Štrasburk – Lens 1:0 (kon.) | Clermont Foot – Nantes 2:3 (kon.) | Méty – Monaco 1:2 (kon.)
Montpellier – Brest 1:2 (kon.) | Saint-Étienne – Marseille 2:4 (kon.) | Troyes – Remeš 1:0 (kon.)
Lyon – Angers 3:2 (kon.) | PSG – Lorient 5:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
5:1 (2:0)
FC Lorient
Neděle 03.04.2022, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    PSG potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo Lorient vysoko 5:1.

    Hlavním hrdinou zápasu se stal Kylian Mbappé, jenž měl prsty ve všech pěti gólech svého týmu. Dva sám vstřelil, dva připravil pro Neymara a jeden pro Lionela Messiho. Zároveň se poprvé stalo, že v jednom utkání skóroval každý člen z hvězdné útočné trojice. Lorient po kontaktním gólu Terema Igobora Moffiho ještě držel naděje na senzační body, ale třetí inkasovaný gól outsidera definitivně potopil, nečekaný vzestup se nekonal.

    Svěřenci kouče Pochettina udělali další důležitý krok k titulu, Marseille se opět vzdálili na rozdíl dvanácti bodů. Lorient je šestnáctý a v bitvě o udržení se mezi elitou zdaleka nemá vyhráno ani zdaleka, náskok na 18. AS Saint-Étienne čítá jediný bod. (22:49:35)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    S velkou pravděpodobností poslední střelecký pokus vyslal Armand Lauriente. Balón začal nebezpečně padat a Gianluigi Donnarumma si zhluboka oddechl poté, co doletěl na horní síť.
     
    90+2
    Kylian Mbappé vzal útočnou akci na sebe. Proti Julienovi Laportemu zkusil kličku směrem dál od brány, s čímž ale protihráč počítal a hlavnímu hrdinovi utkání balón sebral.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    90. NEYMAR - 5:1
     
    90
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nejlepší francouzský celek současnosti završil populárního „bůra“! NEYMAR si ukázkově vyměnil balón s Mbappém. Před střelou ještě zkontroloval postavení gólmana, který už skákal doprava, levý křídelník PSG proto poslal kulatý nesmysl do volného středu brány.
     
    89
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Fabien Lemoine.
     
    89
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Igor Silva.
     
    88
    Malou domů obdržel Matthieu Dreyer. Protože kolem sebe široko daleko nikoho neměl, tak míč zpracoval, až pak jej posunul k lajně na spoluhráče Laporteho.
     
    87
    Po Ramosovi si výborně poradil taktéž Thilo Kehrer. Do poslední chvíle vystál Armanda Laurienteho, jehož kličku k lajně očekával a čistě mu balón odebral.
     
    86
    Sergio Ramos si pohlídal centr do vnitra pokutového území. V záklonu zvládl míč prodloužit za sebe, kam Quentin Boisgard nedosáhl, naopak mohl v kidu pokračovat ve hře Hakimí.
     
    85
    Po delší době navštívili útočnou polovinu fotbalisté Lorientu. Thomas Monconduit využil volnějšího prostoru ke střele z dvaceti metrů, bránu minul.
     
    84
    Nejprve se zdálo, že Neymar půjde sám, ale nakonec volil nahrávku na Mbappého. To byla chyba, protože došlo k jeho zdvojení a vzápětí i odzbrojení.
     
    83
    Hattrick visí ve vzduchu! Kylian Mbappé od něj byl centimetry, neboť zprava vyslal povedenou střelu na zadní tyč, avšak orazítkoval právě jen brankovou konstrukci!
     
    82
    Ofsajdové postavení odmáváno Kylianovi Mbappému. Kdyby Francouz míč pustil na Wijnalduma, bylo by vše v pořádku, ale jak dal autor dvou gólů a stejného počtu asistencí spoluhráči vědět, tak jej neviděl.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi již není pochyb, PSG vede o tři góly a zase se tak o tři body přiblíží kýženému titulu.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Thilo Kehrer.
     
    79
    Z úctyhodné vzdálenosti vypálil Quentin Boisgard. Gianluigi Donnarumma nespal na vavřínech, kulatý nesmysl bez obtíží schoval do rukavic.
     
    78
    Znovu se Nuno Mendes hlásil o penaltu, v tomto případě po údajné hře rukou Vincenta Le Goffa. I v tomto případě zůstala píšťalka rozhodčího němá.
     
