Francie – Slovensko 2:4 (kon.) | USA – Lotyšsko 4:1 (kon.) | Německo – Kanada 3:5 (kon.)
Finsko – Norsko 5:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:2 (0:0, 2:0, 3:2) Stav série: 3:3
Carolina Hurricanes
Pátek 13.05.2022, 01:00 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořské NHL! Sérií, která má potenciál skončit jako druhá v pořadí, je souboj mezi Boston Bruins a Carolina Hurricanes. Carolina v ní vede 3:2 na zápasy.
     
    Boston Bruins

    Medvědi si v prvních dvou zápasech ani neškrtnuli a byla na nich znát frustrace. V těch dalších dvou však zabrali, po jistých výkonech vyhráli, čímž sérii pro někoho trochu překvapivě srovnali. Pátý zápas v Raleigh byl ovšem zase v režii Caroliny, takže zatím vždy v této sérii zvítězil domácí tým, ale to by tím pádem mělo zrovna dnes dávat Bostonu potřebnou naději. Ztělesňuje ji především Brad Marchand, jenž je s devíti body na třetím místě kanadského bodování play-off napříč celou ligou.

    Nejproduktivnější hráči v letošním play-off:

    Brad Marchand – 9 bodů (3+6)
    Patrice Bergeron – 6 bodů (3+3)
    David Pastrňák – 4 body (2+2)

    Nejproduktivnější hráči v základní části:

    Brad Marchand – 80 bodů (32+48)
    David Pastrňák – 77 bodů (40+37)
    Patrice Bergeron – 65 bodů (25+40)
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni do série vstupovali jako favorité a tuto roli nejprve plnili skvěle. Ve dvou venkovních zápasech si ale se soupeřem vůbec nevěděli rady, především si ztěžovali život vysokým počtem vyloučení. Při osmi oslabeních za zápas jim pak nijak nepomohl fakt, že v základní části měli nejlepší úspěšnost ubránění těchto herních situací. Pochybnosti vzbuzoval zejména obránce Anthony DeAngelo, jenž před sezonou přišel do týmu s negativní pověstí bouřliváka, kterou teď připomněl. V pátém zápase však zareagoval skvěle, připsal si gól a asistenci. Dnes tedy Carolina může sérii ukončit, a vyhnout se tak riskantnímu rozhodujícímu sedmému duelu.

    Nejproduktivnější hráči v letošním play-off:

    Anthony DeAngelo – 8 bodů (1+7)
    Vincent Trocheck – 7 bodů (3+4)
    Sebastian Aho, Jaccob Slavin – oba 5 bodů (2+3)

    Nejproduktivnější hráči v základní části:

    Sebastian Aho – 81 bodů (37+44)
    Andrej Svečnikov – 69 bodů (30+39)
    Teuvo Teräväinen – 65 bodů (22+43)
     
    Předchozí zápasy v sérii:

    11.05. Carolina – Boston 5:1
    08.05. Boston – Carolina 5:2
    07.05. Boston – Carolina 4:2
    05.05. Carolina – Boston 5:2
    03.05. Carolina – Boston 5:1
     
    Česká a slovenská stopa v sérii:

    David Pastrňák (BOS) – 4 body (2+2)
    Tomáš Nosek (BOS) – 0 bodů (0+0)

    Martin Nečas (CAR) – 2 body (0+2)
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, H. Lindholm, Carlo (A), Reilly, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy.

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Nečas, Trocheck, Teräväinen – Fast, Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Domi.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Rozhodčí: Hebert, Hanson – Smith, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Hosté z Caroliny se poprvé podívali do útočného pásma, odkud se bez jakýchkoli úspěchů museli rychle vracet za svou vlastní branku. Odtamtud poté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:45
    Boston vstupuje do utkání velmi tvrdou hrou, kterou nyní zastavuje soupeře ve středním pásmu.
     
    02:51
    První střelu na branku vyslal bostonský Charlie Coyle. Za modrou čárou převzal puk na ose hřiště, natáhl a přivítal Anttiho Raantu svižným pokusem zápěstím.
     
    03:41
    I Carolina ukazuje, že umí hrát do těla, díky čemuž se udržela v útočném pásmu. Puk se dostal na modrou k Brettu Pescemu, jehož tvrdá rána minula branku.
     
