Montreal – Philadelphia 3:6 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Boston 4:0 (kon.)
Florida – Detroit 5:2 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:6 (kon.)
Minnesota – Vancouver 6:3 (kon.) | Tampa – Toronto 8:1 (kon.) | Calgary – Dallas 4:2 (kon.)
Los Angeles – Chicago 4:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Philadelphia Flyers
Pátek 22.04.2022, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Páteční noc bude neskutečně bohatá a zámořská NHL nabídne celkem jedenáct zápasů, z nichž se zaměříme na souboj dvou nejhorších týmů Východní konference. Jedno je před zápasem jisté, jedna ze dvou velmi špatných sérií skončí a jeden tým konečně vyhraje.
     
    Montreal Canadiens

    Fanoušci Montrealu musí být hodně smutní, když už se konečně dostanou na tribuny a mohou sledovat nejlepší hokej na světě, tak jejich tým prohrává jeden zápas za druhým. Canadiens prohráli šestkrát za sebou a stejnou sérii mohou mít i v domácím prostředí, pokud nedokáží Philadelphii porazit. Slabšího soupeře už by hledali ve Východní konferenci těžko a ztrácí na něho šest bodů.
     
    Philadelphia Flyers

    Čeští hokejisté Radko Gudas a Jakub Voráček si musejí mnout ruce, protože odchodem z Philadelphie si tedy výrazně polepšili. Radko Gudas je součásti souboje o nejlepší tým základní části, když v dresu Floridy bojuje společně se spoluhráči s Coloradem, zatímco Jakub Voráček odešel do Columbusu, který sice úplně nezáří, ale rozhodně je na tom mnohem lépe než tým Flyers.
     
    Linus Högberg si odbude proti Montrealu debut v NHL a bude tedy přímým aktérem souboje dvou týmů, které prohráli šestkrát za sebou. Kdo špatnou sérii ukončí?
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – Poehling, Evans, R. Pitlick – T. Pitlick, M. Perreault, Harvey-Pinard.
    Trenér: Martin St. Louis

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Sandström) – Attard, Provorov (A), Sanheim, L. Högberg, Zamula, Yandle – Konecny, K. Hayes (A), Laughton (A) – Brink, Farabee, J. van Riemsdyk – Tippett, Frost, N. Cates – MacEwen, N. Thompson, Lindblom.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: Brandon Schrader, Eric Furlatt. Čároví: Ryan Daisy, Justin Johnson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Jake Evans vyhrál úvodní vhazování zápasu a začalo utkání, ve kterém oba týmy chtějí ukončit sérii šesti porážek v řadě, uspět ovšem muže samozřejmě jeden.
     
    01:06
    Cole Caufield vystřelil na levém křídle od modré čáry a jeho pokus byl těsně před přední tyčí tečován, zároveň ale zablokován, takže Martin Jones poté nezasahoval.
     
    01:23
    Ivan Provorov vystřelil na bodu pravého kruhu a dobře mířil někam pod horní tyč brány, jenže Carey Price byl připravený a zřejmě vyrážečkou puk vyrazil. Zatím 0:0.
     
    03:29
    Alexandr Romanov dvakrát vypálil od modré čáry, jeho první pokus z pravého křídla ale skončil na výstroji Martina Jonese a druhý minul levý horní roh brány.
     
    04:31
    Joel Farabee na levém křídle zavážel puk do útočného pásma, vzápětí se ale ocitl v obležení dvou protihráčů a ztratil kontrolu nad pukem. Dobrá práce hráčů Habs.
     
    05:26
    Ronnie Attard zkusil vystřelit na ose útočného pásma od modré čáry, jeho táhlý pokus zápěstím ale zablokoval domácí Tyler Pitlick, který proti němu dobře vyrazil.
     
    06:47
    Travis Konecny vystřelil na levém křídle od modré čáry a jeho pokus byl přizvednutý do ochranné sítě. Zatím na gól čekáme a následuje komerční přestávka. Stav 0:0.
     
    07:12
    Ronnie Attard nepřesně rozehrál podél střídaček a proti Flyers bylo odpískáno zakázané uvolnění, po kterém se poté vhazovalo po pravici brankáře Martina Jonese.
     
    07:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Carey Price rozehrával zpoza brány podél hrazení a obránce Kale Clague udělal chybu, když z rohu obranného pásma rozehrával zadovkou naslepo za sebe, čehož využil JAMES VAN RIEMSDYK, když z nulového úhlu dvakrát vystřelil v rychlém sledu a druhý pokus se od výstroje Careyho Price odrazil do sítě! Je to 1:0. Asistence: Bobby Brink.
    07:43 James van Riemsdyk - 0:1
     
    08:42
    Hokejisté Montrealu jeli dva na jednoho a mohli rychle vyrovnat, jenže Rem Pitlick nedokázal přihrávkou z levé strany najít na vzdálenější pravé tyči Jeffa Petryho.
     
