Ottawa – Arizona 3:5 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Arizona Coyotes
Úterý 15.03.2022, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:18:59)
     
    Každá třetí střela Arizony dnes skončila v síti Senators. Úspěšnost střelby 33,3 % v rámci celého týmu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 9 201 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Lawson Crouse (ARI) – 3+0
    Josh Norris (OTT) – 2+0
    Scott Wedgewood (ARI) – 40 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 93,0 %, čas na ledě 60:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Filip Gustavsson (OTT) – 10 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 71,4 %, čas na ledě 59:09
    Scott Wedgewood (ARI) – 40 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 93,0 %, čas na ledě 60:00
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Vejmelka (ARI) – na lavičce, do utkání nezasáhl
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 43 – 15
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/2
    Vhazování: 29 – 21
    Hity: 24 – 16
    Trestné minuty: 4 – 8
     
    Logické zákony popírající zápas Ottawy s Arizonou tak dospěl do svého neuvěřitelného konce a Coyotes skutečně poráží Senators poměrem 5:3! Hokejisté z hlavního města Kanady byli po celé utkání jednoznačně lepším mužstvem, jenže to jim body nezíská. Kojoti vedli před třetí dvacetiminutovkou 3:2. Když se svěřenci D.J. Smithe konečně dopracovali k zaslouženému vyrovnání, které zařídil Connor Brown, odskočili za 16 sekund hosté opět do vedení po trefě Nicka Schmaltze. Závěrečnou power-play pak využil k trefě do prázdné klece Barrett Hayton, jenž tak cvakl lístky dvěma bodům, které už jsou na cestě do Phoenixu.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Kyle Capobianco – 2 min., hákování).
     
    59:55
    Josh Brown ještě založí jednu akci Senators, ale víc už se toho nestihne, Brady Tkachuk má hlavu smutně položenou na hrazení na střídačce Ottawy.
    59:13 Barrett HAYTON - 3:5
     
    59:13
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes se zvládli ubránit a tenhle duel vyhrají! BARRET HAYTON obdržel přihrávku do středního pásma, najel s pukem na půlící čáru a ranou od levého hrazení poslal touš do sítě Ottawy. Pečetí tak výhru Coyotes na 5:3. Asistence: Janis Moser, Nick Schmaltz.
     
    59:01
    Filip Gustavsson je už na střídačce, Ottawa hraje se šesti bruslaři v poli a svírá Arizonu v jejím obranném pásmu, Connor Brown ale střílí od modré čáry jen do rohu hrací plochy.
     
    58:27
    Konec zápasu se rychle blíží, Arťom Zub přenechal kotouč Erike Brännströmovi, jenž ho nahazuje za útočnou modrou.
     
    58:04
    Senators se v prostoru před Scottem Wedgewoodem moc dlouho neohřáli a Arťom Zub musí sbírat hrací předmět na obranné modré.
     
    57:37
    Lawson Crouse se dere do třetiny Senators, aby narušil rozehrávku Ottawy, s tou přichází vypomoci i Tim Stützle.
     
    57:04
    Josh Norris se hnal z pravého křídla na bránu Arizony, jenže na kruhu se mu puk zapletl pod brusle a z akce nebude nic.
     
    56:37
    Anton Strälman hraje kotouč za svou klec, kde jej přebírá Janis Moser, který po levém křídle pošle vpřed Nicka Schmaltze.
     
    56:05
    Loui Eriksson se snažil protáhnout na pravém hrazení kolem Joshe Browna, jenž ho ale pěkným bodyčekem přišpendlil na hrazení.
     
    55:26
    Nick Holden sbírá kotouč u vlastní svatyně a po pravém hrazení vysouvá kupředu Colina Whitea, jenž však má na zádech Antona Strälmana.
     
    55:04
    Anton Strälman se snažil na levé straně najít přihrávkou Alexe Galchenyuka, jenž však byl pod tlakem Thomase Chabota.
     
    54:39
    Arťom Zub vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže jeho rána šla jen do rohu útočného pásma Senators.
     
    54:16
    Alex Formenton obdržel kotouč od zadního hrazení na pravý kruh, ranou na přední tyč však našel jen otevřenou náruč Scotta Wedgewooda.
     
    53:28
    Filip Gustavsson zastavuje kotouč za svou klecí a přenechává ho bekům k rozehrávce, o chvilku později je už s pukem na druhé straně hrací plochy Josh Norris.
     
