Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
Sobota 30.04.2022, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Bostonem.
     
    Toronto Maple Leafs

    Hokejisté Toronta mají jisté třetí místo ve Východní konferenci, stejně tak druhou příčku v Atlantické divizi. Javorové Listy zažívají povedené období, když s nejlepším týmem základní části, Floridou, prohrály až po prodloužení, následně vyhrály 4:3 po nájezdech nad Washingtonem a 3:0 nad Detroitem. Ofenzivní složku mužstva táhne Auston Matthews, jenž s šedesáti góly vládne střelecké produktivitě celé soutěže, se 106 body je pak nejproduktivnějším hráčem mužstva a pátý v celkové tabulce produktivity.
     
    Boston Bruins

    Stejně jako Toronto, tak ani bostonští Medvědi v letošním play-off chybět nebudou, a i oni si určitě brousí zuby na Stanley Cup. Ve Východní konferenci se nachází na šesté příčce, nicméně stále je prostor ke zlepšení, protože manko na New York Rangers a Tampu čítá jediný bod. Poté, co se David Pastrňák vrátil po zranění do sestavy, Cassidyho družina neprohrála. Drží sérii čtyř vítězství v řadě a české útočné eso během této doby nasbíralo šest bodů, a to ještě utkání s Montrealem preventivně vynechalo. V celkové produktivitě mužstva je Pastrňák se 77 body druhý, lépe na tom je s 80 body Brad Marchand.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR)
    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Källgren (Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin (A), Liljegren, Giordano, Holl – Nylander, Kerfoot, Michejev – Blackwell, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Spezza (A), Abruzzese – Simmonds, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Ahcan, J. Brown, Reilly, Clifton, Forbort – Nosek, Studnicka, DeBrusk – Cr. Smith, Coyle (A), Frederic – Wagner, McLaughlin, Blidh – Lazar, Steen, N. Foligno (A).
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: St. Laurent, South – Barton, Brisebois.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Torontem a Bostonem odstartovalo! Ani jeden z celků nehraje v plné sestavě, obě mužstva šetří to nejlepší pro blížící se play-off.
     
    00:42
    Aktivněji začali domácí. Po levém mantinelu nabruslil do útočného pásma Wayne Simmonds, načež zadovkou hledal Jasona Spezzu, dobře zasáhl Mike Reilly.
     
    01:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    První vážnější šance Medvědů hned končí gólem! Craig Smith zavezl kotouč za bránu konkurenta, odkud poslal touš na hranu brankoviště. Od brusle protihráče se kus černé gumy odrazil k TRENTU FREDERICOVI, který forhendem došťoural touš za Källgrenova záda. Asistence: Craig Smith a Charlie Coyle.
    01:10 Trent FREDERIC - 0:1
     
    01:48
    Hokejisté Maple Leafs mohou usilovat o vyrovnání v početní převaze. Marc McLaughlin trefil vysokou holí do obličeje Marka Giordana, a protože se v jeho obličeji objevil krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest.
     
    02:19
    Úvod početní převahy domácím vůbec nevyšel. Už buly opanoval útočník Bostonu, načež přes všechny čáry vyhodil Mike Reilly.
     
    02:47
    Nástřelem po levém mantinelu Torontu vrátil útočné pásmo Joey Anderson. Po sérii nahrávek pálil od modré Jake Muzzin, cílový prostor minul.
     
    03:21
    Jedna z mála opor, jež dnes nedostala volno, to je William Nylander. Švédský forvard si uděal prostor v pravém kruhu, křižný projektil poslal mimo tři tyče.
     
    03:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá část početní převahy využita, mámě opět vyrovnáno! Z pravé strany nahodil od modré čáry Mark Giordano a byl to ILJA MICHEJEV, kdo šikovně ztečoval puk k levé tyči mimo dosah brankáře Swaymana. Asistence: Mark Giordano a Timothy Liljegren.
    03:51 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    04:45
    Vrátit Bruins vedení se bleskově pokusil Anton Blidh. Jako blesk projel mezi dvěma protihráči, aby vzápětí vypálil zápěstím příliš vysoko.
     
