Japonsko – Estonsko 7:5 (kon.) | Ukrajina – Polsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Ukrajina
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Polsko
Čtvrtek 28.04.2022, 20:00 • Stadion Zimowy w Tychach, Tychy, Polsko • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky exotičtějšího hokeje! V polském městě Tychy aktuálně probíhá světový šampionát Divize I.B, což je třetí výkonnostní level. Ve čtvrtek večer se utkají Ukrajina s domácím Polskem. Všichni víme, co se aktuálně na Ukrajině děje, takže už to, že tato země dokázala postavit hokejový národní tým, je pro ni svým způsobem vítězství. Poláci by doma chtěli zaútočit na postup o úroveň výše.
     
    Polsko:
    Poláci mají ambice postoupit výše. Historicky se dokonce často pohybovali v elitní skupině MS, památné zůstává například jejich vítězství 6:4 nad Sovětským Svazem na domácím šampionátu v roce 1976. Naposledy se mezi elitou mihli v roce 2002, kdy okamžitě sestoupili. V roce 2018 polská reprezentace nezvládla šampionát Divize I.A a sestoupila do skupiny B. Návrat na první pokus nevyšel, v estonském Tallinnu byli Poláci druzí na úkor postupujících Rumunů. Další dva roky pak museli čekat kvůli Covidu a druhý pokus tak dostanou až nyní na domácím ledě.

    Poláci nemají k dispozici svého nejlepšího hráče Arona Chmielewského, který bojuje o český titul v dresu Třince. Nechybí ale jiný zástupce české Extraligy Pawel Zygmunt. Ten letos sehrál za Litvínov 45 utkání s bilancí 7+2. V česku pak působí ještě trojice Bartosz Ciura, Filip Komorski a Alan Lyszczarczyk. všichni jsou součástí třinecké organizace, ovšem většinu sezóny odehráli v Chance lize za farmářský Frýdek-Místek. Ze zmínku pak stojí také 21letý forvard Kamil Walega. Ten strávil tento ročník ve slovenském Liptovském Mikuláši. Brankářskou jedničkou je naturalizovaný Američan John Murray. Gólman Katowic Poláky poprvé reprezentoval v sezóně 2016/17.

    Polsko vstoupilo do domácího turnaje úterní výhrou 3:0 nad Estonskem. O tu se svými trefami postarali Walega, Zygmunt a Komorski. Estonci přitom soupeře přestříleli, ovšem pořadatel turnaje měl v brance velmi dobrého Murrayho.
     
    Ukrajina:
    Ukrajina se nachází ve válečném konfliktu s Ruskem. Národní tým pro šampionát v Polsku nicméně postavila. Vedení země chce, aby sportovci jezdili po světě a dělali Ukrajině pozitivní reklamu. Hokej na území Ukrajiny se hrál už v době SSSR. Zdejší týmy participovaly v sovětských soutěžích a nejlepší hokejisté se dostávali i do reprezentace. Po vzniku samostatné Ukrajiny byl národní tým v roce 1993 zařazen do tehdy nejnižší divize C, v níž se kvůli velké konkurenci dalších posovětských zemí zdržel až do roku 1997. O rok později následoval okamžitý postup mezi elitu, kde se Ukrajinci drželi až do roku 2007. Pak již přišel úpadek místního hokeje. Od roku 2012 se Ukrajina stala týmem, který pendloval mezi druhou a třetí výkonnostní úrovní a v roce 2017 již definitivně sestoupila do Divize I.B, kde navíc byla blíže sestupu než návratu zpátky (4. místo 2018, 5. místo 2019).

    Část kádru se rekrutuje z ukrajinských klubů, především z Donbassu Doněck a Sokola Kyjev. Další hráčů pak působí v zahraničí. Obránce Ivan Litvinov se už jako dítě přesunul do Česka, kde si vyzkoušel ve 29 utkáních i nejvyšší soutěž za České Budějovice a letošní ročník odehrál v Chance lize za Havířov a Vrchlabí. Další zadák Igor Merežko působil ve druhé nejvyšší ruské soutěži, do Ťumeně se však bude za současné situace asi těžko vracet. Útočník Vitalij Ljalka zkoušel štěstí ve slovenském Prešově a nevedl si špatně. Další forvard Jevgen Fadějev působí v USA, kde prošel středoškolským a univerzitním systémem a 20letý Mychajlo Čikancev hrál dorostenecké a juniorské soutěže na Slovensku. Poslední ročník pak strávil ve Švédsku. V dresu týmu Kalix nastoupil na třetí výkonnostní úrovni mezi dospělými a zároveň hrál také regionální ligu juniorů. Kapitánem mužstva je Andrej Michnov. 38letý veterán má dokonce bohaté zkušenosti z KHL.