    53:05
    Phil Kessel vnikl na levé straně do třetiny protivníka, přihrál pod sebe na osu hřiště, odkud pálil Lawson Crouse, jenž ale těsně minul klec Senators! Čtvrtý gól tak zatím nepřidá.
     
    52:38
    Na pravé straně má kotouč Erik Brännström, který ho rychle nastřeluje za klec soupeře, kam spěchá také Austin Watson.
     
    52:06
    Tim Stützle se protáhl po levém hrazení a ranou z kruhu orazítkoval bližší tyč svatyně, kterou chrání gólman Scott Wedgewood! Minimálně čtvrtá tyčka Senators v utkání.
     
    51:38
    Tim Stützle vysouval na pravé straně Tylera Ennise, jemuž ale kotouč utekl, chyběly mu k němu přibližně tři kroky.
     
    51:06
    Coyotes dostávjaí kotouč obloučkem do středního pásma, kam ho poslal Dysin Mayo, k němuž se puk za chvilku zase vrátil.
     
    50:37
    Shayne Gostisbehere zpracovává puk za svou klecí a po pravé straně vyjíždí až k půlící čáře a přihrává na Lawsona Crouse.
     
    50:04
    Janis Moser nahazoval kotouč z levé strany od modré čáry na klec Ottawy, kterou však asi o metr minul, rozehrává Nick Holden.
     
    49:41
    Josh Brown drží kotouč u vlastní branky, počká na Erika Brännströma, kterému jej předá a sám jde na střídačku.
     
    49:13
    Nikita Zajcev bojuje o hrací předmět za svou klecí, kde se ale nakonec jen komicky srazil s Erikem Brännströmem.
     
    48:59
    Lawson Crouse nyní chtěl projít po pravém křídle. Snažil se nahodit puk o hrazení kupředu, ale poslal ho na svou střídačku.
     
    48:27
    Senators jsou zpět před klecí Scotta Wedgewooda, kotouč má na pravém hrazení Josh Norris, jenž čeká na podporu spoluhráčů.
    47:46 Nick SCHMALTZ - 3:4
     
    47:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona jde po 16ti sekundách od inkasované branky zase do vedení! NICK SCHMALTZ obdržel přihrávkou obloučkem od Claytona Kellera do předbrankového prostoru, kde si zpracoval kotouč, projel před brankovištěm a bekhendovou střelou poslal touš do poloprázdné svatyně Senators, když se Filip Gustavsson na čáře marně natahoval po puku. Asistence: Clayton Keller.
    47:30 Connor BROWN - 3:3
     
    47:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa srovnává na 3:3! Brady Tkachuk se hnal na klec Arizony z levé strany, jeho ránu do teploměru srazil Scott Wedgewood jen do brankoviště, kde se velice pohotovou dorážkou prosadil CONNOR BROWN, jenž vyrovnává skóre a hrajeme tedy zase od nuly! Asistence: Brady Tkachuk, Arťom Zub.
     
    47:27
    Buly před klecí Arizony vyhráli Kojoti, ale skákavá přihrávka na Nicka Ritchieho neprošla, zblokoval ji Erik Brännström.
     
    47:26
    Austin Watson získal na obranní modré hrací předmět, jenže jeho rozehrávka byla mizerná a na opačném konci hrací plochy ji zpracovává Dysin Mayo.
     
    47:08
    Lawson Crouse bojuje o kotouč v rohu kluziště, který získal a poslal na modrou čáru, kde hraje Shayne Gostisbehere.
     
    46:37
    Michael Carcone se dostal do skutečné šance a vyslal opravdovou střelu z levého kruhu na klec Ottawy! Filip Gustavsson ji ale chytá do lapačky.
     
    46:05
    Thomas Chabot vystřelil z osy hřiště na modré čáře a Clayton Keller šel poté, co jeho ránu schytal do lýtka, do kolen. Zvládá se belhat ke střídačce.
     
    45:37
    Clayton Keller se tlačí středem kluziště kupředu, tam si na něj ale počíhal Erik Brännström, který mu puk sebral a obrací hru na druhou stranu.
     
    45:12
    Loui Eriksson se prodral přes Thomase Chabota do zakončení a z ostrého úhlu prověřil Filipa Gustavssona, jenž v leže kotouč snadno zastavil.
     
    44:46
    Alex Formenton se prodral kupředu po levém hrazení, jenže Dysin Mayo mu kotouč sebral a rozjíždí protiútok na druhou stranu.
     
