Norwich – Chelsea 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Watford 4:0 (kon.) | Southampton – Newcastle 1:2 (kon.)
Leeds – Aston Villa 0:3 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (1:1)
Newcastle United
Čtvrtek 10.03.2022, 20:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:43:51)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 4:1.
    Rohy: 12:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 6:7.
     
    Duel mezi Southamptonem a Newcastlem tak končí překvapivou výhrou Strak, které vykradly St. Mary´s Stadium po vítězství nad Saints v poměru 2:1!

    Přitom v prvním a vlastně i po prvním poločase se zdálo zcela zřejmé, že utkání dominují právě Svatí, kteří před svými fandy hráli v úvodní pětačtyřicítce prim. Jenže po změně stran se karta obrátila. Krátce po startu druhé části hry se totiž akrobatickou patičkou prosadil Bruno Guimarães a Southampton byl dalších dvacet minut duelu jako opařený, přenechal aktivitu Strakám. Ty ale náskok navýšit nezvládly a tak se po příchodu Adama Armstronga na hřiště ještě děly věci! Hrdinou závěrečných minut se stal Martin Dúbravka, který v 89. minutě předvedl nejkrásnější zákrok večera, když tygřím skokem vyrazil hlavičku Salisa a v samotném závěru vytlačil nad břevno i zakončení Stuarta Armstronga. Newcastle tak vítězí v Southamptonu 2:1!

    Saints to v celkovém účtování příliš mnoho bolet nebude. Střed tabulky mají slušně zajištěný, útok na poháry by byl velký nadplán.

    Newcastle ale získal neskutečně cenné tři body, které ho definitivně vytáhnou z pásma sestupu, na který má nyní pohodlný, načechraný, desetibodový polštář. A mimoto taky jedno z nejlepších forem v celé Premier League.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Z rohového kopu Svatí nic nevymysleli, protože sudí Friend odpískal útočný faul a trenér United Howe řve na Dúbravku, aby s rozehrávkou nespěchal.
    90+6. A znovu Dúbravka, který vyrazil ránu Armstronga!
     
    90+6
    Stuart Armstrong si navedl míč z pravé strany na hranici velkého vápna a vyslal ránu pod břevno svatyně United, kterou ale Martin Dúbravka vyráží na rohový kop.
     
    90+6
    James Ward-Prowse už ví, že mu dochází čas, po něm hrají Mohammed Salisu a Moussa Djenepo, jenže prostor před nimi je defenzivou Strak zavřený.
     
    90+5
    Southampton spěchá s míčem na druhou stranu hrací plochu, Che Adams se dostal ve vápně United ke střele, jenže ta byla dvojnásobně zblokovaná a Martin Dúbravka musel spíš proti míči, než že by balon mířil na něj, merunu v klidu sebral ze země.
     
    90+4
    Svatí chtěli rozjet rychlý kontr, jenže je zastavil ofsajd a nyní tak má balon pod kontrolou Jonjo Shelvey, jenž nikam nespěchá.
     
    90+4
    Valentino Livramento musel hrát rychle malou domů před dotírajícím Miguelem Almirónem, jenž nyní aktivně napadal.
     
    90+3
    Adam Armstrong zabojoval a skluzem odkopl míč zase o kus dál od kelce Saints. Jenže do zámezí a nikdo z fotbalistů United se k autu moc nemá.
     
    90+2
    Po prvním rohovém kopu Southamptonu následoval druhý. Ten šel do malého čtverce United, kde však balon chytil do rukavic Martin Dúbravka, hrdina závěru utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Emil Krafth, přichází Javier Manquillo.
     
    90+1
    Zatím je nastaveno nad rámec základní hrací doby šest minut. Straky chystají střídání ve svém celku.
     
    90
    Southampton bude zahrávat ještě jeden rohový kop, jenže na trávě leží opět Emil Krafth, jehož dohnala karma, když dostal od Adama Armstronga loktem do nosu.
    89. Fantastický Dúbravka vyrazil zakončení Salisa!
     
