Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Calgary Flames
Sobota 30.04.2022, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Winnipeg vyzve v posledním zápase letošní sezóny NHL hokejisty Calgary a souboj dvou kanadských mužstev můžete sledovat společně s námi. Jets už si dokázali v závěru základní části vyšlápnout na Colorado, tak proč by nemohli zaskočit i Calgary s Matthew Tkachukem?
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Dillon, Samberg, Pionk, Schmidt – Wheeler (C), Stastny (A), Ehlers – Harkins, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Sanford – J. Svečnikov, Toninato, M. Barron.
    Trenér: Dave Lowry

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Kylington, Mi. Stone, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, Dubé – B. Ritchie, Ružička, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Brandon Schrader. Čároví: Andrew Smith, Kilian McNamara.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Flames vstoupili do zápasu dobře a na ose útočného pásma vystřelili od modré čáry, Connor Hellebuyck byl ale připraven a snadno ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    03:19
    Calgary právě vstřelilo branku! MATTHEW TKACHUK dokázal ujet Adamovi Lowrymu a samostatný únik zakončil střelou na lapačku domácího brankáře, která se štěstím prošla do brány! Calgary rychle vede 1:0. Bez asistence.
    03:19 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    04:26
    Hokejisté obou týmů velice dobře brání, a když už se soupeř dostává do nějaké slibné šance, přichází vypíchnutí puku. Bohužel pro Jets to jednou nevyšlo.
     
    05:47
    Josh Morrissey byl vyloučen na dvě minuty za hrubost a Calgary si zahraje první přesilovou hru dnešního duelu.
     
    06:36
    Noah Hanifin zkusil vypálit na ose útočného pásma od modré čáry a Connor Hellebuyck puk snadno zastavil.
     
    08:46
    Connor Hellebuyck měl plné ruce práce, na brankové čáře ale dokázal kotouč zastavit a Flames předchozí přesilovou hru nevyužili. Komerční přestávka – 0:1.
     
    09:41
    Mikael Backlund byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a přesilovou hru bude mít tedy Winnipeg.
     
    10:02
    Paul Stastny se ocitl u pravé tyče po přihrávce z ostrého úhlu ve slibné šanci, jenže zakončoval bekhendem a Daniel Vladař pak dobře zasáhl!
     
    10:23
    Tyler Toffoli byl vyloučen na dvě minuty za hákování a tentokrát si zahrají první přesilovou hru hráči Jets.
     
    11:46
    Josh Morrissey na levém křídle vypálil od modré čáry a Daniel Vladař kotouč snadno ukryl ve své výstroji. Český brankář chytá v úvodu zápasu skvěle a nadále drží nulu.
     
    12:23
    Vyloučený Tyler Toffoli je už zpět na ledové ploše a hokejisté Calgary hrají v plném počtu. Skóre je 0:1.
     
    13:36
    Brenden Dillon byl vyloučen na dvě minuty za hrubost a po předchozí komerční přestávce si zahrají přesilovou hru Flames, kteří mohou navýšit těsné vedení 1:0.
     
    15:15
    Mikael Backlund dobře vypálil z prostoru mezikruží, jeho ránu bez přípravy ale pak vyrazil Connor Hellebuyck.
     
    17:15
    Winnipeg si vytvořil velký tlak a Daniel Vladař vytáhl v rychlém sledu dva dobré zákroky, když puk vyrazil mimo, zatímco Nate Schmidt poté pálil trestuhodně nepřesně. Jeho hlava okamžitě vylétla ke stropu haly.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:47
    Winnipeg právě vstřelil branku! Nikolaj Ehlers přenesl fantastickou bekhendovou přihrávku hru z pravého křídla doleva, kde na bodu kruhu pro vhazování bez přípravy vypálil BLAKE WHEELER a jeho rána zamířila do předního levého horního rohu! Asistence: Nikolaj Ehlers a Paul Stastny.
    19:47 Blake WHEELER - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Matthew Tkachuk sice otevřel po necelých čtyřech minutách skóre, jenže pouhých třináct sekund před koncem první třetiny vyrovnal nádhernou bombou Blake Wheeler. V bráně Flames chytá Daniel Vladař. Skóre po první části. Winnipeg Jets 1 Calgary Flames 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:01.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-18; Zablokované střely: 6-5; Vhazování: 57%-43%; Hity: 6-5; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Blake Wheeler se teď dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, Daniel Vladař ale puk vyrazil a neujala se ani jeho následná dorážka. Jets chtějí otočit skóre střetnutí.
     