    44:19
    Thomas Chabot dostal přihrávku na levý kruh a jeho rána mířila zase do tyče svatyně Coyotes! Branková konstrukce za Scotten Wedgewoodem zvonila dnes již třikrát.
     
    43:37
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, kotouč má na obranné modré Austin Watson, jenž ho předává za sebe na Erika Brännströma.
     
    43:16
    Thomas Chabot sbírá kotouč za svou svatyní a rozehrává ve spolupráci s Arťomem Zubem, který jde kupředu po pravé straně.
     
    42:50
    Austin Watson sbírá kotouč odražený ze souboje v rohu kluziště a nahrává na pravou stranu, kde bude hrát Dylan Gambrell.
     
    42:16
    Tim Stützle dostal z pravého kruhu přihrávku na osu hřiště, jeho pokus ale skrz chumel hokejistů před klecí Coyotes na bránu neprošel.
     
    41:48
    Scott Wedgewood se nyní trochu namáhavě zvedal v brankovišti Arizony, ale je připraven chytat dál. Kupředu s pukem zatím míří Barrett Hayton.
     
    41:15
    Stále se hraje u klece Arizony, Josh Norris nyní pálil z pravého kruhu, Scott Wedgewood jeho pokus vyrazil před sebe a dorážka Bradyho Tkachuka byla nepřesná!
     
    40:38
    Senators se usazují v prostoru před klecí Coyotes, kotouč má na čepeli na pravém kruhu Zachary Sanford.
     
    40:17
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hráči Ottawy, konkrétně Nick Paul, jenž poslal kotouč za sebe na Colina Whitea.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:30.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Ottawa Senators – 17 (32)
    Arizona Coyotes – 3 (9)
     
    Pokud jste si mysleli, že o hokeji něco víte, zapomeňte na to! Tahle třetina popírá jakoukoliv logiku této hry! Ottawa byla zase o parník lepší než její soupeř. Arizonu přestřílela v této části hry poměrem 17:3! A výsledek druhého dějství? 0:1! Coyotes v tomto zápase dosud skórovali třikrát z devíti střel! To je úspěšnost 33 % a pokud by taková platila v hokeji normálně, končily by zápasy výsledky 10:10 a podobně. Brankář Filip Gustavsson bude mít z tohoto utkání trauma, pokud ho bude brát vážně. Na každý pád se Kojoti v druhé dvacítce vrátili do vedení, když hattrick zkompletoval Lawson Crouse, jenž se prosadil po úniku v oslabení. Díky jeho zásahu vedou hosté nad Senators nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Dylan Gambrell ještě poslal kotouč do rohu hrací plochy, kde touš proti dvěma soupeřům drží Nick Paul, jenž ale nemá komu přihrát.
     
    39:28
    Thomas Chabot rozjíždí další akci Ottawy z vlastního obranného pásma na levé straně, kotouč míří na Dylana Gambrella.
     
    38:58
    Alex Formenton ztrácí kotouč na obranné modré, kde ho o puk připravil Janis Moser, který jde po pravém hrazení kupředu a rozhlíží se, komu přihraje.
     
    38:28
    Connor Brown spěchá s pukem po pravém hrazení kupředu, nahazuje ho za klec Scotta Wedgewooda, jenž jede pomoct svým bekům s rozehrávkou.
     
    37:58
    Thomas Chabot drží kotouč na modré čáře u levého hrazení, Kojotům se nepovedlo vyhodit, nyní musí s pukem za vlastní klec, když jim ho Chabot lacino vrátil. TOuš má Shayne Gostisbehere.
     
    37:27
    Parker Kelly dostal kotouč na pravý kruh, ale jeho rána končí jen v náruči pozorného Scotta Wedgewooda, jenž zapisuje další úspěšný zákrok.
     
    36:58
    Senators se stahují s pukem za svou klec, Nick Holden nahazoval kotoučna útočnou modrou, kde však kotouč zastavil Janis Moser.
    36:12 Lawson CROUSE - 2:3
     
    36:12
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tohle není možné! Arizona jde do vedení a navíc v oslabení! LAWSON CROUSE sebral puk na půlící čáře u pravého hrazení a hnal se sám na klec Ottawy. Filipa Gustavssona překonal ve svém úniku střelou z bezprostřední blízkosti do pravého horního rohu branky, kompletuje famózní hattrick a dává Kojotům neuvěřitelné vedení! Bez asistence.
     
