Zbuzany – Zápy 0:1 (kon.) | Jablonec B – Velvary 0:3 (kon.) | Živanice – Pardubice B 5:0 (kon.)
konec
TJ Sokol Živanice
5:0 (3:0)
FK Pardubice B
Sobota 26.03.2022, 15:00 • Živanice • Česká fotbalová liga (B) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 18. kola ČFL, u zápasu mezi Živanicemi a Pardubicemi B.
     
    TJ Sokol Živanice

    Živanice se po polovině sezóny nacházejí přesně v polovině tabulky, tedy na osmém místě. Z klidných vod ztrácí na vedoucí Jablonec B jedenáct bodů, na poslední Ústí nad Orlicí disponuje rovněž jedenáctibodovým náskokem. Vstup do jarní fáze sezóny Živanicím nevyšel, po přestřelce nestačily výsledkem 2:3 na Zápy.
     
    FK Pardubice B

    Pardubická rezerva je na tom podobně jako dnešní soupeř. Nachází se na desáté pozici a na Živanice ztrácí tři body, přičemž odehrála o jedno utkání více. Pardubice B už na jaře sehrály dva zápasy, leč na první bod stále čekají. Nejprve prohrály vysoko 0:4 s týmem z Brozan, minulý víkend nestačily v poměru 0:3 na rezervu pražské Dukly.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Živanice: Frydrych – Spěvák, Vobejda, Kakrda, Buriánek, Nikodem, Petrus, Polák, Václavek, Langr (C), Kopecký.
    Náhradníci: Vaníček – F. Pánek, Štěpánek, D. Pánek, Knespl.
    Trenér: Roman Oliva

    FK Pardubice B: Letáček (C) – Lupač, Halász, Mareš, Jarkovský, Kubart, Rayan, Dostál, Červ, Akosah-Bempah, Vít.
    Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Řehák, Vítek, Stýblo, Řezníček.
    Trenér: Kamil Řezníček

    Rozhodčí: Nejedlo – Fišer, Doubrava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních oranžových dresech. Hostující Pardubice pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Utkání začalo opatrně z obou stran. Jak domácí, tak hosté už vyrobili jednu drobnou nepřesnost, ale stihli srovnat řadu a zamezili ohrožení brány.
     
    4
    Jan Nikodem zabojoval, ale nahrávku Spěváka, kterou dostal za paty, již na hrací ploše nezachytil. Míč se tak stěhuje na pardubickou stranu, tak má k dispozici autové vhazování.
     
    5
    Z pravé strany přišel přetažený centr od jednoho z hráčů Živanic. Na zadní tyči uzavíral situaci David Petrus, avšak hlavičku nezvládl vměstnat mezi tři tyče.
     
    6
    Rozběhnutý Nana Akosah-Bempah si viditelně chtěl narazit s Dominikem Marešem. Tomu ovšem zpětná nahrávka nevyšla, vystihl ji pozorný Jan Vobejda.
     
    6
    Odkop gólmana Luďka Frydrycha za sebe prodloužil Jan Vobejda. Pak jen smutně sledoval, jak spoluhráči Lukáši Polákovi nevyšla klička k levé lajně.
     
    7
    Příliš dlouhý pas po levé lajně znamenal pro Živanice ztrátu balónu. Adam Lupač celou situaci pohlídal, balón nechal dokutálet až k vyběhnuvšímu brankáři Letáčkovi.
     
    7
    Živanice právě vstřelily branku!
    Domácí fotbalisté jsou za aktivitu v úvodu střetnutí odměněni vedoucím gólem! Po centru z pravé strany se k míči dostal DAVID PETRUS, jenž na malém prostoru skvěle provedl Letáčkovi kličku na levou stranu, aby vzápětí s velkým přehledem poslal míč do odkryté části brány.
    7. David PETRUS - 1:0
     
    9
    Do hry nohama se zapojil brankář Luděk Frydrych, jemuž pod tlakem adresoval nahrávku Lukáš Kopecký. Po rychlém zpracování volil pas k pravé lajně na Spěváka.
     
    10
    Přenesení hry doleva vyšlo domácím na jedničku, stejně tak Polákovi zpracování. O poznání horší byl centr, který nasměroval nad hlavu ve vápně přítomných spoluhráčů.
     
    11
    Potlesk přítomných fanoušků si vysloužil Frydrych, který včas vystartoval proti rozběhnutému útočníkovi. K balónu lehl jako první, konkurent přes něj vzápětí přepadl.
     
