Martin – Vlci Žilina 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK VITAR Martin
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1) Stav série: 2:4
DOXXbet Vlci Žilina
sk Středa 13.04.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek (tréner Vlci Žilina): "Posledný, šiesty zápas série sa niesol v znamení predchádzajúcich. V úvodných dvoch tretinách sme boli jasne lepším tímom, dostali sme sa do dvojgólového vedenia. Škoda inkasovaného gólu v tretej tretine po našej chybičke, následne sa domáci hráči dostali k presilovej hre piatich proti trom. Túto využili. Nám sa však v úvode predĺženia podarilo využiť 26-sekundovú presilovú hru, ktorá nám zostala ešte zo záveru tretieho dejstva. Z nášho pohľadu to bolo zaslúžené víťazstvo. Verím, že to nebola náhoda, keď sme štyrikrát v tejto sérii zvíťazili v nájazdoch alebo v predĺžení. V nedeľu nás čaká baráž, vo štvrtok máme deň voľna, následne máme dva dni na tréning. Táto finálová séria mala vynikajúcu divácku kulisu, verím, že takúto zažijeme aj počas nasledujúcich súbojov. V nich nech zvíťazí lepšie mužstvo."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Dnes nám neprialo strelecké šťastie. V úvodnej tretine sme mali tri – štyri vyložené príležitosti, ktoré zostali nevyužité. Žilina nám v druhej tretine odskočila na rozdiel dvoch gólov. Heroickým výkonom v tretej tretine sme dokázali vyrovnať. Škoda vylúčenia v jej závere. Žilina sa vďaka svojej skúsenosti dokázala presadiť, pretlačiť puk do bránky. Séria sa lámala v treťom zápase, ktorý sme nevedeli dotiahnuť do víťazného konca. Ak by sme vyhrávali 3:0, dnes by sme pohár držali my, možno ešte skôr. O tom, čo bude v budúcnosti, je ešte priskoro hovoriť. Ak sa udrží gro tímu, verím, že to môže byť dobré. Práca je už rozrobená, môžeme sa už len posúvať ďalej. Ukázali sme, že vieme hrať, chalani hrajú hlavne srdcom, bojujú. Ak preto udržíme to, čo tu máme, je na čom stavať. Úvod sezóny určite nevyzeral z našej strany ideálne. Chalani ale pochopili, čo od nich chceme. Snažili sa a uverili, že iba každodenná práca, námaha a tímový duch ich môže doviesť k takémuto výsledku. Strieborná medaila je pre nich odmenou. Titul by bol krásny, i napriek tomu si ale vážime zisku strieborných medailí."

    Marco Halama (útočník Vlci Žilina): "Z víťazstva sa tešíme, keďže sme chceli zvíťaziť už v Martine, aby sme sa nevracali domov. Siedme zápasy sú nevyspytateľné. V zápase sa nám darilo plniť, čo sme si povedali. V tretej tretine sa nám to narušilo, je však úplne jedno, či zvíťazíte v riadnom hracom čase alebo predĺžení. Každý gól je vo finále dôležitý, tento má ale možno väčšiu cenu, keďže bol víťazný. Pre nás je však dôležité, že sme sériu ukončili a môžeme sa sústrediť na baráž. Nevieme, čo môžeme od týchto súbojov očakávať, veľmi sa ale tešíme. V nedeľu uvidíme. Martin nám bol vo finále viac ako len vyrovnaný súper. Ak sme chceli vyhrať zápas, museli sme ísť na samé dno našich síl. Posledné štyri zápasy išli len cez predĺženie alebo nájazdy. Bola to pre nás náročná séria, Martin hral naozaj výborne. Veríme preto, že sme na baráž dostatočne pripravení."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Bolo pekné vnímať ako buráca celý štadión po vyrovnávajúcom góle. Škoda gólu v predĺžení v samotnom závere presilovej hry, tento rozhodol. Je určite dobré, že Žilina s nami vo finále ani raz neuspela v riadnej hracej dobe. Dvakrát sme proti nim v riadnom hracom čase uspeli iba my, čo je určite pozitívne. Škoda, že sme nejaké to predĺženie nezobrali na našu stranu. Je pravda, že nám mnoho ľudí v úvode sezóny neverilo. Ak by ste si stavili jeden cent, dnes sa vám mnohonásobne vráti. Na začiatku sme ale boli na predposlednom mieste, nikto nám neveril a asi ťažko by sme sa boli rozprávali o finále. Prišli ale dvaja – traja noví hráči, pričom ostatní zostali a pomohlo to. Zomkli sme sa, hrali sme ako tím a dotiahli to do finále. Po skončení zápasu sme sa už rozprávali s vedením, ktoré nám oznámilo, že by najradšej zachovalo všetkých hráčov. Bolo by určite vhodné doplniť tím ešte o ďalších dvoch – troch skúsených hráčov a o rok to môže byť ešte lepšie. Fanúšikovia boli v play-off úžasní. Najmä keď sme strieľali góly. Ak by sme dnes strelili v úvode gól, celý zápas by povzbudzovali tak ako v jeho závere. Atmosféra bola výborná aj v Žiline, u nás ale bola jednoznačne lepšia. Hokej to bol ale určite na vysokej úrovni. My hráči si nedovolíme porovnávať túto súťaž s Extraligou, to nech posúdia ľudia na štadióne alebo v televízii. Osobne si myslím, že už série s Dubnicou alebo Skalicou mali vysokú úroveň. Play-off bez pochybností naplnilo väčšinu predstáv, finále určite všetky." (22:46:09)
     