    89
    Mohammed Salisu nyní dostal centr na zadní tyč a už posílal hlavičku do protipohybu Martina Dúbravky, jenž se však nyní protáhl jako kočka a rukou vyráží jasný gól Saints! Fantastický zákrok slovenského gólmana!
     
    89
    Emil Krafth nyní přidává ještě problém s křečí, takže rohový kop Southamptonu se zase musí o chvilinku odložit.
     
    88
    Jonjo Shelvey poslal centr na zadní tyč, kde však měla převahu obrana Saints. Ta jde dopředu po levé straně, kde je aktivní Moussa Djenepo.
     
    87
    Miguel Almirón už předvádí svou práci, s míčem peláší do rohu hrací plochy, Che Adams mu míč ukopl do zámezí, roh pro Straky.
     
    86
    Rozhodčí Friend podle mě není příliš nakloněn domácím, vyrovnaný střet ve středu hrací plochy obrací proti kleci Southamptonu.
     
    86
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Moussa Djenepo.
     
    86
    Kyle Walker-Peters si na levém křídle naběhl do dvou protivníků a následně padl na trávník. Sudí Friend penaltu pískat nehodlá.
     
    85
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Miguel Almirón.
     
    85
    Chris Wood dobře zpracoval hrudí vysokou přihrávku na půli soupeře. Pod sebou ale neměl podporu spoluhráčů a Southampton se tak snadno dostane na míč.
     
    84
    Straky ale nyní brání na výbornou, Southamptonu se nedaří do jejich formace dostat. Emil Krafth si silně koleduje o kartu, když mu zase hrozně trvá, než hodí aut.
     
    83
    Svatí zahajují závěrečný nápor a tlačí na vyrovnání, Kyle Walker-Peters a Adam Armstrong motají obranu Newcastleu na levé straně trávníku.
     
    82
    James Ward-Prowse centroval od levého rohového praporku na přední tyč, tam však měla převahu defenziva United.
     
    82
    Adam Armstrong vytvořil zmatek v obraně Strak a odměnou mu je další rohový kop pro hráče Southamptonu.
     
    82
    Jonjo Shelvey šikovně posunul balon na pravou stranu před vápno Saints, tam však špatně přihrával Jacob Murphy, jenž svou nepřesností ukončí akci United.
     
    81
    Martin Dúbravka opět rozehrává od vlastní klece. Dlouhým výkopem posílá balon až do vápna Southamptonu, kde si zahraje jeho protějšek Fraser Forster.
    80. Salisu svou hlavičkou nepřekonal Dúbravku.
     
    80
    James Ward-Prowse nacentroval z pravé strany na zadní tyč a Mohammed Salisu mířil svou hlavičkou k bližší tyčce, tam se však objevily rukavice Martina Dúbravky, jenž předvedl dobrý zákrok.
     
    79
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Oriol Romeu, přichází Shane Long.
     
    78
    Stuart Armstrong a Adam Armstrong nyní kombinovali na pravé straně a posunuli míč do křídla, odkud vyslal střílený pas Valentino Livramento a Martin Dúbravka nakonec musel jeho střílený centr vyrazit zpod břevna své svatyně!
     
    77
    Ryan Fraser se dostal k míči jen kousek za šestnáctkou Southamptonu a vyslal ránu do středu brány, kterou však Fraser Forster celkem pohodlně chytá. Navíc na promáčeném trávníku uklouzl a upadl.
     
    77
    Emil Krafth si následně k nevoli domácího publika musel aut zopakovat a opět mu to nešlo zrovna svižně. Diváci na St. Mary´s Stadium však kartu pro beka United nevybučeli.
     
    76
    Emil Krafth vhazuje míč zpět do hry na pravé straně trávníku. Pochopitelně musí balon nejdřív osušit dresem a následně mu ani samotný hod nejde moc rychle.
    75. Armstrong pálil mimo bránu Newcastlu.
     
    75
    Adam Armstrong se neuvedl špatně, dostal pas na pravou stranu hrací plochy, šikovně si obhodil obránce a pálil na zadní tyč svatyně United. Jenže mířidla ještě potřebují seřízení.
     
