Ottawa – Nashville 2:3 (kon.) | New Jersey – Montreal 4:7 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:0 (kon.)
Columbus – Philadelphia 1:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 5:3 (kon.) | Dallas – Toronto 3:4 (po pr.)
Chicago – Seattle 0:2 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:5 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:3 (kon.)
San Jose – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:2, 2:1, 3:0)
Buffalo Sabres
Pátek 08.04.2022, 01:35 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:06:25)
    Carolina si vítězstvím nad Buffalem zajistila místenku do play-off
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 21 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 60:00
    Craig Anderson (BUF) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 59:04

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -2 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 14:56

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    3. Andrej Svečnikov (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 15 639 diváků.
     
    Carolina nakonec potvrdila roli favorita, byť to měla po druhé třetině pořádně nahnuté. Šavlím z Buffala vrátila dva dny starou porážku, na domácím ledě je porazila 5:3.

    Hurikáni nastupovali do závěrečné dvacetiminutovky se ztrátou jednoho gólu. Misky vah vyrovnal ve 46. minutě kapitán Jordan Staal, aby je poprvé překlopil na domácí stranu o pět minut později svým druhým gólem v utkání Sebastian Aho. Dvě trefy zaznamenal i Jordan Staal, jenž v poslední minutě pečetil vítězství Canes přesnou střelou do odkryté hostující klece.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura přerušili nelichotivou sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Východní konference se z druhého místa přiblížili Floridě na čtyři body, ale hlavně si dnešním vítězství zajistili postup do vyřazovací části. Buffalo zůstává dvanácté bez šance na postup do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Hosté pokračují bez gólmana. Hattrick mohl završit Sebastian Aho, jenž uspěl v šermovačce, jenže kotouč usměrnil o pár decimetrů vedle pravé tyčky.
    59:05 Jordan STAAL - 5:3
     
    59:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JORDAN STAAL vzal jako správný kapitán zodpovědnost na sebe a poradil si náramně. Nenechal se rozhodit dvojicí dotírajících protihráčů a přes padajícího třetího usměrnil hrací předmět do odkryté hostující svatyně. Bez asistence.
     
    58:45
    Buffalo získalo útočné pásmo, což byl signál pro Craiga Andersona k opuštění brány. Trenér Granato ví, že není nač čekat, powerplay je logickým řešením.
     
    58:23
    Sebastian Aho správně očekával, že Dylan Cozens zkusí projet do útočné třetiny středem. Počkal na jeho nahrávku a bekhendovou stranou hole ji zastavil.
     
    57:40
    Skvělé střídání druhé útočné formace Canes. Max Domi totiž zastavil nahrávku Pysyka po mantinelu ještě v útočné třetině, bekhendovým nahozením za bránu pak donutil Dahlina vymýšlet od znovu.
     
    57:22
    V rohu kluziště podrželi kotouč Nino Niederreiter s Jordanem Staalem. První jmenovaný pak ještě vyvezl puk za bránu, kde o něj přišel v souboji s Pysykem.
     
    56:48
    Tentokráte bylo s přechodem Kylea Okposa přes modrou čáru všechno v pořádku. Následovala tvrdá rána příklepem, jež proletěla nad břevnem.
     
    56:27
    Rozjetého Kylea Okposa zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Americký útoční vrhl smutný pohled po Zemgusi Girgensonsovi, který jej vystavil ofsajdu.
     
    55:55
    Daleko se hosté nedostali. Peyton Krebs naznačil kličku po mantinelu a zkusil štěstí středem, kus černé gumy mu šikovně vypíchl Nino Niederreiter.
     
    55:25
    Moc dobře si byl Mattias Samuelsson vědom, že není času na zbyt. Přesto musel počkat na prostřídání formací, aby mohl rozehrát na Peytona Krebse.
     
    54:49
    Tage Thompson sice vybojoval puk v útočné třetině, jenže byl sám proti třem. Podle očekávání o hrací předmět přišel, byť bojoval statečně.
     
