Velká Británie – Slovensko 0:9 (kon.) | Česko White – Česko Red 1:3 (kon.) | Česko Red – Velká Británie 13:0 (kon.)
Slovensko – Česko White 2:3 (kon.)
konec
Slovensko
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Česko White
Sobota 02.07.2022, 18:30 • Polabiny, Pardubice • Alpa European Cup (U16)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásný sobotní podvečer. Vítám vás při sledování turnaje Alpa European Cup, u zápasu mezi Slovenskem a týmem Česko White.
     
    Slovenská juniorská reprezentace zvládla páteční program velmi dobře, když ve vyrovnaném souboji s týmem Česko Red slavila vítězství 3:2 po prodloužení, vítězný gól vstřelil Maxim Piško.

    Celek Česko White nyní může své krajany pomstít a do zápasu půjde ve výborné náladě, protože na úvod turnaje deklasoval Velkou Británii 10:1. V tomto utkání vyčníval výkon Marka Šťástky, jenž ke čtyřem gólům přidal i jednu asistenci.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Sebestyén – Pätoprstý, Hanus, Rokos, Kalnický, Králik, Bartok, Semančík – Piško, Mitra, Pavlák, Lašš, Harabín, Candrák, Fiedor, Gajdica, Štefaňák, Saxa, Franek, Duľa, Pečner.

    Česko White: Fleischman – Číž, Puzder, Křivánek, Kumpan, Malý, Koudela, Kliment, Houška – Svatoň, Trajer, Dráb, Šimůnek, Vacek, Stoulil, Hlaváček, Popp, Kučera, Šťástka, Halouzka, Chán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Slovenskem právě odstartoval! Mírným favoritem jsou podle všeho Češi, ale ani naši východní sousedé určitě nejsou bez šance.
     
    00:47
    A Češi, kteří hrají v modrých dresech, začali aktivněji. Chán vypálil od levého mantinelu, střela proletěla těsně vedle brány.
     
    01:21
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Daren Pätoprstý. Vyzkoušel se zleva natlačit až před bránu, avšak přes svého osobního strážce se neprodral.
     
    01:47
    Kousek za polovinou hřiště napřáhl ke střele forhendem Maxim Piško. Ani on nezlomil bezbrankové skóre, ještě těsně před gólmanem zakročil jeden z obránců.
     
    02:15
    Česko neváhalo a pod tlakem vyhodilo přes celé hřiště na zakázané uvolnění. V současné chvíli mají lehce navrch Slováci.
     
    02:39
    Ale i hokejbalisté v bílých dresech způsobili přerušení hry. Jmenovitě Marko Mitra, jenž špatnou nedomluvou vystavil do ofsajdu Pavláka.
     
    03:02
    Adam Hanus z pravé strany vystřelil na gólmana a okamžitě na něj vyrazit dotírat. Svůj vytyčený úkol splnil, vybojoval vhazování po jeho levici.
     
    03:45
    Měli jsme možnost vidět dvě slovenské střely v krátkém časovém sledu. Tu zprava pokryl gólman pravým betonem, po pokusu zleva zamířil míček mimo tři tyče.
     
    03:58
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Favorit se ujímá vedení! VOJTĚCH ŠIMŮNEK si od pravého mantinelu sběhl na osu hřiště, odkud vyslal svižnou ránu ze zápěstí, gólman Sebestyén nedokázal prudkou střelu udržet před brankovou čárou. Asistence: Tomáš Koudela.
    03:58 Vojtěch ŠIMŮNEK - 0:1
     
    04:30
    Slovensko se snaží o rychlou odpověď, ale zatím marně. Daren Pätoprstý pálil z pravého kruhu, cílové zařízení ale minul výrazně.
     
    05:21
    Maxim Piško se odpoutal od obránce, ale cestu mu okamžitě zakřižoval jiný protihráč, a sice Tomáš Koudela, ten se stal novým majitelem míčku.
     
    05:55
    Česko rozjelo rychlou akci na druhou stranu, leč pojistky vedení se nedočkalo, Oliver Kliment vypálil golfákem příliš vysoko.
     
    06:30
    Situaci dva na dva nevyřešil český hokejbalista vůbec dobře. Zkusil dění přenést doleva, jenže nahrávku zachytil zakleknuvší obránce.
     
    06:53
    Další akci českého mužstva zastavil hvizd rozhodčího. V ofsajdovém postavení se nechal nachytat útočník Štěpán Trajer.
     