    05:22
    Další útočnou akci hostů pozdržel Mike Reilly, jenž pod tlakem zacouval až za vlastní svatyni, odtud bez větších problémů rozehrál přes Wagnera.
     
    05:47
    Před bránou Toronta číhal na přihrávku Marc McLaughlin. Jack Studnicka si jej všiml, ale skrze tři konkurenty ke kolegovi kus černé gumy neprocpal.
     
    06:19
    Nick Foligno si neodpustil zaváhání. Zdálo se, že má situaci pod kontrolou, když najednou ztratil stabilitu a puk jako na zlatém podnose věnoval Muzzinovi.
     
    06:50
    Chyba i na druhé straně. Colin Blackwell nabral velkou rychlost po levém mantinelu, ale při snaze o kličku proti Carlovi nechal touš za sebou.
     
    07:27
    Před branku Bruins zaparkoval William Nylander. Posléze zkusil tečovat prudké nahození Marka Giordana, což se mu nepovedlo a puk prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    07:55
    Maple Leafs jsou po vyrovnávací trefě výrazně aktivnějším týmem. Od modré pokusil štěstí Justin Holl, Jeremy Swayman předvedl pohotový zákrok lapačkou.
     
    08:34
    Timothy Liljegren podpořil ofenzivní složku mužstva. Od levého mantinelu se natlačil až před bránu, leč z bezprostřední blízkosti na Swaymana nevyzrál.
     
    08:48
    Opět se do útoku zapojil jeden z obránců, a sice Jake Muzzin. Najel si netradičně na pozici pravého křídla, avšak nezvládl těžké zpracování po prudkém pasu Blackwella.
     
    09:30
    Dva protihráči? Žádný problém! Ilju Michejevovi po vyrovnávací trefě sebevědomí nechybí a proskočil mezi Carlem s Reillym, aby vzápětí vypálil vedle levé tyče.
     
    09:53
    Po delší době konečně zaútočil i Boston. Trent Frederic obkroužil domácí svatyni a snažil se touš zasunout k levé tyčce, Erik Källgren svůj beton přetlačit nenechal.
     
    10:26
    Justin Holl zvládl nelehkou situaci za vlastní bránou. Odrazil nápor forčekujícího Blida, a ještě zvládl nahrát volnému Simmondsovi.
     
    10:55
    Zápas pokračuje v rychlém tempu, k přerušení skutečně dochází jen minimálně. Craig Smith dostal složitou nahrávku od Coylea, koncem hokejky jen prodlužoval do útočné třetiny.
     
    11:22
    Útok hostujícího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po nedorozumění mezi Chrisem Wagnerem a Antonem Blidhem došlo k postavení prvního jmenovaného mimo hru.
     
    11:47
    Situaci dvou proti dvěma řešil Nicholas Abruzzese přenesením hry doprava na Alexandera Kerfoota, k němuž kotouč doputoval, ale při snaze o zakončení z první promáchl naprázdno.
     
    12:00
    Pohotovou reakci ukázal Jeremy Swayman. Zpozoroval, že k volnému puku by nejrychleji mohl dojet Colin Blackwell, proto si povyjel z brány a lapačkou sebral kotouč pro sebe.
     
    12:36
    Po výměně touše mezi Jakem Muzzinem a Justinem Hollem následovalo forhendové nahození prvního jmenovaného, to skončilo na prvním blokujícím Fredericovi.
     
    12:51
    Z minusového úhlu vyzkoušel zakončení Nick Foligno, nejspíše chtěl zkusit odrazit touš od gólmanových zad do sítě. Neuspěl, zasáhl tyčku z vnější strany.
     
