Columbus – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Seattle 6:3 (kon.) | Edmonton – Colorado 6:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:2 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:7 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:3 (po pr.) | Boston – NY Rangers 3:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Seattle Kraken
Sobota 23.04.2022, 02:11 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL pokračuje dnes dalšími čtyřmi zápasy. My se v textovém přenosu detailně zaměřím na souboj Minnesoty Wild se Seattlem Kraken.
     
    Minnesota Wild

    Wild se aktuálně nachází na 3. příčce Západní konference, když na svém kontě mají průběžně již sto pět bodů. Na dálku bojují s Calgary Flames a St. Louis Blues o druhé místo v konferenci. Play-off již mají jisté a mohou trpělivě vyčkávat na jméno prvního protivníka pro vyřazovací část. Hůře než 4. by po základní fázi být neměli.
    Forma Minnesoty je výborná, Wild prohráli jediné z posledních sedmi utkání a jsou ve skvělé pohodě. Ve středu zvítězili na ledě Montrealu 2:0 a včera si před vlastními fanoušky poradili s Vancouverem Canucks, který přehráli 6:3.
     
    Seattle Kraken

    Krakenům v tuto chvíli náleží až 15. místo v Západní konferenci, na svůj účet zvládli zatím nabrat pouze osmapadesát bodů. Nebýt mizerného ročníku Arizony a Montrealu, byl by nováček soutěže nejhorším týmem ligy. Je mu také jasné, že následujících šest duelů bude pro Seattle v této sezóně posledních šest zápasů před letní přestávkou, protože na postup do play-off prostě vůbec nemůže pomýšlet, jelikož jeho předváděná hra zkrátka nemá požadovanou úroveň.
    Forma Seattleu má však v poslední době stoupající tendenci, protože Krakeni vyhráli tři předchozí střetnutí. V úterý před svými fandy zdolali Ottawu 4:2 a předevčírem na svém ledě přemohli také věhlasné Colorado těsně 3:2. Postarali se tak o velké překvapení soutěže. Uvidíme, jak se jim povede dnes v Minnesotě.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    29.10.21 Seattle Kraken – Minnesota Wild 4:1
    14.11.21 Seattle Kraken – Minnesota Wild 2:4
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne žádný Čech ani Slovák.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon (C), J. Middleton, Goligoski, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill – Zuccarello (A), Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Bjugstad, J. Eriksson Ek (A), Jost – Deslauriers, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Soucy, Borgen, Oleksiak – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Lind, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Sheahan, Sprong.
    Trenér: David Hakstol.
     
    Ještě jednou přeji příjemnou hlubokou noc všem fandům NHL. Zápasy v zámoří začínají s malým zpožděním, které je pro USA a Kanadu typické. Také duel Minnesoty se Seattlem tak odstartuje přibližně ve 2:07.
     
    Hokejisté bohužel ještě nejsou na hrací ploše, start utkání se tak zpozdí o něco víc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Utkání bylo zahájeno, úvodní buly vyhráli hokejisté Minnesoty, kteří okamžitě poslali kotouč po levém hrazení až za klec Seattleu, kam spěchá napadat Mats Zuccarello.
     
    00:41
    Wild se drží v třetině, nyní však špatně přihráli a kotouč získal Will Borgen, který puk vyváží do středu kluziště, odkud ho posílá obloukem do třetiny Minnestoy.
     
    01:18
    Frédérick Gaudreau se dostal na levé straně ke střele z hodně ostrého úhlu, ale Philipp Grubauer měl přední tyčku pokrytou a puk do sítě projít nenechal.
     
    01:58
    Jordan Eberle nahodil bekhendem kotouč do pásma Minnesoty, na zadním mantinelu ho však sbírá Jonas Brodin a obrací směr hry.
     
    02:27
    Jon Merrill spěchá za svou klec, aby rozehrál kotouč po levém hrazení, což se mu úplně nepovedlo, protože puk zachytává Adam Larsson.
     
    02:58
    Adam Larsson se dokonce na levé straně dostal k zakončení z takřka nulového úhlu, jenže také Marc-Andre Fleury byl pozorný.
     
    03:24
    Krakeni se snažili projít kupředu po levém křídle, jenže akci Victora Raska zastavilo postavení mimo hru a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    03:44
    Mats Zuccarello se snažil na levém křídle prohodit kotouč kupředu na Ryana Hartmana, což se mu ale úplně nepodařilo, touš zachytil Karson Kuhlman.
     
