Francie – Česko 3:2 (kon.) | Česko – Itálie 2:1 (kon.)
konec
Francie
3:2 (0:2, 3:0)
Česko
Pátek 29.07.2022, 09:00 • Valladolid, Španělsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:15:03)
     
    Francouzi na turnaji zůstávají neporažení. Ve třetím utkání předvedli ve druhém poločase proti Česku parádní obrat a po závěrečné siréně se mohli radovat z těsného vítězství 3:2.

    Kontaktní gól vsítil v úvodní minutě druhé poloviny zápasu Nathan Cloupeau a stejný hráč se postaral i o vyrovnání, když ve 26. minutě využil přesilovou hru. Rozhodující okamžik přišel deset minut před koncem, kdy vytrvale dorážející Paul Mesona Martin nakonec procpal kotouč za dlouho odolávajícího Lequina, čímž strhl vedení na stranu Francie a ta jednogólový náskok udržela až do konce.
     
    Konec zápasu.
     
    39:54
    Je to jasné, Francie zvítězí! Poslední česká akce skončila mezi kruhy u Daniela Dundy, jenž z první mířil příliš vysoko a k volnému puku dojel jako první bránící hráč.
     
    39:15
    Gólman André Lequin odjel na střídačku, Češi zkouší štěstí v šesti! Navíc pokračuje přesilová hra, takže se hraje šest na čtyři.
     
    38:46
    Čechům se v přesilové hře vůbec nedaří. Ještě nedošlo k jedinému zakončení, Francouzi naopak přidali další dvě vyhození zásluhou Carraze a Romanaze.
     
    38:17
    Úvod oslabení zvládli Francouzi bez problémů. Po vyhraném vhazování nabral puk na čepel hole Venin a vyhodil ho až k Lequinovi.
     
    37:50
    S blížícím se závěrem základní hrací doby si Češi vyzkouší první přesilovku. Na trestnou lavici odjel Santiago Bonneaud, provinil se krosčekem.
     
    37:07
    Forhendová střela Martina Holby již byla o něco málo nebezpečnější, ale i na ni Dufeutrelle velmi dobře viděl, opět úřadovala jeho lapačka.
     
    36:43
    Rána přeci jen přišla, ale z velké dálky, takže s ní Gaspard Dufeutrelle nemohl mít vážnější problémy. A neměl, puk s přehledem schoval v lapačce.
     
    36:22
    Marek Zapletal chtěl hrát směrem dopředu, leč neměl na koho. Proto se otočil a posunul hrací předmět na Dundu. Čechům se nedaří dostat na dostřel.
     
    35:41
    Francouzi ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Angus Venin nevyřešil situaci vůbec dobře, ránu příklepem nasměroval o kus vedle pravé tyče.
     
    35:04
    Hokejisté v červených dresech získali kotouč do svého držení a brzy přišla střela, pokus Jonáše Novotného udržel Gaspard Dufeutrelle ve výstroji.
     
    34:52
    Francouzi kontrolují hru na vlastní polovině. Baptiste Didier odjel za vlastní bránu, kde nikým neatakován počkal na vystřídání spoluhráčů. Střídali i Češi.
     
    34:25
    A jsou to opět Češi, kteří útočí. Daniel Dunda si klepl o přihrávku v pravém kruhu, avšak se zpracováním prudkého pasu si neporadil.
     
    33:47
    Za českou defenzivní řadu si najížděl Florent Carraz, avšak na nahrávku čekal marně. Nathan Jeanmart zkusil štětí individuálně, neuspěl.
     
    33:27
    Přes obránce zajímavě vypálil Jonáš Novotný. Paul Martin Mesona ovšem dobře nastavil hokejku a puk zblokoval mimo hrací plochu.
     
    32:51
    Střela Daniela Dundy z velkého úhlu Gaspardu Dufeutrelleovi moc starostí nenadělala. Gólman zakročil betonem, puk pak přikryl lapačkou.
     
    32:05
    Žabův trest je u konce. Hra pokračuje v plném počtu a Češi nyní musí výrazně zabrat do ofenzivy, protože vážně hrozí, že po skvěle zvládnuté první třetině nakonec odejdou s prázdnou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Cloupeau (Venin), 26. Cloupeau (Jeanmart), 30. Mesona Martin – 12. Dunda, 17. Hanák (Šťastný)


    Francie: Dufeutrelle (Tierno) – Desson, Jeanmart (A), Mesona Martin, Dupuis, Cloupeau (A), Bonneaud (C), Didier, Carraz, Venin, Romanaz, Dumond.
    Česko: Lequin (Brada) – Žaba, Dunda (C), Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek (A), Žmola, Novák, Hamrla.

    Rozhodčí: Stromberg, Herrero de Pablos
    bahis siteleri