    04:40
    Hra se rychle přesunula z jedné strany na druhou, nejprve Raantovi vypadl puk do brankoviště po střele Charlieho McAvoye, následně nepředvedl zrovna jistý zákrok proti jednoduché ráně ani Jeremy Swayman.
     
    05:50
    Už se hra trochu uklidnila, ovšem od začátku má vysoké tempo. Boston momentálně vymýšlí cestu k brance během trpělivé kombinace v útočném pásmu.
     
    06:28
    Nino Niederreiter zleva nebezpečně nabil do mezikruží kapitánu Jordanu Staalovi, jehož okamžité zakončení nadělalo Swaymanovi problémy. Ten puk neudržel, a tak se hned přihnali všichni tři útočníci Canes se snahou dorážet.
     
    07:15
    Seth Jarvis hledal Pesceho složitým pasem skrz útočné pásmo. Puk se k Pescemu dostal, ale nebyla to pozice vhodná pro střelu.
     
    08:35
    Carolina dobře brání střední pásmo, díky čemuž má v posledních minutách více ze hry. Jaccob Slavin chtěl překvapit domácího gólmana rychlou střelou z první od modré, ale Jeremy Swayman zasáhl betonem.
     
    09:50
    Dva Hurikáni ujeli do přečíslení proti jednomu, Sebastian Aho v něm nedokázal dostat puk na Jarvise. Místo toho dostal tvrdý hit od Charlieho McAvoye, načež se na druhé straně zjevil Brad Marchand. Z levé strany zakončoval zápěstím, ale Raanta byl připraven.
     
    10:17
    Hosté jsou odhodlaní pomstít svého útočníka Aha formou vstřeleného gólu. K tomu mocně napřáhl Brady Skjei, ovšem Jeremy Swayman snahu utnul lapačkou.
     
    11:51
    Skvělé střídání třetího útoku Caroliny uzamklo domácí tým v jeho útočném pásmu, ovšem skončilo jen další střelou z dálky, kterou opět zachytil Swayman do lapačky.
     
    12:28
    Po delší době je zase v dobré příležitosti Boston. Nick Foligno nahazoval puk zpoza branky, po čemž Raanta v brankovišti uklouzl, a tak měl štěstí, že nebyl poblíž nikdo z Bostonských.
     
    12:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Sebastian Aho – 2 min., hákování.
     
    13:00
    Riskantní přihrávku bostonských obránců podél modré čáry Canes zachytili, takže můžou vyhodit.
     
    13:45
    Neobvyklý způsob vyhození puku při oslabení – Raanta si počkal, než k němu doklouže puk od zadního mantinelu, načež ho sám gólman hokejkou vyhodil do středního pásma.
     
    14:44
    Carolina hraje v plném počtu.
     
    15:32
    Seth Jarvis nabral dobrou rychlost, čímž na sebe natáhnul hráče, za modrou ale přenechal puk do tandemu Anthonymu DeAngelovi. Ten měl volný prostor ke střele, kterou zlikvidoval Swayman.
     
    16:26
    V přesilové hře si Boston sice žádnou velkou šanci nevytvořil, ale hra od té doby dost zrychlila. Brad Marchand zkoušel štěstí po pravé straně, kde byl ale sám, a tak se o něj postaral Brett Pesce.
     
    17:51
    Hosté už jsou po oslabení zase usazeni v útočném pásmu, jenže Jaccob Slavin si netroufnul nahodit puk přímo na branku. Poslal ho po mantinelu za ni, kde byl jako první Erik Haula, jenž vyhazuje do střední třetiny.
     
    18:45
    Asi pět minut se hraje bez přerušení, oba týmy si dávají pozor především na obranu. Útočníci proto mají problém s přechodem do útoku i s vytvářením gólových šancí.
     
    19:40
    Canes drželi puk za vlastní klecí a měli spoustu času na rozvážnou rozehrávku. Ta jim ale poté vůbec nevyšla, z dlouhé přihrávky je zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část dnešního utkání přinesla tuhý boj, v němž je vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu. Všichni hráči si dávají pozor v obraně, útočníci se do ní poctivě vracejí, což má za následek absenci gólových příležitostí. Těch vyložených bylo opravdu málo, Boston si žádnou nevytvořil ani v přesilové hře, navíc oba gólmani zatím působí velmi jistě.