    Ukrajinci vstoupili do turnaje jasným středečním vítězstvím 7:0 nad Srbskem. Čtyři body za asistence si připsal výše zmíněný Michnov. Dva góly pak vstřelili Alexandr Peresunko a Vadim Mazur. Čisté konto vychytal brankář Dmytro Kubryckyj.
     
    Vzájemné zápasy jasně favorizují pořádající reprezentaci. V posledním roce se obě země dvakrát utkaly na mezinárodních turnajích. Poláci zvítězili 4:3 po prodloužení a 4:1. V únoru roku 2020 se pak týmy potkaly v olympijské kvalifikaci, Polsko tehdy triumfovalo výsledkem 6:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Ukrajina: Pysarenko (Kubryckyj) – Tolstuško, Merežko, Matuševyč, Pangelov-Juldašev, Andrejkiv, Lytvynov, Hrebeňik – Peresunko, Mazur, Michnov (C) – Ljalka (A), Fadějev, Korenčuk – Blagy, Nimenko (A), Morozov – Vorona, Čikancev, Simčuk – Borodaj.
    Trenér: Vadim Šachrajčuk

    Polsko: Murray (Zabolotny) – Bryk, Ciura, Górny, Kostek, Kruczek, Wajda (A), Jaskiewicz – Zygmunt (A), Pas, Wronka – Lyszczarczyk, Walega, Dziubinski (C) – Michalski, Komorski, Jeziorski – Bukowski, Starzynski, Goscinski.
    Trenér: Róbert Kaláber (SVK)

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Virta (ITA) – Miklič (SLO), Ozolinš (LAT).
     
    Trenérem Ukrajiny je Vadim Šachrajčuk, někdejší velmi dobrý útočník. Svou zemi reprezentoval na osmi šampionátech elitní skupiny. Na klubové úrovni působil například v Kazani, Omsku, Jaroslavli, moskevském Dynamu nebo v německém Norimberku. Kariéru uzavřel v sezóně 2012/13 v dresu Kompanionu Kyjev.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Hlediště haly v Tychách se slušně zaplnilo.
     
    V brance Ukrajiny nakonec začne Sergej Pysarenko, byť byl původně avizován jako jednička Dmytro Kubryckyj.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Oba týmy se už stihly mihnout v útočném pásmu. Brankáři zatím zasahovat nemuseli. Pouze polský gólman Murray pomohl s rozehrávkou.
     
    00:54
    V hledišti se nachází také poměrně hodně ukrajinských příznivců, zejména fanynek a dětí. Zřejmě se jedná o lidi, kteří prchli do Polska před válkou.
     
    01:27
    Murray musel daleko z branky, aby odehrál puk před dotírajícím Felixem Morozovem.
     
    02:12
    Zakázané uvolnění polského týmu.
     
    02:35
    Ukrajinský kapitán Andrej Michnov našel křížným pasem na levém křídle rozjetého Filippa Pangelova-Juldaševa. Ten nic nevymýšlel a gólfákem vypálil. John Murray si povyjel a vyrazil kotouč.
     
    03:33
    Vitalij Ljalka dokázal ve stoje udržet puk proti přesile protihráčů a Ukrajina díky tomu drží útočné pásmo.
     
    04:35
    Ukrajinci se snaží hrát aktivně. Nahození Pangelova-Juldaševa bylo sraženo polskou obranou do rohu.
     
    05:36
    Filip Starzynski nahodil kotouč na na ukrajinskou branku. Pysarenko si pro něj sáhl lapačkou a hned rozehrál.
     
    06:33
    Od levého mantinelu střílel nepřesně Ivan Lytvynov, který působí už od mládežnických kategoriích v Česku.
     