    04:28
    Matthew Boldy zpracoval kotouč na obranné modré u hrazení, neměl však moc prostoru na postup vpřed a tak vrací puk svým obráncům.
     
    04:58
    Wild se krátce zdrželi v třetině soupeře, jenže k žádnému střeleckému pokusu se nedostali. Nyní má puk na modré čáře Connor Dewar.
     
    05:29
    Nick Bjugstad se rozjel po levém hrazení a z kruhu vypálil, jenže trefil jen brusle před sebou stojícího Adama Larssona, který pokus blokuje.
     
    05:49
    Jon Merrill vystřelil z levého kruhu, Philipp Grubauer jeho pokus vyrazil jen k Nicku Bjugstadovi, ale ten poslal dorážku znovu jen do brankáře Krakenů!
     
    06:12
    Nick Bjugstad se nyní musí stáhnout k defenzivním povinnostem v pásmu Minnesoty. Za kotoučem spěchá napadat Victor Rask.
     
    06:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle jde na startu utkání z první střely do vedení! Minelu za svou klecí vyrobil gólman Marc-Andre Fleury, jenž namazal puk na zadním hrazení na hůl Joonase Donskoie, který předložil touš před prázdnou bránu a DANIEL SPRONG už jen z bezprostřední blízkosti trefil opuštěnou klec Wild! Velmi snadný zásah, po kterém Krakeni vedou 1:0! Asistence: Joonas Donskoi.
    06:16 Daniel SPRONG - 0:1
     
    06:49
    Carson Soucy přišel na půlící čáře o kotouč a Minnesota se tak rychle stěhuje před klec Seattleu, kotouč má Jordie Benn.
     
    07:16
    Seatt,e nyní dobře vyrazil kupředu po pravé straně a Alexander Wennberg zakončoval ranou z kruhu, kterou však Marc-Andre Fleury kryje ve své náruči!
     
    07:42
    Victor Rask obral v rohu kluziště Frédéricka Gaudreaua o kotouč a poslal ho za vlastní klec svým bekům, kteří rozehrají další akci Krakenů.
     
    08:16
    Kirill Kaprizov dostal přihrávku z levé strany na pravý kruh, kde byl zcela osamocen a mohl pálit na klec Seattleu. Zradilo ho však zpracování.
     
    08:48
    Jacob Middleton dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře, jeho ostrá rána však trefila jen bránícího Jordana Eberleho.
     
    09:08
    Karson Kuhlman startuje na ose hřiště kupředu. S pukem se dostal na pravý kruh a zpětnou přihrávkou do mezikruží hledal nějakého parťáka. V tomto prostoru se však žádný nevyskytoval.
     
    09:49
    Buly před Philippem Grubauerem se musí opakovat. Vyhráli ho nakonec hráči Minnesoty a Joel Eriksson Ek navezl kotouč do brankoviště Krakenů. Jacob Middleton však dorážel bez úspěchu.
     
    10:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni krátce po půlce prvního dějství zdvojnásobují svůj náskok! YANNI GOURDE si narazil kotouč o Karsona Kuhlmana, jenž mu jej z levé strany vrátil na pravý kruh a forvard Seattleu už pohodlně skóroval střelou do středu klece Wild, protože Marc-Andre Fleury se nestihl proti jeho pokusu přemístit! Nováček soutěže vede nad Minnesotou 2:0! Asistence: Karson Kuhlman, Jared McCann.
    10:20 Yanni GOURDE - 0:2
     
    10:51
    Jamie Oleksiak vypálil bekhendem z osy hřiště od modré čáry, jenže Marc-Andre Fleury byl tentokrát připraven a ránu vyráží.
     
    11:27
    Matthew Boldy se na levém hrazení kupředu neprobil a na opačnou stranu se již dere s pukem Matthew Beniers, který se ale srazil se spoluhráčem.
     
    11:58
    Kevin Fiala bojuje o kotouč v rohu kluziště za svatyní Seattleu, jenže získat se mu ho nepodařilo a rozehrávat tak může Vince Dunn.
     
    12:27
    Philipp Grubauer zastavuje svou velkou holí nahození za svou klec a připravuje tak kotouč pro Adama Larssona, jenž je ale pod tlakem Nicka Bjugstada.
     