    74
    Sean Longstaff se nyní vrhl skluzem po míči, aby ho odkopl z prostoru před pokutovým územím celku Newcastleu.
     
    73
    Adam Armstrong přichází na trávník s jasným pokynem, srovnat a nejlépe otočit zápas v prospěch Southamptonu.
     
    73
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Armando Broja, přichází Adam Armstrong.
     
    72
    Jasná žlutá karta pro Jana Bednarka, ten možná pronikajícího Jacoba Murphyho nohou netrefil, ale určitě zmařil solidní šanci a kartonek si zaslouží.
     
    71
    Che Adams se pěkně uvolnil na pravé straně a dobře nacentroval na penaltu. Tam je však dnes všudypřítomný Jonjo Shelvey, který zase uklízí balon do bezpečí.
     
    71
    Sean Longstaff fauloval na útočné polovině Valentina Livramenta, jenže Southampton rozehraje standardku prakticky u svého pokutového území.
     
    70
    James Ward-Prowse centroval od rohového praporku, jenže hráči Southamptonu neměli šanci uspět, protože sudí Friend jim odpískal útočný faul.
     
    69
    Armando Broja se protáhl po pravém křídle přes již unaveného Daniela Burna a odměnou za jeho snahu je rohový kop pro Saints.
     
    68
    Tvrdý zákrok ve středu hrací plochy, Emil Krafth sestřelil k zemi skoro rugbyovým zákrokem Mohameda Elyounoussiho! Za tohle není karta?! Obránce Newcastleu se rozběhl a tělem skočil do protivníka. Být fandou Saints, hodně se hněvám...
     
    67
    Bruno Guimarães mohl být rád, že neviděl kartu, protože si cestou ke střídačkám vytáhl ještě holenní chrániče, sudí Friend se však rozhodl být přátelský. Martin Dúbravka mezitím vykopává od své klece.
     
    66
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Bruno Guimarães, přichází Sean Longstaff.
     
    66
    Bruno Guimarães velmi volným krokem kulhá k hranici trávníku, nejspíš bude střídán. Je to tak, jeho náhradník se už rozcvičuje.
     
    65
    Bruno Guimarães má křeče, přibíhají k němu spoluhráči, kteří se mu snaží pomoct. Sudí Friend ukazuje hráčům, že hodlá za tuto prodlevu nastavit čas na konci hrací doby.
     
    65
    Stuart Armstrong dostal balon na hranici velkého vápna a vypálil, Daniel Burn proti němu stihl vystoupit a jeho pokus zblokoval.
     
    64
    Valentino Livramento se na pravé straně snaží spolupracovat se Stuartem Armstrongem. Bruno Guimarães jim však do kombinace vstoupil.
     
    63
    Po centru Oriola Romeua byl balon od zadní tyče svatyně Newcastleu vrácen před klec Strak, jenže Stuart Armstrong si na volej netroufl a následně byl o mičudu připraven.
     
    62
    Southampton se tlačí kupředu po levém křídle, jenže akci protivníka zastavuje dobře postavený zkušený Jonjo Shelvey.
     
    61
    Ryan Fraser následně poslal centr z levé strany na malý čtverec ve vápně Saints, Fraser Forster však jeho pas stáhl rukavicemi ze vzduchu.
     
    61
    Ryan Fraser nyní dobře zabojoval na levém křídle a získal pro United aut na levé straně u pokutového území Saints.
     
    60
    Southampton nyní nalezl na svého protivníka a kombinuje na jeho polovině trávníku, jenže průnikový pas Mohameda Elyounoussiho končí v náruči Martina Dúbravky.
     
    60
    Stuart Armstrong a Oriol Romeu spolu kombinují na levém křídle, následně první jmenovaný přenáší hru doprava na Jamese Warda-Prowse.
     
    59
    Bruno Guimarães zpracovává hrudí míč ve středu hrací plochy, jeho prudký pas kupředu však zachytili obrana Svatých.
     
    58
    Martin Dúbravka posílá daleký výkop od své klece, jeho pas však Ryan Fraser na levém křídle zpracovat nedokázal.
     
    57
    Mohamed Elyounoussi si z levé strany navedl mičudu před velké vápno United, jenže jeho ránu blokuje Jonjo Shelvey.
     