    Druhá třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku 8:11
    Zblokované střely 3:6
    Zákroky gólmanů 11:8
    Vyloučení 0:1
    Využití přesilovek 0:0
    Hity 11:22
    Vhazování 8:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Na pravé straně měl dostatek prostoru BRAD MARCHAND, který vyřešil situaci jednoduše. Natáhl a svižně vypálil zápěstím k bližší tyči, čímž Boston poprvé v sérii otevírá skóre. Asistence: Connor Clifton, Charlie Coyle.
    20:46 Brad MARCHAND - 1:0
     
    21:50
    Carolina najednou vypadá nervózně, čehož chce využít útok Davida Pastrňáka. Společně s Haulou a Hallem krouží útočným pásmem a hledají ideální příležitost pro střelu.
     
    22:30
    Hosté se dále brání ze všech sil, a to jen tím, že vyhazují puky do středního pásma.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Connor Clifton – 2 min., držení.
     
    23:53
    Seth Jarvis si na pravém kruhu vybruslil směrem na střed, odkud zápěstím trefil tyčku!
     
    24:40
    DeAngelo drží puk v útočném pásmu, nejprve hezky našel nalevo Niederreitera, poté sám nebezpečně střílel z dálky. Jeremy Swayman drží svůj tým.
     
    25:23
    Boston hraje v plném počtu.
     
    25:34
    Boston už hraje v plném počtu, a tak je z dalšího vyhození zakázané uvolnění.
     
    26:30
    Slibně odehraná přesilová hra zase vlila Hurikánům krev do žil, ti teď mají jednoznačně více ze hry. Boston jen vyhazuje puky do středního pásma, ale nikam se nežene.
     
    27:50
    Další vyhození měl na svědomí Mike Reilly, o puk poté skvěle zabojoval Trent Frederic, když přesprintoval celé kluziště, aby zabránil dalšímu icingu.
     
    28:40
    Bruins dobře napadají, brání střední pásmo, a tak nedovolují Carolině rozvinout útočnou akci.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Trent Frederic – 2 min., podrážení.
     
    29:42
    Teuvo Teräväinen naznačoval křižnou přihrávku, nakonec ale místo ní nečekaně nahodil puk z pravého kruhu na branku. Domácí obrana odklízí kotouč do bezpečí.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie McAvoy – 2 min., hákování.
     
    30:50
    Carolina hraje dlouhou přesilovku pěti proti třem, jenže Teräväinen neudržel kotouč u pravého mantinelu, Boston vyhazuje alespoň do středního pásma.
     
    31:08
    Boston hraje ve čtyřech.
     
    31:52
    Svečnikov se konečně po trpělivé kombinaci odhodlal k zakončení z první z pravé strany, ale puk ani neprošel na branku.
     
    32:15
    Boston hraje v plném počtu.
     
    32:30
    Domácí skvěle ubránili nepříjemné minuty a teď rovnou sami hrozí před Anttim Raantou.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Erik Haula – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:44
    Boston tentokrát vyhrává hned první buly, takže okamžitě posílá puk přes celé hřiště.
     
    34:44
    Hurricanes měli problém s přechodem do útočného pásma, když už se tam usadili, tak dvakrát špatně vystřelil Teuvo Teräväinen.
     
    35:24
    Hostům hra v početní převaze dnes opravdu vůbec nejde. Charlie McAvoy se místo toho dostal do samostatného úniku v oslabení, Antti Raanta ho však vychytal.
     
    35:36
    Boston hraje v plném počtu.
     
    35:58
    Ihned po ubráněném oslabení se Boston dostal do dalších šancí, které musel hasit až hostující gólman. Místo toho, aby Carolině přesilovky pomohly a alespoň ji nabudily, ji spíš uspaly a ještě více znejistěly.
     
    36:58
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brett Pesce – 2 min., držení.
     
    37:00
    Vhazování vyhráli Canes, kteří ihned pochopitelně vyhazují.
     
    37:40
    Ani Bostonu se zatím přesilovka nedaří, ale ten to mrzet nemusí.
     