    07:31
    Češi drželi míček u mantinelu v útočném pásmu. V momentě, kdy rozhodčí ztratil o hracím předmětu pojem, tak raději zápas na okamžik přerušil.
     
    07:49
    Slovensko si vytvořilo souvislejší tlak, na jehož konci byla rána Darena Pätoprstého z levého kruhu. Křižný projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    08:22
    Slovensko tlačí. Jako další se o zakončení přihlásil Maxim Piško, zajímavé zakončení tahem poslalo balónek jen pár decimetrů nad břevno české brány.
     
    08:47
    Do přehuštěného prostoru střílel Simon Semančík. Český gólman toho moc neviděl a měl velké štěstí, že ho balónek trefil ideálně do výstroje.
     
    09:17
    Nepřehledné situaci končí zákrokem českého brankáře. Ten se roztáhl na brankové čáře a míček po nepřehledné situaci skončil pod jeho levým betonem.
     
    09:58
    Do protiútoku zkusil vystartovat Vojtěch Svatoň. Došlo ovšem k jeho zdvojení, proti přesile český útočník míček neudržel.
     
    10:29
    Vysunutý forčekink Olivera Drába kýžený efekt nepřinesl. Slovenská obranná dvojice si poradila a modří nyní kombinují na útočné polovině.
     
    10:53
    Slováci mají možnost vyrovnat v přesilové hře. Menší dvouminutový trest vyfasoval Jiří Křivánek, který si poslušně odešel sednout na trestnou lavici.
     
    11:21
    Rána od levého mantinelu gólmana příliš nevystrašila. Míček se odrazil do českého brankoviště, odkud jej odpálil do bezpečí Dráb.
     
    11:45
    Slovensko sice kombinuje na útočné polovině, ale zatím mu to není vůbec nic platné. Maxim Piško střílel forhendem příliš vysoko.
     
    12:18
    Obtočení kolem brány vyzkoušel Šimon Kalnický. Moc mu nechybělo, ale hokejku nakonec zahnul málo a zasáhl jenom boční oblouk brány.
     
    12:55
    Potlesk fanoušků si vysloužil Tomáš Puzder, který nejprve zachytil rozehrávku, aby následně úspěšně vyhodil. Trest Křivánka je minulostí.
     
    13:00
    Jen co skončila slovenská přesilovka, tak si početní výhodu zahrají i Češi. Proti pravidlům hrál Simon Semančík, který si proti soupeři pomohl podražením.
     
    13:34
    Nechybělo moc, aby Maxim Piško zahrozil ve vlastním oslabení. Měl před sebou posledního protihráče, avšak na Tomáše Puzdera nevyzrál.
     
    14:14
    Ze souboje v rohu hřiště vyšli vítězně Češi. Vzápětí přišla rána z velkého úhlu a slovenský gólman měl velké štěstí, že nemusel zasahovat.
     
    14:46
    Tentokráte již brankář Slovenska zasahovat musela a poradil si na jedničku. Míček letící těsně nad zemí nadvakrát přikryl lapačkou.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Slovenskem a týmem Česko White přinesla jediný gól, o který se postarali Češi. Stalo se tak ve 4. minutě, kdy se ze středu prosadil táhlou střelou Vojtěch Šimůnek. Češi jsou mírně aktivnějším týmem, ale ani Slováci nehrají vůbec špatně a nadále zůstávají ve hře o vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:09.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Aktivněji začalo Česko, avšak vysoké nahození skončilo v moci obránce Darena Pätoprstého.
     
    15:49
    Hokejbalisté v bílých dresech unikali do přečíslení dvou na jednoho. Nahrávka směřovala na Vojtěcha Šimůnka, míček ovšem přizvedl mimo jeho dosah Semančík.
     
    16:16
    Češi pokračují v aktivitě. Od pravého mantinelu vyzkoušel štěstí Vojtěch Svatoň, na připraveného Sebestyéna ale nevyzrál.
     
    16:55
    Za bránou soupeře operoval Matyáš Vacek. Zajímavou bekhendovou nahrávkou hledal Tomáše Stoulila, ten promáchl naprázdno.
     
    17:24
    Slovensko bude mít k dispozici přesilovku. Za faul u pravého mantinelu byl vyloučen obránce Radim Houška na dvě minuty za sekání.
     
    17:58
    Půl minuta z přesilové hry Slovenska je pryč, na vážnější zakončení zatím čekáme marně. Daren Pätoprstý nahrával napříč útočným pásmem, našel ale jen hokejku protihráče.
     