    77
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Dango Ouattara, přichází Armand Lauriente.
     
    77
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Quentin Boisgard.
     
    76
    Nuno Mendes chtěl pro PSG vybojovat penaltu až příliš okatě. Spadl ještě předtím, než mezi ním a Abergelem došlo ke kontaktu, proto Ben El Hadj „desítku“ neodpískal.
     
    75
    Jak je vidět, tak Sergio Ramos si v Paříži dobré jméně ještě vydobýt nedokázal. Při každém doteku s balónem fanoušci pískají, jako kdyby hrál v dresu soupeře.
    73. Lionel MESSI - 4:1
     
    73
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Show Mbappého nekončí! Francouz se výraznou měrou podepsal i pod čtvrtý gól favorita, když po narážečce s Mendesem přetlačil Laporteho a s hlavou nahoře nahrál zleva na penaltu, kam si naběhl LIONEL MESSI. Také hvězdný Argentinec zvládl situaci skvěle, po rychlém zpracování napálil hrací předmět do sítě odrazem od břevna.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Sergio Ramos.
     
    71
    Do protiútoku vystartoval Terem Igobor Moffi. Po levé straně doběhl až do pokutového území, odkud vypálil pod břevno, Donnarumma míč rukama vyrazil před sebe. O dorážku se pokusil Le Goff, tuto ránu zastavil skluzující Marquinhos.
     
    70
    Nacvičený signál nevyšel. Neymar zkusil poslat balón na Messiho, jenže míč nasměroval příliš blízko vápnu, do bezpečí odkopával Laurent Abergel.
     
    69
    Houboulang Mendes si dal jasný úkol, a sice za žádnou cenu za sebe nepustit Kyliana Mbappého. Cíl splnil, když levou nohou protihráče podrazil a způsobil standardku v neprospěch hostů.
     
    68
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Ibrahima Koné, přichází Sambou Soumano.
    67. Kylian MBAPPÉ - 3:1
     
    67
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hakimí napravil zaváhání předcházející kontaktní brance, Pochettinova družina je znovu o dva kroky napřed! Marocký reprezentant předskočil Le Goffa a přihrál na střed KYLIANOVI MBAPPÉMU. Nejproduktivnější hráč ligy udělal kličku Laportemu a střelou z půlkruhu za šestnáctkou vypálil po zemi nechytatelně k pravé tyči.
     
    66
    Daleko se Neymar neprobojoval. Honě si věřil, když se pustil do kličkované proti čtyřem soupeřům, přičemž neobehrál ani toho prvního.
     
    65
    S těžkou ránou z kroku si Terem Igobor Moffi poradil obstojně. Vypálil mezi tři tyče, nicméně přímo do středu brány, tento prostor měl Gianluigi Donnarumma pod kontrolou.
     
    64
    Pochvalu zaslouží Leo Petrot. Správně očekával, že Neymar zkusí po lajně prostrčit balón na Kyliana Mbappého, pas na francouzského forvarda zastavil.
     
    63
    Po ztrátě Hakimího vystartoval do protiútoku Enzo Le Fée. V plné rychlosti odcentroval naslepo do šestnáctky soupeře, kde Presnel Kimpembe přehlavičkoval Ibrahimu Koného.
     
    62
    Fotbalisté v tmavě modrých dresech kontrolují hru na útočné polovině. Do pokutového území soupeře jim ale zatím zůstává cesta uzavřena.
     
    61
    Z dvaceti metrů pokusil štěstí Houboulang Mendes. Po zakončení se jenom chytil za hlavu, protože nártem vyslal kulatý nesmysl příliš vysoko.
     
    60
    Terem Igobor Moffi je při chuti. Pravou stranou utekl Mendesovi, nicméně spoluhráče skvěle zastoupil Marquinhos, když protihráče odzbrojil tělem.
     
    59
    Lorient cítí šanci. Po celou dobu trvání zápasu je jasně horším týmem, ale Moffi využil neuvěřitelné chyby soupeře a rázem přiblížil svůj tým na dostřel.
     