    07:26
    Po přihrávce Kamila Walegy střílel z osy hřiště Arkadiusz Kostek. Branku z dobré pozice netrefil.
     
    08:43
    Poláci začínají zvyšovat obrátky a už zhruba minutu drží hru v obranném pásmu Ukrajiny.
     
    09:10
    Oskar Jaskiewicz vypálil od modré čáry. Kotouč dokázal tečovat clonící Filip Starzynski, ovšem Pysarenko hrací předmět vytěsnil mimo svou svatyni.
     
    09:42
    Po zablokované střele Bartosze Ciury se puk snášel do ukrajinského brankoviště. Sergej Pysarenko ho chytil do lapačky takovým baseballově vyhlížejícím zákrokem. Následovat bude reklamní pauza.
     
    09:56
    Alan Lyszczarczyk nahodil puk na branku od modré čáry. U brankoviště přišla teč Dziubinského, po níž Pysarenko na poslední chvíli dokázal zakročit špičkou levého betonu! Kotouč směřoval do jeho protipohybu.
     
    10:47
    Na stadionu panuje velmi dobrá atmosféra, o kterou se starají oba tábory fanoušků. Zatím určitě nejvyšší návštěva dosavadního průběhu turnaje.
     
    11:47
    Ránu Mateusze Bryka vyrazil Pysarenko. Dorážejícího Dominika Pase pak zablokovala obrana.
     
    12:01
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci tlak, který v posledních minutách měli, přetavili ve vedoucí gól! Mateusz Bryk získal puk za vlastní brankou. Následně ho předal Pawlovi Zygmuntovi, jenž našel DOMINIKA PASE. Ten vjel z pravé strany do útočného pásma a z kruhu pro vhazování zamířil ke vzdálenější tyčce. Asistence: Pawel Zygmunt a Mateusz Bryk.
    12:01 Dominik PAS - 0:1
     
    14:11
    Dobrá příležitost Ukrajiny. Dmitrij Nimenko se dostal až na levý kruh, odkud mířil k bližší tyčce. Murray předvedl kvalitní zákrok vyrážečkou! Bude se ale vylučovat...
     
    14:11
    Rozhodčí viděli hned dva fauly Poláků! Těch se dopustili Jakub Bukowski a brankář John Murray. Ukrajinci budou hrát dlouhou přesilovku 5 na 3!
     
    14:50
    Ukrajinci rozpoutali velký závar před brankou Polska! Obrovskou šanci měl Alexandr Peresunko, který měl před sebou už odkrytou branku, ovšem Poláky zachránil Maciej Kruczek, jenž v brankovišti obětavě zastoupil Murrayho!
     
    15:15
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajinci dvojnásobnou přesilovku využívají! Igor Merežko nahrál doleva JEVGENOVI FADĚJEVOVI, na jehož střelu nestihl Murray reagovat – 1:1. Asistence: Igor Merežko a Vitalij Ljalka.
    15:15 Jevgen FADĚJEV - 1:1
     
    16:03
    Ukrajinci ještě pokračují v klasické přesilovce. Nyní Murrayho zachránila tyčka!
     
    16:12
    Poláci již v plném počtu.
     
    17:20
    Ukrajince vyrovnání nakoplo. Tlak, který Poláci měli před oslabením 3 na 5, se rázem rozplynul.
     
    17:56
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Nyní však přišla pohledná akce, po níž si Poláci berou vedení zpět! Patryk Wronka přebruslil na pravém křídle ukrajinskou obranu a předložil přesný pas DOMINIKOVI PASOVI, proti jehož střele se Pysarenko nemohl stačit přemístit – 1:2. Asistence: Patryk Wronka a Bartosz Ciura.
    17:56 Dominik PAS - 1:2
     
    18:15
    Další dobrou střelu na ukrajinskou branku vyslal Krystian Dziubinski. Pysarenko přerušil hru.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu Polsko:
    Mateusz Michalski dostal dvě minuty za podrážení.
     
    19:20
    Z levé strany střílel Vitalij Ljalka a kotouč prolétl centimetry vedle vzdálenější tyčky!
     