    12
    Hráči v bílých dresech jsou od inkasovaného gólu jasně lepším týmem. Lukáš Červ si chtěl hodit míč do běhu, jenže si jej smolně posunul na paty Václavka, takže o něj okamžitě přišel.
     
    13
    Lukáš Polák chvíli vůbec nevěděl, kam po obranné hlavičce spadl balón. Měl štěstí, že zareagoval Petr Václavek a kulatý nesmysl odpálil mimo nebezpečí před Vítem.
     
    14
    Je pochopitelné, že domácí nikam nespěchají, kombinují na obranné polovině a nechávají soupeře běhat bez balónu, čímž mu ubírají cenné síly. Vedou, takže si tento styl hry mohou dovolit.
     
    15
    Akci pardubické rezervy zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Ten si správně všiml, že útočník, který obdržel nahrávku do úniku, již v době pasu stál za posledním obráncem.
     
    16
    Znovu si zahrál Luděk Frydrych, který si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Opět hrál nohama po nahrávce od týmového kolegy, odvážným obloučkem přes presujícího soka přenesl hru na Poláka.
     
    17
    Po delší době vidíme u míče na delší časový úsek hosty. Ti přesunuli hru na útočnou polovinu, avšak pořád zůstávají poměrně daleko od pokutového území soupeře.
     
    18
    Střela z pravé strany a z poměrně velkého úhlu Frydrycha ani nevystrašila. Od počátku bylo zřejmé, že hrací předmět letí o velký kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    19
    Chybný odkop gólmana vystihl Jan Nikodem. Rychle zkontroloval situaci kolem sebe a volil nahrávku na střed k nohám Kakrdy, jemuž nevyšel lob za obranu, kterým chtěl do šance vyslat Petruse.
     
    20
    Bude se kopat penalta! Tomáš Kubart v momentě, kdy se konkurent chystal zakončit, tak jej zatáhl za dres. Tato situace hlavnímu rozhodčímu neunikla, ukázal na bílý bod a viníkovi navrch udělil kartu žluté barvy.
     
    21
    Živanice právě vstřelily branku!
    Svěřenci kouče Olivy odskakují na rozdíl dvou branek! Exekuce „desítky“ se chopil LUKÁŠ KOPECKÝ, který penaltu nezahrál vůbec dobře, přesto vsítil gól. Volil zakončení k pravé tyči, což Letáček trefil, ale míč přeletěl. Mohl ještě zasáhnout nohama, do nichž balón sice narazil, ale pak pokračoval dále za brankovou čáru.
    21. Lukáš KOPECKÝ - 2:0
     
    23
    Hosté mají ve zbývajícím průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky nad čím přemýšlet. Nejsou lepším týmem, o čemž ostatně svědčí i aktuální stav, nicméně času je ještě dost, šance na bodový zisk pořád žije.
     
    24
    Frydrychovi se míč zamotal mezi nohama a byl to Max Jarkovský, jenž se málem přimotal ke gólu jako slepý k houslím. Domácí gólman ovšem v poslední chvíli zachoval klid a kulatý nesmysl sebral do rukavic.
     
    25
    Další útok Pardubic nezastavili domácí, nicméně Východočeši sami. Nahrávka po levé lajně totiž byla příliš prudká a adresát ji ve hře nezastihl.
     
    26
    Sám proti dvěma neměl David Petrus moc šancí na úspěch. Ovšem zabojoval a málem mezi nimi prostoupil, nakonec mu stopku vystavil Petr Václavek.
     
    27
    Živanice právě vstřelily branku!
    A už je to o tři góly. Znovu se o slovo přihlásil DAVID PETRUS. Do vnitra šestnáctky obdržel parádní centr, po němž zakončoval z voleje do tyčky. Balón se k němu šťastně vrátil, na tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti neměl Letáček žádnou šanci zareagovat.
    27. David PETRUS - 3:0
     
    29
    S Pardubicemi to vůbec nevypadá dobře. Momentálně sice hráči v bílých dresech kombinují v blízkosti vápna soupeře, ale přímo do jeho vnitra je Živanice, zatím, nepouští.
     
    30
    Kousek za velkým pokutovým územím si balón nachystal ke střele Matěj Vít. Luděk Frydrych na jeho střelu dobře viděl, míč nechal prosvištět vedle levé tyče.
     
    31
    Další rána za hranicí šestnáctky, tentokráte zleva a v podání Tomáše Kubarta. I v tomto případě mohl být Frydrych klidný, balón opět zamířil mimo jeho bránu.
     