    54:28
    Ještě ze středního pásma vystřelil Anthony DeAngelo. Craig Anderson měl zakrytý výhled, ale nemusel smutnit, obránce Casey Fitzgerald odvedl práci za něj.
     
    53:56
    Poměrně brzy Andre Svečnikov pochopil, že proti třem protihráčům útočné pásmo nezíská. Nastřelil do něj alespoň kotouč, čímž pošetřil další cenné vteřinky.
     
    53:13
    Od levého mantinelu vyzkoušel štěstí Brady Skjei. Mířil na přední tyč, s čímž Craig Anderson počítal a včas vykopl proti puku svůj levý beton.
     
    52:30
    Není nač čekat, hosté musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Zatím se jim ovšem nedaří dostat z pod tlaku, musí pokračovat v bránění.
    51:39 Sebastian AHO - 4:3
     
    51:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Parádní obrat dokonán, Hurikáni poprvé v utkání vedou a jsou pár minut od vítězství! Svečnikov za bránou soupeře odrazil nápor Jokijarhua a Mittelstadta. Akci vyšperkoval přihrávkou před bránu na SEBASTIANA AHA, lídr týmové produktivity po zpracování pravou bruslí zakončil pod Andersonovu lapačku. Asistence: Andrej Svečnikov a Seth Jarvis.
     
    51:11
    Martin Nečas na útočné modré ztratil stabilitu a nedokázal se vyhnout jedoucímu puku, rozhodčí proti byl nucen odpískat českému útočníkovi ofsajdové postavení.
     
    51:00
    Další zákrok americkému zkušenému gólmanovi přibyl po ráně Bretta Pesceho. Craig Anderson touš odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    50:42
    Jaccob Slavin si povyjel od modré čáry blíže bráně. Vzápětí obdržel přihrávky od Svečnikova a pálil z první, Craig Anderson zapsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre střetnutí mezi Carolinou a Buffalem je vyrovnané, rozhodovat nyní může každá drobnost.
     
    49:30
    Domácí v plném počtu. Okamžitě získali pevné postavení v útočné třetině, aby nakonec po nepovedené nahrávce Staala Henri Jokiharju vyhodil až na zakázané uvolnění.
     
    49:11
    Skvěle zapracoval Martin Nečas. Vydal se vysoko napadat Rasmuse Dahlina a rozehrávku švédského zadáka o pár vteřin pozdržel. Švéd si nakonec vybral Mittelstadta.
     
    48:44
    S další ránou se přihlásil Vinnie Hinostroza. Vypálil dělovku z vrcholku levého kruhu, cílový prostor ovšem o pořádný kus minul.
     
    48:13
    Po nahození Jeffa Skinnera se v předbrankovém prostoru strhla velká bitva o puk. Tage Thompson se dostal k zakončení, mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    47:23
    Šavle mají možnost získat vedení zpět na svou stranu v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ian Cole za hákování Okposa.
     
    47:03
    Casey Fitzgerald se natlačil před Trochecka a mezi kruhy nabil Kyleu Okposovi. Američan pálil z první, puk nasměroval o kousek nad břevno.
     
    46:40
    Sám proti třem Vinnie Hinostroza neměl moc šancí na úspěch. Ale zabojoval a Niederreitera se zbavil, po souboji tělo na tělo s Domim ovšem ztratil stabilitu.
     
    46:12
    Na obrat útočil Seth Jarvis. Zkontroloval situaci a zkusil s vytočit zpoza brány u pravé tyčky, ztroskotal na pravém Andersonově betonu.
    45:12 Jordan STAAL - 3:3
     
    45:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Začínáme prakticky od nuly! Ofenzivu podpořil Pesce a dostalo se mu puku od Fasta. Dlouho neváhal a na střed vylepšil pozici pro JORDANA STAALA, domácí kapitán završil povedené střídání gólovou ránou do levého horního růžku. Asistence: Brett Pesce a Jesper Fast.
     