    57
    Za hlasitého pískotu domácích fanoušků vyfasoval žlutou kartu Presnel Kimpembe. Stoper PSG přiběhl pozdě do souboje s Moffim, jehož navíc nepříjemně trefil loktem do hrudi.
    56. Terem Igobor Moffi - 2:1
     
    56
    Lorient právě vstřelil branku!
    Je zaděláno na drama! A nutno podotoknout, že jej favorit připustil vlastní vinou. Obrovskou hrubku vyrobil Hakimí, když poslal malou domů přesně mezi Marquinhose a Donnarummu, kde vyplaval TEREM IGOBOR MOFFI. Útočník Lorientu bez větších problémů zvedl balón nad padajícího brankáře.
     
    55
    Arbitr Ben El Hadj zůstal ležet na trávníku, protože Danilo Pereira se nezvedal delší dobu. Tvrdá rána protihráče podle všeho znamenala krátké zamotání hlavy.
     
    54
    Exekuce se chopil Enzo Le Fée. Kulatý nesmysl zvedl málo a Danila Pereiru zasáhl do hlavy. Portugalec zůstává ležet na trávníku.
     
    53
    Lorient bude zahrávat volný přímý kop z velmi zajímavé vzdálenosti od brány! Kousek za šestnáctkou Idrissa Gueye nedovoleně strčil do Moffiho, za odměnu získal kartónek žluté barvy,
     
    52
    Práce pro Presnela Kimpembeho, jenž si výborně pokryl balón a ještě ke všemu zvládl i rozehrávku. Kulatý nesmysl posunul nikým nepokrytého Wijnalduma.
     
    51
    Hodně hluboko do pole se stáhl Lionel Messi, kde si narazil s Hakimím. Ani posléze nikam nespěchal a hru přenesl vysokým obloučkem doleva na Mendese.
     
    50
    Tentokráte Gianluigi Donnarumma zafungoval na jedničku. Vystartoval proti průnikovému pasu Koného a kulatý nesmysl odkopl těsně před Teremem Igoborem Moffim.
     
    49
    Zajímavý projektil vyslal z hranice šestnáctky Enzo Le Fée. Gianluigi Donnarumma reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, míč proletěl vedle jeho levé tyčky.
     
    48
    Je zjevné, že navzdory dvoubrankovému náskoku Ašraf Hakimí nehodlá polevit z ofenzivních snah. Podpořil akci po pravé lajně, aby následně odcentroval jen do rukavic gólmana.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává to z konce první půle, kdy Wijnaldum nahradil zraněného Paredese.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
     
    PSG zatím potvrzuje papírové předpoklady a po prvním poločase vede nad Lorientem dvoubrankovým rozdílem. Důležitý první gól vstřelil ve 12. minutě po souhře kompletní útočné trojice Neymar, o šestnáct minut později se střelou z levé strany na přední tyč zapsal mezi střelce Kylian Mbappé. Svěřenci kouče Pochettina jsou podle očekávání jasně lepším týmem a bylo by překvapením, pokud by si ve druhé půli nechali vítězství protéct mezi prsty.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Střílel Neymar. Brazilský reprezentant volil překvapivou střelu na stranu gólmana a Matthieu Dreyer nepředvedl vůbec jistý zákrok, balón mu pod rukama propadl vedle levé tyče.
     
    45+2
    Hlouběji do defenzivy se zapojil Kylian Mbappé. Narazil si s Pereirou a rázem byl zase u šestnáctky soupeře, kde schytal nepříjemný kopanec na koleno od skluzujícího Petrota. Jasný faul a standardka pro PSG.
     
    45+1
    Terem Igobor Moffi měl pocit, že Neymar už je u balónu příliš dlouho. Proto jej začal okopávat tak dlouho, dokud Ben El Hadj neodpískal faul.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    44
    Standardku vybojoval Enzo Le Fée, rozehrál ji Thomas Monconduit. Centr směřoval na Ibrahimu Koného, polovysoký centr před ním odvrátil mimo nebezpečí Pereira.
     
    43
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Leandro Paredes, přichází Georginio Wijnaldum.
     
    42
    Pařížská megastar Kylian Mbappé s velkou lehkostí utekl Abergela. Pak se podíval před sebe a zjistil, že je k bráně z hodně velkého úhlu. Proto zkusil zasekávačku, jenže míč si dal až příliš daleko za paty.
     