    09:04
    Jeff Petry se vzápětí přece jen dostal do zakončení, jeho střela z pravého kruhu pro vhazování ale byla nepřesná a minula přední pravý horní roh brány hráčů Flyers.
     
    09:49
    Kale Clague zatím nehraje dobrý zápas. Před gólem Flyers udělal chybu v rozehrávce a teď byl vyloučen za hákování, čímž hostům daroval první přesilovou hru.
     
    10:17
    Hokejisté Montrealu jeli během oslabení tři na jednoho a po protiútoku chtěli vypálit na bodu levého kruhu, jenže jeden z domácích puk minul!
    10:17 Canadiens jeli během vlastního oslabení tři na jednoho!
     
    11:53
    Oba týmy se během přesilové hry Flyers dostaly do zakončení, ani jeden ale neskóroval a proti Habs se vzápětí pískal ofsajd, po kterém je komerční přestávka.
     
    13:10
    Cole Caufield mohl vyrovnat na levém křídle po pěkné zpětné přihrávce a ráně bez přípravy, jenže trefil přímo logo na hrudi hostujícího brankáře Martina Jonese.
     
    14:01
    Ivan Provorov jel z levé strany sám na bránu a v kruhu pro vhazování se rozhodl pro střelu, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu, jenže Carey Price lapačkou vytáhl puk mimo!
     
    14:23
    Alexandr Romanov poté zůstal ležet v rohu obranného pásma na ledě a těžko se zvedal. Hra byla přerušena a po přerušení následuje poslední komerční přestávka.
     
    14:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers vyhráli vhazování v útočném pásmu a rychle přenesli hru doleva, IVAN PROVOROV vystřelil na bodu levého kruhu a rychlou střelou zápěstím vymetl nad vyrážečkou Careyho Price přední levý horní roh brány! Flyers odskočili. Asistence: James van Riemsdyk a Bobby Brink.
    14:29 Ivan PROVOROV - 0:2
     
    15:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Martin Jones byl po zákroku úplně mimo bránu u pravé tyče a MIKE HOFFMAN toho po obrovském závaru dokázal využít, když puk po přihrávce rukavicí poslal do prázdné sítě! Kontroverzní gól. Asistence: Brendan Gallagher a Christian Dvorak.
    15:31 Mike HOFFMAN - 1:2
     
    15:59
    Cole Caufield mohl bleskově vyrovnat na 2:2, když vystřelil na bodu levého kruhu a jeho střela se od horní tyče brány odrazila zpátky do hry!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:01
    Travis Sanheim byl vyloučen za faul loktem a Montreal má k dispozici v závěru první části přesilovou hru.
     
    19:55
    Mike Hoffman vypálil pět sekund před koncem na vrcholu pravého kruhu a jeho rána bez přípravy se od horní tyče odrazila do levé tyče a poté ven!
    19:55 Martina Jonese zachránila po střele Habs horní a levá tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Philadelphie šli rychle do vedení, když se po chybě Kalea Claguea prosadil dorážkou z nulového úhlu po předchozí vlastní střele James van Riemsdyk a vzápětí navíc skóroval Ivan Provorov. Canadiens poté ale zabrali a kontroverzním gólem po přihrávce rukou snížil Mike Hoffman, který pouhých pět sekund před přestávkou mohl navíc vyrovnat, jeho střela poté ale orazítkovala horní a levou tyč. Skóre po první třetině střetnutí. Montreal Canadiens 1 Philadelphia Flyers 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-7; Zablokované střely: 10-7; Vhazování: 59%-41%; Hity: 4-11; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Chris Wideman vypálil dobře bez přípravy, Martin Jones ale dokázal jeho pokus zachytit a hra byla přerušena. Canadiens se hodně snaží, ale stále prohrávají – 1:2.
     
    21:36
    Oskar Lindblom vystřelil na vrcholu levého kruhu a Carey Price puk zachytil, jenže Jeff Petry fauloval a dostal trest za nedovolené bránění. Přesilovka Flyers.
     
    22:15
    Útočník James van Riemsdyk se dostal u pravé tyče k bekhendové střele, Carey Price ale jeho pokus vyrazil, stejně jako jeho následnou dorážku z velké blízkosti.
     
    23:31
    Travis Konecny vystřelil na bodu levého kruhu pro buly, Carey Price ovšem tentokrát zasahovat nemusel, protože jeho střela byla spoluhráči zablokována.
     
    25:00
    Obránce Alexandr Romanov minul puk po zpětné přihrávce na vrcholu levého kruhu a Bobby Brink se hned řítil do přečíslení tři na jednoho, které zakončil sám, a z pravého kruhu zamířil nad!
    25:00 Bobby Brink mohl vstřelit svůj první gól v zámořské NHL!
     
