Chlumec n/C – Brozany 2:1 (kon.) | Liberec B – Jablonec B 2:1 (kon.) | Hr. Králové B – Dukla B 2:0 (kon.)
Pardubice B – Zápy 1:3 (kon.) | Bohemians B – Zbuzany 5:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové B
2:0 (1:0)
FK Dukla Praha B
Neděle 03.04.2022, 10:15 • SA Slavia HK • Česká fotbalová liga (B) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Královehradecká rezerva potvrdila roli mírného favorita a na domácím hřišti zdolala „béčko“ pražské Dukly 2:0.

    Hrdinou zápasu se stal Erik Prekop, který se postaral o oba góly střetnutí. Nejprve skóroval ve 44. minutě ránou do levé šibenice, načež vedení domácích pojistil v 64. minutě, kdy využil nejistého vyběhnutí gólmana, kterého si přehodil a následně míč dopravil do sítě. Hosté si své příležitosti vytvořili až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby, avšak s pokusy Matouška i Lehkého si poradil Mach, na druhé straně chvíli poté zabránil Spilka levou nohou v dovršení hattricku Prekopovi.

    Svěřenci kouče Krejčíka se díky vítězství posunuli v tabulce na šestou příčku. Dukla Praha B na jaře poprvé ztratila a spadla na čtvrté místo za Zápy. (12:18:42)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Není to poprvé, co útok Dukly zastavil útočný faul jednoho z hráčů v červeném dresu. Tentokráte hrál proti pravidlům Václav Kočí.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B: ze hřiště odchází Lukáš Hájek, přichází David Hátle.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Utkání směřuje ke svému konci. Třetí hradecký gól chtěl vsítit Lukáš Hájek, avšak hrací předmět nasměroval pravačkou mimo tři tyče.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B: ze hřiště odchází Filip Březák, přichází Filip Zámečník.
     
    88
    Vzápětí Matoušek vyprodukoval útočný faul, míč se tak stěhuje na kopačky hradeckých fotbalistů. Tím faulovaným byl Filip Březák, když si skvěle pokryl míč.
     
    87
    Autové vhazování Filipu Matouškovi vůbec nevyšlo. Příliš dlouho dával najevo, že bude házet na střed, kulatý nesmysl odpálil přes hlavu na útočnou polovinu Klíma.
     
    86
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B: ze hřiště odchází Jiří Hudec, přichází Václav Kočí.
     
    85
    Narážečka mezi dvěma hostujícími hráči nevyšla. Dobrou práci odvedl Martin Hlaváč, který přečetl úmysl protihráčů a uzmul kulatý nesmysl pro sebe.
     
    84
    S gólovkami se nám nyní roztrhl pytel! Za domácí nyní opět zahrozil Erik Prekop, jenž vyprodukoval tvrdou ránu levačkou po zemi k levé tyči, ale Spilka se Machem nenechal zahanbit, také on předvedl výborný zákrok!
     
    83
    Ondřej Mach a jeho druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu. Musel se pořádně natáhnout za ránou Filipa Lehkého, míč vytěsnil do bezpečí konečky prstů pravé ruky.
     
    82
    Obrovská příležitost ke snížení nekončí gólem! Po hrubce domácí defenzivy postupoval z pravé strany sám na gólmana Filip Matoušek. Hostující kapitán si zřejmě nevšiml, že Mach už padá ke své pravé tyči, místo zakončení do jeho protipohybu ho napálil přímo do nohou.
     
    81
    Jakub Kosař je v pořádku. Dokonce vystihl rozehrávku protihráče a po levé lajně postupoval do slibné šance, kterou zakončil polovysokým centrem na Prekopa, jehož zakončení rybičkou skončilo na horní síti.
     
    80
    Na trávníku zůstal ležet Jakub Kosař po střetu s Filipem Matouškem. Nakonec došlo k přerušení hry, protože ve tváři domácího hráče je patrný krvavý šrám.
     
    79
    Nepřehledný souboj u lajny, po němž si ani arbitr Dohnal nebyl jistý, pro koho nařídit autové vhazování. Dal na signál pomezního, který přisoudil míč Hradci.
     
    78
    Moc nechybělo, aby tváří v tvář brankáři postupoval Jakub Hodek. Jenže domácí obránce Filip Hruška nebezpečí nepřipustil a špičkou kopačky poslal míč k Machovi.

    Milan Huppert

    Branky: 44. Prekop, 64. Prekop

    Karty:   30. Hrubeš (DKB)

    Neproměněná penalta: 21. Kateřiňák (HKB), brankář Spilka zneškodnil


    FC Hradec Králové B: Mach – Mahr, Hruška (C), Prekop, Doležal (46. Jonáš), Hájek (90+1. Hátle), Hlaváč, Kosař, Březák (89. Zámečník), Kateřiňák, Klíma.
    Náhradníci: Klapka – Hátle, Kadrmas, Kozel, Zámečník, Jonáš.

    Trenér: Karel Krejčík

    FK Dukla Praha B: Spilka – Ludvíček (69. Křenek), Matoušek (C), Březina, Mládek, Hudec (86. Kočí), Uhlíř, Villaseca (46. Kozojed), Varačka, Hrubeš (60. Lehký), Hodek.
    Náhradníci: Buchlák – Kozojed, Lehký, Kočí, Křenek.

    Trenér: Aleš Majer

    Rozhodčí: Dohnal – Fišer, Cichra

    Diváci: 70
    bahis siteleri