    56
    Fraser Forster musí do svých rukavic stáhnout centr z levé strany trávníku. Strak je teď plné hřiště a fotbalisté Southamptonu neví, kam dřív skočit.
     
    55
    No a z dalšího rohového kopu United také mohlo udržet, do zakončení se cpal Fabian Schär, ale jeho pokus na klec protivníka neprošel.
    54. Další závar ve vápně Saints neskončil gólem hostů.
     
    54
    Jako by byli Saints opaření svěcenou vodou, ačkoliv na ně normálně prší! Na pravé straně jejich šestnáctky byl volný Jonjo Shelvey, jenže jeho a následně i ránu Jacoba Murphyho a Ryana Frasera sráží obrana Southamptonu, při které stojí doslova všichni svatí!
    53. Bruno GUIMARÃES - 1:2
     
    53
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu otáčí Straky vývoj duelu! Centr od pravého rohového praporku šel na zadní tyč, kde balon před klec Saints vrátil hlavou Daniel Burn a BRUNO GUIMARAES akrobatickou patičkou poslal míč z bezprostřední blízkosti do sítě Southamptonu! Asistence: Daniel Burn.
     
    52
    United zahrávají standardní situaci na půlící čáře, Fabian Schär poslal centr až na velké vápno, odražený balon sebral Jacob Murphy, jehož ránu z pravé strany sráží defenziva Saints na rohový kop.
     
    51
    Stuart Armstrong se vysouval po pasu Warda-Prowse, ale přes důrazného Ryana Frasera ke kleci Newcastleu neprošel.
     
    50
    Ryan Fraser hraje na levé straně, Southampton mu však cestu kupředu volnou nenechal. A tak míč letí dozadu k Fabianu Schärovi.
     
    49
    Mohammed Salisu se ve vápně United neprosadil k hlavičce, ti tak celkem v pohodlně dostali míč pryč z vlastní šestnáctky.
     
    48
    Z levé strany zahrávají rohový kop Saints, James Ward-Prowse poslal balon až na malé vápno, kde však dominovala defenziva Strak.
     
    48
    Stuart Armstrong krásně nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde skákal do vzduchu Armando Broja. S ním ale také dva beci United, kteří miniduel vyhráli.
     
    47
    James Ward-Prowse nyní před šestnáctkou Newcastleu podrazil Bruna Guimarãese a Martin Dúbravka si tak bude moci zahrát volný přímý kop.
     
    46
    Kyle Walker-Peters a Mohamed Elyounoussi spolu kombinují na levé straně hrací plochy, ale k vápnu protivníka se nedostali.
     
    46
    Saints zahájili druhou půli rozehrávkou ze středového kruhu, které se ujal Stuart Armstrong. Následně Saint poslali vysoký pas na levé křídlo, kde je Kyle Walker-Peters.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou celků se vrací na hrací plochu, druhý poločas začne za chvilku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:33.
     
    Statistiky 1. půle
    Držení míče: 65 % : 35 %
    Střely na bránu: 2:1
    Střely mimo: 3:1
    Rohové kopy: 4:2
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 0:3
     
    První půle souboje Southamptonu s Newcastlem je za námi. Aktivnější v ní byli rozhodně Saints, kteří se v 26. minutě dostali zásluhou hlavičky Stuarta Armstronga do vedení. To však trvalo jen sedm minut. Pak si na druhé straně na centr Shelveyho naskočil Chris Wood, jenž další povedenou hlavičkou srovnal na 1:1. Domácí měli po celou pětačtyřicítku herní převahu, do druhého poločasu však znovu vstoupí za vyrovnaného stavu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Bruno Guimarães ještě nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde se do vzduchu vyšrouboval Joe Willock, jehož hlavička však na klec Saints nemířila.
     
    45+3
    Kyle Walker-Peters se teď dostal pod tlak Joea Willocka u krajní lajny. Útočník Strak ukopl balon obránci Saints do zámezí.
     