    35:47
    Všechno už vypadalo jasně, Tim Stützle nahrával na Bradyho Tkachuka, jenž byl sám u klece Coyotes, jenže puk na něj záhadným způsobem přes beky Coyotes neprošel.
     
    35:05
    Coyotes vyhazují kotouč přes všechny čáry, Nick Ritchie zde svedl souboj s Erikem Brännströmem, díky čemuž se nebude pískat icing.
     
    34:53
    Nick Ritchie držel již od středu kluziště za dres Zacharyho Sanforda, kterého nakonec na středovém kruhu povalil na led a dostává za to dvě trestné minuty.
     
    34:40
    Tim Stützle dostal krátkou přihrávku z pravé strany do mezikruží a ranou z ideální pozice nechal vyniknout betony Scotta Wedgewooda, které byly na ledě přilepené včas.
     
    34:37
    Thomas Chabot startuje zpoza vlastní klece na polovinu soupeře, touš však ztratil na půlce kluziště a o chvíli později pálil na druhé straně Matias Maccelli, jenž ale napálil kotouč jen do tvrzeného skla za svatyní soupeře.
     
    34:04
    Tim Stützle se prodral na pravé straně do třetiny protivníka, jenže ke střele se nedostal, dva soupeři jej s pukem odtlačili do rohu.
     
    33:37
    Josh Norris sbírá kotouč na pravé straně u modré čáry a přihrávkou na hrazení nachází Nikitu Zajceva, jehož rána však byla nepřesná.
     
    33:08
    Scott Wedgewood zastavuje svou velkou holí nahození za svou klec, jeho beci ale nedokázali rozehrát, puk jim bere Brady Tkachuk.
     
    32:37
    Janis Moser vystřelil druhou ránu Coyotes v druhém dějství, když dostal kotouč na levý kruh po křižném pasu, Filip Gustavsson se proti jeho střele stihl přemístit.
     
    32:04
    Kupředu spěchají hokejisté Ottawy, Parker Kelly se vydal napadat za klec soupeře, jenže kotouč tam nezískal.
     
    Střely na bránu v 2. třetině: 12:1
     
    31:56
    Connor Brown vystřelil na pravé straně od modré čáry, brankář Scott Wedgewood však na jeho ránu viděl a pohodlně ji chytá.
     
    31:27
    Thomas Chabot zaváží kotouč do pásma Kojotů, následně předává touš na Connora Browna za klec Scotta Wedgewooda.
     
    30:58
    Nick Ritchie se na levém hrazení postaral o první střelu Arizony po více než dvaceti minutách hry, Filip Gustavsson byl na přední tyči pozorný.
     
    30:16
    Anton Strälman nyní vyvezl touš po pravém hrazení, jenže následně jej zablokoval na obranné modré Colin White.
     
    29:37
    Phil Kessel nedokázal prohodit Tylera Ennise na pravém mantinelu a Alex Formenton posílá černou pryž do třetiny Kojotů.
     
    29:15
    Kupředu jdou hráči Coyotes, Phil Kessel nahazuje kotouč z pravé strany na levé hrazení, kde bude o touš bojovat Lawson Crouse.
     
    28:49
    O touš se bojuje za klecí Ottawy, získal ho Dylan Gambrell, který po pravém hrazení vysouvá přihrávkou kupředu Austina Watsona.
     
    28:26
    Brady Tkachuk si nabruslil ke kleci Arizony z levého křídla a pokusem z kruhu orazítkoval břevno svatyně Coyotes!
     
    28:04
    Janis Moser vyhodil kotouč od vlastní klece do středního pásma, kde ho směrem kupředu prodloužil ještě Michael Carcone.
     
    27:37
    Lawson Crouse nahazuje kotouč do rohu hrací plochy, tam je ale Zachary Sanford, který sbírá kotouč a předává ho Colinu Whitovi.
     
    27:06
    Další buly před svatyní Arizony. Buly vyhráli hokejisté Ottawy, ale Nick Paul ještě na kruhu pro vhazování kotouč po nešikovné kličce ztrácí.
     
    Střely na bránu v 2. třetině: 9-0.
     
    26:40
    Scott Wedgewood se ocitl bez masky, když mu řemínek uvolnila ostrá rána Tylera Ennise, po níž si gólman Kojotů sám setřepal helmu z hlavy.
     
    26:28
    Thomas Chabot projel obranou Arizony jako nůž máslem a z levého kruhu pálil na přední tyč, kterou svým projektilem trefil!
     