    19:39
    Ukrajinci zahráli v přesilovce na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Pysarenkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině prohrává Ukrajina s Polskem 1:2. Ukrajinci začali duel poměrně sympaticky, ale postupně získali převahu Poláci, které poslal ve 13. minutě do vedení Dominik Pas. Poté šla pořádající země do dvojnásobného oslabení a Jevgen Fadějev srovnal krok. V 18. minutě ale zakončil pohlednou polskou akci opět Dominik Pas, který je tedy dvougólovým střelcem.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:51.
     
    Střely na branku – 5:8
     
    Vše se chystá na začátek druhé třetiny. Ukrajina ještě bude dohrávat přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Skvělá práce holí od brankáře Murrayho, který si vyjel pro puk za branku a sám vyhodil.
     
    20:34
    Ukrajinci zahráli v přesilovce na icing.
     
    21:08
    Poláci jsou v tuto chvíli již v plném počtu.
     
    22:30
    Na začátku druhé třetiny se hráti trochu hokejově hledají. Zatím jsme neviděli větší šanci.
     
    23:37
    Filip Komorski z levé strany nahodil puk na ukrajinskou branku a donutil Pysarenka k přerušení hry.
     
    24:58
    Pěknou akci nyní sehráli Poláci. Alan Lyszczarczyk posunul puk z levého křídla na osu, kde byl Kamil Walega. Ten ještě hledal před brankou Krystiana Dziubinského, jenž bekhendem nepřekonal Pysarenka. Vše končí posunutou brankou za ukrajinským gólmanem.
     
    26:00
    Polští hráči si i ve druhé třetině postupně budují převahu. Navíc je tu signalizované vyloučení na straně Ukrajiny.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu Ukrajina:
    Jevgen Fadějev – 2 min., podrážení.
     
    26:51
    Ukrajinci vyhazují.
     
    27:34
    Arkadiusz Kostek střílel od modré čáry. K dorážce se ještě dostal Filip Komorski, puk ale končí ve výstroji Pysarenka.
     
    27:46
    Další vyhození Ukrajinců.
     
    28:16
    Patryk Wronka měl dost času na levé straně kluziště. Mířil však vedle bližší tyčky ukrajinské svatyně.
     
    28:36
    Ukrajinci vyhodili už v momentě, kdy byl Fadějev na ledě. Pískáno tedy jejich zakázané uvolnění.
     
    28:59
    Po nahození Patryka Wajdy puk nedokázal tečovat Komorski a ten skončil vedle branky.
     
    29:14
    Po zákroku Ciury u mantinelu skončil na ledě Jevgen Fadějev. Rozhodčí přerušili hru, vylučovat se nebude.
     
    29:58
    Jakub Bukowski se snažil vystřelit přes Tolstuška. Trefil pouze nohy ukrajinského obránce.
     
    30:37
    Ofsajd Ukrajiny. Následuje reklamní přestávka.
     
    31:15
    Olexej Vorona udělal u modré čáry kličku navíc a vystavil sebe i Ukrajince do ofsajdu.
     
    31:57
    V postavení mimo hru také Poláci.
     
    32:17
    Ilja Korenčuk nahodil z leva puk na polskou branku. Murray ho má v lapačce.
     
    32:28
    Vitalij Andrejkiv dost tvrdě poslal na hrazení Goscinského a za svůj zákrok dostává dvouminutový trest.
     
    33:02
    Pawel Zygmunt nedokázal z brankoviště posunout puk do prázdné branky! Kotouč mu zřejmě přeskočil hůl.
     
    33:46
    Ránu Patryka Wronky z levého kruhu vyrazil Pysarenko lapačkou.
     
    34:00
    Teď už hráči Ukrajiny vyhodili.
     
    34:27
    Bryk našel Kamila Walegu, jehož ránu z levé strany Pysarenko pokryl. Přesilovka Polska je prakticky u konce.
     
    34:33
    Dziubinski to zkusil po buly bekhendem, ovšem puk je v rukavici Pysarenka. Ukrajina je již kompletní.
     
    35:12
    Od modré čáry střílel Igor Merežko. Spoluhráči se snažili udělat provoz před brankovištěm, ovšem Murray si puk našel a přikryl jej.
     
    35:53
    Poláci soupeře moc do šancí nepouštějí, ale stále vedou o jediný gól. Ukrajinci tak stále živí naději na dobrý výsledek.
     