    22:46
    Calgary se dostalo k nahození, které skončilo v lapačce Connora Hellebuycka. Snadný zákrok brankáře Jets.
     
    24:12
    Nikolaj Ehlers vypálil s příklepem na vrcholu pravého kruhu, Daniel Vladař se ale mezi betony propálit nenechal a po dobrém zákroku zmrazil puk lapačkou.
     
    26:06
    Winnipeg právě vstřelil branku! Josh Morrissey vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a Daniel Vladař vyrazil jeho bombu bez přípravy levým betonem, z dorážky ho ale u pravé tyče překonal MASON APPLETON! Obrat skóre – 2:1! Asistence: Josh Morrissey a Zachary Sanford.
    26:06 Mason APPLETON - 2:1
     
    26:43
    Jets se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a vracíme se zpět po krátké reklamní přestávce – 2:1.
     
    27:46
    Nikita Zadorov byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Winnipeg má tedy k dispozici další přesilovou hru.
     
    30:18
    Hokejisté Winnipegu přesilovou hru nevyužili a po zásahu Daniela Vladaře probíhala komerční přestávka.
     
    30:48
    Mason Appleton je po přestávce hodně vidět a hodně často se dostává do zakončení, nyní to zkoušel střelou z levého kruhu, Daniel Vladař byl ale opět připraven.
     
    31:10
    Kyle Connor mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže Daniel Vladař puk dokázal zřejmě lapačkou vytáhnout na mantinel za bránou! Skvělý zákrok.
     
    31:56
    Pierre-Luc Dubois dostal nádhernou kolmou přihrávku před bránu, kde byl úplně sám, k levé tyči ale puk zasunout nedokázal, protože Daniel Vladař vleže parádně zasáhl pravým betonem a přerušil hru! Český brankář se tedy rozchytal.
     
    37:11
    Tyler Toffoli mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Connor Hellebuyck ho senzačně vychytal a Winnipeg navíc mohl podniknout rychlý výpad!
     
    38:31
    Josh Morrissey nádherně vykročil na ose ledové plochy do mezikruží a střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Daniel Vladař ale puk lapačkou vyškrábl mimo! Parádní zákrok.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejisté Winnipegu po přestávce řádně zvýšili obrátky a podařilo se jim zaslouženě zápas otočit, když se z dorážky prosadil Mason Appleton, který byl poté hodně nebezpečný, druhý gól se mu ale zatím vstřelit nepodařilo. Září také Nikolaj Ehlers a český brankář na straně hostů Daniel Vladař. Skóre po druhé třetině tohoto střetnutí. Winnipeg Jets 2 Calgary Flames 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:53.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 31-26; Zablokované střely: 13-8; Vhazování: 43%-57%; Hity: 13-14; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Dnešní utkání sleduje 14202 diváků.
     
    41:33
    Nikolaj Ehlers nabral na levém křídle dobrou rychlost a po jeho zpětné bekhendové přihrávce zpoza brány mohl na přední tyči skórovat Blake Wheeler, ani nadvakrát se poté ale bekhendem neprosadil! Daniel Vladař skvěle zasahoval.
     
    42:39
    Jets zaváželi puk do útočného pásma na pravém křídle, jenže jich snahu zastavilo postavení mimo hru.
     