    26:19
    Janis Moser spěchá s pukem za svou klec, následně nahazuje kotouč po levé straně kupředu, kde bude hrát Riley Nash.
     
    25:40
    Nick Paul navezl z levého křídla kotouč do brankoviště Kojotů, kde ho však stihl dostat pod sebe brankář Scott Wedgewood.
     
    Střely na bránu v 2. třetině: 5-0.
     
    25:24
    Kupředu jde nyní Matias Maccelli, jenž však svému parťákovi poslal kotouč za paty a Shayne Gostisbehere tak vjel už do postavení mimo hru – ofsajd.
     
    25:17
    Filip Gustavsson zastavuje kotouč za svou klecí svou velkou holí a připravuje ho spoluhráčům k rozehrávce, té se ujme Thomas Chabot.
     
    24:27
    Josh Brown dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a ostrým projektilem namířil puk na klec Arizony. Zadní tyč minul jen velmi těsně!
     
    24:03
    Nick Schmaltz prohazuje bekhendem kotouč po hrazení kupředu, kde ho však poměrně pohodlně sbírá Nick Holden.
     
    23:44
    Josh Norris mí kotouč v rohu kluzišti, přihrává ho před bránu, kde Brady Tkachuk pálí jen do dobře postaveného gólmana Arizony.
     
    23:16
    Connor Brown dostal kotouč k modré čáře, odkud ho okamžitě namířil na bránu Arizony, Scott Wedgewood chytá jeho projektil do lapačky.
     
    23:05
    Loui Eriksson vyhazuje kotouč přes všechny čáry, pokračovat se bude vhazováním po pravé ruce Scotta Wedgewooda.
     
    22:43
    Tyler Ennis sbírá puk na zadním mantinelu, Ottawa doslova vyučuje svého soupeře, kterého vodí po jeho třetině jako cvičeného medvěda, touš má Thomas Chabot.
     
    22:14
    Arťom Zub prohazuje kotouč po pravém hrazení a Tim Stützle spěchá za pukem do pásma soupeře, dostatečně rychlé nohy však neměl.
     
    21:42
    Senators se usídlili v prostoru před klecí Arizony, lehký oblouček, který bekhendem poslal na klec Arizony z mezikruží Nick Paul, je však bonbonkem pro Scotta Wedgewooda.
     
    21:13
    Filip Gustavsson zastavuje touš u své svatyně, rozehrává ho na levou stranu, kde je Erik Brännström, který prodlužuje na Nicka Paula.
     
    20:35
    Thomas Chabot pronikl na ose hřiště kupředu, jenže po jeho přihrávce zlikvidoval Scott Wedgewood ránu Tylere Ennise z pravého kruhu i dorážku Alexe Formentona z bezprostřední blízkosti! Super zákrok brankáře Kojotů.
     
    20:17
    Svítí červené světlo, hlavní sudí duelu řeší něco s boxem trestoměřičů. Nyní už jsou ale připravení a bude se hrát. Úvodní buly vyhráli hokejisté Arizony.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:35.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Ottawa Senators – 15
    Arizona Coyotes – 6
     
    První dějství zápasu Ottawy s Arizonou se proměnilo v miniduel Joshe Norrise s Lawsonem Crousem, kteří dali zatím všechny čtyři branky a díky nim je stav utkání 2:2, protože se oba dvakrát prosadili. Přesto na mě Coyotes stále působí dojmem, jako by hráli jen na půl plynu. Nebo jsou prostě až tak špatní. Senators předvádí výkon, který je o level výš. Přesto s Kojoty hrají po prvních dvaceti minutách nerozhodně, protože svěřenci Andre Tourignyho mají skvělou produktivitu – z šesti střel dali dva góly!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Coyotes jsou už samozřejmě kompletní a nyní dokonce zaútočí po levé straně, kde se Clayton Keller a Nick Holden sráží v osobním souboji u hrazení.
     
    19:08
    Zachary Sanford má černou pryž na pravém kruhu, stříleným pasem jej poslal do prostoru před bránou, kde ale Nick Paul tečoval jeho projektil jen do rohu hrací plochy.
     
    18:37
    Josh Norris a Brady Tkachuk doráželi kotouč na pravé straně v brankovišti Coyotes, ale Scott Wedgewood jej s pomocí svých beků udržel před čárou, ačkoliv v jednu chvíli vůbec nevěděl, kde puk má!
     
