RB Lipsko – Frankfurt 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
0:2 (0:0)
Bayer Leverkusen
Neděle 20.03.2022, 17:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Bayer Leverkusen

    Hostující Bayer Leverkusen letos zažívá další povedenou sezónu. Ve dvaceti šesti odehraných duelech získal čtyřicet pět bodů a drží se na třetí pozici za dvojicí Bayern Mnichov, Borussia Dortmund. Ze zadních pozic na něj ale dotírají Freiburg a Lipsko. Venku ale Leverkusen konkuruje i Dortmundu. Naposledy však doma padl 0:1 s Kolínem. Ve čtvrtek pak prohrál 0:1 s Atalantou a rozloučil se s pohárovou Evropou.
     
    VfL Wolfsburg

    Domácí Wolfsburg je na tom mnohem hůře. Po dvaceti šesti odehraných duelech má na kontě pouze třicet jedna bodů a patří mu dvanáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu má Wolfsburg k dobru náskok pouhých pěti bodů. V závěru Bundesligy tak ještě nějaké bodíky potřebuje posbírat. V posledním kole padl 2:3 na půdě Freiburgu.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Pervan – Lacroix, Bornauw, Brooks – Mbabu, X. Schlager, Arnold, Roussillon – L. Nmecha, M. Kruse – Wind.
    Náhradníci: Klinger – Białek, Baku, Gerhardt, F. Nmecha, Lukebakio, Steffen, Vranckx, Waldschmidt.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tah, E. Tapsoba, Bakker – Andrich, Demirbay – Bellarabi, A. Adli, Diaby – Azmún.
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Ch. Aránguiz, Baumgartlinger, Hincapié, Palacios, Paulinho, Sinkgraven..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Leverkusen obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop propadl do autu.
     
    2
    Hostující brankář Hrádecký odkopl míč z hranice velkého vápna na pravou stranu hřiště. K odraženému míči se ale dostali domácí.
     
    3
    Domácí zahrávali úvodní standardní situaci. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale ve vzduchu dominoval stoper Jonathan Tah.
     
    4
    Leverkusen se dostal na polovinu soupeře, ale Adli si míč zbytečně předkopl příliš daleko před sebe a už balón neudržel ve hře.
     
    5
    Zadáci Leverkusenu kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak hráči domácího celku v úvodu aktivně napadají soupeřovu rozehrávku.
     
    6
    Diaby se dostal z pravé strany k odcentrování do velkého vápna, ale jeho pobídka skončila mimo šestnáctku bez jakékoliv teče.
     
    7
    Adli se dostal do pokutového území, kde dokonce zakončil levačkou, ale domácí brankář Pervan jeho přízemní ránu udržel v rukavicích.
     
    8
    Domácí se hnali vpřed po levé straně, jenže nikdo v zeleném dresu si netroufl na odcentrování do pokutového území.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Amine Adli (Bayer Leverkusen).
     
    11
    Lacroix poslal dloubáček do pokutového území, jenže jeho pobídku nepřečetl nikdo ze spoluhráčů. Obrany obou týmů zatím hrají skvěle.
     
    12
    Stopeři Wolfsburgu kombinují na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Naopak hostující Diaby předvedl při napadání parádní sprint.
     
    13
    Hosté zahrávali rohový kop. Demirbay poslal centr na malé vápno, ale obrana Wolfsburgu si nákop bez problémů pohlídala.
     
    14
    Hosté se po pravé straně znovu tlačili do pokutového území, ale ani přízemní centr neprošel k nikomu v červeném dresu ve vápně.
     
    15
    Hostující stoper Hrádecký poslal nákop na pravé křídlo pro Adliho. Jeho pobídku ale Adli nedokázal udržet na trávníku.
     
    16
    Tah poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Kossounou, jenže ten se pod tlakem napadajícího soupeře dopustil chyby při zpracování. Duel je zatím hodně nervózní.
     
    18
    Demirbay si na polovině hřiště obhodil dotírajícího soupeře a rozehrál na pravou stranu. Hosté zatím hrají velmi dobře.
     