    32
    Tak ani do třetice to nevyšlo. Po centru od levé lajny došlo k zakončení hlavou již z vnitra pokutového území, leč míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    33
    Živanice jsou při chuti. Jan Nikodem zřejmě mohl centrovat, ale věřil si na střelu, přičemž technický obstřel poslal o kousek vedle levé tyčky.
     
    34
    Rychlý protiútok Pardubic neměl dlouhého trvání. Nana Akosah-Bempah obdržel dobrou nahrávku, jenže nezvládl zpracování, což okamžitě potrestal Lukáš Polák.
     
    35
    Jan Nikodem si pohybem řek o centr do pokutového území. Mezi dvěma protihráči si našel volný prostor, jenže hlavou zakončil příliš slabě, Letáček zakročil bez problémů.
     
    36
    Pardubice B mají k dispozici standardku v podobě volného přímého kopu. U pravé lajny si balón výborně pokryl tělem Ameer Rayan, zezadu jej vzápětí podrazil Sebastien Langr.
     
    37
    Jenže centr se vůbec nepovedl a míč doputoval přímo do rukavic gólmana Frydrycha. Jarkovský ještě zabojoval a vyskočil hodně vysoko, přesto na hrací předmět nedosáhl.
     
    38
    S zatím nejtěžším momentem si Luděk Frydrych poradil na výbornou! Skvěle zmenšil střelecký úhel Akosah-Bempahovi, proti jehož zakončení k pravé tyči se roztáhl a skvělým zákrokem nohou zabránil inkasování branky.
     
    39
    Už to vypadalo, že Jan Nikodem bude postupovat sám na gólmana, ale ještě před zpracováním jej zastavil hvizd rozhodčího Nejedla, jenž reagoval na zdvižený praporek pomezního.
     
    40
    Protiútok Pardubic měl jepičí život. Amer Ryan viděl Štěpána Dostála, jenže přecenil jeho rychlostní schopnosti a kulatý nesmysl poslal mimo hrací plochu.
     
    41
    Živanice nikam nespěchají a v poklidu kombinují na vlastní polovině. David Petrus si řekl o nahrávku za obranu, ale Kakrda volil pas do zadních řad na Poláka.
     
    42
    Akce střídá akci, ale většina z nich končí ještě před pokutovým územím ať domácích, nebo hostů. To pochopitelně více vyhovuje Živanicím.
     
    43
    Dobrou práci odvedl Luděk Frydrych, jenž správně očekával centr z pravé strany. Vyběhl proti balónu a schoval jej do koše, Pardubice opět neuspěly.
     
    44
    Zřejmě poslední útok první půle táhl středem hřiště Ameer Rayan. Příliš daleko nedoběhl, čistým zákrokem tělem jej odzbrojil Sebastien Langr.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Živanic v prvním poločase ukázali, že se jarní fáze sezóny opravdu nemohli dočkat. Proti pardubické rezervě na hřišti v první půli kralovali, soupeři nasázeli tři góly. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě David Petrus, jemuž vyšla klička proti brankáři Letáčkovi. Náskok ve 21. minutě navýšil z pokutového kopu Lukáš Kopecký a současnou podobu dal výsledku David Petrus, který tak zaznamenal svůj druhý úspěch v zápase.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice B: ze hřiště odchází Lukáš Červ, přichází Ondřej Vítek.
     
    47
    Bude zajímavé sledovat, s jakou taktikou do druhé půle oba celky nastoupily. Lze těžko předpokládat, že by se Živanice bezhlavě vrhaly do útoky, k takovému kroky by právě měly sáhnout Pardubice.
     
    48
    Hrozícímu brejku zamezil Jan Vobejda. Včas si všiml, že za obranu zabíhá Ondřej Vítek, před nějž dal tělo a pomohl si malou domů brankáři.
     
    49
    Živanice právě vstřelily branku!
    Hattrick je na světě! DAVID PETRUS si v pokutovém území protivníka opět našel prostor ke střele a i potřetí vyšel z minisouboje proti Letáčkovi jako vítěz.
    49. David PETRUS - 4:0
     
    51
    Živanice se fotbalem vyloženě baví. Populárního „bůra“ chtěl završit Tomáš Kakrda, leč po centru od levé lajny hlavičkoval příliš vysoko.
     
    52
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází David Petrus, přichází Pavel Štěpánek.
     
    53
    David Petrus má odpracováno. Vstřelil hattrick a kouč Roman Oliva mu pro zbytek střetnutí dopřál zasloužený odpočinek, zbytek dění může sledovat v poklidu ze střídačky.
     
    54
    Ke snížení moc nechybělo. Zhruba na penaltě došlo k zakončení hlavou jednoho z hostujících hráčů a balón proskákal o kousek vedle levé tyče.
     