    13:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, domácí vedou! Na modré chybujícího McLaughlina obral WILLIAM NYLANDER, pětadvacetiletý Švéd rázem postupoval sám na bránu. A poradil si mazácky, když naznačením bekhendového blafáku zmátl Swaymana, ve finále si totiž hodil kus černé gumy na forhend a podél levého betonu gólmana jej nasměroval za brankovou čáru. Bez asistence.
    13:16 William NYLANDER - 2:1
     
    14:30
    Jak Muzzin ukázal, že rychlost má pořád velmi dobrou. nenechal se dobruslit Craigem Smithem a od pravého mantinelu obranného pásma zvládl rozehrávku přes Liljegrena.
     
    14:58
    Ke třetí trefě Maple Leafs moc nescházelo. Od pravého mantinelu natáhl ke střele švihem Joey Anderson, hrací předmět se otřel o boční síťku.
     
    15:21
    Pravou stranou nabral velkou rychlost Alexander Kerfoot. Josh Brown nezachytil rychlost protihráče, nicméně za něj zaskočil Jack Ahcan, ten soka nepustil až k zakončení.
     
    15:45
    Souboj v předbrankovém prostoru Toronta dopadl lépe pro bránící mužstvo. Puk ze změti hokejek vyšťoural Timothy Liljegren a obloučkem jej poslal do střední třetiny.
     
    16:17
    Český útočník Tomáš Nosek ještě udržel kotouč v útočné třetině. Bekhendem přenesl hru doprava na Curtise Lazara, jehož slabý pokus skončil v Källgrenově výstroji.
     
    16:42
    Williamu Nylanderovi sebevědomí nechybí. Mezi kruhy si zkusil dát puk za sebe a prohodit si jej mezi bruslemi Brandona Carla, obránce se obelstít nenechal.
     
    17:17
    Domácí obránce Morgan Rielly od modré najel do levého kruhu, odkud nahrál kotouč před bránu na Jasona Spezzu, jeho rána z první prosvištěla nad břevnem.
     
    17:40
    Toronto pokračovalo v útočném pásmu. Na vrcholku levého kruhu dostal příležitost ke střele Pierre Engvall, dvojici obránců se Swaymanem ovšem nepropálil.
     
    18:11
    Wayne Simmonds zvedl hlavu a z levého kruhu posunul hru do pravého na Joeyho Andersona. Jeremy Swayman se skvěle přesunul a pohotovou střelu protihráče schoval do lapačky.
     
    18:44
    Protiútok Bruins neměl dlouhého trvání. Na zteč vyrazil Chris Wagner, nicméně v obležení dvou obránců ztratil kotouč v souboji s Muzzinem.
     
    19:22
    Josh Brown bleskově reagoval na nahození Kerfoota za bránu, Colina Blackwella před sebe nepustil. Šikovnou zadovkou pak dopřál čas na rozehrávku Ahcanovi.
     
    19:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové Listy střílí cenný gól do šatny! Studnickovi se nepodařilo poslat kotouč do středního pásma, na modré ho zastavil Mike Reilly. Následovalo chytré nahození před bránu, kde NICHOLAS ABRUZZESE tečoval puk za záda převapeného Swaymana, americký gólman očekával touš v lapačce. Pro dvaadvacetiletého Američana se jedná o premiérový gól v NHL. Asistence: Morgan Rielly.
    19:52 Nicholas ABRUZZESE - 3:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
     
    Svižné úvodní dějství mezi Torontem a Bostonem přineslo čtyři góly, domácí disponují dvoubrankovým náskokem. Přitom to byli hosté, kteří se už ve 2. minutě dostali do vedení zásluhou Trenta Frederica, od té doby ale dominovali domácí. Nejprve vyrovnal Ilja Michejev, obrat dokonal ve 14. minutě William Nylander a osm vteřin před odchodem do kabin dal současnou podobu výsledku Nicholas Abruzzese, pro nějž se jednalo o premiérový gól v nejlepší lize světa. Hokejisté Maple Leafs jsou aktivnější a jejich vedení je zasloužené, Bruins ale ještě určitě neřekli poslední slovo.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhé dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Na tvářích domácích fanoušků je vidět úsměv, s výkonem svých oblíbenců jsou zatím podle všeho spokojení.
     