    44:44
    Domácí kapitán Jordan Staal se vzápětí zapojil i do útočné akce. Zkusil obhození puku kolem Samuelssona, což mu vyšlo, nicméně nezvládl se natlačit před Dahlina.
     
    44:32
    Přes tři protihráče střílel zápěstím Tage Thompson. Jordan Staal vložil hokejku před tu soupeřovu a puk zblokoval až do ochranné sítě.
     
    43:59
    Mezi střelce se zatím nezapsal ani Martin Nečas. Střílel od levého mantinelu a z velkého úhlu, rozvlnil pouze boční síť hostující svatyně.
     
    43:21
    Obrovskou příležitostí k vyrovnání pohrdl Vincent Trocheck! Po obloučku Domiho postupoval sám na Andersona, před nímž zamíchal s toušem, ale mezeru mezi jeho betony hledal bez úspěchu!
     
    42:51
    K souboji jeden na jednoho vyzval Dylan Cozens Anthonyho DeAngela. Udělal protihráči kličku po pravé ruce, domácí zadák zvládl zblokoval rychlou střelu forhendem po ledě.
     
    42:07
    Seth Jarvis chtěl nastartovat Andreje Svečnikova, ale nevšiml si, že spoluhráč míří na trestnou lavici. Našel tedy pouze hokejku obránce Brysona.
     
    41:46
    V obranné třetině výborně zapracoval Nino Niederreiter. K mantinelu přimáčkl Krebse a puk nechal za sebou, sebral jej Vincent Trocheck.
     
    41:01
    Po vyhraném buly Aha pálil od modré čáry Anthony DeAngelo. Craig Anderson toho moc neviděl, ale nemusel smutnit, puk proletěl vysoko nad břevnem.
     
    40:46
    Dlouho si dal Mattias Samuelsson na čas s rozehrávkou. Nakonec stejně nahrál nepřesně a z důvodu zakázaného uvolnění vrátil hru do obranného pásma.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Favorizovaná Carolina ztrácí jediný gól. Cítí šanci na body, Buffalo nebude mít hlídání náskoku vůbec lehké.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:19.
     
    Druhá dvacetiminutovka zdramatizovala střetnutí, Hurikáni stáhli manko na rozdíl jediného gólu. Domácí nejprve dostal na dostřel ve 25. minutě Sebastian Aho, ovšem o třicet vteřin později odpověděl za hosty Victor Olofsson. Nicméně favorit střetnutí nesložil zbraně a ve 37. minutě znovu stáhl rozdíl ve skóre na jediný gól, když chybnou rozehrávku Eakina potrestal povedenou střelou do levé šibenice Teuvo Teräväinen. Ve druhé třetině byly střelecky aktivnější Šavle, přesto ze svého vedení jen gól ztratily, stále však zůstávají v lepší pozici.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Mezi dvojicí protihráčů si Tage Thompson nakonec našel prostor ke střele. Mířil však jenom do středu brány, tento prostor měl Antti Raanta pod kontrolou.
     
    39:26
    Závěr prostředního dějství rozhodně nenudí. Jeff Skinner nyní skvěle zabojoval do defenzivy, když zpracoval nahození Aha a hru přesunul do středního pásma.
     
    38:55
    Výrazně složitější práci měl Craig Anderson. I on si ovšem poradil, když se přemístil k pravé tyčce a ránu Teräväinena vyhlavičkoval.
     
    38:22
    Těsně před Pescem si Zemgus Girgensons stihl touš stáhnout pod sebe a vypálit. Antti Raanta neměl se zákrokem problém, pomalu letící puk vyrazil pravým betonem.
     
    37:47
    Andrej Svečnikov věřil Vincentu Trocheckovi až příliš. Spoluhráče startoval po lajně, Američan ale na kotouč nedosáhl a rozhodčí tak pískal icing.
     
