Zbuzany – Zápy 0:1 (kon.) | Jablonec B – Velvary 0:3 (kon.) | Živanice – Pardubice B 5:0 (kon.)
konec
TJ Sokol Živanice
5:0 (3:0)
FK Pardubice B
Sobota 26.03.2022, 15:00 • Živanice • Česká fotbalová liga (B) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Živanice potvrdily roli favorita a na domácím hřišti porazili pardubickou rezervu vysoko 5:0. V úvodu druhé půle završil hattrick hrdina zápasu David Petrus, který krátce poté vystřídal a šel si užívat zaslouženého odpočinku. I bez hlavní ofenzivní zbraně domácí fotbalisté přidali do závěrečného hvizdu ještě jeden gól, z volného přímého kopu se parádní ránou prosadil Tomáš Kakrda. Svěřenci kouče Olivy se díky vítězství vyšvihli před Hradec Králové B a Velvary na šestou příčku tabulky, Pardubice B klesly na jedenáctou pozici za teplické „béčko“. (16:54:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Na šestý kousek si dělal zálusk Pavel Štěpánek. Proti byl pomezní rozhodčí, který domácímu útočníkovi odmával, a nutno podotknout že správně, ofsajdové postavení.
     
    89
    Střídání v týmu FK Pardubice B: ze hřiště odchází Dominik Mareš, přichází Filip Stýblo.
     
    88
    S těžkým zpracováním si Tomáš Kakrda nelámal hlavu a dobrým dotekem poslal balón k levé lajně na Langra. Tomu se žádný hráč nenabídl, proto po čáře odpálil hrací předmět co nejdále od brány.
     
    87
    Skutečně došlo k vysokému míči do živanické šestnáctky. K zakončení se žádný hráč v bílém dresu neprocpal, nebezpečí zažehnal Vobejda.
     
    86
    Filip Pánek vzápětí fauloval, když u té stejné lajny nedovoleně zastavil Dominika Mareše. Lze očekávat centr, na střelu je míč postaven příliš daleko, navíc je i pod nemalým úhlem.
     
    85
    S dlouhým nákopem si poradil Matouš Spěvák. Balón v záklonu odhlavičkoval k pravé lajně, kde ještě zabojoval Filip Pánek, leč kulatý nesmysl ve hře neudržel.
     
    84
    Příliš daleko od nohou si míč posunul Sebastien Langr. Zaváhání domácího kapitána okamžitě potrestal Dostál, po zisku míče hru zklidnil zpětnou nahrávkou k Lupačovi.
     
    83
    Pěkná defenzivní práce i na druhé straně, a to v podání Maye Jarkovského. Ten zkontroloval situaci kolem sebe a čelem k vlastní bráně hlavou poslal balón do rukavic Letáčka.
     
    82
    Příkladně zabojoval do defenzivy Dávid Pánek. Moc dobře věděl o Sedriku Řehákovi, kterého si pověsil na záda a bez většího přemýšlení hrál balón na jistotu do autu.
     
    81
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Lukáš Polák, přichází Filip Pánek.
     
    80
    Odvážný průnik mezi třemi protihráči Pavlu Štěpánkovi nevyšel. Do brejku vyrazil Vítek, toho pro změnu zastavil pohotovým skluzem Matouš Spěvák.
     
    79
    Pardubice střetnutí vyloženě nezabalily, stále je vidět, že minimálně ten jeden čestný úspěch by rádi zaznamenaly. Času na něj už ale moc nemají.
     
    78
    Přítomní fanoušci kolem hřiště určitě nelitují skutečnosti, že si ve slunečné sobotní odpoledne vyšli na fotbal. Jejich tým soupeře deklasuje, ke všemu nabízí velmi pohledné góly.
    76. Tomáš KAKRDA - 5:0
     
    76
    Živanice právě vstřelily branku!
    Tak to byla fotbalová paráda. Jeden hráč míč přeběhl, aby jej vzápětí TOMÁŠ KAKRDA nártem poslal přes zeď nechytatelně k levé tyčce. Jiří Letáček zabojoval, přesto za prudkou ránou natahoval ruce marně.
     
    75
    A další přerušení hry. Opět fauloval jeden z hostujících hráčů, ovšem v tomto případě výrazně blíže bráně. Zajímavý volný přímý kop pro Živanice.
     
    74
    S agresivitou při presinku to přehnal Ondřej Vítek. Chvilkové okopávání arbitr Nejedlo trpěl, nakonec ovšem zapískal do píšťalky.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Petrus, 21. Kopecký (pen.), 27. Petrus, 49. Petrus, 76. Kakrda

    Karty:   63. Polák (ZIV) – 20. Kubart (PCB)


    TJ Sokol Živanice: Frydrych – Spěvák, Vobejda, Kakrda, Buriánek, Nikodem (68. Knespl), Petrus (52. Štěpánek), Polák (81. F. Pánek), Václavek, Langr (C), Kopecký (68. D. Pánek).
    Náhradníci: Vaníček – F. Pánek, Štěpánek, D. Pánek, Knespl.

    Trenér: Roman Oliva

    FK Pardubice B: Letáček (C) – Lupač, Halász, Mareš (89. Stýblo), Jarkovský, Kubart (62. Řehák), Rayan (62. Řezníček), Dostál, Červ (46. Vítek), Akosah-Bempah, Vít.
    Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Řehák, Vítek, Stýblo, Řezníček.

    Trenér: Kamil Řezníček

    Rozhodčí: Nejedlo – Fišer, Doubrava

    Diváci: 210
    bahis siteleri