    20:38
    A hokejisté v modrých dresech začínají aktivně. William Nylander si vyměnil puk s Alexanderem Kerfootem, ze zápěstí pak vypálil příliš vysoko.
     
    21:13
    Na druhou stranu se vydal Trent Frederic. Z levého kruhu mířil možná poněkud překvapivě na přední tyč, cílový prostor těsně minul.
     
    21:42
    Z podobné pozice a do podobného místa střílel rovněž Craig Smith. I v tomto případě mohl Erik Källgren zůstat klidným, puk minul bránu.
     
    22:02
    Tentokráte už Erik Källgren zasahovat musel, a to dokonce dvakrát! Rána Antona Blidha mu totiž vypadla z výstroje, dorážku téhož hráče zastavil pravým betonem.
     
    22:50
    Nepříjemný střet s mantinelem potkal Jakea DeBruska, který neustál hit od Justina Holla. Rozhodčí raději přerušili hru, útočníkovi se totiž na nohy moc nechce.
     
    23:02
    Hra může pokračovat, Jake DeBrusk naštěstí vypadá býti v pořádku. Po znovuobnovení hry Charlie Coyle pálil forhendem vysoko nad bránu.
     
    23:36
    Curtis Lazar bojoval, avšak proti dvojici obránců neměl moc šancí na úspěch. Nakonec to byl TJ Brodie, kdo forvarda odzbrojil.
     
    24:15
    V těžké pozici Jack Studnicka zkusil zadovkou oslovit Chrise Wagnera. S touto variantou počítal Colin Blackwell a s hokejkou přiloženou k ledu pas zastavil.
     
    24:44
    Poměrně dlouho Charlie Coyle číhal před domácí svatyní těsně nebráněný. V pravý čas si jej všiml David Kämpf, aby zabránil úspěšné nahrávce Smitha na jeho osobu.
     
    25:09
    Jeremy Swayman zpočátku neviděl na nahození, které od modré čáry vyprodukoval Morgan Rielly. Reagoval v poslední chvíli, kdy máchl lapačkou a puk v ní stihl schovat.
     
    25:40
    Výrazně snazší zákrok musel hostující gólman předvést poté, co od modré pálil Jake Muzzin. Tentokráte na puk viděl od počátku, betony včas srazil k sobě.
     
    26:12
    Pěknou individuální akcí se prezentoval David Kämpf. Tělem odmítl posledního obránce a natlačil se až před bránu. Bekhendem přehodil Swaymanův levý beton, nikoliv však lapačku.
     
    26:41
    Zpoza soupeřovy svatyně se vytočil Joey Anderson a zkusil touš zasunout k levé tyči. Jeremy Swayman opět připraven, nejhoršímu zabránil levým betonem.
     
    27:20
    Po vyhození Brandona Carla se nemohlo pískat zakázané uvolnění, protože kotouč směřoval na domácí bránu. Erik Källgren rozehrál na volného Brodieho.
     
    27:51
    Pierre Engvall projel mezi dvěma protihráči, aby bekhendem vylepšil palebnou pozici do pravého kruhu pro Waynea Simmondse, jeho zakončení prosvištělo těsně vedle pravé tyčky.
     
    28:13
    O vyrovnání usiloval Nick Foligno. Od levého mantinelu se natlačil před bránu, jenže ve finále ztratil stabilitu, takže místo puku skončil v bráně sám.
     
    28:47
    Kdo zakončit dokázal, to byl Chris Wagner. Kousek za pravým kruhem natáhl ke střele ze zápěstí, Erik Källgren vytáhl povedený zákrok pravým ramenem.
     
    29:08
    Morgan Rielly už mohl střílet, nicméně v předbrankovém prostoru ještě hledal najíždějícího Alexandera Kerfoota, ten mezeru mezi Swaymanovými betony hledal neúspěšně.
     
    29:39
    A znovu v akci Ilja Michejev. Další střelecký pokus do statistik nezapsal, po kontaktu s Mikem Reillym kontrolovaně narazil do zadního mantinelu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Toronto nad Bostonem stále disponuje dvoubrankovým náskokem a platí, že zůstává aktivnějším týmem.
     