    47:30
    Dominic Toninato nyní vystřelil na bodu pravého kruhu přes jednoho z ležících hráčů Calgary a jeho nádherná střela zápěstím orazítkovala tyč!
     
    47:44
    Josh Morrissey vypálil na levém křídle ihned po skončení komerční přestávky a Daniel Vladař puk vyrazil.
     
    48:20
    Elias Lindholm byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Winnipeg má příležitost navýšit svůj těsný náskok.
     
    49:03
    Kyle Connor také patří mezi hráče, kteří jsou hodně vidět, jeho střela ale skončila na pravém betonu pozorného gólmana Daniela Vladaře, který chytá skvěle.
     
    50:05
    Winnipeg měl několik šancí! Poslední měl na vzdálenější pravé tyči Mason Appleton, který mohl skórovat do prázdné sítě, jenže mu nevyšlo ideálně zpracování a Daniel Vladař skvěle zasáhl!
     
    52:15
    Hra plyne rychle a blíží se závěr dnešního utkání. Oba brankáři měli jednu práci během posledních okamžiků. Connor Hellebuyck a Daniel Vladař zasáhli lapačkou.
     
    52:55
    Matthew Tkachuk vypálil na levém křídle od modré čáry a dobře mířil k přední tyči brány, Connor Hellebuyck se ale rychle přesunul a zasáhl dobře pravým betonem.
     
    55:30
    Po komerční přestávce se opět hraje v obrovském tempu a Connor Hellebuyck vytáhl v rychlém sledu dva zákroky. Winnipeg drží v závěru těsný náskok 2:1.
     
    57:25
    Pierre-Luc Dubois se mohl podruhé v zápase ocitnout sám před bránou po parádní dlouhé kolmé přihrávce, tentokrát se mu ale kotouč nepodařilo zpracovat.
     
    58:42
    Daniel Vladař naskočil na střídačku a Flames zkouší vyrovnat během hry bez brankáře!
     
    58:44
    Josh Morrissey hrál za vlastní bránou vysokou holí a možná zasáhl jednoho z hráčů Calgary, jenže rozhodčí se poradili a nakonec se vylučovat nerozhodli – 2:1.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:40
    Winnipeg právě vstřelil branku! BRENDEN DILLON vybojoval puk na levé straně obranného pásma a poté ho zápěstím vyhodil naslepo až do prázdné sítě! Je rozhodnuto. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Winnipeg zakončil letošní sezónu třemi výhrami v řadě, když si postupně vyšlápl na Colorado, Philadelphii a dnes v posledním zápase na Calgary. Jets sice museli zápas otáčet, zásluhou parádní druhé třetiny se jim to ale podařilo. Vítězný gól vstřelil Mason Appleton. Daniel Vladař chytal parádně, porážce ovšem zabránit nedokázal. Výsledek. Winnipeg Jets 3 Calgary Flames 1.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 43-33; Zablokované střely: 11-16; Vhazování: 47%-53%; Hity: 17-22; Přesilové hry: 0/4-0/2; Trestné minuty: 4-8.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,0%, odchytal 59:57
    Daniel Vladař (CGY) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 58:40

    Česká a slovenská stopa

    Daniel Vladař (CGY) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 58:40
    Adam Růžička (CGY) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:16

    Tři hvězdy utkání

    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 0+1
    2. Blake Wheeler (WPG) 1+0
    3. Connor Hellebuyck (WPG) (05:19:14)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Wheeler (Ehlers, Stastny), 27. Appleton (Morrissey, Sanford), 60. Dillon – 4. M. Tkachuk


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Dillon, Samberg, Pionk, Schmidt – Wheeler (C), Stastny (A), Ehlers – Harkins, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Sanford – J. Svečnikov, Toninato, M. Barron.
    Trenér: Dave Lowry

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Kylington, Mi. Stone, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, Dubé – B. Ritchie, Ružička, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Brandon Schrader. Čároví: Andrew Smith, Kilian McNamara

    Diváci: 14202
    bahis siteleri