    45+2
    Martin Dúbravka musí pomoci svým bekům v založení akce. Jeho vysoký výkop na pravou stranu však Jacob Murphy zpracovat pro sebe nedokázal.
     
    45+2
    Oriol Romeu dává balon doleva na Jamese Warda-Prowse, který zase vysouval po křídle Kylea Walkera-Peterse, který byl nyní obranou United zdvojen.
     
    45+1
    Sudí Friend nastavuje za různá ošetřování další tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té první však u své klece hraje brankář Fraser Forster, po němž si balon užijí i Stuart Armstrong a Kyle Walker-Peters.
     
    45
    Mohammed Salisu nyní vylezl kousek za půlící čáru, aby pomohl záložníkům s rozehrávkou, James Ward-Prowse však akci uspěchat nechce.
     
    44
    Kyle Walker-Peters je možná nejaktivnějším hráčem první půle, přihrávkou do středu hrací plochy nachází Oriola Romea a balon se k němu jen o chvilku později zase vrací.
     
    43
    James Ward-Prowse nakonec nacentroval míč z levé strany na malé vápno, tam ho obrana Newcastleu posouvá na rohový kop.
     
    43
    Kyle Walker-Peters a Mohamed Elyounoussi znovu motali hlavu obraně Strak na levém křídle, ve své akci ještě budou pokračovat.
     
    43
    Mohamed Elyounoussi musí hrát tentokrát za sebe, Oriol Romeu krásným centrem přenesl hru doprava, kde je Che Adams.
     
    42
    Bruno Guimarães je na nohách za postranní čárou, Saints opět rozehrávají z vlastní poloviny hřiště, balon má Kyle Walker-Peters.
     
    41
    Zatímco je Bruno Guimarães ošetřován ve středu hrací plochy, oba trenéři si zavolali své týmy k sobě a udělují jim rychlé pokyny.
     
    40
    Fraser Forster má mičudu u své svatyně, hází balon na levou stranu, kde má mičudu Mohammed Salisu, jenže hra se přerušuje, Bruno Guimarães je tentokrát hráčem Newcastleu, který leží na hrací ploše.
     
    40
    Fabian Schär je zpět na hrací ploše, mezitím United vhazují merunu zpět na trávník. Jonjo Shelvey však tentokrát nemohl hrát, na balonu ho předskočil Mohamed Elyounoussi.
     
    39
    Fabian Schär je znovu na zemi, začínám mít pochybnosti, že duel dohraje, tentokrát se drží pro změnu za pravé stehno a po ošetření musí na chvilku mimo hrací plochu.
    38. Che Adams napálil horní tyč!
     
    38
    Newcastle přežil vlastní smrt! Stuart Armstrong nyní přiťukl balon jen kousek dál od sebe, kde se na pravé straně šestnáctky United opřel do míče Che Adams, který svým projektilem pořádně rozdivočel břevno svatyně Dúbravky!
     
    37
    Kyle Walker-Peters znovu útočí, pěknou uličkou posunul kupředu Mohameda Elyounoussiho, jenž od brankové čáry vracel balon do prostoru před svatyní Dúbravky. Tam měly Straky převahu.
     
    36
    Kyle Walker-Peters zahrával rohový kop na levé straně, jenže pro Southampton z něj nic užitečného nevykvetlo.
     
    35
    Stuart Armstrong zatím hraje výborný zápas, jeho kličkovaná mezi obránci Newcastleu končí dalším rohovým kopem pro Saints.
     
    34
    Saints rozehrávají na polovině hrací plochy, Mohammed Salisu však nedokázal vysunout Armanda Broju, který se mu nabízel, pas byl hráči United zastaven.
    33. Chris WOOD - 1:1
     
    33
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Newcastle z první pořádné akce vyrovnává na 1:1! Na levém křídle získal dost prostoru Jonjo Shelvey, jenž poslal krásný nadýchaný centr, který na malém vápně podskočil Mohammed Salisu a CHRIS WOOD tak neměl nejmenší problém umístit míč hlavou k bližší tyči, Fraser Forster byl bez šance! Straky srovnávají na 1:1! Asistence: Jonjo Shelvey.
     