    30:42
    Velká škoda, že Anton Blidh nezvládl zdánlivě lehké zpracování Smithovy nahrávky. Místo přečíslení hraje zpoza vlastní brány Jake Muzzin.
     
    31:22
    Okamžitě po najeto do útočné třetiny vypálil tvrdou ránu forhendem Ilja Ljubuškin. Jeremy Swayman byl na svém místě a nezaváhal, kotouč udržel ve výstroji.
     
    31:44
    S nepříjemnou situací si Justin Holl poradil na jedničku. V momentě rozehrávky jej napadali dva protihráči, zatímco spoluhráče kolem sebe neměl žádného. Proto sáhl k vysokému obloučku do středního pásma.
     
    32:17
    Morgan Rielly měl napřaženo, jenže Ilja Ljubuškin mu nahrál na brusle. K zakončení Toronta nakonec vůbec nedošlo, Alexander Kerfoot nepřesně přenášel hru na Blackwella.
     
    32:32
    Zaváhání si neodpustili ani hosté. Přestože měl Connor Clifton poměrně dost času, tak zazmatkoval a kus černé gumy vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    33:23
    Do akce Bruins se zapojila kompletní druhá útočná formace. Přes Frederica a Smitha se kotouč dostal ke Coyleovi, ten vypálil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    33:52
    Jaké bylo pro Alexandera Kerfoota překvapení, když v samostatném úniku promáchl naprázdno. V posledním okamžiku mu totiž zezadu sebral puk Jake Ahcan.
     
    34:24
    Hru zklidnil TJ Brodie. Mohl zkusit vyslat do dalšího úniku Jasona Spezzu, ale zacouval do obranné třetiny, odkud posunul touš na Muzzina.
     
    34:49
    Svěřenci kouče Keefeho mají možnost navýšit náskok v přesilovce. Menší dvouminutový tres vyfasoval Nick Foligno, v obranném pásmu podrazil Simmondse.
     
    35:11
    Po výměně mezi Reillym a Kerfootem dostal kotouč na modré William Nylander. Zprava mířil na zadní tyčku, tu jen o pár decimetrů minul.
     
    35:38
    Tlak domácích v útočném pásmu ještě pár vteřin pokračoval. Až do nepřesné přihrávky Michejeva po mantinelu, Morgan Rielly touš zastavil až ve střední třetině.
     
    36:12
    Pierre Engvall musel zastavit u levého mantinelu ve středním pásmu, do cesty se mu postavil Trent Frederic. Pro Medvědy vybojoval další cenné vteřiny navíc.
     
    36:45
    Hokejisté v modrých dresech navštívili útočnou třetinu, ale jen na pár minut. Rozjetý Wayne Simmonds ztroskotal na Jakeu Ahcanovi, ten bez rozmýšlení odpálil touš pře všechny čáry.
     
    37:00
    Hra pokračuje v plném počtu, Nick Foligno strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. A hned se vydal napadat Jakea Muzzina, který pod tlakem vyhodil na icing.
     
    37:39
    Těžko říct, koho William Nylander hledal žabičkou k levému mantinelu, protože v tomto prostoru žádného spoluhráče neměl. Akci Toronta zastavil Clifton.
     
    38:01
    Charlie Coyle schytal hit od Muzzina, ještě předtím ovšem zvládl touš posunout na Smitha, jehož svižnou ránu ze zápěstí Källgren vytěsnil do ochranné sítě vyrážečkou.
     
    38:47
    Ještě ze středního pásma nahazoval Oskar Steen. Erik Källgren s nebyl úplně jistý, ale i v tomto případě nakonec zakročil a opět hrací předmět nasměroval až do ochranné sítě.
     
    39:13
    Od modré čáry vypálil z pravé strany na zadní tyčku Mike Reilly. Erik Källgren si s prudkým projektilem poradil, zakročil koncem pravého betonu.
     