    55
    Zajímavý signál domácích, kteří se při rohovém kopu hojně natlačili na brankovou čáru. Těsně před exekucí z ní utekli do malého vápna, k zakončení se ovšem nedostal žádný z hráčů v oranžovém dresu.
     
    56
    Sám vstříc brankáři postupoval Ondřej Vítek. S notnou dávkou štěstí jej prostřelil, ale nebylo mu to nic platné, v době nahrávky totiž stál za posledním obráncem. Ofsajd.
     
    57
    Zaváhal Lukáš Kopecký, jemuž při zdánlivě snadném zpracování podjel balón pod levou nohou. Selhání kolegy zažehnal Vobejda, ve skluzu odpálil míč mimo hrací plochu.
     
    58
    Pardubický útok pokračoval a skončil u Tomáše Kubarta, jehož centr srazil Tomáš Kakrda za brankovou čáru. Následovat tedy bude rohový kop.
     
    59
    Ani, ani teď se hosté alespoň čestného úspěchu nedočkali. Výbornou práci odvedl Sebastien Langr, který se pro tuto chvíli stal králem vzdušného prostoru.
     
    60
    Skvělý zákrok Jiřího Letáčka zabránil pátému gólu Živanic. Bleskově zareagoval na hlavičku z bezprostřední blízkosti a pravou rukou míč vytěsnil nad horní tyč.
     
    61
    Hosté znovu poměrně rychle otočili hru a výsledkem je volný přímý kop kousek za šestnáctkou. Proti pravidlům hrál Michal Buriánek.
     
    62
    Střídání v týmu FK Pardubice B: ze hřiště odchází Tomáš Kubart, přichází Sedrik Řehák.
     
    62
    Střídání v týmu FK Pardubice B: ze hřiště odchází Ameer Rayan, přichází Radek Řezníček.
     
    63
    Čtyřčlenná zeď přímou střelu na bránu obětavě ztlumila. Skákající míč přesto Frydrycha vylekal a brankář ho raději na jistotu vyrazil nad břevno.
     
    63
    Kartónek žluté barvy si vykoledoval Lukáš Polák. Domácí obránce fauloval u levé lajny, hlavní rozhodčí Tomáš Nejedlo byl nekompromisní.
     
    65
    S těžkým zpracováním po autovém vhazování si Buriánek nedělal těžkou hlavu a hrál naslepo za sebe, kde Kakrda podstoupil neúspěšný souboj jeden na jednoho proti Halászovi.
     
    66
    Živanice po čtvrtém gólu směrem dopředu polevily, což ovšem vzhledem k vývoji střetnutí lze chápat. Naopak hrají výborně dozadu, Pardubice marně zkoušejí alespoň lehce zápas zdramatizovat.
     
    68
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Jan Nikodem, přichází David Knespl.
     
    68
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Lukáš Kopecký, přichází David Pánek.
     
    69
    Na spoluhráči si zakřičel Luděk Frydrych, který se také malé domů dočkal. Dlouho si balónu neužil, druhým dotekem sáhl k odkopu na útočnou polovinu.
     
    70
    Akosah-Bempah nabral velkou rychlost a pořádně prohnal Matouše Spěváka. Ten soupeře udržel na zádech a pravačkou balón odpálil do zámezí.
     
    71
    Útok pardubické rezervy pokračoval. Štěpán Dostál volil od levé lajny střílený centr do pokutového území, Max Jarkovský na míč těsně nedosáhl.
     
    72
    Ve vzduchu jsou domácí nebezpečí. A to i Pavel Štěpánek, jenž přeskočil svého osobního strážce, aby následně bránu o pár čísel přestřelil.
     
    73
    Na přetažený centr zprava si nabíhal do vápna Michal Buriánek. Až k zakončení se neprobojoval, přímo před nosem mu míč odkopl Halász.
     
    74
    S agresivitou při presinku to přehnal Ondřej Vítek. Chvilkové okopávání arbitr Nejedlo trpěl, nakonec ovšem zapískal do píšťalky.
     
    75
    A další přerušení hry. Opět fauloval jeden z hostujících hráčů, ovšem v tomto případě výrazně blíže bráně. Zajímavý volný přímý kop pro Živanice.
     