    Žilina zvíťazila v Martine 2:3 po predĺžení a je novým Majstrom Slovenskej hokejovej ligy. Góly: 50. Juščák (Dírer), 56. Poliaček (Charvát, Pacalaj) – 29. Jansons (Koyš, Markovič), 37. Cíger (Skladaný, Jansons), 61. Halama (Drtina, Petráš).
     
    Koniec zápasu.
     
    60:25
    Vlci Žilina dali gól! Využitá presilová hra. Strela Mareka Drtinu dorazená MARCOM HALAMOM. Druhú asistenciu si pripisuje Šimon Petráš. Je rozhodnuté.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po štvrtýkrát v sérii budeme svedkami predĺženia. Z predchádzajúcich sa iba v jedinou, a to poslednom, rozhodlo o víťazovi.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:51
    Jansons minul. Domáci môžu vyhodiť puk.
     
    59:24
    Koyš opäť. Z prvej netrafil.
     
    59:11
    Tvrdá strela Koyša. Triafa Dírera.
     
    58:27
    Michal Juščák (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    58:16
    Pacalaj triafa brankára. Ten okamžite rozohráva.
     
    57:54
    Murček z ľavej strany. Škorvánek má puk v lapačke.
     
    57:23
    Makarov na Poliačeka. Ten prepálil bránku.
     
    57:07
    Hra vysokou hokejkou. Hostia zostávajú v útočnom pásme.
     
    56:43
    Pacalaj neustrážil Šmídu. Hostia v útočnom pásme.
     
    56:12
    Vybíral v úniku. Zahodená príležitosť.
     
    55:38
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra o dvoch hráčov. Marek Charvát bol pravdepodobne už strelcom gólu, puk sa však odrazil na hokejku FRANTIŠKA POLIAČEKA, ktorý ho dorazil. Druhú asistenciu si pripisuje Marek Pacalaj.
     
    55:22
    Vyhodený puk. Zásluhou Petráša.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 50. Juščák (Dírer), 56. Poliaček (Charvát, Pacalaj) – 29. Jansons (Koyš, Markovič), 37. Cíger (Skladaný, Jansons), 61. Halama (Drtina, Petráš)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Charvát, Pacalaj – Nemec, Krempaský – Lavička, Bobček – Belica, Makarov – Fafrák, Murček, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Juščák, Huhtela, Poliaček – Smidžár, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Jansons, Šidlík – Petran, Sloboda – Drtina, Nahálka – Jakubík, Pišoja – Macek, Halama, Petráš – Safaraleyev, Šmída, Vybíral – Mikula, Markovič, Koyš – Cíger, Linet, Skladaný
    Trenér: Stanislav Škorvánek

    Rozhodčí: Kalina, Štefik – Ordzovenský, Staššák, Beniač (inštruktor)

    Diváci: 2899
    Martin 2 4 Vlci Žilina
    #1 Pondělí 04.04.2022 • 17:00
    Vlci Žilina - Martin 2:3
    #2 Úterý 05.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 0:1
    #3 Pátek 08.04.2022 • 17:30
    Martin - Vlci Žilina 3:4 po s.n. (3:4)
    #4 Sobota 09.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po s.n. (1:3)
    #5 Pondělí 11.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 3:2 po prodl.
    #6 Středa 13.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po prodl.
    bahis siteleri