    39:30
    V závěru prostření části vyloučení na obou stranách. Prohřešek v útočném pásmu předvedl Tomáš Nosek, když nepříjemně krosčekoval na mantinel Liljegrena. Po přerušení hry došlo k šarvátce právě mezi Noskem a Riellym, přičemž dvě minuty obdržel jen domácí zadák, takže se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 15.
     
    Ve druhé třetině gól nepadl, takže Toronto i nadále udržuje dvoubrankový náskok. Příležitost k navýšení vedení měl český útočník David Kämpf, jeho bekhendový pokus ovšem Swayman pokryl lapačkou. Na druhé straně zahrozil Anton Blidh, jehož Erik Källgren vychytal nadvakrát. V závěrečné dvacetiminutovce můžeme očekávat ještě větší ofenzivní snahy Bruins, zatímco Maple Leafs nejspíše budou vycházet z pevné defenzivy.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly uspěl Jack Studnicka, přičemž při vyloučení Riellyho a Noska pokračuje hra čtyři na čtyři.
     
    40:45
    Útočné pásmo navštívil TJ Brodie. Dokonce zkusil i kličku na Jakea Ahcana, sám si ovšem zamotal kotouč mezi brusle a ztratil nad ním kontrolu.
     
    41:35
    Nosek s Riellym jsou zpět na ledové ploše, zápas pokračuje v plném počtu. Český útočník se hned zapojil do hry, forhendovou ránou na Källgrena nevyzrál.
     
    41:58
    Vysoko forčekující Charlie Coyle zatlačil na Jakea Muzzina, avšak k chybě jej nepřiměl, domácí zadák zkušeně přenesl hru na Holla.
     
    42:34
    Je zřejmé, že domácí hokejisté nikam nespěchají. Ilja Ljubuškin si v obranné pásmu udělal dva oblouky, až potom hru posunul do střední třetiny.
     
    42:57
    Nerozvážnost domácích tentokráte způsobila zakázané uvolnění. TJ Brodie výrazně přecenil rychlostní schopnosti pozdě reagujícího Michejeva.
     
    43:20
    Nahození Curtise Lazara ze středního pásma splnilo účel. Erik Källgren kotouč zachytil a před blížícím se Smithem si na rozehrávku netroufl.
     
    43:44
    Tak dlouho David Kämpf obtěžoval Trenta Fredera, až jej přiměl k zaváhání. Posléze chtěl bekhendem posunout touš na Kylea Clifforda, špatně ale odhadl, kudy se spoluhráč vydá.
     
    44:27
    V rohu obranného pásma měl problémy Mark Giordano. Hosté ho z něj sami vysvobodili, protože špatně opustili útočné pásmo, při následném napadání čárový odpískal ofsajd.
     
    44:46
    Po chybě Ljubuškina už hosté mohli pokračovat ve hře. Charlie Coyle hledal před bránou Craiga Smitha, před ním zakročil nataženu hokejkou Nicholas Abruzzese.
     
    45:27
    Boston dělily od kontaktní branky centimetry! Od modré čáry vypálil Brandon Carlo. Erik Källgren toho přes Frederica a spoluhráče Giordana moc neviděl, a právě domácí obránce touš zvládl zblokovat do pravé části brankové konstrukce.
    45:27 Giordanem tečovaná rána Carla skončila na pravé tyči
     
    45:44
    Tlak Medvědů pokračuje. Od modré pálil pro změnu Josh Brown, avšak mířidla neseřídil dobře, puk poslal výrazně vedle pravé tyčky.
     
    46:26
    Rychle na druhou stranu, kde u levého mantinelu operoval Wayne Simmonds, aby nakonec posunul touš mezi kruhy na Jasona Spezzu, ten z první přestřelil.
     
    46:52
    Buly v obranném pásmu Charlie Coyle zvládl vítězně. Dopřál čas na rozehrávku Jakeu Ahcanovi, který obloučkem jenom vyhodil do střední třetiny.
     
    47:05
    Akce Maple Leafs neměla dlouhého trvání, svým hvizdem ji přerušil čárový rozhodčí. Joey Anderson se špatně domluvil s Nicholasem Abruzzesem. Výsledek? Ofsajd.
     