    19
    Mbabu vhazoval na pravé straně poblíž velkého vápna. Jeho pobídka se snesla na malé vápno, ale tam dominovali zadáci Wolfsburgu.
     
    20
    Tah narýsoval zajímavou kolmici na polovinu soupeře, jenže tam se k míči nedostal nikdo v červeném dresu Bayeru Leverkusen.
     
    21
    Adli se tlačil k přihrávce na polovinu soupeře, jenže si míč nepokryl tělem a byl od něj odstaven důrazným soupeřem.
     
    22
    Kevin Mbabu se hnal za nákopem do pokutového území, ale tentokrát si míč nedokázal dobře zpracovat. Zadáci Bayeru jsou důrazní.
     
    23
    Hostující brankář si dal pozor na napadajícího Nmechu, před kterým míč nakopl na polovinu soupeře. Zatím je to obrovská bitva.
     
    24
    Wolfsburg zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Arnold se postaral o nebezpečné zakončení levačkou a hostující brankář jeho pokus musel vyrazit na roh!
     
    25
    Stopeři Wolfsburgu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Leverkusen je po předchozí šanci domácích poněkud zaskočený.
     
    26
    Adli si naběhl na nákop na polovinu soupeře, ale důrazný stoper Sebastiaan Bornauw jej znovu důrazným zákrokem odstavil od míče.
     
    27
    Aktivní Demirbay si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil pravačkou, ale jeho utažený projektil se vznesl až nad břevno.
     
    28
    Nmecha si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    29
    Na opačnou stranu spěchal Bakker, ale s tím se stáhl Maxence Lacroix, který čistým skluzem zakopl míč do zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím čekáme na úvodní branku. Dosud jedinou šanci měl domácí Wolfsburg.
     
    31
    Domácí jsou v první půli hodně aktivní. Kevin Mbabu prošel vpřed po pravé straně, ale jeho nadýchaný centr spoluhráče ve vápně nenašel.
     
    32
    Po delší době se do ofenzivy hnal hostující Bayer Leverkusen, jenže Azmún se neodpoutal od obránce a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    33
    Nmecha dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale důrazný Tapsoba k němu ihned přistoupil a osamoceného útočníka Wolfsburgu odstavil od míče.
     
    34
    Aktivní Kevin Mbabu se z pravé strany tlačil do pokutového území, jenže se nedostal až k odcentrování. Obrana Leverkusenu zasáhla.
     
    35
    Nmecha se na malém vápně natahoval po centru z levé strany hrací plochy, ale pod tlakem balón sklepl špičkou kopačky jen mimo tři tyče.
     
    37
    Domácí celek se dostal na polovinu Leverkusenu, jenže nikdo v zeleném dresu se neprosmýkl do pozice, ze které by mohl odcentrovat.
     
    38
    Xaver Schlager prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, nicméně vysoký centr přiletěl jen do rukavic připraveného gólmana.
     
    39
    Maxence Lacroix zapojil do rozehrávky také domácího brankáře. Pervan míč nakopl na pravou stranu, jenže jeho pobídka skončila u hostů.
     
    40
    Karim Bellarabi při návratu na vlastní polovinu doslova zboural rozběhnutého soupeře a může být rád, že jej sudí neodměnil karetním trestem.
     
    41
    Arnold se ujal rozehrávky rohového kopu domácího celku. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale pozorný Adli míč odehrál mimo vápno.
     
    42
    Leverkusen se usadil na polovině soupeře, ale centr z levé strany přiletěl jen do rukavic pozorného brankáře.
     
    43
    Lukáš Hrádecký si zakřičel na obránce, aby k němu nechali propadnout přízemní pobídku. Gólman Leverkusenu bez problémů rozehrál na pravou stranu.
     
    44
    Wolfsburg zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Centr z levé strany neoslovil nikoho v zeleném dresu Wolfsburgu.
     
    45
    Nmecha se v samotném závěru prvního poločasu dostal do pokutového území, ale zakončení vnějším nártem mu vůbec nesedlo a skončilo vedle branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí bezbrankový stav. V první půli jsme sledovali hodně bojovné utkání. Jedinou šanci měl po standardní situaci Arnold, ale jeho ránu levačkou Hrádecký skvěle vyškrábl na břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Wolfsburg obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí se hnali vpřed, jenže nákop skončil u soupeře.
     