    41
    Presnel Kimpembe zvedl hlavu a po levé lajně posunul hru na Nuna Mendese. Portugalec si věřil na Laporteho, jehož neobešel, ale vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    40
    Zatímco Nuno Mendes zdravotní trable překonal, tak s Leandrem Paredesem to tak dobře nevypadá. Střední záložník se drží za sval a utkání pro něj s velkou pravděpodobností skončilo.
     
    38
    Při presinku to přehnal Ibrahima Koné. Hostující útočník si doslova vyšlápl na levou nohu Danila Pereira, arbitr Ben El Hadj dnes poprvé sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    38
    Pěkně se středem prohnal kolem dvou soupeřů Terem Igobor Moffi. Věřil si i na třetího, nicméně Danilo Pereira soka zkušeně odstavil tělem.
     
    37
    Parádní kombinace, avšak poslední nahrávky Mbappého už možná byla navíc. V ofsajdu stojící Ašraf Hakimí střílel v pádu nepřesně.
     
    36
    PSG otočilo hru na levou stranu, odkud centroval Nuno Mendes. Hledal nejspíše Lionel Messi, Argentinec ale prodloužil míč jenom za sebe.
     
    35
    Lehce dezorientovaný Marquinhos vracel přetažený centr pod sebe, ale do míst, kde neměl žádného spoluhráče. Jenže zazmatkoval i Laurent Abergel, jenž odvrátil pouze na roh.
     
    34
    Levý obránce PSG zatím ve hře pokračuje. Zvládl se sám postavit na nohy a podle prvních záběrů se zdá, že bude moci pokračovat bez potíží.
     
    33
    Nuno Mendes si při skvělém obranném zákroku zřejmě přivodil nějaké zranění. Trenér Mauricio Pochettino určitě doufá, že nebude muset střídat.
     
    32
    Navýšit vedení zkoušel Lionel Messi. Na hranici penalty obdržel od Mbappého zajímavý pas, z jedničky vypálil levačkou těsně vedle pravé tyče.
     
    31
    Nunovi Mendesovi vyšel odvážný skluz proti Moffimu. Pokud by trefil protihráče, nejspíše by inkasoval červenou kartu, ale načasoval si situaci dobře a zasáhl nejprve míč.
     
    30
    Ofenzivu podpořil pravý obránce Ašraf Hakimí. Bez větších problémů se prohnal kolem Le Féeho, ale zakončení a bližší tyč mu nevyšlo, Matthieu Dreyer si připsal snadný zákrok.
    28. Kylian MBAPPÉ - 2:0
     
    28
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Messi svou šanci nevyužil, KYLIAN MBAPPÉ hned vzápětí ano! Na levou stranu dostal nahrávku od Gueyeho, aby si následně dovedl míč do vnitra pokutového území a střelou na přední tyč dokonale zaskočil Dreyera, brankář zůstal zkameněle stát na místě.
     
    27
    Neymar si vyměnil balón s Mbappém, načež vymyslel parádní načechraný balón na Lionela Messiho, jenž se odpoutal od osobního strážce, leč balón zvedl až na horní síť!
     
    26
    Přestože Lionel Messi podklouzl, tak udržel hrací předmět ve své moci. Už vestoje si troufl na Juliena Laporteho, jemuž nezvládl prohodit balón mezi nohama.
     
    25
    Do hry nohama se zapojil rovněž gólman Gianluigi Donnarumma. Vyměnil si míč s Marquinhosem, načež středem odvážně nahrál Pereirovi, ten z jedničky posunul do bezpečného prostoru míč Mendesovi.
     
    24
    Zkušeně si počínal Lionel Messi. Na záda se mu pověsil Enzo Le Fée, načež si argentinský fotbalista dal tělo před balón a po zatažení za dres byl odpískán faul.
     
    23
    Individuální představení Kyliana Mbappého dlouho netrvalo. Hlavu Laporteho sice francouzský forvard zmátl, nikoliv však tu Abergelovu.
     
    22
    Skvělou práci odvedl směrem do defenzivy Nuno Mendes. Podržel na zádech Terema Igobora Moffiho a počkal si na útočný faul z jeho strany, ten skutečně přišel.
     
    21
    Bylo zřejmé, že se Kylian Mbappé zalekl vyběhnuvšího gólmana Matthieu Dreyera, do něhož narazil tělem a ztratil kontrolu nad balónem.
     
    20
    Domácí si jsou vědomi, že není kam spěchat. Marquinhos mohl hrát dopředu, ale volil sázku na jistotu, a sice pas parťákovi z obrany Kimpembemu.
     
