Monaco – PSG 3:0 (kon.) | Angers – Brest 1:0 (kon.) | Lorient – Štrasburk 0:0 (kon.)
Rennes – Méty 6:1 (kon.) | Bordeaux – Montpellier 0:2 (kon.) | Remeš – Lyon 0:0 (kon.)
Marseille – Nice 2:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:2 (0:2)
Montpellier HSC
Neděle 20.03.2022, 15:15 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že poslední Bordeaux nevyužilo jedinečné nabídnuté příležitosti, se loučím a přeji vám příjemný zbytek neděle. (17:20:10)
     
    Až do dna! Tak by se dal nazvat kalich hořkosti, kteří hráči i fanoušci Bordeaux pijí! Domácí celek hrál ve druhém poločase proti devíti soupeřů, Připravil si poměrně dost šancí, ale ani jednu nedokázal proměnit. Naopak euforie panuje na straně Montpellier, jenž se po přestávce už musel soustředit jen na obrannou část hry.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Domácí hráči už nemají na co čekat, ale co předvedl Javairo Dilrosun, to bylo hodně nepromyšlené. Zakončením z velké dálky ohrozil jen kotel fanoušků Bordeaux za brankou.
     
    90+4
    Po míči rozhodčího nezůstal u vhozeného balonu nikdo z domácích. Jonas Omlin tak dlouho čekal, než balon sebral a poté ho vykopl až na tribunu.
     
    90+2
    Montpellier vybojovalo faul na vlastní polovině a poté poslalo dlouhý nákop až k Benoîtu Costilovi.
     
    90+1
    K postranní lajny přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli avizuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Nejprve do šestnáctky neprošel Javairo Dilrosun, jehož zastavila bránící hráz. Následně přišlo další zakončení z velké dálky, které si znovu pohlídal Jonas Omlin.
     
    89
    Středem k šestnáctce postupoval Yacine Adli, který vyslal tvrdou ránu na branku. Hostující brankář měl štěstí, že zakončení směřovalo na něj, a tak balon vyrazil nad břevno!
     
    88
    Přihrávka z pravé strany mířila před branku, ovšem znovu nedošlo k zakončení. Montpellier už nad ničím nepřemýšlí a odkopává míče do bezpečných prostorů.
     
    86
    Zbytečně se z hodně velké dálky opřel Danylo Ignatěnko, který byl navíc neustále obtěžován. Po jeho pokusu nad branku se zvedly stovky fanoušků, kteří odchází ze stadionu. Tradiční klub je v obrovských potížích a musí něco udělat, aby nespadl do Ligue 2.
     
    85
    Třetím kapitánem Montpellier v utkání je Joris Chotard!
     
    85
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Léo Leroy.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Junior Sambia.
     
    84
    Vypadá to, že se Montpellier už dnes ubrání a vybojuje tři body. I když do konce zápasu moc času nezbývá, tak Bordeaux je před brankou hodně nervózní.
     
    83
    Po odkopu od branky prodloužil míč za sebe Stephy Alvaro Mavididi. Domácí celek se ale okamžitě stěhovalo do šestnáctky, kde se rychle otočil M'Baye Niang, jehož pokus byl tečovaný těsně vedle levé tyče.
     
    82
    Zpoza vápna se napřáhl Javairo Dilrosun, jehož dělovka mířila do levé části branky. Jenomže Jonas Omlin byl na tuto variantu připraven a balon schoval do rukavic.
     
    80
    Bordeaux se ani proti devíti soupeřům nedokáže prosadit, a tak je zaslouženě na posledním místě. Aby se zápasem něco udělal má už pouhých deset minut a nastavení.
     
    79
    Na pravé straně obešel soupeře Javairo Dilrosun, který následně směřoval míč před branku. Obrana Montpellier byla opět v dobrých pozicích, a tak míč odehrála do bezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Gideon Mensah, přichází Ricardo Mangas.
     
    77
    Na levou stranu si seběhl Alberth Elis, který nenašel nikoho v tmavě modrém dresu. Naopak Jordan Ferri ušetřil další cenné vteřiny.
     
    76
    Před hostující branku sice létají balonu, avšak Bordeaux je v koncovce doslova marné. Další centr letěl zprava na zadní tyč, kam si pro míč vyběhl Jonas Omlin.
     