    18:04
    Thomas Chabot musí spěchat ke své kleci, na zádech má Lawsona Crouse, který ho dostává pod tlak a nutí ho jet s pukem za vlastní bránu.
     
    17:28
    Thomas Chabot rozjíždí další akci poté, co se Coyotes podařilo vyhodit přes všechny čáry. Kotouč předává na Joshe Norrise.
     
    17:05
    Buly před klecí Arizony vyhráli hokejisté Ottawy a Brady Tkachuk se hned na kraji brankovišti snažil prostrčit kotouč pod betony Scotta Wedgewooda do sítě. Gólman Coyotes je však měl k ledu pevně přitisknuté.
     
    16:42
    Phil Kessel podrazil v rohu kluziště za brankou Ottawy Tima Stützleho a dostává od rozhodčích dvě trestné minuty. Přesilovka pro Ottawu. Bude trvat déle než 4 sekundy?
     
    16:35
    Nick Holden také jenom nahazuje na zadní hrazení, Scott Wedgewood jde ven z brány, aby puk zastavil pro své spoluhráče z obrany.
     
    16:15
    Clayton Keller nahazuje hned za půlící čárou kotouč za klec Senators a odchází se svou formací na střídačku.
     
    15:48
    Arťom Zub sbírá kotouč za vlastní klecí a posílá puk po levém křídle kupředu, kde bude o touš bojovat Nick Paul.
     
    15:15
    Lawson Crouse se dere do třetiny Ottawy po levém hrazení, jenže Erik Brännström odpaluje kotouč z jeho čepele přes všechny čáry. Icing.
     
    14:37
    Kyle Capobianco prohazuje na levém hrazení bránícího Colina Whita a spěchá za kotoučem na zadní hrazení.
    14:01 Josh NORRIS - 2:2
     
    14:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    4 sekundy potřebovali Senators, než využili přesilovku. Brady Tkachuk sice zlomil na vhazování hůl, jenže Tim Stützle pal dostal puk hned z buly na pravý kruh k JOSHI NORRISOVI, jenž ostrou ranou do bližšího vinglu vyhnal všechny pavouky ze sítě Scotta Wedgewooda a srovnává na 2:2! Brankář Coyotes se nestihl přesunout a my máme opět vyrovnaný stav. Asistence: Tim Stützle.
     
    13:57
    Nick Ritchie zahákoval na obranné modré Joshe Norrise a dostává dvě trestné minuty za hákování, přesilovka Ottawy.
     
    13:30
    Trma vrma před svatyní Ottawy, Clayton Keller si sjel do mezikruží, obdržel puk, jenže Filip Gustavsson si poradil s jeho ránou i následnými dorážkami!
     
    13:15
    Phil Kessel přihrával na modrou čáru, kde však Shaynu Gostisbeheremu projel kotouč pod čepelí a Arizona musí vyklidit pásmo.
     
    12:37
    Clayton Keller vystřelil z levé strany od modré čáry nešikovně, puk skáče do rohu kluziště, kde bude hrát Phil Kessel.
     
    12:06
    Další buly před Filipem Gustavssonem opět vyhráli hráči Arizony, jenže Ottawě se i tak podařilo vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    11:48
    Coyotes vyhráli buly před klecí soupeře, jenže tak prudce, že musí Shayne Gostisbehere pro puk skoro až k vlastní kleci. Následně prudký pas nezpracoval Clayton Keller a touš je v hledišti.
     
    11:29
    Další přesilovka pro Arizonu. Thomas Chabot ve středu hřiště srazil k zemi Claytona Kellera a dostává dvě trestné minuty za faul kolenem.
     
    10:58
    Kupředu se ženou hokejisté Arizony, kotouč si vede po pravém hrazení Shayne Gostisbehere, jenž ho nastřeluje za klec soupeře.
     
    10:26
    Arťom Zub startuje akci Ottawy na pravé straně, kupředu vysunul Thomase Chabota, jenž v předbrankovém prostoru pálil bekhendem nad břevno svatyně Arizony!
     
    09:58
    Nikita Zajcev musí spěchat k obranné modré pro puk, kam ho vyhodil Kyle Capobianco, následně rozjíždí Senators kontr.
     