    36:31
    Vitalij Ljalka vjel s pukem do útočného pásma a vystřelil. Murray vyráží do rohu.
     
    37:15
    John Murray s hokejkou umí. Už po několikáté dnes vyjel za branku a pomohl spoluhráčům bezchybnou rozehrávkou.
     
    37:52
    Dvě minuty za vysokou hůl dostal Pawel Zygmunt. Přesilovka pro Ukrajinu.
     
    38:15
    Poláci vyhazují.
     
    38:28
    Murray ukončil závar před svým brankovištěm přikrytím kotouče. Situaci vytvořil Andrej Michnov, jenž se natlačil do zakončení z levé strany.
     
    39:04
    Tohle Ukrajinci sehráli dobře! Fadějev našel před brankou zcela volného Vitalije Ljalku. Ten však v gólové šanci nepřekonal Murrayho, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě! Ukrajinský útočník se chytil za hlavu.
     
    39:40
    Slušná přesilovka Ukrajiny. Fadějev nyní našel Michajla Simčuka, který si puk z pravé strany vytáhl před Murrayho. Ten opět odolal.
     
    39:53
    Ukrajinci jsou v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině gól nepadl. Šance se v ní rodily v podstatě jen v přesilovkách. V jedné z polských nedokázal Zygmunt dostat puk do již odkryté branky. Ukrajinci měli jedinou v závěru prostřední části, kterou nesehráli vůbec zle. Brankáře Murrayho však překonat nedokázali. Stále tedy platí stav 1:2.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:43.
     
    Střely na branku – 15:20 (5:8, 10:12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Murray přerušil hru po střele jednoho z Ukrajinců od modré čáry.
     
    41:04
    Zakázané uvolnění Ukrajinců.
     
    41:34
    Polskou reprezentaci zastavil odpískaný ofsajd.
     
    41:46
    Zákrok Murrayho, kterého Ukrajinci prověřili střelou ze středního pásma.
     
    42:13
    Po nahození Borodaje byl puk sražen do ochranné sítě za brankou Polska.
     
    42:49
    Murray nyní přikryl nahozený kotouč. Vhazuje se v útočném pásmu Ukrajiny.
     
    43:38
    Dziubinski nahodil od mantinelu puk na ukrajinskou branku. Pysarenko ho hned vyklepal pro své spoluhráče.
     
    44:29
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! MYCHAJLO SIMČUK zachytil špatnou rozehrávku polského obránce Górného a vydal se do samostatného úniku. Ten zakončil povedenou kličkou do bekhendu, po níž puk nasměroval pod betony Murrayho za brankovou čáru – 2:2. Bez asistence.
    44:29 Mychajlo SIMČUK - 2:2
     
    45:26
    Poláci si chtějí vzít vedení zpět! Nejprve měl dobrou šanci Patryk Wronka, jenž z levého kruhu trefil hruď Pysarenka. Poté hledal Zygmunt na vzdálenější tyčku najíždějícího Dominika Pase, který před odkrytou klecí nedosáhl na puk.
     
    46:09
    Zakázané uvolnění Ukrajinců.
     
    46:23
    Bartlomiej Jeziorski si v útočném pásmu našel prostor ke střele. Do ní mu obětavě skočil Ljalka.
     
    47:58
    Hráči první polské formace si rychle měnili kotouč. Nakonec přišla střela obránce Kosteka, která však neprošla až na branku.
     
    49:13
    Po nahození Nimenka Murray okamžitě rozehrál. Ukrajinci ale dobře forčekovali a moc nescházelo, aby vybojovali puk v nebezpečném prostoru.
     
    49:31
    Poláci teď byli blízko gólu na 3:2! Dominik Pas si najel na kros spoluhráče. Puk se od jeho brusle odrazil do boční konstrukce branky. Následně se ho za již ležícího Pysarenka snažil zasunout Bartlomiej Jeziorski, ovšem neuspěl! Ukrajinský gólman svůj tým zachránil.
     
    50:39
    Nyní tu máme reklamní přestávku. Ukrajina drží nerozhodný stav 2:2.
     
    51:23
    Poláci teď měli velké štěstí! Po ráně Romana Blagoje z pravé strany zazvonila za Murraym tyčka!
     