    12:58
    Yanni Gourde hraje s velkou chutí, na levém hrazení získal puk a nastartoval své rychlé pohony, s kotoučem už je v pásmu soupeře.
     
    13:27
    Ryan Hartman vystřelil z levého hrazení na klec Seattleu, jenže Philipp Grubauer byl na takovou ránu připraven a chytá ji do lapačky.
     
    13:58
    Po icingu Krakenů se opět vhazuje před svatyní Philippa Grubauera. Střela Jareda Spurgeona od modré čáry je sražena do ochranné sítě za klecí Seattleu.
     
    14:10
    Uvidíme přesilovou hru, kterou si zahraje Minnesota. Alexander Wennberg podrazil v obranném pásmu Kirilla Kaprizova a fasuje za to dvě trestné minuty.
     
    14:27
    Kevin Fiala se dostal ke střele na vrcholu kruhů, jenže Philipp Grubauer zvládl jeho přízemní pokus betonem vykopnout!
     
    14:48
    Jamie Oleksiak krátce po buly před svou svatyní poslal kotouč na střídačku Seattleu, takže se buly před Grubauerem bude opakovat.
     
    15:01
    Seattleu se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry. Na levém křídle se však bleskově do pásma Krakenů vrací Kirill Kaprizov.
     
    15:27
    Minnesota teď zatápí v prostoru před klecí soupeřem, Joel Eriksson Ek a Kevin Fiala si vyměnili několik pasů. K zakončení se však zatím nedostali.
     
    15:48
    Stále motají Wild svého soupeře v obranném pásmu, kotouč má na modré čáře Jared Spurgeon, jenž vyhlíží volného spoluhráče pro přihrávku.
     
    16:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild využívají početní výhodu a snižují na 1:2! Tohle byla krásná akce Minnesoty! Kevin Fiala přihrál na levé straně z vrcholu kruhu skoro až k bráně, kde Kirill Kaprizov z jedničky přiťukl puk do mezikruží a JOEL ERIKSSON EK se ranou z bezprostřední blízkosti nemýlil! Náskok Krakenů je tak už pouze jednobrankový! Asistence: Kirill Kaprizov, Kevin Fiala.
    16:01 Joel Eriksson Ek - 1:2
     
    16:38
    Dmitrij Kulikov vybojoval touš za vlastní svatyní, jenže se mu ho nepovedlo vyhodit a Ryan Donato tak nakonec přece jen zametl puk pod Marca-Andre Fleuryho, který touš raději v brankovišti zalehl.
     
    17:08
    Na pravém hrazení spěchá kupředu Karson Kuhlman, jenž v rohu kluziště narazil na Jonase Brodina, který mu hrací předmět odebral.
     
    17:37
    Kevin Fiala nyní špatně přihrál na pravém kruhu a Yanni Gourde se tak lacino dostal k puku, se kterým míří k útočné modré.
     
    18:08
    Vince Dunn rozehrává akci Krakenů na pravé straně obranného pásmu. Po jeho přihrávce jde kupředu Victor Rask po hrazení.
     
    18:38
    Tohle byla dobrá šance Seattleu! Victor Rask přihrál z pravé strany do mezikruží a ostrý projektil Alexandera Wennberga musela zastavit až lapačka Fleuryho!
     
    19:08
    Daniel Sprong se protáhl na ose hřiště do třetiny soupeře, jenže tam si puk pod kontrolou moc neužil, vypíchl mu jej holí Jon Merrill.
     
    19:38
    Jordan Eberle se snažil vytočit na levém kruhu, jenže Nicolas Deslauriers mu puk sebral a zakládá protiútok Minnesoty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Wild s Krakeny skončilo. Vyloženou reklamu na hokej jsme v úvodní dvacetiminutovce neviděli. Seattle v ní nebyl lepším celkem, ale měl trochu štěstí, což ke hře patří. V 7. minutě po minele Marca-Andre Fleuryho lehce skóroval Daniel Sprong a o čtyři minuty později zvyšoval Yanni Gourde po narážečce s Kuhlmanem na 2:0. Minnesota snížila v přesilovce, kdy krásnou akci předvedli Fiala, Kaprizov a zakončující Joel Eriksson Ek, po jehož zásahu platí skóre 2:1 pro Seattle. S ním vstoupí oba celky i do druhé třetiny.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Minnesota Wild – 10
    Seattle Kraken – 7
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:02.
     
