Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Česko – Německo cz 4:2 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 3:2 (kon.)
Kanada – USA 3:8 (kon.)
konec
Lotyšsko
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Švédsko
Sobota 23.04.2022, 18:40Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    59:58
    Švédi to sehráli výborně a dvě vteřiny před koncem měli velkou šanci, kdy zcela sám před brankářem střílel Carlsson. Jenže minul a tím odšpuntoval velkou lotyšskou radost!
     
    58:25
    Swedin míří na střídačku, Švédsko v šesti bez brankáře!
     
    56:24
    Öhgren dvakrát nebezpečně pálil z mezikruží. Poprvé jeho pokus vyráží Rolovs, podruhé míjí branku.
     
    53:01
    Teď už Švédsko obranu soupeře přečíslilo, Carlsson v situaci tři na dva přihrál Petterssenovi, který ve stoprocentní šanci nezvedl puk nad beton padajícího Rolovse.
     
    49:03
    Östlund, možná nejaktivnější hráč ve žlutém, se obtočil kolem obránce a švihem z úhlu otřel puk o horní hranu břevna.
     
    41:56
    Velkou šanci na vyrovnání měl Stenberg, který si najel do mezikruží, dostal přesnou přihrávku, ale svou střelou trefuje jen přesouvajícího se Rolovse!
     
    38:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    No, Lotyši potřetí vedou a také oni využívají podruhé přesilovku. Bukarts nejprve trefil svým pokusem protihráče, který tak nemohl bránit, následně od modré vyslal na branku pokus ERIKS MATEIKO a Swedin švihl lapačkou naprázdno. Asistence: Rodzers Bukarts, Rainers Rullers.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Švédsko (Calle Odelius – 2 min., držení).
     
    33:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I tentokrát vyrovnává severský tým v přesilové hře. FILIP BYSTEDT si vybruslil na vrchol kruhu a švihem vymetl přesně horní růžek branky. Asistence: Mattias Hävelid, Fabian Wagner.
     
    27:24
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Parádní moment v podání Kruklitise, který z pozice obránce projel celým kluzištěm, objel švédskou branku a nezjištně našel před brankou zcela volného ERASTSE NAZARENKA. Ten zblízka skóruje za zkoprnělého švédského brankáře. Asistence: Martins Kruklitis, Kristers Urbanovics.
     
    26:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Úleva pro favorita zápasu, který díky početní výhodně vyrovnává. Výbornou práci odvedl Öhgren, který s pukem zajel za branku, poté překvapivě přihrál za sebe a NOAH ÖSTLUND mohl střílet z úhlu do odkryté branky. Asistence: Liam Öhgren a Calle Odelius.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Dario Mackevičs – 2 min., hákování).
     
    20:56
    Livšics na konci oslabení ujel na brankáře Swedina, byl ale tísněn dvěma obránci a nedokázal přesněji zakončit. Švédský brankář jeho pokus vyrazil betonem.
     
    18:38
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (David Livšics – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:30
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Rainers Darzinš – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jakon Norén – 2 min., krosček).
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jakon Norén – 2 min., podrážení).
     
    09:47
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Outsider dnešního střetnutí se v přesilovce ujímá vedení. Vilmanis se na pravém kruhu opřel do kotouče, brankář jej pouze vyrazil před sebe a číhající RAINERS DARZINŠ rychle doráží do sítě. Asistence: Sandis Vilmanis, Peteris Bulans.
     
    08:36
    Mateiko v přesilovce pálil bekhendem z dobrého prostoru před brankou, Swedin se za pukem jen ohlédl, ten ale mířil mimo branku.
     
    08:20
    Vyloučení v týmu Švédsko (Filip Bystedt – 2 min., nedovolené bránění).
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 10. R. Darzinš (Vilmanis, Bulans), 28. Nazarenko (Kruklitis, Urbanovičs), 39. Mateiko (Bukarts, Rullers) – 27. N. Östlund (Öhgren, Odelius), 34. Bystedt (M. Hävelid, Fabian Wagner)


    Lotyšsko: Rolovs (Feldbergs) – Bulans, Mackevičs (C), Urbanovičs, Kruklitis, Simanovičs, Laškovs, Berzinš – Rullers, Polakovs, Mateiko – R. Darzinš, Ločmelis (A), Vilmanis (A) – Zvagulis, Veckaktinš, Bukarts – Livšics, Strazdinš, Streikišs – Nazarenko.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Švédsko: Swedin (H. Hävelid) – Pettersson, Odelius, M. Hävelid (A), Lindstein, Salomonsson, Good Bogg, Norén – N. Östlund (A), Öhgren (C), Lekkerimäki – Bystedt, Leo Carlsson, Pettersson – Fabian Wagner, Almgren, Stenberg – Born, Hemström, Suzdalev.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Kohlmüller (GER), Langin (CAN) – Klouček (CZE), Wyonzek (CAN)
    bahis siteleri