    37:22
    Carolinu kontaktní gól viditelně nakopl. Za vyrovnáním útočil Sebastian Aho, křižná rána prosvištěla jen o pár čísel nad horní Andersonovou tyčí.
    36:32 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:3
     
    36:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ne, tohle si Eakin za rámeček rozhodně nedá. Mizerný oblouček z obranného pásma křížem zachytil mezi kruhy TEUVO TERÄVÄINEN do pravé rukavice a kotouč si hodil příhodně do hokejky, zápěstím pak mířil nechytatelně nad levé rameno Andersona. Zkušený gólman ani nestihl jít do pokleku. Bez asistence.
     
    35:46
    To ovšem nic nemění na faktu, že stále ztrácí dva góly. Od levého mantinelu vystřelil Brett Pesce, kotouč nasměroval o pořádný kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    35:22
    Peyton Krebs si rovnal v levé kruhu puk na střelu, když k němu přijel navrátilec z trestné lavice Martin Nečas a odzbrojil ho čistým způsobem. Carolina se ubránila druhému oslabení.
     
    34:50
    Na druhé straně zahrozil Casey Mittelstadt. Obdržel od Krebse přesnou přihrávku do hokejku, mezeru mezi Raantovými betony hledal bez úspěchu.
     
    34:21
    V oslabení mol udeřit Sebastian Aho. Natlačil se před posledního obránce soupeře, ale na střelu neměl dostatek času, Andersona trefil o pravého betonu.
     
    33:44
    Jeff Skinner útočil na svou třetí asistenci v utkání. Zatím neúspěšně, protože Rasmus Dahlin po jeho pobídce nevypálil, jen posunul po mantinelu na Olofssona.
     
    33:16
    Carolině komplikuje cestu za vyrovnáním Martin Nečas. Český útočník fauloval při napadání v útočném pásmu, Brysona atakoval lehkým háčkem.
     
    32:55
    Od modré čáry vyslal pořádně štiplavou ránu Anthony DeAngelo. Craig Anderson si našel místečko, odkud na puk viděl a vyrážečkou jej odrazil do ochranné sítě.
     
    32:20
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až ofsajd hostujícího celku. Vinnie Hinostroza očekával nahrávku od Girgensonse, ale marně, následně lotyšského spoluhráče vystavil právě do postavení mimo hru.
     
    31:49
    Antti Raanta už se chystal o brankářského postoje, ale mohl zvolnit, protože Jaccob Slavin v poslední chvíli vložil hokejku pod Pysyka, čímž zabránil možnosti střely.
     
    31:22
    Protiútok Sabres neměl dlouhého trvání. Po levém mantinelu nastartoval motory Peyton Krebs, ovšem výborně mu zkřížil cestu Brady Skjei a na mantinel jej přimáčkl.
     
    30:45
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešili Finové Aho s Teräväinenem vůbec dobře. Očekávanou nahrávkou prvního jmenovaného zachytil Rasmus Dahlin.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Domácí hráči ztrácí dva góly, přestože byli před utkáním pasováni do role obrovského favorita. Buffalo ovšem zatím hraje velmi dobře a disponuje zaslouženým náskokem.
     
    29:40
    Snaha Caroliny neutichá, nicméně defenziva Šavlí dnes pracuje velmi dobře. Pochvalu zaslouží Jacob Bryson, který přebruslil Svečnikova.
     
    29:32
    Victor Olofsson ukázal, že kromě střílení gólu umí i výborně bránit. Do poslední chvíle si počkal na kličku Setha Jarvise, jehož pak za sebe nepustil.
     
    28:59
    Na druhé straně skvěle zakročil gólman Craig Anderson. V zakončení znemožnil Teräväinenovi, který se tlačil před bránu, ale brankář mu vyrážečkou vypíchl touš z pod hokejky.
     
    28:12
    Kyle Okposo najel od levého mantinelu mezi kruhy, odkud vyzkoušel zakončení do pravé šibenice. Antti Raanta mohl poděkovat Brettu Pescemu, jenž předvedl obětavý blok.
     