    75
    Dlouhý pas hostujícího celku mířil na útočnou polovinu, kde balon chvíli podržel Stephy Alvaro Mavididi. Ovšem bojoval proti přesile, a tak se hra přelévá před branku Montpellier.
     
    73
    Jordan Ferri se z levé strany hnal před branku soupeře, kde mu cestu zkřížil Stian Gregersen. Hostující kapitán se pak dopustil útočného faulu.
     
    72
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Josuha Guilavogui, přichází Javairo Dilrosun.
     
    71
    Za balonem se hnal nový kapitán Montpellier, kterého srazil k zemi Danylo Ignatěnko. Oba hráči spadli na zem a Jordan Ferri potřebuje navíc ošetření.
     
    70
    Domácí celek znovu rozehrával od rohového kopu, na který si na první tyči naskočil aktivní Alberth Elis, jehož hlavička byla nepřesná.
    69. Alberth Elis v tutové příležitosti neprostřelil Jonase Omlina
     
    69
    Pas z pravé strany mířil před branku, kde se nacházela dvojice útočících hráčů. K zakončení po zemi se dostal střídající Alberth Elis, jehož pumelici zneškodnil nohou Jonas Omlin.
     
    68
    A znovu se rozehrávalo od rohového praporku, od něhož poslal centr na první tyčku Yacine Adli. V nepřehledné situaci vypadl míč mimo hrací plochu a bude se kopat od branky.
     
    67
    Bordeaux rozehrávalo další rohový kop a před brankou se nejvýše do vzduchu pověsil Alberth Elis. Jeho hlavička ale zamířila jen vedle levé tyče, na tribunách to pouze zahučelo!
     
    66
    Kapitánskou pásku ponese ve zbytku utkání Jordan Ferri!
     
    66
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Stephy Alvaro Mavididi.
     
    65
    Alberth Elis si zahrává se žlutou kartou, jelikož se nejprve postrkoval se soupeřem a následně si ještě něco vyříkával s rozhodčím.
     
    64
    Danylo Ignatěnko se hodně zlobí na Thibaulta Klidjeho, který nepřesně střílel z pravé strany. Spousta domácích hráčů byla lépe postavena, a tak schytal pořádný kartáč.
     
    62
    V pokutovém území upadl Yacine Adli, ale hlavní rozhodčí ukazuje, že pokutový kop se rozehrávat nebude. A tak to stejný hráč zkusil zpoza vápna, avšak Jonas Omlin byl připravený míč zastavit.
     
    61
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Sekou Mara, přichází M'Baye Niang.
     
    60
    Centr z levé strany zamířil na první tyčku, kde se nacházel pohotový Sekou Mara. Jeho zakončení se o centimetry nevešlo do prostoru tří tyčí.
     
    59
    Thibault Klidje směřoval další přihrávku před branku, jenomže našel pouze soupeře, který poslal balon za postranní lajnu.
     
    58
    Po zemi přihrával před branku Thibault Klidje, Yacine Adli už byl napřažený, ale balon k němu nedoputoval. Montpellier tak volí znovu odkopnutí, síly mu musejí ubývat velmi rychle.
     
    57
    Opak byl pravdou a z velké dálky se do balonu opřel hostující kapitán, který zamířil jen nad branku. Bordeaux se tak znovu může soustředit na útočný zámek.
     
    56
    Na útočnou polovinu se vydal také Téji Savanier, který měl proti sobě trojici soupeřů a vybojoval faul. Montpellier se ale do šestnáctky nežene, a tak bude spíše kontrolovat hru.
     
    56
    Z levé strany se snažil odcentrovat Thibault Klidje, který trefil do zad spoluhráče. Díky tomu se bude odkopávat od hostující branky.
     
    54
    Domácí mužstvo hraje v přesilo opravdu dobře a dostává se do šancí. Další branka už je cítit ve vzduchu, ale chce to zkvalitnit zakončení.
     
    53
    Girondins Bordeaux rozehrávalo další rohový kop, po kterém zakončení nepřišlo, jelikož nedovoleným zákrokem si vypomohl Sekou Mara.
     