    47:40
    Connor Clifton těžké zpracování nezvládl, puk úplně minul. Vzápětí musel odcouvat a v defenzivě si poradil výrazně lépe, když odzbrojil rozjetého Kerfoota.
     
    48:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina udělala další důležitý krok k vítězství, vede už o tři góly! WILLIAM NYLANDER si narazil s protihráčem Studnickou, načež bekhendovou stranou hokejky dovezl touš do levého kruhu a Swaymana ve skluzu donutil doklouzat k pravé tyči, načež si přehodil puk na forhend a kolem levého betonu gólmana ho bezpečně poslal do brány. Asistence: Pierre Engvall a Justin Holl.
    48:00 William NYLANDER - 4:1
     
    49:16
    Morgan Rielly opět potvrdil, že mu ofenziva není cizí. K rychlostnímu souboji vyzval Mike Reillyho, nakonec byl tím neúspěšnějším.
     
    49:47
    Přestože zabojoval, tak Trent Frederic hrozbu zakázaného uvolnění neodvrátil. Stáhl ztrátu na Jakea Muzzina, nicméně před něj nestihl natlačit tělo.
     
    50:24
    Medvědi bojují! Důležitou roli odvedl Curtis Lazar, který objel domácí svatyni a puk usměrnil do brankoviště, kde z hostujících řad bojovali Nick Foligno a Oskar Steen, mezi betony Källgrena kotouč posunul za brankovou čáru první jmenovaný.
    50:24 Gól Foligna neplatil pro ofsajd
     
    50:24
    Tak pozor, gól neplatí! Členové realizačního týmu Toronta odvedli skvělou práci a odhalili ofsajdové postavení předcházející druhému gólu Bruins. Zásah Foligna tedy není uznán a čas se vrací o dvacet sekund dozadu.
     
    51:18
    Toronto je velmi blízko vítězství. Čas hraje s domácími, hosty navíc mohl srazit fakt, že jim nebyl uznán gól. Vstřelit tři branky za necelých devět minut není vůbec jednoduchý úkol.
     
    51:39
    Mezi dvěma protihráči se proháčkoval Wayne Simmonds. Věřil si na třetího, jenže Mike Reilly už byl nad jeho síly a hru posunul ven z obranného pásma.
     
    51:55
    Zřejmě poslední příležitost, jak ještě zdramatizovat střetnutí, přichází pro Boston v početní převaze. Za držení Wagnera si trest vykoledoval TJ Brodie.
     
    52:29
    Carlovo střílené nahození od levého mantinelu nasměroval na vlastní bránu Morgan Rielly. Měl štěstí, že Erik Källgren reagoval včas a zakročil pravým betonem.
     
    52:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tento gól už platit bude, o tom není pochyb! Ránu Reillyho od modré drobně zpomalil Smith. Källgren levým betonem vyrazil puk pouze k JAKEU DEBRUSKOVI, který přesunujícího se gólmana propálil střelou nad levé rameno. Asistence: Craig Smith a Mike Reilly.
    52:49 Jake DEBRUSK - 4:2
     
    53:35
    Aktivita Bruins pokračuje. Za svatyní soupeř získal kus černé gumy Tomáš Nosek, zadovkou naslepo ovšem našel pouze hokejku Ljubuškina.
     
    54:13
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jeremy Swayman. Za bránou zastavil prudké nahození Jasona Spezzy, hrací předmět pak přenechal projíždějícímu Carlovi.
     
    54:47
    Jack Ahcan po tlakem chyboval a Toronto získalo zadarmo postavení v útočné třetině. Od modré pálil Morgan Rielly, Jeremy Swayman zakročil pravým betonem.
     
    55:26
    Kdo naopak zaslouží pochvalu, to je Jake Muzzin. Nabral rychlost Craiga Smitha, aby jej ve finále čistým způsobem odstavil za vlastní svatyní.
     