    27:45
    Když už nic, tak Sebastian AHho alespoň zvrátil odpískání icingu, když tečoval nástřel Jaccoba Slavina z vlastní poloviny. Pak ale bez úspěchu napadal rozehrávajícího Samuelssona.
     
    27:27
    Dylan Cozens už mířil mezi tři tyče. Mladý talentovaný Kanaďan hledal mezeru mezi batony gólmana, ale na rozdíl od Olofssona ji nenašel, Raanta měl situaci pod kontrolou.
     
    26:30
    A s domácími mohlo být ještě hůř. Do úniku ujel Vinnie Hinostroza, ale musel jednat rychle a forhendovou střelu vyslal o kousek vedle levé tyče.
    25:29 Victor OLOFSSON - 1:3
     
    25:29
    Sabres právě vstřelili branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! VICTOR OLOFSSON si věděl rady se zpracováním Mittelstadtovy nahrávky před bránu, aby si posléze bekhendovou kličkou roztáhl Raantu a kotouč mu neomylně poslal mezi betony. Asistence: Casey Mittelstadt a Mattias Samuelsson.
    24:59 Sebastian AHO - 1:2
     
    24:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    PNC Arena bouří, Carolina je na dostřel! Rozehrávku soupeře zachytil Jarvis, následoval pas k pravému mantinelu na Svečnikova. Ruský útočník přenesl hru do levého kruhu na SEBASTIANA AHA, který původně ještě nahrával Jarvisovi, leč Anderson si vyrážečkou srazil touš smolně za svá záda. Asistence: Andrej Svečnikov a Seth Jarvis.
     
    24:45
    Kdo si chytře nepočínal, to byl Brady Skjei. Pod tlakem neměl čas na vymýšlení, takže prostě vyhodil po mantinelu a způsobil icing.
     
    24:23
    Velmi chytře si počínal Jeff Skinner. Nezazmatkoval a vyhodil do bezpečí až po přejetí červené čáry, nemohla tak být řeč o zakázaném uvolnění.
     
    23:56
    Na druhé straně se strhla mela za hostující svatyní po zákroku Craiga Andersona Potyčku odstartoval Henri Jokiharju, rozhodčí hokejisty rychle zklidnili.
    23:28 Hinostroza orazítkoval pravou část brankové konstrukce
     
    23:28
    Amerického forvarda Vinnieho Hinostrozu dělily od třetího gólu Buffala centimetry! Pálil z levého kruhu přes obránce, Raantu zachránila pravá část brankové konstrukce.
     
    22:30
    Seth Jarvis zvládl buly v obranné třetině, aby následně Brett Pesce vyhodil do bezpečí po mantinelu. Oba celky střídají, na ledě se potkávají čtvrté lajny.
     
    22:22
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až Peyton Krebs. Zrychlil a zkusil hru udržet v útočné třetině, avšak s pukem hrál už kousek za ní. Ofsajd.
     
    21:48
    Hokejistům v červených dresech vypomohl s rozehrávkou gólman Antti Raanta. Kus černé gumy zastavil za bránou a nechal hrát Slavina.
     
    21:21
    Krásná kombinace na jeden dotek neskončila kontaktním gólem. K levé tyčce soupeřovy svatyně obdržel nahrávku Andrej Svečnikov, který mířil jen do bočního oblouku brány.
     
    20:47
    Sebastian Aho dobruslil až do útočného pásma, ale dlouho v něm nepobyl. Pod tlakem zkusil kličku na Rasmuse Dahlina, přičemž uspěl švédský obránce.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Sebastian Aho, jeho krajan Teuvo Teräväinen napoprvé s průnikem do útočné třetiny neuspěl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:29.
     