    52
    Několik metrů za vápnem se nacházel Thibault Klidje, jemuž dlouho trvalo než zakončil. Jeho pokus byl tak přibrzděný a o zbytek práce se postaral Jonas Omlin.
     
    51
    Domácí mužstvo přitahuje šrouby a nepouští soupeře ani k odkopům. Na hranici vápna tentokrát číhal Danylo Ignatěnko, avšak přihrávka k němu nedoputovala.
     
    50
    Yacine Adli poslal nadýchaný centr před branku, kde se po balonu marně natahoval Sekou Mara, a tak zasáhl hostující brankář. Ten měl starosti také po zakončení, které doprostřed branky vyslal prvně jmenovaný.
     
    49
    Devět hráčů Montpellier je v bloku před vlastní šestnáctkou, ve druhém poločase se bude nejspíše hrát pouze na jednu branku.
     
    48
    Domácí tým vybojoval rohový kop, který rozehrál Yacine Adli. Avšak k zakončení se nedostal Danylo Ignatěnko, jelikož soupeř zahrál na další roh. Po něm ale došlo k útočnému faulu.
     
    46
    Bordeaux začíná druhý poločas aktivně a okamžitě se dostalo do vyložené příležitosti. Za obranou vyplul Hwang Ui-jo, který se snažil přehodit brankáře, ale zamířil i nad branku.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Fransérgio, přichází Thibault Klidje.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Yacine Adli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Poslední celek tabulky bude moci něco udělat s druhým poločasem, jelikož bude mít výhodu dvou hráčů v poli. Bordeaux mohlo snížit ještě před přestávkou, ale Alberth Elis neproměnil pokutový kop. Uvidíme, co se bude dít po změně stran!
     
    45+8
    První poločas skončil.
    45+6. Zákrok před červenou kartou, která přišla za strčení do hlavního rozhodčího
     
    45+6
    A další komplikace pro Montpellier! Mihailo Ristič dostává také červenou kartu a hostu budou ve druhém poločase hrát v devíti!
     
    45+5
    Domácí v závěru první půle obléhají pokutové území Montpellier, obraz hry se zcela obrátil.
     
    45+2
    Ignatěnko se opřel do míče levačkou z první za pokutovým území. Střela to nebyla špatná, ale prostor mezi třemi tyčemi nakonec nezasáhla.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě šest minut.
     
    44
    Zdá se, že proti deseti Bordeaux začíná být směrem dopředu nebezpečné a to nám slibuje určitě zajímavý druhý poločas.
     
    43
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Germain, přichází Thuler.
    41. Alberth Elis neproměnil pokutový kop, Bordeaux stále prohrává o dvě trefy
     
    41
    Jenže Elis penaltu neproměnil, brankář Omlin vystihl stranu a jeho pokus vyrazil do bezpečí!
     
    39
    Pozor, tak nyní bude vše jinak! Cozza fauluje zcela jasně v pokutovém území, dostává ihned červenou kartu a bude to penalta pro Girodins!
     
    38
    Bordeaux se v prvním poločase ještě nedostalo k jedinému zakončení, které mohlo ohrozit branku Montpellier.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Fransérgio (Girondins Bordeaux FC).
     
    34
    Žlutou kartu dostává Anel Ahmedhodžić (Girondins Bordeaux FC).
     
    30
    Nyní se přece jen domácí celek dostal do pokutového území a hned to zavánělo pokutovým kopem. Rozhodčí ale nakonec nepíská.
     
    29
    Prudký centr do šestnáctky tentokrát hostům žádné ovoce nepřinesl.
     
    28
    Mara podkopl soupeřova protihráče, Montpellier může chystat další standardní situaci.
     
    27
    Zatím žádnou změnu v tempu hry utkání nesledujeme, hosté mají míč častěji pod kontrolou a jdou si jasně za vítězstvím.
     
    24
    Se zákrokem na půlící čáře to přehnal Gideon Mensah, který dostává po právu žlutou kartu.
     
    23
    Mohlo to být 3:0! Elye Wahi z malého vápna orazítkoval tyčku!
     
    22
    Hráči Girodins opět jen zcela bezbranně odevzdali balon a vrací se do své obranné ulity.
     
    21
    Už to vypadalo, že se k zakončení dostane Oyongo, těsně před ním ale dobře zapracovali obránci Bordeaux. Vhazování pro hosty.
     