    32
    Defenziva Newcastleu krotí vysoký míč, který přišel do jejího pokutového území, zahraje si také brankář Martin Dúbravka.
     
    32
    Stuart Armstrong a Mohamed Elyounoussi nyní mají balon ve středu hrací plochy, předají ho ale doprava, kde je Valentino Livramento.
     
    31
    Ryan Fraser se snažil protáhnout po levém křídle, jenže se mu to nepovedlo a protiakci startují Kyle Walker-Peters a Stuart Armstrong.
     
    30
    Viděli jsme nyní několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy. Následně se dral kupředu Armando Broja, přes dva soupeře se mu však projít nepovedlo.
     
    29
    Bruno Guimarães se snažil prodrat ke kleci protivníka po levém křídle, jenže dva bránící soupeři mu vystavili stopku.
     
    28
    Straky tak ztrácí na svého soupeře, prudký pas Fabiana Schära po pravém křídle kupředu však sráží vlastní hlavou do zámezí střelec předchozího gólu Stuart Armstrong.
     
    27
    Ještě se lehce zkoumalo ofsajdové postavení i to, zda míč opravdu celý přešel brankovou čáru, ale gól Southamptonu platí, je to 1:0 pro Saints.
    26. Stuart ARMSTRONG - 1:0
     
    26
    Southampton právě vstřelil branku!
    Saints se dostávají do vedení 1:0! Kyle Walker-Peters odcentroval z levé strany na zadní tyč, tam míč před klec Newcastleu vrátil hlavou Mohamed Elyounoussi a STUART ARMSTRONG už z bezprostřední blízkosti pohodlnou hlavičkou uklidil balon do sítě Strak! Southampton otevírá skóre a po zásluze vede!
     
    25
    Kyle Walker-Peters zrychluje kombinaci Southamptonu na levé straně hrací plochy, Svatí se tak rychleji dopřávají kupředu.
     
    24
    James Ward-Prowse nyní svedl souboj o míč s Brunem Guimarãesem. Nakonec to byl hráč Newcastleu, od koho šla meruna do zámezí.
     
    23
    Tutová šance pro Armanda Broju! TOmu poslal balon do pravého křídla Che Adams. Útočník Saints však ve vápně United nedokázal namířit svou ránu na klec, kterou střeží Dúbravka!
     
    23
    Mohammed Salisu drží mičudu před vlastním pokutovým územím, Jan Bednarek mu naznačoval, že má kopnout míč do křídla, on ale radši volí spolupráci s brankářem Fraserem Forsterem.
     
    22
    Martin Dúbravka tentokrát s klidem pohlídá míč, který putuje do zámezí u jeho svatyně. Následně bude moci od své klece sám rozehrávat.
     
    21
    Saints zahráli míč na malé vápno, defenziva Strak jej zvládla dostat mimo pokutové území, jenže hned za jeho hranou stál Oriol Romeu, jenž tvrdou ranou poslal míč na kelc United. Tu však o dost minul.
     
    21
    Oriol Romeu poslal nádherný dlouhý pas kupředu na Armanda Broju, kterému se pod nohy musel vrhnout Martin Dúbravka, aby srazil míč na rohový kop.
     
    20
    Kyle Walker-Peters vyrazil kupředu v pravý čas a sebral balon Strakám, následně tak může hrát také Oriol Romeu.
     
    20
    Mohamed Elyounoussi centroval na pravé straně do vápna United, jenže obrana Strak zvládla jeho přihrávku uklidit do bezpečí.
     
    19
    Fabian Schär zvládl odejít za postranní čáru po svých, doufejme, že bude v pořádku. Zatím nestřídá a vrací se do hry.
     
    18
    Fabian Schär leží na hranici velkého vápna Newcastleu. Vypadá to, že má něco s levým stehnem, přibíhají k němu lékaři.
     
    17
    James Ward-Prowse nacentroval z volného přímého kopu na levé straně na přední tyč. Z jeho přihrávky však jeho spoluhráči nic nevyřešili.
     