    09:26
    Shayne Gostisbehere znovu zaútočil po levém křídle, ze kterého poslal střílený pas do předbrankového prostoru a kotouč se od brusle Rileyho Nashe odrazil jen těsně vedle levé tyče svatyně Senators!
    09:00 Lawson CROUSE - 1:2
     
    09:00
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona bleskově využívá přesilovku, otáčí zápas a vede 2:1! Shayne Gostisbehere vystřelil z osy hřiště od modré čáry, LAWSON CROUSE v předbrankovém prostoru jeho pokus srazil hokejkou k zemi a Filip Gustavsson neměl nejmenší nárok na tuto teč reagovat! Coyotes se ujímají vedení! Asistence: Shayne Gostisbehere, Clayton Keller.
     
    08:59
    Buly před klecí Ottawy vyhráli Kojoti, kteří okamžitě postavili přesilovkový vzorec a vyměňují si přihrávky podél hrazení.
     
    08:45
    Brady Tkachuk dal gól, jenže místo jeho oslav zamíří na trestnou lavici, protože předtím, než poslal kotouč do sítě, srazil k zemi Louie Erikssona a dostává dvě minuty za krosček.
    07:49 Lawson CROUSE - 1:1
     
    07:49
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti srovnávají na 1:1! Phil Kessel dostal kotouč k pravému hrazení. Počkal, dokud mu LAWSON CROUSE nenajel do předbrankového prostoru, přihrál mu do mezikruží a pak se jel radovat, když jeho parťák parádně trefil pravý horní roh svatyně Senators. Je srovnáno a začínáme znovu! Asistence: Phil Kessel, Alex Galchenyuk.
     
    07:14
    Zachary Sanford a Josh Brown bojují v rohu kluziště o kotouč s dvěma hráči Coyotes, následně může Colin White znovu kupředu po pravé straně, jeho přihrávka na volného spoluhráče ale postrádala přesnost.
     
    06:39
    Phil Kessel se v minulém střídání hlásil o to, že potřebuje přerušit hru, ale nebylo mu vyhověno. V předklonu dojel na střídačku, kde ztěžka oddechuje. Jeho celek mezitím zahrál na icing.
     
    06:15
    Austin Watson spěchá za nahozeným kotoučem do útočného pásma, tam je však první u puku Shayne Gostisbehere, který rozehrává na pravé hrazení.
     
    05:32
    Clayton Keller vystřelil téměř od modré čáry, ale Filip Gustavsson jen pohodlně sklepl jeho pokus lapačkou do rohu ke svým bekům.
     
    05:15
    Arizona hodila kotouč přes útočnou modrou, jenže tam je první u kotouče Nick Holden, který přihrávkou na Joshe Norrise rozjíždí protiútok.
     
    04:37
    Nick Paul vystřelil z levé strany, Scott Wedgewood kryje jeho pokus ve své náruči. Následovat bude buly po pravici gólmana Kojotů.
     
    04:04
    Erik Brännström zaváží kotouč na pravou stranu, kde se mi do kombinace nabízí ještě Colin White, jenž přebírá puk.
     
    03:57
    Vypadá to, jako by celek z hlavního města Kanady hrál přesilovku, Josh Brown předává kotouč na Nicka Paula.
     
    03:15
    Nápor celku z hlavního města pokračuje, Alex Formenton se prokličkoval za útočnou modrou a předává kotouč na Tylera Ennise.
    02:39 Josh NORRIS - 1:0
     
    02:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velice rychle se Ottawa dostává do vedení, když otevírá skóre duelu! Brady Tkachuk sjel z levé strany do předbrankového prostoru a svým pohybem stáhl brankáře Scotta Wedgewooda sebou, přitom zakončil k přední tyči, kde gólman Arizony nechal jen beton. Následně byl ale naprosto dezorientovaný a JOSH NORRIS velice snadno doklepl touš u první tyče do klece. Senatros vedou 1:0. Asistence: Brady Tkachuk.
     
    02:15
    Dylan Gambrell zaútočil na pravém křídle a jeho ostrý projektil z pravé strany musel Scott Wedgewood vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    01:37
    Na druhé straně se hnal kupředu Barrett Hayton, jenže jeho rána z pravého kruhu šla přímo do náruče Filipa Gustavssona.
     
    01:15
    Trochu prostoru na pravém hrazení měl nyní Zachary Sanford, jenž bekhendem hodil kotouč na klec Arizony, Scott Wedgewood byl připravený.
     
