Štrasburk – Lens 1:0 (kon.) | Clermont Foot – Nantes 2:3 (kon.) | Méty – Monaco 1:2 (kon.)
Montpellier – Brest 1:2 (kon.) | Saint-Étienne – Marseille 2:4 (kon.) | Troyes – Remeš 1:0 (kon.)
Lyon – Angers 3:2 (kon.) | PSG – Lorient 5:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
5:1 (2:0)
FC Lorient
Neděle 03.04.2022, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    PSG potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo Lorient vysoko 5:1.

    Hlavním hrdinou zápasu se stal Kylian Mbappé, jenž měl prsty ve všech pěti gólech svého týmu. Dva sám vstřelil, dva připravil pro Neymara a jeden pro Lionela Messiho. Zároveň se poprvé stalo, že v jednom utkání skóroval každý člen z hvězdné útočné trojice. Lorient po kontaktním gólu Terema Igobora Moffiho ještě držel naděje na senzační body, ale třetí inkasovaný gól outsidera definitivně potopil, nečekaný vzestup se nekonal.

    Svěřenci kouče Pochettina udělali další důležitý krok k titulu, Marseille se opět vzdálili na rozdíl dvanácti bodů. Lorient je šestnáctý a v bitvě o udržení se mezi elitou zdaleka nemá vyhráno ani zdaleka, náskok na 18. AS Saint-Étienne čítá jediný bod. (22:49:35)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    S velkou pravděpodobností poslední střelecký pokus vyslal Armand Lauriente. Balón začal nebezpečně padat a Gianluigi Donnarumma si zhluboka oddechl poté, co doletěl na horní síť.
     
    90+2
    Kylian Mbappé vzal útočnou akci na sebe. Proti Julienovi Laportemu zkusil kličku směrem dál od brány, s čímž ale protihráč počítal a hlavnímu hrdinovi utkání balón sebral.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    90. NEYMAR - 5:1
     
    90
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nejlepší francouzský celek současnosti završil populárního „bůra“! NEYMAR si ukázkově vyměnil balón s Mbappém. Před střelou ještě zkontroloval postavení gólmana, který už skákal doprava, levý křídelník PSG proto poslal kulatý nesmysl do volného středu brány.
     
    89
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Fabien Lemoine.
     
    89
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Igor Silva.
     
    88
    Malou domů obdržel Matthieu Dreyer. Protože kolem sebe široko daleko nikoho neměl, tak míč zpracoval, až pak jej posunul k lajně na spoluhráče Laporteho.
     
    87
    Po Ramosovi si výborně poradil taktéž Thilo Kehrer. Do poslední chvíle vystál Armanda Laurienteho, jehož kličku k lajně očekával a čistě mu balón odebral.
     
    86
    Sergio Ramos si pohlídal centr do vnitra pokutového území. V záklonu zvládl míč prodloužit za sebe, kam Quentin Boisgard nedosáhl, naopak mohl v kidu pokračovat ve hře Hakimí.
     
    85
    Po delší době navštívili útočnou polovinu fotbalisté Lorientu. Thomas Monconduit využil volnějšího prostoru ke střele z dvaceti metrů, bránu minul.
     
    84
    Nejprve se zdálo, že Neymar půjde sám, ale nakonec volil nahrávku na Mbappého. To byla chyba, protože došlo k jeho zdvojení a vzápětí i odzbrojení.
     
    83
    Hattrick visí ve vzduchu! Kylian Mbappé od něj byl centimetry, neboť zprava vyslal povedenou střelu na zadní tyč, avšak orazítkoval právě jen brankovou konstrukci!
     
    82
    Ofsajdové postavení odmáváno Kylianovi Mbappému. Kdyby Francouz míč pustil na Wijnalduma, bylo by vše v pořádku, ale jak dal autor dvou gólů a stejného počtu asistencí spoluhráči vědět, tak jej neviděl.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi již není pochyb, PSG vede o tři góly a zase se tak o tři body přiblíží kýženému titulu.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Thilo Kehrer.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Neymar (Mbappé), 28. Mbappé (I. Gueye), 67. Mbappé (Hakimí), 73. Messi (Mbappé), 90. Neymar (Mbappé) – 56. Moffi

    Karty:   53. I. Gueye (PSG), 57. Kimpembe (PSG) – 38. Koné (LOR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – Hakimí, Kimpembe, Marquinhos (C) (72. Ramos), N. Mendes – Danilo Pereira (80. Kehrer), Paredes (43. Wijnaldum), I. Gueye – Messi, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Letellier – Dagba, Dina Ebimbe, Icardi, Kehrer, Michut, Ramos, Simons, Wijnaldum.

    Trenér: Mauricio Pochettino

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Le Fée (89. Lemoine), Abergel (C), Monconduit (89. Igor Silva) – Moffi (77. Boisgard), Koné (68. Soumano), Dango Ouattara (77. Lauriente).
    Náhradníci: Nardi – Boisgard, Hergault, Igor Silva, Jenz, Lauriente, Lemoine, Morel, Soumano.

    Trenér: Christophe Pélissier

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Benkemouche
    bahis siteleri