    25:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jeff Petry vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a před bránou puk ve vzduchu skvěle tečoval JAKE EVANS, když se puk od jeho hole odrazil k levé tyči! Canadiens dokázali vyrovnat a je to 2:2. Asistence: Jeff Petry a Rem Pitlick.
    25:28 Jake EVANS - 2:2
     
    26:49
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    OSKAR LINDBLOM nahodil puk z levého kruhu od hrazení směrem na bránu a na přední tyči se od Careyho Price, který nic neviděl, odrazil do sítě – 2:3! Asistence: Zack MacEwen a Linus Högberg.
    26:49 Oskar LINDBLOM - 2:3
     
    28:14
    Hra byla před pár okamžiky přerušena kvůli hře vysokou holí a vracíme se zpět po krátké reklamní přestávce.
     
    30:20
    Delší dobu se hrálo bez přerušení a Flyers se dostali ke střele, kterou Carey Price udržel v náručí. Po přerušení hry následuje další krátká komerční přestávka. Stav 2:3.
     
    30:53
    Kevin Hayes vysunul na levém křídle krátkou kolmou přihrávkou Travise Konecnyho, který chtěl zakončovat bekhendem, jenže puk nedokázal dobře trefit. Mimo.
     
    31:43
    Montreal je po třetím inkasovaném gólu ve velkém útlumu a vzápětí navíc nemůže střídat, protože podél trestných lavic vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    31:57
    Canadiens se dostali na pravém křídle k nahození, se kterým neměl bývalý brankář San Jose žádný problém a podržel puk ve své lapačce. Hra znovu přerušena.
     
    32:22
    Alexandr Romanov práskl do puku na vrcholu levého kruhu a jeho rána s příklepem mířila do bližšího horního rohu brány hostí, Martin Jones ale zasáhl vyrážečkou.
     
    33:02
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    TRAVIS KONECNY si nyní najel na ose útočného pásma na pěknou přihrávku Ronnieho Attarda od střídaček a od modré čáry si bleskově najel do levého kruhu, odkud nad lapačkou Careyho Price zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Flyers vedou 4:2! Asistence: Ronnie Attard a Ivan Provorov.
    33:02 Travis KONECNY - 2:4
     
    35:13
    Canadiens dvakrát vystřelili a Martin Jones oba pokusy vyrazil, zatímco na opačné straně Carey Price pak střelu Travise Konecnyho zachytil. Komerční přestávka – 2:4.
     
    35:58
    Carey Price zasáhl proti tečované střele levým betonem a o několik okamžiků později zmrazil volný kotouč lapačkou, aby nepustil Flyers do další možné šance.
     
    37:20
    Josh Anderson se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici, jenže jeho následná střela zápěstím skončila na ochranném skle, když o hodně minula pravý horní roh.
     
    38:56
    Brendan Gallagher vystřelil 64 sekund před koncem druhé třetiny z pravého kruhu pro vhazování a připravený Martin Jones sevřel kotouč v náručí.
     
    38:56
    Brendan Gallagher dostal dvě minuty za sekání, stejně jako Travis Konecny, který se po něm vzápětí ohnal.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    David Savard mohl v závěru druhé třetiny snížit, když se ocitl před bránou sám a mířil do levého rohu, Martin Jones ovšem zasáhl vyrážečkou a uhájil dvoubrankové vedení Flyers. Hostům vrátil dvoubrankové vedení po skvělé teči Jakea Evanse a jeho vyrovnávacím gólu Oskar Lindblom a Travis Konecny. Skóre po druhé třetině. Montreal Canadiens 2 Philadelphia Flyers 4.
    Cole Caufield je podobný bývalému jezdci a šampiónovi F1
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:03.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-26; Zablokované střely: 14-14; Vhazování: 59%-41%; Hity: 10-19; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 6-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Ivan Provorov vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a Carey Price nedokázal puk udržet v lapačce, Kevin Hayes se ale v blízkosti pravé tyče k dorážce nedostal, stejně jako po objetí brány Habs.
     
    42:36
    Nick Suzuki nádherně míchal s pukem v pravém kruhu pro vhazování a poté ho přihrával před bránu, kde se vzápětí odrážel, Martin Jones ho ale přikryl lapačkou.
     
    44:41
    Delší dobu se hraje bez přerušení a hokejisté Montrealu stále prohrávají s Philadelphií 4:2. Domácí mohou hodně mrzet dvě tyče ze závěru úvodní části utkání.
     
    45:40
    Jeff Petry nádherně objel bránu hostujícího celku a na bodu levého kruhu napřáhl k pěkné střele zápěstím, jeho pokus ovšem minul vzdálenější pravý horní roh.
     