    Hokejisté jsou připraveni, začíná 2. třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Úvodní buly druhého dějství vyhráli hokejisté Minnesoty, Dmitrij Kulikov dostal kotouč k obranné modré a po pravé straně vysouvá kupředu Kirilla Kaprizova.
     
    20:37
    Jon Merrill rozehrává od svatyně Wild. Na pravém straně prodloužil kotouč Ryan Hartman na Matse Zuccarella a jeho ránu z pravého kruhu musel Philipp Grubauer vyrážet lapačkou!
     
    21:15
    Wild jsou na startu druhého dějství v ráži, nyní ale musí vyklidit útočné pásmo. Jared Spurgeon zachytává vyhození Krakenů ve středu hrací plochy.
     
    21:49
    Jordan Eberle rozehrává na pravé straně obranného pásma. Po jeho vyhození se Seattle zase krátce dostal s pukem do středu kluziště.
     
    22:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Na startu druhého dějství Minnesota srovnává na 2:2! A znovu za to může dvojice Fiala – Eriksson Ek. Kevin Fiala dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, natáhl na sebe beky Krakenů a z levého kruhu křižně přihrál doprava do předbrankového prostoru, kde JOEL ERIKSSON EK zakončil dřív, než se k němu Philipp Grubauer stihl řádně přesunout! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Kevin Fiala, Matthew Boldy.
    22:04 Joel Eriksson Ek - 2:2
     
    22:48
    Kole Lind se nyní prodral ke střele z vrcholu levého kruhu, jenže Marc-Andre Fleury byl na jeho pokus připraven a chytá jej do své náruče.
     
    23:16
    Will Borgen se dostal k ráně na pravém kruhu a Marc-Andre Fleury musel podruhé během krátkého času předvést solidní zákrok.
     
    23:32
    Krakeni touží získat vedení zpět na svou stranu. Jamie Oleksiak si najel s pukem na levý kruh a po jeho ráně na zadní tyč se puk odrazil od břevna svatyně Wild do ochranné sítě za bránou Fleuryho!
     
    24:15
    Adam Larsson dostal kotouč do prostoru mezi kruhy z levého křídla a jeho ránu z dobré pozice musí Marc-Andre Fleury likvidovat vyrážečkou.
     
    24:45
    Joonas Donskoi si prohodil kotouč po levém hrazení do třetiny Minnesoty a spěchá napadat. První u touš je však Frédérick Gaudreau.
     
    25:05
    Daniel Sprong vystřelil z pravého kruhu, ale jeho přízemní nepříliš prudký projektil ani neprošel na klec Minnesoty skrz hráče, kteří před ní stáli.
     
    25:38
    Kevin Fiala odehrává kotouč zpoza klec Krakenů na pravý kruh, kde se Matthew Boldy šikovně vyhnul soupeři a pak byl sražen k zemi. Sudí mlčí.
     
    26:07
    Nyní už se ale bude vylučovat a Minnesota si opět zahraje přesilovku. Jordan Eberle v obranném pásmu hákoval Kevina Fialu a dostává dvě trestné minuty.
     
    26:35
    Kevin Fiala se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu, jenže jeho přízemní projektil dokázal Philipp Grubauer zlikvidovat svými betony.
     
    26:42
    Krakenům se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry a ten tak musí u vlastní svatyně krotit brankář Marc-Andre Fleury.
     
    26:52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota znovu využívá přesilovku a otáčí duel, poprvé v něm vede – 3:2! Kevin Fiala se krásně vytočil na vrcholu pravého kruhu a poslal střílenou přihrávku, do které KIRILL KAPRIZOV vedle svatyně Seattleu jen šikovně strčil hůl a touš se na přední tyči dostal do sítě Krakenů! Wild se tak ujímají nejtěsnějšího vedení! Asistece: Kevin Fiala, Joel Eriksson Ek.
    26:52 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    27:27
    Alexander Wennberg se žene s pukem po pravém křídle do třetiny Minnesoty, tam se však s kotoučem na holi dlouho neohřál.
     
    27:58
    Carson Soucy vystřelil z vrcholu levého kruhu, jenže do jeho pokusu obětavě klekl Brandon Duhaime, jenž ránu zblokoval.
     
    28:26
    Jared Spurgeon vypálil z vrcholu pravého kruhu a jeho pokus musí ve své náruči krotit Philipp Grubauer, jenž si připisuje dobrý zákrok.
     