    Úvodní dějství dopadlo poněkud překvapivým výsledkem. Buffalo ukazuje, že domácí vítězství proti favorizovaným Hurikánům nebylo náhodné a po první třetině odvety na venkovním stadiónu disponuje dvoubrankovým náskokem. Skóre otevřel už ve 4. minutě Tage Thompson, jenž se prosadil střelou z pravého kruhu na přední tyč. O pouhé dvě minuty později udeřila elitní útočná lajna Sabres podruhé, Skinner tentokráte připravil gól pro Alexe Tucha. Domácí hokejisté jsou sice výrazně střelecky aktivnější, není jim to ovšem zatím vůbec nic platné.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 6.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Na závěrečné vteřiny naskočily na led elitní útočné lajny. Do útoku směřoval Sebastian Aho, jenž sice prokličkoval do útočného pásma, pak mu ale nevyšla klička proti Dahlinovi.
     
    19:15
    Nahození Martina Nečase ze středního pásma splnilo svůj účel. Craig Anderson puk zachytil o výstroje a na rozehrávku si před blížícím se Čech netroufl.
     
    18:46
    Marně se Mattias Samuelsson hlásil o icing, protože Nino Niederreiter lehce tečoval nahození Iana Colea. Švédský obránce nicméně situaci zvládl a před forčekujícím Domim si pomohl pasem na Eakina.
     
    18:17
    Obránce Ian Cole naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš po modré na Bretta Pesceho, který napálil obětavě blokujícího Krebse.
     
    17:45
    Vinnie Hinostroza bojoval statečně, avšak sám musel tušit, že proti dvěma protihráčům je prakticky nemožné puk udržet. Nakonec jej obral Brady Skjei.
     
    17:14
    Pozdě Ianu Coleovi došlo, že Max Domi už je zpět na ledové ploše. Po jeho vyhození přes všechny čáry už rozhodčí museli odpískat zakázané uvolnění.
     
    16:57
    Tentokráte skvěle zapracoval Brett Pesce, jenž správně očekával, že Tage Thompson bude nahrávat mezi kruhy Tuchovi, kus černé gumy zachytil a obloučkem poslal až k Andersonovi.
     
    16:28
    Početní převaha Buffalu zatím vůbec nevychází. Po levém mantinelu chtěl vrátit hru do útočného pásma Jeff Skinner, leč narazil na Slavina.
     
    15:47
    Hostující hokejisté dlouho kombinovali s kotoučem na holi a hledali ideální pozici ke střele. Tu nenašli a byl to Sebastian Aho, kdo nakonec došťoural puk do střední třetiny.
     
    15:10
    Zbytečný faul Maxe Domiho posílá Carolinu do čtyř. První střet s Jokijarhuem byl v pořádku, ale domácí útočník pokračoval a mimo hlavního dění hry soka rukavicí udeřil do obličeje, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    14:38
    Druhá útočná formace Caroliny obsadila útočnou třetinu, avšak k zakončení nedošlo. Vincent Trocheck nezvládl těžké zpracování Niederreiterovy nahrávky, z čehož těžil Jacob Bryson.
     
    14:05
    A další úspěšný zákrok pro finského gólmana ve službách Hurikánů. Výborně zmenšil střelecký úhel Girgensonsovi a nepříliš dobře umístěný pokus skryl v lapačce.
     
    13:41
    A byl to právě Dahlin, kdo vydoloval kotouč u mantinelu a rozehrál jej na Tagea Thompsona. Následoval pas na Jeffa Skinnera a střela zápěstím, kterou Antti Raanta udržel ve výstroji.
     
    13:05
    Hosté již hrají v plném počtu, zvládli ubránit i vyloučení Rasmuse Dahlina. Švédský zadák se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností, protože tlak Canes pokračuje.
     
    12:52
    Do levého kruhu obdržel parádní nahrávku Martin Nečas. Z první mířil zajímavě k přední tyči a možná by i dal gól, pokud by před něj v poslední chvíli nedal hokejku Krebs, jeho teč znamenala výlet puku do ochranné sítě.
     