    16
    Jacob Murphy nyní ostrým skluzem zastavil na levém křídle pronikajícího Kylea Walkera-Peterse a vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    16
    Martin Dúbravka vykopává balon na levou stranu, kde si ho zpracovává Jonjo Shelvey, jenž přenáší hru na pravou stranu, kde je Bruno Guimarães.
     
    15
    Emil Krafth a Mohamed Elyounoussi spolu svedli tvrdší souboj u krajní čáry a následně se oba ještě trochu pošťuchovali. Sudí nechává hru plynout.
     
    15
    Emil Krafth vrací balon do hry autovým vhazováním, jenže Joe Willock následně nedokázal nacentrovat a domácí se tak z tlaku United vysvobodili.
     
    14
    Martin Dúbravka zpracovává míč ve vlastním pokutovém území a následně jej dlouhým odkopem posílá na středový kruh, následně hraje Joe Willock, jenž na pravém křídle získal aut pro Newcastle.
     
    13
    Mohammed Salisu nyní dobře udržel na zádech nabíhajícího Jacoba Murphyho a balon se kutálí do zámezí. Fraser Forster může rozehrát od své svatyně.
     
    12
    Souboj dvou jednadvacítek, Ryan Fraser podrazil na pravém křídle Valentina Livramenta a sudí Friend k němu přibíhá. Příští zákrok bude karetní.
     
    11
    Domácí mají mičudu na levé straně na vlastní polovině, kde kombinují Stuart Armstrong a Kyle Walker-Peters, jenž přenáší hru k druhé krajní čáře.
     
    10
    Saints vrací balon do hry autovým vhazováním, po lehčím faulu Emila Kraftha na Armanda Broju bude standardku rozehrávat gólman Fraser Forster.
     
    9
    Ještě jeden pas přišel do vápna Southamptonu, o vše se však razantním odkopem postaral Mohammed Salisu.
     
    8
    Matt Targett zahrál kop od pravého rohového praporku, levačkou kroutil míč do brány. Na malém vápně však dobře zapracovala defenziva Saints.
     
    7
    Jacob Murphy cpal z pravého křídla přihrávku do vápna Southamptonu, ale tam dokázala obrana domácích srazit jeho pas na rohový kop.
     
    6
    Straky se snažily prodrat po pravé straně hrací plochy kupředu, jenže pomezní sudí si všiml jejich ofsajdového postavení a zvedá praporek.
     
    5
    K prvnímu rohovému kopu se dostali fotbalisté Newcastleu, ten však obráncům Saints žádné větší trable nenadělal.
     
    4
    Martin Dúbravka se poprvé také pozdraví s balonem a vyhodí ho na levou stranu trávníku, kde může kombinovat Matt Targett.
     
    3
    Southampton se zatím drží na balonu, na středové čáře ho opět mají stopeři domácích, kteří si jej mezi sebou vyměňují.
     
    2
    Kyle Walker-Peters nemá na levé straně komu, takže raději vrací balon za sebe, kde hraje obránce Valentino Livramento.
     
    1
    Fraser Forster stahuje míč do rukavic ve vlastním pokutovém území, následně Saints rozjíždí akci po pravém křídle.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Forster – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – S. Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, M. Elyounoussi – Ch. Adams, Broja.

    Náhradníci: Caballero – J. Stephens, Perraud, Valery, Smallbone, Djenepo, Diallo, S. Long, A. Armstrong.
    Trenér: Ralph Hasenhuttl.

    Newcastle United: Dúbravka – Krafth, Schär, Burn, Targett – Shelvey (C), Willock, Guimarães – Jacob Murphy, Wood, Fraser.

    Náhradníci: Darlow – P. Dummett, Lascelles, Manquillo, Ritchie, M. Almirón, S. Longstaff, De Bolle, Gayle.
    Trenér: Eddie Howe.