    46:14
    Cole Caufield se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a hra byla přerušena. Probíhá reklamní přestávka.
     
    47:19
    Cole Caufield se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jenže z blízkosti a úhlu brankáře Martina Jonese nepřekonal a Canadiens už se vzápětí k žádné dorážce nedostali.
     
    50:05
    Martin Jones ukryl střelu Canadiens z pravého kruhu pro vhazování snadno v lapačce a po přerušení hry následuje další krátká komerční přestávka. Stále 2:4.
     
    51:22
    Utkání už se bohužel pro nezaujatého fanouška pouze dohrává a hostující hráči Flyers stále vedou o dva góly.
     
    51:35
    Rem Pitlick byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Philadelphie ještě může navýšit svůj náskok. Přesilovka.
     
    52:46
    Travis Konecny si najížděl na vzdálenější pravé tyči na nahození z levého křídla, ze vzduchu ale nedokázal puk usměrnit na bránu a skončil v rohu ledové plochy.
     
    53:12
    Tyler Pitlick mohl skórovat po krásné zpětné přihrávce z blízkosti do odkryté brány během oslabení, jenže jeho střela z mezikruží skončila na horní tyči a puk se odrazil do ochranné sítě!
    53:12 Tyler Pitlick orazítkoval během oslabení horní tyč brány!
     
    54:30
    Carey Price vyrazil nahození Flyers po ledě lapačkou přímo na jednoho ze svých spoluhráčů, který měl spoustu času na rozehrávku, protože hosté střídali.
     
    55:24
    Mike Hoffman se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a je čas na poslední reklamní přestávku zápasu.
     
    55:36
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hostující MORGAN FROST si najel před bránu na bekhendové nahození Noaha Catese z pravého kruhu a z blízkosti usměrnil puk přesně mezi betony Careyho Price! Flyers zřejmě rozhodují – 2:5. Asistence: Noah Cates a Owen Tippett.
    55:36 Morgan FROST - 2:5
     
    56:56
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Rem Pitlick propadl ve středním pásmu a JAMES VAN RIEMSDYK zakončil samostatný únik gólem, když z levého kruhu zamířil nad vyrážečkou Careyho Price do levého horního rohu brány! Flyers už vedou o čtyři branky. Bez asistence.
    56:56 James van Riemsdyk - 2:6
     
    57:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    COLE CAUFIELD zamíchal s pukem v pravém kruhu a jeho střela zápěstím k překvapení všech prošla mezi betony stojícího Martina Jonese do sítě! Asistence: Chris Wideman a Nick Suzuki.
    57:33 Cole CAUFIELD - 3:6
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    James van Riemsdyk vstřelil dva góly a zaznamenal tři kanadské body, kterými přispěl k hladké výhře Flyers na ledě Montrealu. Ivan Provorov měl s brankou a asistencí také lví podíl na tom, že Philadelphia ukončila sérii šesti proher, zatímco Montreal prohrál už posedmé za sebou. Linus Högberg nastoupil k prvnímu zápasu v NHL a svůj debut okořenil asistencí. Konečný výsledek střetnutí. Montreal Canadiens 3 Philadelphia Flyers 6.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 34-34; Zablokované střely: 18-18; Vhazování: 59%-41%; Hity: 15-22; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 8-4.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carey Price (MTL) – 28 zákroků, 6 OG, úspěšnost 82,4%, odchytal 59:55
    Martin Jones (PHI) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Ivan Provorov (PHI) 1+1
    2. Travis Konecny (PHI) 1+0
    3. James van Riemsdyk (PHI) 2+1 (03:53:13)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. M. Hoffman (B. Gallagher, Dvorak), 26. Evans (Petry, R. Pitlick), 58. Caufield (Ch. Wideman, Suzuki) – 8. J. van Riemsdyk (Brink), 15. Provorov (J. van Riemsdyk, Brink), 27. Lindblom (MacEwen, L. Högberg), 34. Konecny (Attard, Provorov), 56. Frost (N. Cates, Tippett), 57. J. van Riemsdyk


    Montreal Canadiens: Price (Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – Poehling, Evans, R. Pitlick – T. Pitlick, M. Perreault, Harvey-Pinard.
    Trenér: Martin St. Louis

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Sandström) – Attard, Provorov (A), Sanheim, L. Högberg, Zamula, Yandle – Konecny, K. Hayes (A), Laughton (A) – Brink, Farabee, J. van Riemsdyk – Tippett, Frost, N. Cates – MacEwen, N. Thompson, Lindblom.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: Brandon Schrader, Eric Furlatt. Čároví: Ryan Daisy, Justin Johnson

    Diváci: 21105
    bahis siteleri