    18:23
    Marek Fleischman skončil na zádech, ani tak nekapituloval. Slovenští hráči čekali na vypadnuvší míček, leč nedočkali se ho.
     
    18:41
    Ihned po vhazování střílel Sebastián Pavlák. Gólman reagoval pozdě, ale měl štěstí, hrací předmět proletěl vedle jeho levé tyčky.
     
    19:03
    Slovensko v průběhu přesilové hry způsobilo zakázané uvolnění. Michal Roos výrazně přecenil rychlostní schopnosti kolegy Dária Lašše.
     
    19:25
    Česko je kompletní, Radim Houška strávil na trestné lavici celou délku trestu. Vzápětí zamířil na střídačku a pustil do hry Kumpana.
     
    19:51
    Přesilová hra čeká na české hokejbalisty. V útočném pásmu fauloval Dominik Fiedor, rozhodčí jeho prohřešek vyhodnotili jako podražení.
     
    20:19
    Češi zatím kombinují, nikam se zbytečně nehrnou. Slováci mají, navzdory oslabení, poměrně vysunutý forčekink, což je poměrně odvážný krok.
     
    20:46
    Po výměně míčku mezi obránci vypálil Tomáš Puzder. František Sebestyén se včas přesunul k pravé tyčce a balónek udržel ve výstroji.
     
    21:03
    Slovenský gólman se mylně domníval, že má hrací předmět pod kontrolou a mohl poděkovat obránci, že soupeři nedovolil dorážku do odkryté brány.
     
    21:37
    Maxim Piško pošetřil cenné vteřinky. Vystartoval po pravém mantinelu a doběhl až do útočného pásma, kde dlouho odolával přesile dvou hráčů.
     
    22:16
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Slovensko se hned vydalo o útoku a po zmatcích v českém brankovišti zakončoval Candrák těsně vedle.
     
    22:40
    Na druhé straně zahrozil Štěpán Trajer. Zbavil se jednoho protihráče a věřil si i na druhého, ale ten byl nad jeho možnosti.
     
    23:16
    Sprintující Marko Mitra dostal Tomáše Puzdera pod velký tlak. Český zadák si nakonec poradil, když po mantinelu posunul míček na Šimůnka.
     
    23:44
    Utkání plyne ve svižném tempu. Vojtěch Šimůnek posunul hru do útočné třetiny a přenesl hru doleva na Tomáše Koudela, jenž z první přestřelil.
     
    24:06
    A zpátky před Marka Fleischmana, u nějž vyplaval nikým nepokrytý Oliver Gajdica, leč balóne zvedl forhendem příliš vysoko.
     
    24:36
    Slovensko začíná získávat lehce navrch. Gólman Fleischman má na kontě další zákrok, tentokráte po střele z osy hřiště k pravé tyči.
     
    25:20
    Úspěšný blok zaznamenal jeden z Čechů, který správně očekával, že přijde tvrdá rána z poloviny hřiště. Balónkem naštěstí schytal do chráněných míst.
     
    25:48
    Brejk táhl levou stranou Tomáš Stouilil. Jenže v důležitý moment došlo k jeho zdvojená, proti němuž byl český forvard bez šance.
     
    26:05
    Za dlouhým vyhozením Pätoprstého vystartoval Marko Mitra. Rychlost měl dobrou, avšak nezvládl náročné zpracování na forhend.
     
    26:33
    S pokusem od pravého mantinelu neměl František Sebestyén větší potíže. Ucpal prostor u bližší tyčky, míček skryl někde mezi betony.
     
    27:16
    Matyáš Vacek si netroufl na kličkovanou. Raději na polovině hřiště s balónkem zastavil, odpálil ho za slovenskou bránu a odběhl vystřídat.
     
    27:50
    Dominik Fiedor tělem odstavil protihráče a pokračoval po pravém mantinelu. Zkusil naběhnut před bránu, kde mu stopu vystavil Tomáš Puzder.
     
    28:08
    Zmatky v předbrankovém prostoru českého celku vyřešil gólman Marek Fleischman. Všiml si volného míčku a vrhl se po něm lapačkou.
     
    28:16
    Marek Fleischman znovu v akci. Byl koncentrovaný ihned po buly, což bylo klíčové, mohl tak předvést úspěšný zákrok pravým betonem proti dobře umístěné střele.
     