    38:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Když už se domácí konečně usadili v útočném pásmu, tak se ke střele ze svého klasického místa na levém kruhu dostal David Pastrňák. Jeho rána byla sražena, ale tak, že puk doklouzal k volnému CHARLIEMU COYLEOVI, jenž jednoduše dorazil do prázdné klece. Asistence: David Pastrňák a Brad Marchand.
    38:04 Charlie COYLE - 2:0
     
    39:45
    Carolina se snaží ještě na konci třetiny rychle něco vymyslet, ale domácí dobře brání své pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá střela byla ohraničena dvěma góly Bostonu. Hned ve 21. minutě otevřel skóre z nenápadné akce Brad Marchand, po čemž následovalo marné dobývání domácí branky ze strany Caroliny. Ta měla k dispozici několik přesilovek, dokonce i skoro minutovou dvojnásobnou, jenže ani jednu nedokázala využít. Naopak Bruins dostali jednu příležitost ke konci třetiny, kterou díky šťastnému odrazu zužitkovali.

    Třetí třetina začne přibližně ve 2:57.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku 19:17
    Zblokované střely 9:15
    Zákroky gólmanů 17:17
    Vyloučení 4:2
    Využití přesilovek 1:0
    Hity 21:27
    Vhazování 17:15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hosté se snaží o aktivní vstup do třetí třetiny, rychle se dostali do útočného pásma. Tam se ale nevydařila střela Ianu Coleovi od modré čáry.
     
    41:35
    Forčeking Caroliny neobvykle obstarával obránce Jaccob Slavin, jenže puk nevybojoval, takže Boston mohl rozvinout akci.
     
    42:10
    Martin Nečas dostal od Brendana Smitha pěknou přihrávku k levé tyčce, a tak se český útočník nadvakrát pokusil o dotlačení kotouče za záda Jeremyho Swaymana.
     
    43:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Sebastian Aho se štěstím přenechal puk za sebe Sethu Jarvisovi, který okamžitě křižně našel ANDREJE SVEČNIKOVA. Proti jeho přesnému zakončení z levé strany se Swayman nestihl přesunout. Asistence: Seth Jarvis.
    43:24 Andrej SVEČNIKOV - 2:1
     
    44:10
    Pastrňák s Haulou se snaží o bleskovou odpověď, několik střel létalo na branku Anttiho Raanty nebo kolem ní.
     
    45:05
    Na druhé straně měl velkou šanci Martin Nečas, který dostal přesný pas do jízdy rovnou před branku. Byl ovšem už příliš blízko Jeremymu Swaymanovi, takže krátká klička do bekhendu neuspěla.
     
    46:32
    Gól Caroliny byl tím, co tenhle zápas potřeboval. Hra má najednou obrovské tempo, domácí nechtějí zklamat své fanoušky a stále se snaží o rychlou odpověď na snížení.
     
    47:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston skvěle zareagoval na obdrženou branku, neboť zamknul svého soupeře v útočném pásmu. Charlie McAvoy zachytil puk uprostřed hřiště, vybruslil do střelecké pozice, ale poslal puk ideálně na teč ERIKU HAULOVI, který měl před sebou odkrytou klec. Asistence: Charlie McAvoy.
    47:08 Erik HAULA - 3:1
     
    48:18
    Craig Smith ujel sám na branku, na zakončení měl dost času, ale Antti Raanta ho vychytal, čímž ještě drží naděje svého týmu.
     
    49:45
    Hraje se už také dost tvrdě do těla, což víc vyhovuje hráčům Bostonu, neboť u Caroliny to především poukazuje na nervozitu.
     
    50:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Antti Raanta nejprve předvedl fantastický zákrok, jenže při něm ztratil hokejku. Domácí udrželi útočné pásmo, takže mohl od modré nahazovat DEREK FORBORT, jehož pomalý pokus zapadl až do sítě. Asistence: Tomáš Nosek.
    50:43 Derek FORBORT - 4:1
     
    51:45
    Hurricanes se nadále snaží ještě něco ze zápasu vytěžit, ale nejspíš je v tuto chvíli rozhodnuto, protože je na nich i vidět, že už si příliš nevěří.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jaccob Slavin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    52:36
    Brad Marchand si chce ještě vylepšit statistiky ranou zápěstím z pravého kruhu. Antti Raanta proti ní rychle máchnul lapačkou.
     