    76
    Živanice právě vstřelily branku!
    Tak to byla fotbalová paráda. Jeden hráč míč přeběhl, aby jej vzápětí TOMÁŠ KAKRDA nártem poslal přes zeď nechytatelně k levé tyčce. Jiří Letáček zabojoval, přesto za prudkou ránou natahoval ruce marně.
    76. Tomáš KAKRDA - 5:0
     
    78
    Přítomní fanoušci kolem hřiště určitě nelitují skutečnosti, že si ve slunečné sobotní odpoledne vyšli na fotbal. Jejich tým soupeře deklasuje, ke všemu nabízí velmi pohledné góly.
     
    79
    Pardubice střetnutí vyloženě nezabalily, stále je vidět, že minimálně ten jeden čestný úspěch by rádi zaznamenaly. Času na něj už ale moc nemají.
     
    80
    Odvážný průnik mezi třemi protihráči Pavlu Štěpánkovi nevyšel. Do brejku vyrazil Vítek, toho pro změnu zastavil pohotovým skluzem Matouš Spěvák.
     
    81
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Lukáš Polák, přichází Filip Pánek.
     
    82
    Příkladně zabojoval do defenzivy Dávid Pánek. Moc dobře věděl o Sedriku Řehákovi, kterého si pověsil na záda a bez většího přemýšlení hrál balón na jistotu do autu.
     
    83
    Pěkná defenzivní práce i na druhé straně, a to v podání Maye Jarkovského. Ten zkontroloval situaci kolem sebe a čelem k vlastní bráně hlavou poslal balón do rukavic Letáčka.
     
    84
    Příliš daleko od nohou si míč posunul Sebastien Langr. Zaváhání domácího kapitána okamžitě potrestal Dostál, po zisku míče hru zklidnil zpětnou nahrávkou k Lupačovi.
     
    85
    S dlouhým nákopem si poradil Matouš Spěvák. Balón v záklonu odhlavičkoval k pravé lajně, kde ještě zabojoval Filip Pánek, leč kulatý nesmysl ve hře neudržel.
     
    86
    Filip Pánek vzápětí fauloval, když u té stejné lajny nedovoleně zastavil Dominika Mareše. Lze očekávat centr, na střelu je míč postaven příliš daleko, navíc je i pod nemalým úhlem.
     
    87
    Skutečně došlo k vysokému míči do živanické šestnáctky. K zakončení se žádný hráč v bílém dresu neprocpal, nebezpečí zažehnal Vobejda.
     
    88
    S těžkým zpracováním si Tomáš Kakrda nelámal hlavu a dobrým dotekem poslal balón k levé lajně na Langra. Tomu se žádný hráč nenabídl, proto po čáře odpálil hrací předmět co nejdále od brány.
     
    89
    Střídání v týmu FK Pardubice B: ze hřiště odchází Dominik Mareš, přichází Filip Stýblo.
     
    89
    Na šestý kousek si dělal zálusk Pavel Štěpánek. Proti byl pomezní rozhodčí, který domácímu útočníkovi odmával, a nutno podotknout že správně, ofsajdové postavení.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Živanice potvrdily roli favorita a na domácím hřišti porazili pardubickou rezervu vysoko 5:0. V úvodu druhé půle završil hattrick hrdina zápasu David Petrus, který krátce poté vystřídal a šel si užívat zaslouženého odpočinku. I bez hlavní ofenzivní zbraně domácí fotbalisté přidali do závěrečného hvizdu ještě jeden gól, z volného přímého kopu se parádní ránou prosadil Tomáš Kakrda. Svěřenci kouče Olivy se díky vítězství vyšvihli před Hradec Králové B a Velvary na šestou příčku tabulky, Pardubice B klesly na jedenáctou pozici za teplické „béčko“. (16:54:40)

    Milan Huppert

    Branky: 7. Petrus, 21. Kopecký (pen.), 27. Petrus, 49. Petrus, 76. Kakrda

    Karty:   63. Polák (ZIV) – 20. Kubart (PCB)


    TJ Sokol Živanice: Frydrych – Spěvák, Vobejda, Kakrda, Buriánek, Nikodem (68. Knespl), Petrus (52. Štěpánek), Polák (81. F. Pánek), Václavek, Langr (C), Kopecký (68. D. Pánek).
    Náhradníci: Vaníček – F. Pánek, Štěpánek, D. Pánek, Knespl.

    Trenér: Roman Oliva

    FK Pardubice B: Letáček (C) – Lupač, Halász, Mareš (89. Stýblo), Jarkovský, Kubart (62. Řehák), Rayan (62. Řezníček), Dostál, Červ (46. Vítek), Akosah-Bempah, Vít.
    Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Řehák, Vítek, Stýblo, Řezníček.

    Trenér: Kamil Řezníček

    Rozhodčí: Nejedlo – Fišer, Doubrava

    Diváci: 210
    bahis siteleri