    28:48
    Krakeni nastřelují touš za klec Minnesoty a spěchají napadat, kotouč však sebral Jared Spurgeon a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    29:15
    Nick Bjugstad měl velkou šanci, když pálil z předbrankového prostoru na levé straně, Philipp Grubauer si připisuje velice dobrý zákrok proti jeho pokusu.
     
    29:48
    Nick Bjugstad se na pravém hrazení trochu zamotal při otočce s pukem. Kotouč mu zůstal pod nohama, v akci ale pokračuje Frédérick Gaudreau.
     
    30:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vedou již 4:2! Minnesota někdy ukazuje, jak je hokej jednoduchý. RYAN HARTMAN přihrál ve středním pásmu na pravé hrazení k útočné modré, kde mu z prvního doteku vrátil puk do jízdy Kirill Kaprizov a forvard Divokých pak rychlou ranou již z bezprostřední blízkosti propálil Grubauera na přední tyči! Domácí tak zdvojnásobují své vedení! Asistence: Kirill Kaprizov.
    30:22 Ryan HARTMAN - 4:2
     
    30:31
    Krátce po čtvrtém gólu Wild se u svatyně Seattleu strhla bitka, když se do sebe pustili Brandon Duhaime a Will Borgen. Lehce úspěšnější v ní byl zadák Krakenů. Na tresty je to však naprosto vyrovnané, Oba borci fasují pět trestných minut za rvačku.
     
    31:12
    Tyson Jost se na pravé straně dostal ke střele v předbrankovém prostoru. Philipp Grubauer sice jeho pokus zastavil, jenže to se mu povedlo i lehkému háčku Vince Dunna, jenž už za svůj prohřešek putuje na trestnou lavici. Přesilovka pro Wild.
     
    31:51
    Kirill Kaprizov dostal kotouč na levý kruh, jenže jeho projektil těsně minul branku, kterou hájí Philipp Grubauer. Puk šel do zadního hrazení.
     
    32:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild přidávají další branku v početní výhodě a vedou o tři góly! Formace Minnesoty nyní naprosto rozebrala svou kombinací soupeře. Ve finále poslal Kevin Fiala kotouč z osy hřiště doprava, kde z poměrně ostrého úhlu vypálil MATS ZCCARELLO, jehož rána prošla mezi betony brankáře Krakenů Grubauera, který si puk i trochu vlastní vinou srazil nohou do sítě a Minnesota tak vede již 5:2! Asistence: Kevin Fiala, Kirill Kaprizov.
    32:03 Mats ZUCCARELLO - 5:2
     
    32:38
    Victor Rask měl příležitost na levém kruhu, ale jeho pokus vyráží Marc-Andre Fleury bez větších potíží do rohu hrací plochy.
     
    33:16
    Jordan Eberle měl kotouč na levém kruhu a rychle vystřelil na bránu Minnesoty, jenže Marc-Andre Fleury se opět dokázal na pokus soustředit a likviduje ho lapačkou.
     
    33:48
    Jared Spurgeon měl puk na pravé straně a okamžitě jej poslal na klec Seattleu, jeho ránu však obětavě blokuje Carson Soucy.
     
    34:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A Minnesota přidává šestý zásah! NICOLAS DESLAURIERS se nyní jako kočka protáhl obrannou Seattleu. Jeho první ránu z blízkosti ještě Philipp Grubauer zvládl vykopnout betonem. Na dorážku však už byl i on krátký a Wild tak vedou již o čtyři zásahy! Asistence: Kevin Fiala, Tyson Jost.
    34:29 Nicolas DESLAURIERS - 6:2
     
    34:58
    Jared McCann se na levé straně dostal ke střele z ostrého úhlu, ta však nemohla přidělat vrásky na čelo Marca-Andre Fleuryho.
     
    35:17
    Adam Larsson obdržel kotouč na pravou stranu k modré čáře a okamžitě vypálil na klec Wild. Svým projektilem však zařízení za Fleurym minul.
     
    35:48
    Na pravé straně se nyní hnal kupředu Ryan Donato, jenž ale kotouč na útočné modré ztratil a Krakeni tak bránu soupeře neohrozili.
     
    36:14
    Nick Bjugstad se na pravém křídle protáhl za útočnou modrou, jenže následně mu chyběla podpora spoluhráčů, takže akce Wild rychle končí.
     
