkou.
     
    33:55
    Na vhazování po pravici brankáře žlutomodrých získal puk Martin Holba. Následná přihrávka jednoho z jeho spoluhráčů po mantinelu ale skončila pouze na holi soupeře, což odstartovalo souboj o kotouč v rohu kluziště.
     
    34:54
    Z prostoru mezi kruhy vypálil nebezpečnou střelu Vojtěch Matějka. Ten se k tomuto pokusu dostal po přihrávce jednoho z jeho spoluhráčů zpoza brány. Jeho pokus ale skončil pouze na vyrážečce.
     
    35:53
    Do velké příležitosti nyní mohl poslat svého spoluhráče Filip Kaláč. Když se ale pokusil vyslat kotouč do prostoru mezi kruhy zamotal se mu puk mezi svými nohami.
     
    36:52
    Z prostoru mezi kruhy se nyní pokusil pálit Tomáš Pilát. K jeho smůle ho ale v kritický moment zastavil jeden z protihráčů, který mu znemožnil se jakkoli na střelu napřáhnout.
     
    37:51
    Od modré se nyní pokusil střelou ohrozit bránu Marek Šišák. Jeho pokus ale trefil pouze jednu z holí, které se nacházeli mezi ním a svatyní, díky čemuž se kotouč odrazil do rohu kluziště.
     
    38:50
    Na vhazování u Jakuba Smolka získal puk jeho spoluhráč. Díky tomu se dostal do útoku Daniel Kalandra, který ale po souboji v rohu kluziště přišel o kotouč.
     
    39:39
    Poslední minuta patří jednoznačně hostům, kteří se usadili před bránou soupeře. Jejich počínání ale zatím nevytvořilo ani jednu střelu, která by trefila bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli ze začátku svědky výkonnostní pádu Beranů, kterým dělala obrovské problémy defenzíva. Nakonec se ale z tohoto tempa dokázali dostat, čímž se síly na obou stranách vyrovnali. Možná i kvůli tomu nepadl ani jeden gól.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední dvacetiminutovky získal kotouč Matěj Štiak, díky čemuž se okamžitě dostala jeho formace do útoku. Právě on se i nakonec dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, která ale skončila těsně nad bránou.
     
    41:43
    Svému bratrovi se pokusil poslat nabídku do střelecké pozice Jakub Heš. Jeho přihrávka ale přes opravdu velký chumel hráčů neprošla, díky čemuž mohou oba celky vystřídat.
     
    42:42
    Své spoluhráče se nyní pokusil najít před brankovištěm Matěj Kotala. Jeho nabídka se ale zastavila o hůl gólmana, který tak dokázal vybojovat puk pro svůj celek.
     
    43:41
    Tak toto byla ukázková individuální akce, do které se dostal Lukáš Heš. Ten svými kličkami projel přes celou obranu soupeře, díky čemuž se nakonec dostal i k zakončení. Jeho pokus ale nakonec zastavil gólman svými betony.
     
    44:40
    Před bránou soupeře dokázal vybojovat puk Tomáš Pilát. Díky tomu se následně dostal ke střele Matěj Kotala, který pálil od modré. Jeho pokus ale nakonec nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil jednoho z obránců.
     
    45:39
    Tak toto byla velká šance, do které se dostal Markus Saxa. Po střele jednoho z jeho spoluhráčů se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, a to rovnou dvakrát. V ani jednom z případu ale na soupeře nevyzrál.
     
    45:53
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Markus Saxa – 2 min., podrážení).
     
    46:52
    Oproti první početní výhody ševců, měla tato zatím opravdu hodně daleko ke gólu. Během celé minuty se Berani snad ani jednou neusadili v útoku, a to hlavně kvůli častým ztrátám puku.
     
    47:51
    I přes špatný výkon na začátku se nakonec dokázali Berani v útoku zformovat. Nakonec ale jejich akce končí po nepřesné přihrávce Lukáše Heše.
     
    48:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je gól, který by mohl rozhodnout celé utkání! Po více než čtyřiceti minutách totiž rozezněl sirénu TOMÁŠ PILÁT, který využil velkého tlaku jeho celku, který ukončil střelou od pravého kruhu. Asistence: Marek Šišák.
     
    49:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to je neuvěřitelné vážení! Pouhou minutu od posledního gólu je opět srovnáno. Postaral se o to JAKUB FIBIGR, který využil chyby v obraně, díky čemuž tak vytvořil bleskurychlou odpověď na soupeřovu branku. Asistence: Vojtěch Fojtík.
     
    50:31
    Po vstřeleném gólu jsou hosté v jednom ohni, což dokazuje i jejich momentální hra. Hráči Vítkovic se totiž dlouhodobě drží v útočném pásmu, kde dostali svého soupeře pod kvalitní zámek.
     
    51:30
    Přece jenom se ale soupeři podařilo otočit hru na druhou stranu kluziště. Jejich útočné tažení ale skončilo ještě dříve, než stihla přijít první střela, a to po špatném zpracování Marka Šišáka.
     
    52:29
    Na vhazování po levici Samuela Kowalczyka získal kotouč Lukáš Heš. Jeho následná přihrávka ale skončila pouze na holi jednoho ze soupeřů, který se stáhl do středního pásma.
     
    53:28
    Tak toto byla neuvěřitelná šance, do které se nyní dostal Jakub Heš. Ten po přihrávce od svého bratra zpoza brány zakončoval z první z bezprostřední blízkosti. Jeho pokus ale skončil pouze na těle brankáře.
     