    29:16
    Češi míří v závěru druhé třetiny do čtyř. Trest vyfasoval Patrik Číž, obránce zastavil rozběhnutého konkurenta jenom za cenu sekání.
     
    29:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, máme vyrovnáno! Od levé strany nahodil Dávid Králik a byl to MARKUS SAXA, kdo míček nechytatelně ztečoval mimo dosah Fleischmana. Asistence: Dávid Králik.
    29:23 Markus SAXA - 1:1
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do třetí třetiny budou juniorské výběry nastupovat za stavu 1:1. Slováci byli v prostředním dějství mírně lepším týmem, proto lze jejich vyrovnání hodnotit jako zasloužené. Gól padl v přesilové hře, kdy Markus Saxa šikovně tečoval nahození Králika. Třetí patnáctiminutovka slibuje dramatickou podívanou, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:20
    Slovensko přesilovku využilo, takže třetí třetina začíná v pěti na obou stranách. Marek Fleischman první zákrok zvládl, střelu k pravé tyči udržel ve výstroji.
     
    30:39
    V pěti se ale dlouho nehrálo. Fauloval slovenský zadák Michal Rokos, jenž nezachytil pohyb konkurenta, proto si pomohl jeho přidržením.
     
    31:16
    Velká škoda, že Tomáš Puzder nezvládl zpracování, protože Češi získávali drtivý tlak. Slováci místo toho mohli vydechnout a vystřídat.
     
    31:47
    Od levého mantinelu vyzkoušel ránu forhendem Vojtěch Šimůnek. Míček letěl svižně, ovšem těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    32:06
    Daren Pätoprstý správně očekával, že Patrik Číž bude nahrávat po mantinelu. Získal balónek pro sebe a vyhodil ho středem hřiště.
     
    32:45
    Michal Rokos je zpět. Okamžitě se zapojil do plnění ofenzivních povinností, forhendem vystřelil ostrou dělovku mimo tři tyče.
     
    33:13
    Další početní převaha pro české mužstvo. Dnes podruhé si vysloužil menší trest aktivní slovenský útočník Maxim Piško.
     
    33:38
    Dlouhý nástřel Tomáše Puzdera skončil přesně tak, jak si obránce přál. František Sebestyén chytil míček do lapačky a na rozehrávku si netroufl.
     
    33:59
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Také třetí gól padl v přesilové hře, Češi jsou znovu o krok napřed! Vojtěch Šimůnek pro změnu v roli nahrávače nabil do levého kruhu JAKUBU CHÁNOVI, jehož dělovka z první napnula síťku za Sebestyénovými zády. Asistence: Vojtěch Šimůnek a Daniel Kumpan.
    33:59 Jakub CHÁN - 1:2
     
    34:30
    Česko vstřelený gól viditelně povzbudil. Hráči v modrých dresech pokračují v aktivní hře a pokouší se náskok ještě navýšit.
     
    35:07
    Slováci se ubránili, avšak čas na vydechnutí nemají, protože rozhodčí odpískal zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravici Sebestyéna.
     
    35:37
    Ani Slováci nezapomněli útočit. Pěknou kombinaci zakončoval Maxim Piško, slabá střela však Fleischmanovi nenadělala větší starosti.
     
    36:09
    Postavení mimo hru znamená přesun slovenského mužstva z útočného zpátky do středního pásma. Češi střídají.
     
    36:50
    Poměrně dlouho Daren Pätoprstý váhal s rozehrávkou. Nakonec s hlavou nahoře zvolil přenesení hry doprava na Šimona Kalnického.
     
    37:13
    Je zřejmé, že Češi začali hrát více z defenzivy, což by se ale také vůbec nemuselo vyplatit. Slovensko má více prostor kombinovat hlavně kolem středu hřiště.
     
    37:41
    Český protiútok zahájil Oliver Dráb. Míček ze středu posunul doprava k Maru Šťástkovi, s jehož pokusem neměl gólman větší starosti.
     
    37:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    První gól při hře pět na pět obstaral ŠIMON KALNICKÝ. Vůbec se nerozpakoval a ránou z voleje kousek za pravým kruhem propálil Fleischmana, jenž proti dělovce na přední tyč reagoval příliš pozdě. Asistence: Marko Mitra.
    37:54 Šimon KALNICKÝ - 2:2
     
    38:15
    Tomáš Puzder tělem odmítl dotírajícího protivníka a od modré čáry vypálil tahem. František Sebestyén reagoval včas, pravým betonem míček vyrazil do rohu hřiště.
     