    36:38
    Alexander Wennberg se vymotal ze středu hrací plochy a hnal se na ose kluziště k bráně Minnesoty. Kotouč mu ale přeskočil hůl a je po šanci.
     
    37:16
    Joel Eriksson Ek se prodral k zakončení z bezprostřední blízkosti před klecí Seattleu. Svou ránu ale namířil jen do Grubauera.
     
    37:49
    Riley Sheahan vyhrál vhazování před svým brankářem a poslal touš do středu hrací plochy, kde je Yanni Gourde, jenž postupuje po pravém hrazení.
     
    38:29
    Karson Kuhlman udělal na vrcholu levého kruhu oblouk a následně skoro od modré nahodil touš před klec Minnesoty. Obránci Wild jej sráží do rohu kluziště.
     
    38:58
    Cale Fleury si nyní na pravé straaně šikovně stáhl puk před napadajícím soupeře a rychle pálil. Klec za Fleurym však netrefil.
     
    39:26
    Yanni Gourde se snažil na levém křídle protáhnout do třetiny Minnesotu, jenže Nick Bjugstad se s ním poctivě vrátil a čistým hitem jej přišpendlil na hrazení.
     
    39:52
    Ryan Donato chtěl nejspíš vypálit z levého kruhu, jenže Connor Dewar vložil do jeho rány hůl a sráží pokus jen do rohu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina souboje Minnesoty se Seattlem byla podle mě pro jejich dnešní střetnutí klíčová. Dobře ukázala, jaké jsou mezi oběma celky rozdíly. Wild předvedli, jak nebezpeční a efektivní dokážou být v ofenzivě, zatímco Krakeni jako by marně hledali svou tvář, kterou v prvním dějství alespoň místy zvládali ukazovat. Svěřenci Deana Evasona vyhráli druhou dvacítku poměrem 5:0, víc asi není potřeba říkat. Do třetí části souboje vstoupí s čtyřbrankovým vedením a pokud se nestane něco neočekávaného, měli by z duelu vytěžit dva body.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Minnesota Wild – 13 (23)
    Seattle Kraken – 12 (19)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:00.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše. 3. třetina startuje za malý moment.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hráči Minnesoty, konkrétně Ryan Hartman. Puk má nyní na levém křídle na čepeli Nicolas Deslauriers.
     
    40:20
    Vince Dunn se na levé straně dostal po přihrávce Alexandera Wennberga do dobré palebné pozice, jeho přízemní projektil však Marc-Andre Fleury krotí mezi svými betony!
     
    40:35
    Uvidíme přesilovku Seattleu. Ryan Hartman je vyloučen na dvě minuty za podražení, když v rohu kluziště u vlastní svatyně poslal holí k zemi Yanniho Gourda.
     
    41:16
    Přesilovka se zatím Krakenům nedaří. Kotouč letí přes všechny čáry k bráně Seattleu a další akci hostí musí po přihrávce Dunna začít Jordan Eberle.
     
    41:42
    Z levé strany od modré čáry nyní střílel Jared McCann, jehož prudká pomelice byla tvrdá, jenže šla jen do tyče svatyně Fleuryho.
     
    42:15
    Ryan Donato vystřelil z pravého kruhu, Jonas Brodin jeho pokus srazil vlastní holí a ten pak poslušně doklouzal do náruče Fleuryho.
     
    42:43
    Vince Dunn je dnes hodně aktivní, což dokazuje i nyní. S pukem se prodral na levý kruh. Jeho projektil však schová v náruči Marc-Andre Fleury.
     
    43:09
    Joonas Donskoi vystřelil po pravém křídle kupředu a po jeho křižném pasu hraje na levé straně Kole Lind, jenž ale nemá moc prostoru na kombinaci.
     
    43:47
    Nedlouho poté, co se Ryan Hartman vrátil z trestné lavice, na ni usedá znovu. Tentokrát u své klece sekl přes ruce Jamieho Oleksiaka, za což dostane dvě trestné minuty.
     
    44:38
    Kotouč letí po hrazení do třetiny Seattleu, Philipp Grubauer jej zastavuje za vlastní svatyní a rozehrává na pravou stranu, kde je Vince Dunn.
     
    44:58
    Na pravé straně kombinují Jordan Eberle a Alexander Wennberg. Uvidíme, k čemu nakonec kombinace Seattleu dospěje.
     