    52:52
    Od levého mantinelu nahazoval Morozov a Murray měl další práci.
     
    53:05
    No, Ukrajinci zvyšují aktivitu. Denis Borodaj se natlačil do zakončení z pravé strany a kotouč skončil pod Murrayem.
     
    53:14
    Po vhazování dostali Ukrajinci puk do předbrankového prostoru. Situaci vyřešil tygřím skokem na kotouč Murray.
     
    53:21
    Od modré pálil Filipp Pangelov-Juldašev, Murray vyráží.
     
    53:52
    Poláci se po poměrně dlouhé době vymanili z náporu soupeře a podívali se také do svého útočného pásma.
     
    54:30
    Dmitrij Nimenko dostal trest za faul kolenem. Po reklamní přestávce bude hrát Polsko přesilovku!
     
    54:35
    Pawel Zygmunt se hned dostal ke střele. Pysarenko ji vyráží.
     
    54:54
    Ukrajinci vyhazují.
     
    55:31
    Další vyhození Ukrajiny.
     
    56:05
    Do střely Lyszczarczyka vložil hokejku bránící Vorona. Puk skončil v ochranné síti.
     
    56:22
    Górnému nevyšla střela a Ukrajinci vyhodili.
     
    56:35
    Už po skončení přesilovky měl velkou šanci Filip Komorski. Sám před Pysarenkem nedokázal skórovat. Mířil jen do vyrážečky gólmana Ukrajiny!
     
    57:30
    Poláci mají puk za vlastní brankou. Rozehrává Kruczek.
     
    58:09
    Za vražení je potrestán Roman Blagoj. Ještě jedna přesilovka pro Poláky!
     
    58:09
    Poláci si berou i oddechový čas. Cítí šanci na rozhodnutí duelu ještě v řádné hrací době.
     
    58:24
    Dziubinski zahnal Górného do středního pásma. Poláci musejí rozestavět přesilovkový vzorec znovu.
     
    58:58
    Domikik Pas to vzal na sebe. Prokličkoval se až před Pysarenka, který podržel Ukrajinu!
     
    59:50
    Ránu Patryka Wronky z levé strany vyráží Pysarenko. Ukrajinci vyhazují!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se prosadil pouze Mychajlo Simčuk, který vyrovnal na 2:2. Poláci pak v závěru nedokázali rozhodnout ani z přesilovky a tak se půjde do prodloužení.

    Střely na branku – 25:29 (5:8, 10:12, 10:9)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Ukrajinci jsou kompletní. Až do přerušení se bude hrát 4 na 4, poté se hra upraví na tradiční formát pro prodloužení 3 na 3.
     
    60:40
    Tak Ukrajinci jdou do dalšího oslabení! Igor Merežko poslal nevybíravě na hrazení polského kapitána Dziubinského.
     
    61:05
    Rána Lyszczarczyka z pravého kruhu byla sražena do ochranné sítě.
     
    61:30
    Kruczekovu ránu Ukrajinci zablokovali a vyhodili.
     
    61:50
    Dominik Pas spálil obrovskou šanci! Dorážel do již odkryté ukrajinské branky, ovšem zamířil do boční síťky.
     
    62:33
    Ukrajinci ještě jednou vyhazují a tohle oslabení ubrání.
     
    62:41
    Teď už je Ukrajina kompletní.
     
    63:06
    Hezký průnik Krystiana Dziubinského. Ukrajinci však zablokovali jeho střelu.
     
    63:47
    Ukrajinci jeli ve dvou na jednoho! Obránce vyloženě bránil hráče bez puku a Dmitrij Nimenko tak šel do zakončení sám. Murray bekhendovou kličku pokryl a vzápětí vykopl branku z jejího postavení.
     
    64:06
    Igor Merežko donutil k faulu Patryka Wronku. Ukrajina odehraje poslední minutu prodloužení v početní výhodě!
     
    64:44
    Murray odolal šancím Ukrajiny! Nejprve střílel z mezikruží Pangelov-Juldašev, poté dorážel Andrej Michnov. Polský gólman puk drží!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Souboj Polska s Ukrajinou rozhodnou až nájezdy. Uvidíme, který tým bude úspěšnější a vytvoří si lepší pozici v boji o medaile a případný postup do Divize I.A.
     