    38:31
    Krátce po vyrovnání se Slováci budou muset bránit ve čtyřech. Na trestnou lavici již usedl střelec prvního slovenského gólu Markus Saxa.
     
    39:21
    Češi jsou v tlaku, ale třetí gól zatím ne a ne přijít. Střelu Marka Šťástky z pravé strany na přední tyč udržel Sebestyén před brankovou čárou.
     
    39:55
    O další zakončení se přihlásil Tomáš Puzder. Jeho rána nabrala velkou rychlost, ale postrádala přesnost, gólman v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    40:11
    Čechy vykázal do středního pásma rozhodčí, který odpískal postavení mimo hru. Hráčům v modrém se verdikt nelíbil, ale nic s ním již nezmohli.
     
    40:35
    Markus Saxa strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a nyní už znvu může pomáhat spoluhráčům. A skutečně se hned zapojil do defenzivy.
     
    41:03
    Od pravého mantinelu vyslal zajímavou střelu Adrián Duľa. Marek Fleischman reagoval pozdě, k jeh štěstí míček prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    41:40
    Přerušení hry, na vině byl ofsajd českého týmu. Nedorozumění mezi Vojtěchem Svatoňem a Štěpánem Trajerem si hráči osobně okamžitě vyříkali.
     
    42:16
    Nezištná Piškova nahrávka před bránu směřovala nejspíše k Markovi Mitrovi, jehož ovšem výborně pokryl Tomáš Puzder, zakončení protihráči nepovolil.
     
    42:39
    Na druhé straně byl k vidění individuální český brejk po levé lajně, který ale dvojice dobře se navrátivších slovenských zadáků zpacifikovala.
     
    43:22
    Zakázané uvolněné posílá hru před Marka Fleischmana. Vojtěch Šimůnek ještě zabojoval, ale na míček i přes nataženou hokejku nedosáhl.
     
    43:31
    Češi vybojovali vhazování v útočném pásmu. Kouč si je moc dobře vědom, že to je jedna z posledních šancí, jak rozhodnout ještě v základní hrací době, proto si vzal oddechový čas.
     
    44:04
    S nahozením Patrika Číže neměl František Sebestyén větší problémy. Na balónek od samého počátku velmi dobře viděl a výstrojí ho vyrazil do rohu hřiště.
     
    44:30
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Třicet vteřin před koncem střílí čeští junioři s největší pravděpodobností vítězný gól! Po zakončení Svatoně z otočky ztratil Sebestyén o míčku přehled. Toho na jedničku využil MAREK ŠŤÁSTKA, který zametl hrací předmět za dezorientovaného brankáře bez větších problémů. Asistence: Vojtěch Svatoň a Jiří Popp.
    44:30 Marek ŠŤÁSTKA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Tým Česko White pozdním gólem porazil Slovensko 3:2 a díky zisku tří bodů obsadil ve skupině turnaje Alpa European Cup druhé místo za svými krajany z týmu Česko Red, s nimiž si znovu zahraje ve finále.

    Češi dvakrát v utkání vedli, ale jejich slovenští protihráči v obou případech dokázali odpovědět. Rozhodující gól padl v čase 44:30, kdy obrovskou vlnu euforie odstartoval úspěšnou dorážkou Marek Šťástka.

    Česko White skončilo na šesti bodech, o bod za celkem Česko Red a bod před dnešním soupeřem ze Slovenska. Právě se svými krajany Češi v neděli sehrají finálové střetnutí, zatímco Slováky čeká souboj o třetí místo s Velkou Británií, kterou ve skupině deklasovali 9:0.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:19:40)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Saxa (Králik), 38. Kalnický (Mitra) – 4. Šimůnek (Koudela), 34. Chán (Šimůnek, Kumpan), 45. Šťástka (Svatoň, Popp)


    Slovensko: Sebestyén – Pätoprstý, Hanus, Rokos, Kalnický, Králik, Bartok, Semančík – Piško, Mitra, Pavlák, Lašš, Harabín, Candrák, Fiedor, Gajdica, Štefaňák, Saxa, Franek, Duľa, Pečner.
    Česko White: Fleischman – Číž, Puzder, Křivánek, Kumpan, Malý, Koudela, Kliment, Houška – Svatoň, Trajer, Dráb, Šimůnek, Vacek, Stoulil, Hlaváček, Popp, Kučera, Šťástka, Halouzka, Chán.
    bahis siteleri