    45:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle využívá přesilovku a snižuje na 3:6! Vince Dunn vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Jon Merrill před svou brankou jeho pokus srazil, jenže přímo na hůl MATTHEWA BENIERSE, jenž na pravé straně rychle zametl puk do brány Minnesoty! Krakeni tak ztrácí už jen tři zásahy! Asistence: Vince Dunn, Jared McCann.
    45:16 Matthew BENIERS - 6:3
     
    45:58
    Nick Bjugstad vydoloval kotouč ve středu hrací plochy a může jít po pravém hrazení kupředu, tam má před sebou dva soupeře.
     
    46:26
    Jonas Brodin míchá delší dobu s pukem před vlastním brankovištěm, protože oba celky posílají na led čerstvé síly při střídání.
     
    46:49
    Kirill Kaprizov vydoloval touš ve středu hrací plochy a může s kotoučem postupovat na levém křídle kupředu k bráně Krakenů.
     
    47:26
    Nicolas Deslauriers dostal od zadního hrazení kotouč do předbrankového prostoru, jenže Philipp Grubauer jeho přízemní pokus vyráží.
     
    47:48
    Hraje se delší dobu bez přerušení, Kevin Fiala ztratil kotouč v obranném pásmu, ale na pomoc mu přišel Frédérick Gaudreau, který mu puk nahrnul na čepel zpět.
     
    48:16
    Frédérick Gaudreau se dostal k ráně zpravého kruhu, tu však Philipp Grubauer vyráží do rohu hrací plochy.
     
    48:48
    Wild i nadále spolupracují před svatyní Seattleu a rádi by přidali další zásah. Jordie Benn má puk na modré čáře a rozmýšlí se, komu pošle přihrávku.
     
    49:19
    Krakeni se chtěli vydat po levém křídle vpřed, jenže Adam Larsson udělal na útočné modré kličku navíc a píská se mu ofsajd.
     
    49:50
    Jon Merrill rozehrává zpoza klece Minnesoty. Na pravé straně našel Kevina Fialu, jenž může poslat kupředu Frédéricka Gaudreaua.
     
    50:02
    Tohle byl ošklivý zákrok. Adam Larsson neudržel puk na čepeli a ke kotouči se tak prodral Kevin Fiala, jenž v nepříjemné pozici nedokázal zakončit, hlavně ho ale Philipp Grubauer trefil rukavicemi do obličeje a za to by měl být trest. Nakonec však dostává jen Larsson dvě minuty za držení.
     
    50:31
    Kirill Kaprizov vypálil z levého kruhu, jenže proti němu byl dobře postavený Will Borgen, který sráží střelu do rohu hrací plochy.
     
    51:04
    Kirill Kaprizov se po levé straně protáhl do solidní šance, jenže jeho bekhendová klička byla příliš nepřesná a zakončení moc vysoké.
     
    51:38
    Krakeni posouvají puk z obranného pásma do středního, kde může hrát také Jonas Brodin. Wild zbývají poslední vteřiny přesilovky.
     
    52:20
    Tyson Jost neudržel touš na útočné modré a hru tak rychle obrací Ryan Donato, jehož ránu z levého kruhu srazil Jordie Benn do ochranné sítě za svou bránou.
     
    52:47
    Vince Dunn si sjel pro puk až za bránu Minnesoty. Následně poslal touš na modrou čáru, kde může pokračovat v akci Adam Larsson.
     
    53:09
    Jon Merrill prohodil kotouč po levém hrazení k Brandona Duhaimovi, jenž však má před sebou pouze zavřený prostor a musí hrát dozadu.
     
    53:30
    Jared Spurgeon se schoval s pukem za svou klec a chvilku zde míchal s kotoučem, zatímco oba celky střídaly. Po jeho přihrávce se však Kirill Kaprizov dostal jen do postavení mimo hru.
     
    53:48
    Kirill Kaprizov vystřelil z levé strany, jenže jeho projektil nenechal na svou klec projít obětavým zákrokem Carson Soucy.
     
    54:25
    Krakeni posílají kotouč po pravé straně od své klece. Kevin Fiala však jejich vyhození zachytil a jeho střelu z bezprostřední blízkosti musel Philipp Grubauer ukrýt ve své náruči.
     
    54:49
    Alexander Wennberg uspěl na buly před svým brankářem. Jamie Oleksiak následně vyhodil kotouč bekhendem do středního pásma.
     