    54:27
    Do útočného pásma zavezl kotouč Ondřej Krčmarský. Ten nakonec i vyhrál souboj o puk v rohu kluziště. Nakonec se ale i přesto dostal k puku jeden z ševců.
     
    55:26
    Další tlak Vítkovic nakonec skončil opět ztrátou puku, ta ale přišla po střele Matěje Štiaka. Ten ale trefil pouze zadní mantinel, od kterého se odrazil puk na hůl jednoho z žlutomodrých.
     
    56:25
    Tak toto byla velice nepřesná přihrávka, ke které se dostal Richard Marek. Jeho nabídka totiž nenašla nic jiného než zadní mantinel, kvůli čemuž se píská zakázané uvolnění.
     
    57:24
    Tak toto bylo opravdu hodně nešikovné střídání hostů, které jen zázrakem neskončilo trestem za mnoho hráčů na ledě, v jednu chvíli totiž bylo na hrací ploše dokonce sedm hráčů z Vítkovic.
     
    58:23
    Veledůležité vhazování před vlastní bránou vyhrál Vojtěch Fojtík. Jeho následná přihrávka ale skončila pouze v moci jednoho z obránců soupeře.
     
    59:22
    Poslední minuta patří zatím jednoznačně Vítkovicím, které se drží v útočném pásmu. Po ztrátě puku a následné přihrávce rukou ale získali puk ševci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:14.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsem byli svědky rovnou dvou slepených branek, které si opět oba celky rozdělili rovným dílem. Ani přes závěrečný závar na obou stranách ale nepřišla rozhodující branka, kvůli čemuž se bude prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Na veledůležitém úvodním vhazování prodloužení získali kotouč hosté, kteří se tak dostali do útoku. Nakonec ale u puku moc dlouho nezůstali, a to hlavně kvůli nepřesné přihrávce.
     
    61:45
    Tak ani tento útok Vítkovicím příliš nevyšel. V tomto případě se ale dostal ke střele Jakub Fibigr, který ale těsně minul horní tyč svatyně soupeře.
     
    62:46
    Za bránou soupeře dokázal získat puk Michal Řezníček, který se okamžitě pokusil o zakončení. Jeho střela z bezprostřední blízkosti ale skončila pouze na betonech gólmana.
     
    63:47
    Toto byl až nekonečný tlak, který nakonec zastavil svým zákrokem lapačkou Samuel Kowalczyk. Jeho zákrok tak výrazně ulevil jeho spoluhráčům, na kterých jde poznat silné vyčerpání.
     
    64:48
    V útočném pásmu se pokusil získat svým aktivním napadáním puk Martin Holba. Jeho snažení ale nakonec přišlo vniveč, jelikož se soupeři podařilo kotouč odehrát.
     
    65:49
    Od pravého kruhu se pokusil pálit právě Martin Holba. Tentokrát ale neodolal hitu jednoho z obránců, který ho svalil k zemi a získal puk.
     
    66:50
    Bleskový útok, ve kterém byl s kotoučem na holi rozjetý Vojtěch Fojtík nakonec skončil, ještě dříve, než vůbec začal, a to neúspěšným přechodem přes modrou čáru.
     
    66:51
    Tak toto byl další fantastický zákrok zlínského brankáře, který tak zlikvidoval celé útočné tažená soupeře. Nutno ale uznat, že měl i kapku štěstí, jelikož puk zastavil helmou.
     
    67:52
    Ani jednomu z celků se nyní nedaří udržet u puku, a to i přes to, že se hraje prodloužení, kde je kontrola kotouče často klíčovým faktorem.
     
    68:59
    Přece jenom se ševci usadili v útočném pásmu. Jejich tlak ale zatím nevytvořil ani jednu střelu. Kvůli tomu nakonec Berani i přišli o puk, což by je ještě mohlo pořádně mrzet.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Matěj ŠTIAK neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Martin VACULÍK neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Jakub FIBIGR neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Adam HAMRLA neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Sebastian GLAS neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Martin HOLBA proměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Šimon BIALY neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Lukáš HEŠ proměňuje.
     
    70:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Tak toto byly opravdu nervy drásající nájezdy, které ale nakonec skončili dominantním výkonem zlínského brankáře. O vítěznou branku se postaral MARTIN HOLBA.
     
    Konec zápasu.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:37:21)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 7. Hamrla (Marek), 49. Pilát (Šišák), rozh. náj. Holba – 8. Žídek (Bialy), 50. Fibigr (Fojtík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matěj Štiak (VIT)
    0:0   Martin Vaculík (ZLN)
    2. série:
    0:0   Jakub Fibigr (VIT)
    0:0   Adam Hamrla (ZLN)
    3. série:
    0:0   Sebastian Glas (VIT)
    1:0   Martin Holba (ZLN)
    4. série:
    1:0   Šimon Bialy (VIT)
    2:0   Lukáš Heš (ZLN)


    Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Fibigr (C), Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man (A), Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak (A), Chlán, Žídek
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Smetková
    Zlín 2 1 Vítkovice
    #1 Středa 09.03.2022 • 17:15
    Zlín - Vítkovice 3:2 po s.n. (2:0)
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:00
    Vítkovice - Zlín 3:2
    #3 Neděle 13.03.2022 • 17:00
    Zlín - Vítkovice 5:1
    bahis siteleri