    47
    Kerem Demirbay si dal míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    49
    Mbabu poslal z pravé strany dlouhý aut až do pokutového území, ale neoslovil nikoho v zeleném dresu. Leverkusen i v úvodu druhé půle výborně brání.
     
    50
    Mbabu aktivitou získal míč na pravé straně hrací plochy, znovu se dostal k odcentrování, ale ani v tomto případě nenašel spoluhráče.
     
    51
    Nmecha dostal přihrávku do běhu, ale dnes zkrátka nedostává ani kousek prostoru. Stopeři Bayeru Leverkusen se skvěle pohybují.
     
    52
    Lacroix centroval z pravé strany hrací plochy, ale jeho pobídka znovu nenašla nikoho z hráčů v zeleném. Leverkusen se ale nedostává vpřed.
     
    53
    Kruse hlavou prodloužil míč do prostoru za sebe, ale Nmecha se rozběhl opačným směrem. Obrana Leverkusenu je důrazná.
     
    54
    Maximilian Arnold trefil jednoho z hráčů Bayeru šlapákem přímo před očima rozhodčího. Sudí ihned odpískal přímý kop pro hostující celek.
     
    55
    Leverkusen pro změnu zahrával rohový kop. Centr přiletěl na přední tyč, ale Adli míč neusměrnil hlavou mezi tři tyče.
     
    56
    Schlager se dostal do pokutového území, jenže si míč nedokázal optimálně pokrýt a důrazný soupeř jej dokázal odstavit. Pokračuje soubojový duel.
     
    57
    Jonas Wind dostal přihrávku na hranici velkého vápna, obratně se s míčem otočil, ale prudkou přízemní střelou orazítkoval zadní tyč!
     
    58
    Mbabu centroval z pravé strany, ale opět narazil na houževnatý blok hostujícího Leverkusenu.
     
    59
    Diaby sprintoval za přihrávkou do pokutového území, ale nepohlídal si své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    60
    Je za námi hodina hry a nadále čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil.
     
    61
    Mbabu dostal prostor na pravé straně, ale hostující brankář Hrádecký si jeho pobídku pohlídal a bez problémů míč vyboxoval.
     
    62
    Max Kruse se v pokutovém území utopil v moři vlastních kliček. Urostlý útočník poté vyslal zpětnou přihrávku do území, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    63
    Arnold zahrával přímý kop na polovině Leverkusenu. Tradičně se jeho rozehrávky ujal Arnold, jehož pobídku Hrádecký ukryl do rukavic.
     
    64
    Schlager poslal přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně následný centr z kopačky Roussilona skončil mimo šestnáctku.
     
    65
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Mitchel Bakker, přichází Piero Hincapié.
     
    66
    Arnold zahrával další rohový kop. Tentokrát zkoušel centr zakroutit do horního rohu, ale Hrádecký se nenechal překvapit a míč vyrazil.
     
    67
    Bellarabi se po pravém křídle dostal na hranici velkého vápna, jenže jednoduše neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů.
     
    68
    Brooks si nechtěl komplikovat situaci při rozehrávce na vlastní polovině. Před napadajícím rivalem se raději otočil a zvolil malou domů.
     
    69
    Leverkusen se dostal na polovinu soupeře, jenže akce hostů neměla dlouhého trvání. Dnešní duel zatím musí dělat radost příznivcům defenzivního fotbalu.
     
    70
    Domácí nyní zvolili poněkud volnější pasáž a nedostupují hráče Leverkusenu tak pečlivě. Hosté zatím volné prostory nevyužívají.
     
    71
    Hincapie potáhl míč volným prostorem po levé straně, ale ani jeho přízemní prudká pobídka nenašla rozběhnuté hráče v červeném.
     
    72
    Domácí kombinují na vlastní polovině a spíše vyčkávají na možnou skulinku v defenzivě soupeře. Leverkusen soupeře neatakuje.
     
