Francie – Česko 3:2 (kon.) | Česko – Itálie 2:1 (kon.)
konec
Francie
3:2 (0:2, 3:0)
Česko
Pátek 29.07.2022, 09:00 • Valladolid, Španělsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční ráno. Vítám vás při sledování mistrovství Evropy v inline hokeji hráčů do 18 let, u zápasu mezi Francií a Českem.
     
    Česká osmnáctka vstoupila do turnaje utkáním proti východním sousedům ze Slovenska. Slováci se dostali v úvodu druhého poločasu do vedení, avšak Češi zabrali a v závěrečné čtvrt hodině zápas otočili a zvítězili 2:1. Dramatické střetnutí bylo k vidění i v odpoledním klání Čechů proti Španělsku. Za stavu 3:3 šlo utkání do samostatných nájezdů, v němž bod navíc pro mužstvo z Pyrenejského poloostrova rozhodl Jordi Martínez Soler.

    Francouzi zahájili evropský šampionát zápasem proti Finsku. K vidění byla divoká přestřelka, v němž slavil těsné vítězství 5:4 celek ze "země galského kohouta". Taktéž druhé střetnutí zvládla Francie vítězně, reprezentaci Velké Británie deklasovala 7:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Dufeutrelle (Tierno) – Desson, Jeanmart (A), Mesona Martin, Dupuis, Cloupeau (A), Bonneaud (C), Didier, Carraz, Venin, Romanaz, Dumond.

    Česko: Lequin (Brada) – Žaba, Dunda (C), Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek (A), Žmola, Novák, Hamrla.

    Rozhodčí: Stromberg, Herrero de Pablos.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Francií a Českem odstartoval! Češi se bezesporu pokusí napravit zaváhání se Španělskem, jejich soupeř naopak usiluje o třetí vítězství v řadě.
     
    00:41
    Jako první zahrozila Francie. Nahrávka před bránu směřovala na kapitána Bonneauda, ten na pozorného Lequina nevyzrál.
     
    01:28
    Na druhé straně muselo dojít k přerušení. Kryštof Janek při vytváření prostoru pro sebe samotného podklouzl a skončil ve francouzské bráně.
     
    01:49
    Opět útočili hokejisté v bílých dresech, leč nic zajímavého si vytvořit nedokázali, rána od levého mantinelu byla hodně nepřesná.
     
    02:23
    To Češi dokázali zamířit mezi tři tyče. Jmenovitě Daniel Dunda, avšak Gaspard Dufeutrelle si s pokusem z úhlu hravě poradil.
     
    02:57
    Další česká rána se od zadního mantinelu odrazila před bránu, kde znovu úřadoval gólman Francie, ten se postaral o přerušení hry.
     
    03:15
    Dobrou palebnou pozici si připravil Jakub Žmola, avšak ani on nezvládl otevřít skóre střetnutí, křižnou ránu zleva nasměroval do bránícího hráče.
     
    03:47
    Česko vyvinulo na konkurenta tlak, výsledkem je pouze přerušená hra. Nahrávka před bránu až k Tomáši Šťastnému neprošla, výborně zahrála dvojice obránců.
     
    04:28
    Rychlou akci hráčů ze "země galského kohouta" završil střelou do brusle dobře postaveného obránce Baptiste Didier.
     
    04:53
    Na druhé straně došlo ke zmatkům v předbrankovém prostoru. Gaspard Dufeutrelle si nakonec hrací předmět našel a bezpečně jej přikryl.
     
    05:29
    Češi zatím působí aktivnějším dojmem, nicméně na vyloženou příležitost stále čekáme. Francouzi brání velmi zodpovědně.
     
    05:52
    A když je možnost, tak sami startují do brejků. Jako teď, kdy měli Češi velké štěstí, že Didier nezpracoval nahrávku.
     
    06:19
    Někteří diváci si zřejmě mysleli, že nahození Adama Hamrly skončilo v síti, leč nebylo tomu tak, puk rozvlnil pouze boční síťku.
     
    06:45
    Oba celky vystřídali v průběhu hry v době, kdy za soupeřovou svatyní kvedlal s kotoučem na holi Jean Desson. Jako cíl rozehrávky si nakonec zvolil Venina.
     
    07:22
    Francouzský útok neměl dlouhého trvání. Emile Dupuis si věřil na Václava Komínka, avšak za jeho záda se neprocpal.
     
    07:49
    Jakub Žmola nabral velkou rychlost, jenže měl smůlu, že se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, sám proti třem byl bez šance.
     
    08:08
    Filip Žaba chtěl nahrávat Kryštofu Jankovi, ovšem všiml si, že kolega ztratil stabilitu. Zkusil proto neúspěšnou kličku na Bonneauda.
     