    52:58
    David Pastrňák dostal v krátkém přečíslení nabito na levou stranu, ale Antti Raanta se stihnul přesunout a vytáhnout skvělý zákrok.
     
    53:30
    I další střely končí na hostujícím brankáři, který i přes čtyři obdržené branky dnes chytá výborně. Jeho tým ho však svým výkonem nepodpořil a teď už na to zřejmě čas nebude.
     
    54:01
    Carolina hraje v plném počtu.
     
    54:43
    Canes se ještě očividně nevzdávají a snaží se přeci jen něco v útočném pásmu vymyslet. Boston už jen v klidu brání.
     
    55:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Carolina už hrála bez brankáře, což se rychle vymstilo. Ve středním pásmu u mantinelu puk vybojoval CURTIS LAZAR a bekhendem ho poslal do prázdné branky. Asistence: Nick Foligno a Tomáš Nosek.
    55:43 Curtis LAZAR - 5:1
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brad Marchand – 2+2, bodnutí špičkou hole.
     
    57:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Konečně Carolina využila přesilovou hru, což jí může alespoň trochu zvednout sebevědomí, které se bude v sedmém zápase hodit. Martin Nečas krásnou žabičkou skrz šíři útočného pásma nabil ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž se z první nemýlil. Asistence: Martin Nečas a Jaccob Slavin.
    57:30 Andrej SVEČNIKOV - 5:2
     
    58:35
    Marchandův trest pokračuje, takže se hosté snaží ještě o další ohrožení Swaymanovy branky, zatímco si fanoušci v hale užívají blížící se vítězství svého oblíbeného týmu.
     
    59:30
    Boston hraje v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston zvládl uhájit domácí led, jak tomu doposud v této sérii bylo zatím pokaždé. Zápas byl vyrovnaný, ale dva góly domácích ve druhé třetině jim dodaly sebevědomí, naopak Carolině nervozitu. Hurricanes v prostřední části nevyužili ani jednu ze čtyř přesilových her, což byl dost možná klíčový faktor utkání. Ve třetí periodě sice snížili, ale na to Bruins zareagovali dalšími dvěma brankami, čímž definitivně rozhodli. Ke konci ještě přidali gól do prázdné branky a Canes už potom jen upravili skóre přesilovkovou tretou. V noci ze soboty na neděli tedy sérii rozhodne poslední, sedmý zápas.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku 34:25
    Zblokované střely 12:18
    Zákroky gólmanů 23:29
    Vyloučení 5:3
    Využití přesilovek 1:1
    Hity 34:42
    Vhazování 26:28

    Utkání v TD Garden sledovalo 17 850 diváků.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jeremy Swayman (BOS) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 60:00

    Antti Raanta (CAR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 59:40
     
    Česká a slovenská stopa

    David Pastrňák (BOS) – 0+1, +1 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 15:50
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+2, +1 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 14:59

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +0 účast, 5 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 16:55
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Brad Marchand (BOS) 1+1
    2. Jeremy Swayman (BOS) 23 zákroků, úspěšnost 92,0 %
    3. Charlie Coyle (BOS) 1+1
     
    Děkuji vám za pozornost, přeji pěkný víkend a všem Servácům dnes vše nejlepší k svátku. (04:02:52)

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 21. Marchand (Clifton, Coyle), 39. Coyle (Pastrňák, Marchand), 48. Haula (McAvoy), 51. Forbort (Nosek), 56. Lazar (N. Foligno, Nosek) – 44. Svečnikov (Jarvis), 58. Svečnikov (Nečas, Slavin)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, H. Lindholm, Carlo (A), Reilly, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy.

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Nečas, Trocheck, Teräväinen – Fast, Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Domi.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Rozhodčí: Hebert, Hanson – Smith, MacPherson.

    Diváci: 17 850
    Boston 3 4 Carolina
    #1 Úterý 03.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #2 Čtvrtek 05.05.2022 • 01:00
    Carolina - Boston 5:2
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 4:2
    #4 Neděle 08.05.2022 • 18:40
    Boston - Carolina 5:2
    #5 Středa 11.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #6 Pátek 13.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 5:2
    #7 Sobota 14.05.2022 • 22:30
    Carolina - Boston 3:2
    bahis siteleri