    74
    Mbabu se musel rychle vracet na vlastní polovinu, ale využil své rychlostní dispozice a před soupeřem odkopl míč do bezpečí.
     
    75
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Sardár Azmún, přichází Lucas Alario.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Charles Aránguiz.
     
    75
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Aster Vranckx.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Kevin Mbabu, přichází Bote Baku.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    76
    Alario z pravé strany odcentroval na malé vápno, nicméně tam si rozběhnutého útočníka nabral Brooks a zamezil mu v zakončení.
     
    77
    Maxence Lacroix poslal přihrávku na střed hrací plochy, ale ani další pobídka mezi stopery nenašla cíl.
     
    79
    Hincapie se po pravé straně dostal do vápna, jenže Adli následným centrem daroval zákrok domácímu brankáři.
     
    80
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Odilon Kossounou, přichází Daley Sinkgraven.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Amine Adli, přichází Paulinho.
     
    81
    Domácí celek si vypracoval optický tlak na polovině soupeře, ale zatím se nikdo v zeleném ne a ne dostat do zakončení.
     
    82
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Yannick Gerhardt.
     
    83
    Vranckx a Hincapie se pustili do potyčky na polovině domácího celku.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Piero Hincapié (Bayer Leverkusen).
    Žlutou kartu dostává Maxence Lacroix (VfL Wolfsburg).
    Žlutou kartu dostává Aster Vranckx (VfL Wolfsburg).
     
    84
    Leverkusen se dral do dalšího útoku po levé straně, ale vysoký centr z levé strany prolétl do zámezí.
     
    85
    Hincapié se na levé straně prosmýkl na hranici velkého vápna, ale tam opět zakročila soupeřova defenziva.
     
    86
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen se v samotném závěru utkání dostává do vedení! PAULINHO se dostal ke střele z hranice velkého vápna, nasadil jesle soupeři a jeho pokus propadl do sítě!
     
    88
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází John Anthony Brooks, přichází Bartosz Białek.
     
    89
    Domácí už vrhají všechny síly do ofenzivy. Wolfsburg se dostal na polovinu soupeře, ale tam domácí neudrželi míč moc dlouho.
     
    90
    Baku se sice dostal do zakončení ve vápně, ale vzrušení před hostující svatyní bylo zbytečné, jelikož asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Demirbay vybojoval míč na levé straně, odkud odcentroval do vápna a osamocený PAULINHO přesnou hlavičkou přidal svůj druhý zásah v utkání!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Leverkusen nakonec zvládl duel na půdě Wolfsburgu a vítězí 2:0. V první půli jsme sledovali hodně bojovné utkání. Jedinou šanci měl po standardní situaci Arnold, ale jeho ránu levačkou Hrádecký skvěle vyškrábl na břevno. Po změně stran se dokázali prosadit pouze hosté. Střídající Paulinho poslal Leverkusen do vedení v 86. minutě. Stejný hráč pak v nastavení přidal pojistku.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 13:10. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:13. (19:26:47)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 86. Paulinho (Ch. Aránguiz), 90+2. Paulinho (Demirbay)

    Karty:   83. Lacroix (WOF), 83. Vranckx (WOF) – 10. A. Adli (LEV), 83. Hincapié (LEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 13:10. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:13.
    VfL Wolfsburg: Pervan – Lacroix, Bornauw, Brooks (88. Białek) – Mbabu (75. Baku), X. Schlager (75. Vranckx), Arnold, Roussillon (82. Gerhardt) – L. Nmecha, M. Kruse – Wind (75. Waldschmidt).
    Náhradníci: Klinger – Białek, Baku, Gerhardt, F. Nmecha, Lukebakio, Steffen, Vranckx, Waldschmidt.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou (80. Sinkgraven), Tah, E. Tapsoba, Bakker (65. Hincapié) – Andrich, Demirbay – Bellarabi (75. Ch. Aránguiz), A. Adli (80. Paulinho), Diaby – Azmún (75. Alario).
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Ch. Aránguiz, Baumgartlinger, Hincapié, Palacios, Paulinho, Sinkgraven.
    bahis siteleri