    12:24
    Hráčů, v červených dresech netrval návrat do útočného pásma příliš dlouho. V krátkém časovém okamžiku stihli prostřídat řady, na ledě je druhá přesilovková lajna.
     
    11:44
    Jako další se o střelu přihlásil Sebastian Aho, který si vedle ještě hůř. Slabý projektil zastavil na hokejce Peyton Krebs, ten následně bez problémů vyhodil d bezpečí.
     
    11:12
    Dlouho v levé kruhu zaměřoval Teuvo Teräväinen, aby nakonec vyzkoušel ránu ze zápěstí na zadní tyč, přičemž trefil jenom blokujícího Samuelssona.
     
    10:49
    Velká příležitost přichází pro Carolinu právě teď, a to v podobě druhé přesilové hry. V obranném pásmu Rasmus Dahlin zahákoval u mantinelu Trochecka.
     
    10:31
    Domácím nelze upřít snaha, ale zatím si marně zkouší vytvořit gólovou příležitosti, jež by mohla vést ke snížení. Max Domi střílel z úhlu nepřesně.
     
    09:46
    Rasmus Asplund je zpátky ve hře a nechybělo moc k jeho úniku. Čekal za obranou a Jaccob Slavin měl co dělat, aby oblouček Dahlina zachytil do pravé rukavice.
     
    09:20
    Zdá se, že premiérová početní převaha Canes zůstane nevyužita. Těžké zpracování na modré čáře nezvládl Brett Pesce, musel zacouvat do střední třetiny.
     
    08:55
    Dlouho domácí kombinovali v útočném pásmu, aby nakonec nahodil od modré čáry Anthony DeAngelo. Anderson puk vyrazil před sebe, Teräväinenova těžká dorážka proskákala vedle pravé tyče.
     
    08:12
    První zákrok v oslabení Craig Anderson zvládl bez problémů. Zkušený americký gólman zmenšil střelecký úhel Vincentu Trocheckovi a střelu zápěstím skryl v lapačce.
     
    07:38
    Po vhazování v útočném pásmu se proti pravidlům provinil Rasmus Asplund. Švédský útočník zvedl při snaze uvolnit se hokejku příliš vysoko a trefil do brady Colea.
     
    07:22
    Vzápětí Brett Pesce způsobil icing. Zkusil rychlou akci přes Teuva Teräväinena, jemuž ale zrychlení zabralo hodně času a nechal se přebruslit Dahlinem.
     
    07:11
    Na snížení útočil Martin Nečas. Český útočník měl dostatek času na zamíření, kterého však nevyužil a vypálil do míst, kde stál pozorný Anderson.
    06:25 Alex TUCH - 0:2
     
    06:25
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle udeřily podruhé a opět v tom měla prsty elitní útočná lajna! Po odrazu kotouče od zadního mantinelu Skinner puk plácl zdánlivě bezhlavě před bránu, avšak Kanaďan moc dobře věděl o najíždějícím ALEXI TUCHOVI, jenž dostal ideální pas do hokejky a z bezprostřední blízkosti vyzrál na Raantu. Asistence: Jeff Skinner a Tage Thompson.
     
    05:54
    Vzápětí Hurikáni neuspěli ani konstruktivně. Brendan Smith přecenil rychlostní schopnosti Sebastiana Aha a způsobil zakázané uvolnění.
     
    05:22
    Individuálně zkusil štěstí Martin Nečas. Chtěl se proháčkovat po levém mantinelu, nicméně stopku mu vystavil hned první protihráč Rasmus Dahlin.
     
    04:30
    Bude zajímavé sledovat, jak Carolina zareaguje. Je teprve úvod zápasu, takže rozhodně není na pořadu dne propadat panice, nicméně na psychice inkasovaný gól určitě nepřidá.
    03:49 Tage THOMPSON - 0:1
     
    03:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Aktivněji začali domácí, přesto se vedení ujali hosté! Skinner udržel kotouč u mantinelu, načež vymyslel parádní bekhendovou zadovku do pravého kruhu na TAGEA THOMPSONA a nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně vypálil zápěstím nechytatelnou tvrdou ránu k bližší tyči, Raanta byl bez šance. Asistence: Jeff Skinner a Alex Tuch.
     