    Rozhodčí: K. Friend – S. Beck, E. Smart – G. Scott.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Oba celky se už pochopitelně utkaly v podzimní části soutěže. Ačkoliv říkat srpnovému termínu podzim je trochu zavádějící. V létě se hrálo na St. James´ Parku a první poločas tohoto duelu byl bezbrankový. Ve druhém se nejprve United ujali vedení, Saints však stihli brzy srovnat. Když se v 91. minutě utkání prosadil Allan Saint-Maximin, zdálo se pro Newcastle vše růžové, jenže v 96. minutě srovnal z pokutového kopu James Ward-Prowse a střetnutí tak skončilo plichtou 2:2.

    28.8.21 Newcastle United – Southampton FC 2:2
     
    Newcastle United

    Strakám v současné chvíli náleží 14. pozice v pelotonu Premier League, když na své konto zatím zvládly nakrást osmadvacet bodů. Newcastle se po ospalém podzimu rozjel a odlepil od sestupových pozic, nadále je však v ohrožení pádu do Championship. Na sestupové příčky má už sice sedmibodový náskok, ten se však může rychle ztratit a United tak nutně potřebují sbírat další body.

    Forma Newcastleu je ale úžasná! Po Liverpoolu vlastně nejlepší z celé Premier League! Za posledních pět zápasů Straky získaly 13 bodů! My se podíváme na poslední čtyři duely. United nejprve v domácím prostředí porazili Aston Villu 1:0. Následně remizovali na půdě West Hamu 1:1. Poté dokázali vyhrát v Brentfordu, kde tamější celek přemohli 2:0. O víkendu pak na St. James´ Parku zdolali také Brighton po výsledku 2:1. Hrají tak v obrovské pohodě a se sebedůvěrou přijíždějí také na půdu Southamptonu.
     
    Southamtpon FC

    Saints se aktuálně nachází na parádní 9. příčce Premier League se ziskem pětatřiceti bodů. Southampton se nachází v naprosto klidném středu nejvyšší anglické soutěže, myšlenky na sestup ho vůbec trápit nemusí, na sestupové pozice má pohodlný čtrnáctibodový náskok. Ve zbytku soutěže tak může ještě zkusit nemyslitelné – útok na evropské poháry. Šestá příčka West Hamu je sice solidních deset bodů vzdálená, ale jeden nikdy neví, co se může stát...

    Celek z Hampshireu má celkem slušnou formu, z posledních čtyř zápasů vydoloval sedm bodů. Nejprve zvládl remizovat na Old Trafford s Manchesterem United 1:1. Následně před vlastními tribunami složil letos bídný Everton 2:0. Uspěl také v dalším střetnutí, když na St. Mary´s Stadium pokořil i Norwich opět 2:0. Porážka přišla až minulý víkend, kdy Saints dostali nařezáno na půdě Aston Villy (0:4), z této lekce se však mohou poučit již dnes v souboji s Newcastlem.
     
    Příjemný večer přeji všem fanouškům kvalitního fotbalu ze staré dobré Anglie. Premier League má dnes na programu další čtyři zápasy, mimo jiné také dohrávku odloženého 21. kola, ve kterém se střetnou Southampton FC s Newcastlem United, na jejichž duel si posvítíme v podrobném textovém přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Petr Šatalík

    Branky: 26. S. Armstrong – 33. Wood (Shelvey), 53. Guimarães (Burn)

    Karty:   72. Bednarek (SOT) – 16. Jacob Murphy (NEW)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:7.
    Southampton FC: Forster – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – S. Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu (79. S. Long), M. Elyounoussi (86. Djenepo) – Ch. Adams, Broja (73. A. Armstrong).
    Náhradníci: Caballero – J. Stephens, Perraud, Valery, Smallbone, Djenepo, Diallo, S. Long, A. Armstrong.

    Trenér: Ralph Hasenhuttl.

    Newcastle United: Dúbravka – Krafth (90+1. Manquillo), Schär, Burn, Targett – Shelvey (C), Willock, Guimarães (66. S. Longstaff) – Jacob Murphy, Wood, Fraser (85. M. Almirón).
    Náhradníci: Darlow – P. Dummett, Lascelles, Manquillo, Ritchie, M. Almirón, S. Longstaff, De Bolle, Gayle.

    Trenér: Eddie Howe.

    Rozhodčí: K. Friend – S. Beck, E. Smart – G. Scott.
    bahis siteleri