    55:05
    Cale Fleury nastřelil touš za klec Minnesoty. Krakeni následně nahrnuli puk do brankoviště, kde dorážel Riley Sheahan, leč neúspěšně.
     
    55:20
    Riley Sheahan nyní dvakrát zakončoval bekhendem. Nejprve na levé straně, kde jeho pokus Marc-Andre Fleury zastavil. Následně už potom dop poloprázdné klece, jenže trefil brusle jednoho z obránců Wild! Velká smůla Krakenů!
     
    56:16
    Jordan Eberle nevydoloval kotouč v rohu kluziště, kde ho přetlačil Nick Bjugstad, jenž po pravém křídle posílá puk až ke kleci Krakenů.
     
    56:49
    Cale Fleury vysouvá na pravé straně kupředu Yanniho Gourda, jenž ale ve středu hrací plochy ztratil kotouč a Wild jdou do brejku.
     
    57:11
    Kevin Fiala se dostal do úniku a šel sám na branku Seattleu, jeho první ránu z mezikruží však Philipp Grubauer vyrazil a dorážka byla nepřesná.
     
    57:58
    Seattle bude hrát v oslabení, Minnesota má zatím ponechanou výhodu a Marc-Andre Fleury už je na střídačce. Wild mají na hřišti šest hráčů do pole.
     
    58:02
    Jared McCann sekl ve vlastním brankovišti Matthewa Boldyho a dostává dvě trestné minuty. Uvidíme tedy ještě přesilovku Wild.
     
    58:37
    Kevin Fiala pálil tentokrát z vrcholu kruhů, jenže brankář Krakenů zvládl jeho pokus vykopnout betonem do bezpečí!
     
    59:04
    Pořádný závar před svatyní Seattleu, Philipp Grubauer se ještě měl co ohánět, když likvidoval střely Wild, včetně té od Kirilla Kaprizova. Poradit si však dokázal.
     
    59:40
    Seattle se osvobozuje a než se Minnesota stihne znovu usadit před jeho svatyní, bude utkání nejspíš už ukončeno. Puk má ještě Frédérick Gaudreau.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj Minnesoty se Seattlem tak končí výhrou Wild v poměru 6:3. Jak už jsem hodnotil po druhém dějství, klíčová bylo pro vývoj tohoto duelu druhá třetina, kterou domácí vyhráli 5:0 a vedli po ní o čtyři branky. Krakeni sice dokázali v třetí dvacetiminutovce zásluhou Matthewa Benierse zmírnit porážku na rozdíl tří branek, nic dalšího se jim však už nepovedlo. Svěřenci Deana Evasona si dokráčeli pro zasloužené tři body a zapisují tak čtvrtou výhru v řadě. Současně se průběžně dostávají na stříbrný druhý stupínek Západní konference, což je pro ně velice příjemné. David Hakstol už má určitě hlavu plnou myšlenek o dalším ročníku.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 36 – 28
    Bloky: 9 – 15
    Úspěšnost na buly: 57 % – 43 %
    Hity: 19 – 11
    Využití přesilovek: 3/5 – 1/2
    Trestné minuty: 9 – 15
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-Andre Fleury (MNS) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 89,3 %, odchytal 59:41
    Philipp Grubauer (SEA) – 30 zákroků, 6 OG, úspěšnost zákroků 83,3 %, odchytal 59:54
     
    3 hvězdy utkání

    1. Kevin Fiala (MNS) – 0+5
    2. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+3
    3. Joel Eriksson Ek (MNS) – 2+1
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 047 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemné ráno či dobrou noc. (04:50:37)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. J. Eriksson Ek (Kaprizov, K. Fiala), 23. J. Eriksson Ek (K. Fiala, Boldy), 27. Kaprizov (K. Fiala, J. Eriksson Ek), 31. Hartman (Kaprizov), 33. Zuccarello (K. Fiala, Kaprizov), 35. Deslauriers (K. Fiala, Jost) – 7. Sprong (Donskoi), 11. Gourde (Kuhlman, McCann), 46. Beniers (Vince Dunn, McCann)


    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon (C), J. Middleton, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill, Jordie Benn – Zuccarello (A), Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Bjugstad, J. Eriksson Ek (A), Jost – Deslauriers, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Soucy, Borgen, Oleksiak – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Lind, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Sheahan, Sprong.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Syvret, Walsh – Pancich, Knorr.

    Diváci: 19 047
    bahis siteleri