    19
    Domácí celek absolutně nepodchytil úvodní minuty zápasu a zatím to s jeho případným ziskem vypadá bledě. Navíc se na jeho branku valí další pohroma.
    17. Florent MOLLET - 0:2
     
    17
    Montpellier právě vstřelil branku!
    A je to o dvě branky! FLORENT MOLLET vyslal zpoza šestnáctky ukázkovou střelu, která zapadla do šibenice domácího gólmana a znamená dvoubrankové vedení hostujícího celku – 0:2!
     
    16
    Další ze zajímavých centrů Savaniera proskákal šestnáctkou a skončil v zámezí.
     
    14
    Další kombinace Montpellier ztroskotala na nepřesné finální přihrávce, míč patří Costilovi.
     
    13
    Hosté i po vstřelené brance pokračují v aktivní hře a znovu se nastěhovali na polovinu Girodins.
    11. Elye WAHI - 0:1
     
    11
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Aktivita hostujícího týmu v úvodních minutách je po zásluze odměněna! Ujalo se parádní zakončení ELYEHO WAHI, jenže nedal domácímu brankáři šanci na jeho pokus po zemi k levé tyči dosáhnout – 0:1!
     
    9
    A rázem jsme viděli první zajímavou příležitost! Právě Teji Savanier se dostal k odraženému míči, který poslal směrem na branku Bordeaux, balon jen o kousek minul levou tyč!
     
    8
    Hosté jsou za aktivitu odměněni prvním rohovým kopem v zápase.
     
    7
    Nakonec to nebude nic vážného a hostující kapitán se již zapojil do kombinace Montpellieru.
     
    6
    Savanier zůstal po střetu ležet na hrací ploše a musí být ošetřen lékařem.
     
    3
    Hráči se vrhli do utkání poměrně opatrně, zatím sledujeme spoustu nepřesností na obou stranách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už byli nastoupeni a připraveni rozehrávat, ale rozhodčí nakonec oba tábory posílá do kabin.
     
    Začátek zápasu je odložen vinou špatných hracích podmínek.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Gregersen, Marcelo, Ahmedhodžić – G. Mensah, Guilavogui (C), Ignatěnko, Fransérgio – Elis, Mara – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Rouyard – Medioub, J. E. Onana, Mangas, Kwateng, Y. Adli, Niang, Dilrosun, Klidje.
    Trenér: D. Guion.

    Montpellier HSC: Omlin – Souquet, Cozza, Esteve, Ristić – Chotard, Ferri – Mollet, Savanier (C), Wahi – Germain.
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Thuler, Sambia, Leroy, Mavididi, Gioacchini, Makouana, Delaye.
    Trenér: O. Dall Oglio.

    Rozhodčí: T. Léonard – G. Lang, F. Haquette.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Branky: 11. Wahi (Ferri), 17. Mollet (Germain)

    Karty:   24. G. Mensah (BOR), 34. Ahmedhodžić (BOR), 37. Fransérgio (BOR)   39. Cozza (MON), 45+6. Ristić (MON)

    Neproměněná penalta: 41. Elis (BOR), brankář Omlin zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:7.
    Girondins Bordeaux: Costil – Gregersen, Marcelo (46. Y. Adli), Ahmedhodžić – G. Mensah (78. Mangas), Guilavogui (C) (72. Dilrosun), Ignatěnko, Fransérgio (46. Klidje) – Elis, Mara (61. Niang) – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Rouyard – Medioub, J. E. Onana, Mangas, Kwateng, Y. Adli, Niang, Dilrosun, Klidje.

    Trenér: D. Guion.

    Montpellier HSC: Omlin – Souquet, Cozza, Esteve, Ristić – Chotard, Ferri (85. Leroy) – Mollet (85. Sambia), Savanier (C) (66. Mavididi), Wahi – Germain (43. Thuler).
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Thuler, Sambia, Leroy, Mavididi, Gioacchini, Makouana, Delaye.

    Trenér: O. Dall Oglio.

    Rozhodčí: T. Léonard – G. Lang, F. Haquette
    bahis siteleri