    55:55
    S nahozením Tj Brodieho hostující defenziva neměla moc starostí. Úspěšný blok zaznamenal Brandon Carlo, touš navíc odrazil příhodně pro Studnicku.
     
    56:30
    Pozdě si Colin Blackwell všiml před bránu najíždějícího Alexandera Kerfoota. Ještě mu zkusil přihrát, pas nasměroval za brusle protihráče.
     
    56:58
    Na druhé straně zahrozil Curtis Lazar. Počkal si před bránou na střílenou nahrávku od Noska, forhendem usměrnil touš o kousek vedle levé tyčky.
     
    57:29
    K asistenci chtěl Mark Giordano přidat i vstřelený gól. Natlačil se až před bránou, nicméně kus černé gumy až za Swaymana nepropasíroval.
     
    57:46
    Mike Reilly musel zabrat směrem dozadu, protože obranné vyhození Ljubuškina koncem hokejky tečoval Jason Spezza. Hostující zadák měl dost času na rozehrávku, domácí střídali.
     
    58:20
    Medvědi by určitě rádi zkusili powerplay, ale zatím jim to není v důsledku aktivní hry soupeře povoleno. Derek Forbort navíc způsobil zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Charlie Coyle nahodil puk do útočného pásma a Jeremy Swayman odjel na střídačku! Hosté však v útočné třetině dlouho nepobyli, do střední puk vrátil Justin Holl.
     
    59:24
    S domácími to vypadá velmi dobře. Skvěle zapracoval Nicholas Abruzzese, který nejenže odzbrojil Lazara, ale ještě vyhodil takovým způsobem, že se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    59:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Deset vteřin před závěrečnou sirénou dal pečeť na vítězství Maple Leafs PIERRE ENGVALL. Člen druhého útoku zastavil nahození Foligna a ze středního pásma bez problémů trefil prázdnou hostující klec. Bez asistence.
    59:50 Pierre ENGVALL - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvou týmů, kterým už o tolik nešlo, a proto šetřily největší opory, dopadlo vítězně pro Toronto, Maple Leafs na domácím stadiónu porazili Boston 5:2.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Svou druhou trefou Toronto ještě blíže vítězství přiblížil ve 48. minutě William Nylander, avšak Medvědi střetnutí nezabalili a po neuznaném gólu Foligna pro ofsajd se mezi střelce zapsal díky využité přesilové hře Jake DeBrusk. Více ovšem Bruins nestihli, při jejich powerplay naopak vstřelil pátý gól Maple Leafs Pierre Engvall.

    Svěřenci kouče Keefeho měli už před utkáním jistotu, že v Atlantické divizi obsadí druhou příčku a v play-off je nečeká vůbec nic lehkého, vyzvou vítěze posledních dvou ročníků, Tampu Bay. Boston obsadil čtvrtou pozici a ve vyřazovací části změní síly s Hurikány z Caroliny.
     
    Utkání přihlíželo 18 219 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 26 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Erik Källgren (TOR) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 59:34
    Jeremy Swayman (BOS) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 58:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 0+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:14
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 13:20

    Tři hvězdy utkání

    1. William Nylander (TOR) – 2+0
    2. Nicholas Abruzzese (TOR) – 1+0
    3. Craig Smith (BOS) – 0+2
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:58:17)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Michejev (Giordano, Liljegren), 14. Nylander, 20. Abruzzese (Rielly), 48. Nylander (Engvall, Holl), 60. Engvall – 2. Frederic (Cr. Smith, Coyle), 53. DeBrusk (Cr. Smith, Reilly)


    Toronto Maple Leafs: Källgren (Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin (A), Liljegren, Giordano, Holl – Nylander, Kerfoot, Michejev – Blackwell, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Spezza (A), Abruzzese – Simmonds, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Ahcan, J. Brown, Reilly, Clifton, Forbort – Nosek, Studnicka, DeBrusk – Cr. Smith, Coyle (A), Frederic – Wagner, McLaughlin, Blidh – Lazar, Steen, N. Foligno (A).
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: St. Laurent, South – Barton, Brisebois

    Diváci: 18 219
    bahis siteleri