    19
    Nuno Mendes chtěl zrychlit útok dlouhým pasem po lajně na Lionela Messiho. Leo Petrot ovšem s touto možností počítal a kulatý nesmysl uzmul pro sebe.
     
    18
    Proti pravidlům hrál Terem Igobor Moffi. Do souboje s Neymarem přiběhl jako druhý, vysoko nataženou pravou nohou trefil protihráče do břicha.
     
    17
    Středopolař Leandro Paredes zvedl hlavu a volil nahrávku středem na Mbappého. K němu skvěle dostoupil Vincent Le Goff a zabránil mu v pokračování blíže bráně.
     
    16
    Standardní situaci vybojoval Kylian Mbappé. Na malém prostoru vymíchal Danga Ouattarau, ten vzápětí francouzského konkurenta zatáhl za dres.
     
    15
    Hosté dlouho balón neudrželi. Laurent Abergel viděl volného Enza Le Fée, jenže podcenil jeho rychlostní schopnosti a balón mu poslal za paty.
     
    14
    Nechybělo moc, aby náskok okamžitě navýšil Lionel Messi. Patičkou mu balón přisunul Kylian Mbappé, těsně před zakončením mu ovšem ve skluzu odkopl míč od kopaček Julien Laporte.
    12. NEYMAR - 1:0
     
    12
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Souhra hvězdného tria zafungovala dokonale, PSG vede! Messi z jedničky posunul na Mbappého, který pro změnu z druhého doteku vyslal tváří v tvář gólmanovi NEYMARA. Brazilec zamířil a balón nasměroval nechytatelně k pravé tyči, Dreyer neměl nárok zakročit.
     
    11
    Rychlostní schopnosti ukázal Neymar. Jako vítr se prohnal kolem dvou protihráčů, jenže pak si míč předkopl až příliš, což potrestal Vincent Le Goff.
     
    10
    Kylian Mbappé v hlavičkovém souboji nedovoleně atakoval loktem Laurenta Abergela. Hostující zadák se drží za pravou tvář, rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    9
    Dobrou práci odvedl Gianluigi Donnarumma. Italský reprezentační gólman vystartoval proti Teremu Igoborovi Moffimu a kulatý nesmysl před ním odpálil mimo nebezpečí.
     
    8
    Zahrají si i stopeři. Marquinhos zkontroloval situaci kolem sebe a pak zapojil kolegu Presnela Kimpembeho, ten hru přenesl na útočnou polovinu.
     
    7
    Svěřenci kouče Pochettina už opět mají balón pod kontrolou. Prostor ke střele si hledal Brazilec Neymar, stopku mu vystavil Julien Laporte.
     
    6
    Ojedinělý útok Lorientu táhl středem hřiště Terem Igobor Moffi. Věřil si proti dvěma protihráčům, přičemž ztroskotal hned na Danilu Pereirovi.
     
    5
    Lionel Messi zakroutil centr od rohového praporku na hlavu kapitána Marquinhose. Brazilský stoper zakončoval hlavou vysoko nad.
     
    4
    Na levé straně si vytvořil prostor k centru Kylian Mbappé. Střílený pas adresoval Neymarovi, Laurent Abergel ve skluzu odvrátil na roh.
     
    3
    Od prvních vteřin fotbalisté PSG dominují. Kombinují na útočné polovině a hledají mezeru v defenzivě soupeře, který brání ve velkém počtu.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních tmavě modrých dresech. Fotbalisté Lorientu pro dnešní střetnutí oblékli dresy bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: G. Donnarumma – Hakimí, Kimpembe, Marquinhos (C), N. Mendes – Danilo Pereira, Paredes, I. Gueye – Messi, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Letellier – Dagba, Dina Ebimbe, Icardi, Kehrer, Michut, Ramos, Simons, Wijnaldum.
    Trenér: Mauricio Pochettino

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Le Fée, Abergel (C), Monconduit – Moffi, Koné, Dango Ouattara.
    Náhradníci: Nardi – Boisgard, Hergault, Igor Silva, Jenz, Lauriente, Lemoine, Morel, Soumano.
    Trenér: Christophe Pélissier

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Benkemouche.
     