    00:37
    Arizona se snažila projít po levé straně kupředu, jenže Lawson Crouse hází kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    00:16
    První třetina byla rozehrána a Thomas Chabot spěchá za svou klec, aby bekhendem vyhodil kotouč z rohu kluziště, napadá ho Loui Eriksson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem hokejovým nadšencům. Za malou chvilku startuje utkání NHL – Ottawy s Arizonou. Jak ale dlouhodobí fandové soutěže za velkou louží vědí, zápasy zde začínají tradičně s malým zpožděním, nelekejte se tedy, že duel neodstartuje přesně o půl jedné, očekáváme přibližně desetiminutový skluz.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, Gambrell, P. Kelly.
    Trenér: D.J. Smith.

    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Capobianco, Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Crouse – N. Ritchie, Hayton, Maccelli – Fasching, Riley Nash, L. Eriksson.
    Trenér: Andre Tourigny.
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Vejmelka (ARI) – brankář
     
    Poslední vzájemný zápas – 5.3.22

    Arizona Coyotes – Ottawa Senators 8:5

    Branky a nahrávky: 5. N. Schmaltz (Gostisbehere), 14. Keller (Gostisbehere, N. Schmaltz), 23. N. Schmaltz, 33. Maccelli (Kessel), 45. Keller (N. Schmaltz), 47. Crouse (Keller, N. Schmaltz), 55. Gostisbehere (N. Schmaltz), 57. Mayo (Keller, N. Schmaltz) – 34. P. Kelly (Chabot, N. Zajcev), 36. Norris (Chabot, Stützle), 37. P. Kelly (C. Brown, Chabot), 41. Formenton (Stützle, Gaudette), 42. N. Paul (Holden, Sanford).

    Arizona Coyotes: Wedgewood – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Chychrun (A), Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Maccelli – L. Eriksson, Hayton, N. Ritchie – Crouse, Ch. Fischer, Roussel.

    Ottawa Senators: M. Murray – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Sanford, Norris, B. Tkachuk – C. Brown, Stützle, Formenton – Gaudette, Colin White, N. Paul (A) – Watson, Gambrell, P. Kelly.
     
    Arizona Coyotes

    Celek Kojotů se choulí na poslední 16. příčce Západní konference a dělí se se ziskem čtyřiceti bodů o poslední flek v celé NHL s Montrealem. Také Arizona může letošní ročník po skončení základní části odpískat, protože na postup do play-off průběžně ztrácí už více než pětadvacet bodů. Rovněž tak může upřít svůj zrak do budoucnosti.
    Forma Coyotes je ale velice dobrá, z posledních pěti utkání vydolovali hned osm bodů za čtyři výhry! Ohlédněme se však za předchozími dvěma výsledky. Arizona nejprve zvítězila v prodloužení v Torontu, kde přehrála Maple Leafs 5:4. Předevčírem ale těsně prohrála v Bostonu, kde podlehla Bruins 2:3.
     
    Ottawa Senators

    Hokejisté z kanadského hlavního města se aktuálně nachází na 14. místě Východní konference, když na své konto dosud nahromadili sedmačtyřicet bodů. O postupu do play-off už si tak můžou leda nechat zdát, protože je od postupu do vyřazovací části dělí pětadvacet bodů. Alespoň však mohou začít spřádat plány pro příští ročník.
    Forma Senators není nijak valná, z posledních pěti zápasů získali pouze čtyři body. Pokud se ohlédneme za jejich předchozími dvěma výsledky, tak zjistíme, že Ottawa nejprve vyhrála v domácím prostředí nad Krakeny ze Seattleu v prodloužení 4:3. Předevčírem však Canadian Tire Center dostala nařezáno od Chicaga, Blackhawks zde zvítězili 6:3.
     
    Přeji krásnou hokejovou noc a vítám Vás u sledování zápasu NHL. Dneska je na programu pouze duel mezi Ottawou Senators a Arizonou Coyotes, a tak budou všechny oči směřovat právě do Canadian Tire Centre.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Norris (B. Tkachuk), 15. Norris (Stützle), 48. C. Brown (B. Tkachuk, Zub) – 8. Crouse (Kessel, Galchenyuk), 9. Crouse (Gostisbehere, Keller), 37. Crouse, 48. N. Schmaltz (Keller), 60. Hayton (J. Moser, N. Schmaltz)


    Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, Gambrell, P. Kelly.
    Trenér: D.J. Smith.

    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Capobianco, Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Crouse – N. Ritchie, Hayton, Maccelli – Riley Nash, L. Eriksson, Carcone.
    Trenér: Andre Tourigny.

    Rozhodčí: Lee, Schlenker – Mills, Nansen.

    Diváci: 9 201
    bahis siteleri