    Rolba ještě upravuje pruh uprostřed hrací plochy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Peresunko zkusil překonat Murrayho forhendovou kličkou. Proti byl levý beton.
    PERESUNKO
     
    1. série
    0:1
    Filip Komorski přesnou střelou otevřel skóre!
    Filip KOMORSKI
     
    2. série
    0:1
    Simčuk se snažil o blafák, ale puk mu vypíchl Murray holí!
     
    2. série
    0:1
    Walega nedal. Pysarenko připraven.
     
    3. série
    0:1
    Ani Vitalij Ljalka nepřekonal Murrayho.
     
    3. série
    0:2
    Jakub Bukowski proměnil hezkou kličkou do forhendu!
     
    4. série
    1:2
    Blagoj udržel Ukrajinu ve hře střelou mezi betony.
    BLAGOJ
     
    4. série
    1:2
    Lyszczarczyk šel do kličky do bekhendu, levý beton Pysarenka zachraňuje Ukrajinu.
     
    5. série
    1:2
    Michnov po bekhendové kličce netrefil branku. Polsko vítězí!
    MICHNOV
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Polsko.
    Autorem vítězné branky je JAKUB BUKOWSKI.
    Jakub BUKOWSKI - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem Ukrajiny byl vyhlášen brankář Sergej Pysarenko. Za Polsko přebírá cenu autor dvou branek Dominik Pas.
     
    Poláci si vyslechli hymnu na počest svého vítězství. Poté se hráči obou týmů pozdravili a nyní děkují svým fanouškům. Ukrajincům aplaudují i polští příznivci.

    Byl to dramatický boj se vším všudy. Poláky poslal v první třetině dvakrát do vedení Dominik Pas, ovšem Ukrajinci v obou případech srovnali krok. Nejprve ještě v první části zásluhou Jevgena Fadějeva a ve 45. minutě se pak trefil Mychajlo Simčuk. Modrožlutí mohli dokonat i obrat, ovšem Blagoj pálil jen do tyčky. V prodloužení pak oba celky neproměnily přesilovky a rozhodnout tak musely až nájezdy. V nich uspěli hned dva polští střelci, za Ukrajinu se naopak trefil pouze Blagoj. Vítězný zásah si zapíše do statistik Jakub Bukowski.
     
    Střely na branku – 33:31 (5:8, 10:12, 10:9 – 8:1)
     
    Utkání navštívilo 1930 diváků. To je jasně nejvyšší návštěva dosavadního průběhu turnaje.

    To už je z mé strany vše. Děkuji za pozornost a někdy se zase těším u hokejových přenosů na počtenou! (22:55:32)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 16. Fadějev (Merežko, Ljalka), 45. Simčuk – 13. Pas (Zygmunt, Bryk), 18. Pas (Wronka, Ciura), rozh. náj. Bukowski

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Peresunko (UKR)
    0:1   Filip Komorski (POL)
    2. série:
    0:1   Simčuk (UKR)
    0:1   Walega (POL)
    3. série:
    0:1   Ljalka (UKR)
    0:2   Bukovski (POL)
    4. série:
    1:2   Blagoj (UKR)
    1:2   Lyszczarczyk (POL)
    5. série:
    1:2   Michnov (UKR)


    Ukrajina: Pysarenko (Kubryckyj) – Tolstuško, Merežko, Matuševyč, Pangelov-Juldašev, Andrejkiv, Lytvynov, Hrebeňik – Peresunko, Mazur, Michnov (C) – Ljalka (A), Fadějev, Korenčuk – Blagoj, Nimenko (A), Morozov – Vorona, Čikancev, Simčuk – Borodaj.
    Trenér: Vadim Šachrajčuk

    Polsko: Murray (Zabolotny) – Bryk, Ciura, Górny, Kostek, Kruczek, Wajda (A), Jaskiewicz – Zygmunt (A), Pas, Wronka – Lyszczarczyk, Walega, Dziubinski (C) – Michalski, Komorski, Jeziorski – Bukowski, Starzynski, Goscinski.
    Trenér: Róbert Kaláber (SVK)

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Virta (ITA) – Miklič (SLO), Ozolinš (LAT)

    Diváci: 1930
    bahis siteleri