    03:23
    Úvod střetnutí nabízí slibnou podívanou. Do brejku vystartoval Zemgus Girgensons, lotyšský útočník vyšel ze souboje jeden na jednoho proti anu Coleovi jako poražený.
     
    02:49
    Napodruhé už se čtvrtá útočná lajna Canes prosadila do útočné třtiny a Craig Anderson musel zasahovat! Skvěle povyjel proti Martinookovi, jehož ránu vyrazil levou rukou.
     
    02:25
    Znovu jsme viděli snahy domácích obsadit útočnou třetinu. Opět neúspěšnou, když žabičku Dereka Stepana ze vzduchu sklepl Rasmus Dahlin.
     
    01:42
    Před bránou číhal na nahrávku kapitán Jordan Staal. Nino Niederreiter se ho pokusil najít, výborně zasáhl svou hokejkou Vinnie Hinostroza.
     
    01:28
    Henri Jokiharju pod tlakem forčekujícího Jordana Martinooka vyhodil na zakázané uvolnění. Peyton Krebs ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Smitha nesmazal.
     
    00:47
    Nyní začali domácí hráči aktivněji, ale zatím mají problém vybojovat útočné pásmo. Jesper Fast si zkusil obhodit kotouč kolem Aspunda, ale nezvládl jej objet.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Buffalem odstartoval! Fanoušci nešetří hlasivky a začínají své oblíbence povzbuzovat hned od začátku, chtějí jim pomoci v honbě za odvetou, naposledy totiž Hurikáni na Šavle nestačili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Bryson, M. Samuelsson, Pysyk, Fitzgerald – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Hinostroza, Cozens, Krebs – Okposo (A), Eakin, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Chmielewski, South – Kovachik, Deschamps.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Buffalo Sabres

    Šavle z Buffala předvádí v posledních dnech velmi dobé výkony. Dokonce zvládli bodovat v osmi utkáních v řadě, což už se jim nepovedlo opravdu dlouho. Přesto už jsou bez šance na postup do play-off, když okupují v tabulce Východní konference dvanáctou příčku, přičemž na osmý Washington ztrácí propastných třiadvacet bodů. Momentálně Granatova družina už po šest zápasů střídá vítězství s porážkou a jak již bylo řečeno, tak v doposud posledním zápase zdolali doma Carolinu 4:2 díky skvěle zvládnuté závěrečné desetiminutovce. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je čtyřiadvacetiletý Američan Tage Thompson s 55 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny budou mít ve zbytku základní hrací doby ještě co dělat, aby udrželi druhé místo Východní konference. Na lídra z Floridy momentálně ztrácí šest bodů, zatímco za sebou mají o pouhé dva body Toronto s New Yorkem Rangers, jen šest bodů náskoku pak mají na sedmý Pittsburgh. Momentálně se Hurikánům nedaří, když v předešlých čtyřech střetnutích porazili jenom Montreal, naposledy padli výsledkem 2:4 právě na stadiónu Šavlí z Buffala. Týmové produktivitě vévodí finský útočník Sebastian Aho s 69 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Buffalem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Aho (A. Svečnikov, Jarvis), 37. T. Teräväinen, 46. J. Staal (Pesce, Fast), 52. Aho (A. Svečnikov, Jarvis), 60. J. Staal – 4. Tage Thompson (J. Skinner, Tuch), 7. Tuch (J. Skinner, Tage Thompson), 26. V. Olofsson (Mittelstadt, M. Samuelsson)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Martinook.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Bryson, M. Samuelsson, Pysyk (A), Fitzgerald – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Hinostroza, Cozens, Krebs – Okposo (A), Eakin, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Chmielewski, South – Kovachik, Deschamps

    Diváci: 15 639
    thejrc.org