    FC Lorient

    Lorient se předloni vrátil do francouzské nejvyšší soutěže a v obou sezónách po návratu se takřka neustále drží kolem sestupových pozic, loni si záchranu zajistilo až v samém závěru soutěže a podobná bitva jej zřejmě čeká i letos. Byť Lorient nemá vůbec špatnou formu, když z posledních čtyř kol vybojoval sedm bodů za dvě venkovní výhry 1:0 v Brestu a 2:0 v Clermontu, doma podlehlo Lyonu1:4 a zatím naposledy remizovalo 0:0 se Štrasburkem.

    Aktuálně je Lorient na šestnáctém místě s náskokem jednoho bodu na barážovou osmnáctou příčku, poslední dva celky tabulky Méty a Bordeaux zaostávají shodně o pět bodů.

    V Parku princů Lorient čeká na bodový zisk od srpna 2012, kdy tu remizovalo 2:2, v dalších pěti vystoupeních zde utrpělo samé porážky s celkovým skóre 2:17. Podstatně lepší je to v domácím prostředí, kde v lednu 2021 Lorient senzačně skolilo pařížského obra výsledkem 3:2 a blízko výhře bylo i v dosud poslední prosincovém vzájemném utkání, kde i přes vyloučení Sergia Ramose zařídil Pařížanům remízu 1:1 v nastaveném čase Mauro Icardi.

    Hosté se musí obejít bez vykartovaného nigerijského záložníka Innocenta, kromě něj chybí i zranění Diarra a Lemoine.
     
    Paris Saint-Germain FC

    O mistrovském titulu Pařížanů už takřka nikdo nepochybuje, přesto fotbalisté z francouzské metropole nebudou tuto sezónu považovat za úspěšnou. Mají tak nabitý kádr, že cokoliv jiného než titul by bylo velkým neúspěchem, především však chtěli uspět v Lize mistrů, kde ale v osmifinále nestačili na Real Madrid, když po domácí výhře 1:0 prohráli v odvetě 1:3 a v nejprestižnější evropské klubové soutěži už nepokračují.

    K tomu PSG na konci ledna vypadlo z domácího poháru nečekanou prohrou s Nice po penaltovém rozstřelu a v lize to v poslední době neklape především v zápasech venku, kde PSG prohrálo už třikrát za sebou, přičemž během těchto duelů vstřelilo jedinou branku při prohře 1:3 v Nantes. K tomu utrpělo i ligovou prohru 0:1 v Nice a naposledy vysoko prohrálo 0:3 na trávníku trápícího se Monaka. Přesto PSG má stále obrovský dvanáctibodový náskok v čele tabulky na Rennes a Marseille.

    Domácí mají spoustu absencí, z různých zdravotních důvodů jsou mimo hru Bernad, Di María, Diallo, Gharbi, Herrera, Kurzawa nebo Verratti, k dispozici by ale mělo být hvězdné útočné trio Neymar, Mbappé, Messi.
     
    Hezký večer při sledování přenosu závěrečného utkání dnešního programu 30. kola francouzské Ligue 1 Uber Eats, v pařížském Parku Princů domácí PSG přivítá Lorient a bude se snažit odčinit nepříliš úspěšné poslední období. Hosté se naopak v posledních týdnech zvedli a dokázali se vyšvihnout nad pásmo sestupu, byť stále jsou těžce namočeni v záchranářských bojích.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Neymar (Mbappé), 28. Mbappé (I. Gueye), 67. Mbappé (Hakimí), 73. Messi (Mbappé), 90. Neymar (Mbappé) – 56. Moffi

    Karty:   53. I. Gueye (PSG), 57. Kimpembe (PSG) – 38. Koné (LOR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – Hakimí, Kimpembe, Marquinhos (C) (72. Ramos), N. Mendes – Danilo Pereira (80. Kehrer), Paredes (43. Wijnaldum), I. Gueye – Messi, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Letellier – Dagba, Dina Ebimbe, Icardi, Kehrer, Michut, Ramos, Simons, Wijnaldum.

    Trenér: Mauricio Pochettino

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Le Fée (89. Lemoine), Abergel (C), Monconduit (89. Igor Silva) – Moffi (77. Boisgard), Koné (68. Soumano), Dango Ouattara (77. Lauriente).
    Náhradníci: Nardi – Boisgard, Hergault, Igor Silva, Jenz, Lauriente, Lemoine, Morel, Soumano.

    Trenér: Christophe Pélissier

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Benkemouche
    bahis siteleri