    08:40
    Ofenzivu podpořil Nathan Jeanmart. Neváhal a vyzkoušel ránu z první, přičemž napálil prvního protihráče před sebou.
     
    09:23
    Francouzské brejky jsou hodně nebezpečné. Noe Dumond nabral velkou rychlost po pravém mantinelu a Češi měli štěstí, že ve finále nechal kotouč za sebou.
     
    09:50
    Česko střídá pravidelně, což je určitě dobře, alespoň budou mít hráči více sil v pozdějším průběhu střetnutí. Na puku mezitím pokračuje Francie.
     
    10:14
    Rychlá, svižná akce gólem neskončila. Santiago Bonneaud vyzkoušel žabičku na Baptisteho Didiera, touš pro sebe uzmul Žaba.
     
    10:45
    Únik Florenta Carraze gólem neskončil. Francouz jako kdyby se příležitosti zalekl a po bekhendovém blafáku mířil vedle pravé tyče.
     
    11:33
    A Francie znovu v úniku. Tentokráte Jean Desson, který již mířil mezi tři tyče, ale André Lequin včas zareagoval a zakročil pravým betonem.
     
    11:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! DANIEL DUNDA se z pravé strany natlačil až před gólmana. Střela mu nesedla, čehož však vůbec nemusel litovat, protože to byl bránící Dumond, kdo smolně nasměroval kotouč za záda vlastního gólmana. Bez asistence.
    11:44 Daniel DUNDA - 0:1
     
    12:30
    Francie chtěla přispěchat s rychlou odpovědí. Do přehuštěného prostoru střílel Emile Dupuis, kus černé gumy proskákal poměrně výrazně vedle pravé tyčky.
     
    13:09
    Pořádnou dělovku vypálil Florent Carraz. André Lequin v tomto případě zasahovat nemusel, kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    13:48
    České přečíslení dvou proti jednomu skončil neúspěchem. Santiago Bonneaud zaklekl proti nahrávajícímu hráči a puk získal do svého držení.
     
    14:18
    Gaspard Dufeutrelle správně odhadl, že Kryštof Janek vystřelí z úhlu. Ucpal volný prostor u své levé tyče a postaral se o přerušení hry.
     
    14:53
    Už se zdálo, že by Francie mohla ujet do dalšího úniku, ovšem v poslední chvíli skvěle zasáhl Filip Žaba, ten vypíchl kotouč z pod hole Didierovi.
     
    15:15
    Češi se snaží o zklidnění hry, což není vůbec špatný nápad. Francouzi mají po inkasovaném gólu navrch, moc dobře ví, že musí zabrat směrem do ofenzivy.
     
    15:54
    Adresátem dlouhé Žmolovy nahrávky byl Daniel Dunda. Bojoval, ale ani to nestačilo, kotouč přisunul pouze k obránci Dessonovi.
     
    16:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už je to o dva góly! Na pravé straně získal puk Tomáš Šťastný, který nezazmatkoval, zkontroloval situaci a přes obránce přihrál před bránu JANU HANÁKOVI, ten z bezprostřední blízkosti uspěl střelou z první mezi brankářovy betony. Asistence: Tomáš Šťastný.
    16:08 Jan HANÁK - 0:2
     
    17:27
    V hledišti to jenom zahučelo. Nebezpečně vypálil Santiago Bonneaud a André Lequin měl velké štěstí, že puk proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    17:58
    Nebezpečná příležitost i na druhé straně. Volný prostor se otevřel před Filipem Žabou, ostrá rána skončila vysoko nad břevnem.
     
    18:29
    Florent Carraz si netroufl jít jeden na jednoho proti Kryštofu Jankovi. Nechal se zahnat k pravému mantinelu, odkud vyprodukoval nepřesný pas.
     
    18:47
    Tentokráte už André Lequin. Se střelou kousek za levým kruhem si nicméně poradil bez problémů, touš bezpečně udržel ve výstroji.
     
    19:11
    Jistý zákrok předvedl rovněž Gaspard Dufeutrelle. Počkal si do poslední chvíle na zakončení Dundy, mezeru mezi betony si pohlídal.
     
    19:43
    Nathan Jeanmart cítil šanci úniku, ovšem bylo zřejmé, že už nemá dostatek sil, takže akci vypustil a raději odjel vystřídat.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Češi po prvním poločase vedou nad Francií 2:0 a mají tak nakročeno k druhému vítězství ze tří utkání. Skóre střetnutí otevřel ve 12. minutě kapitán Daniel Dunda, jemuž výrazně pomohl bránící Dumond, jenž nasměroval kotouč do sítě. Současnu podobu dal výsledku na začátku 17. minuty Jan Hanák, který v přečíslení dostal pas od Šťastného a z první mířil nekompromisně mezi betony brankáře.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 9:37.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:16
    Francie právě vstřelila branku!
    Skvělý start Francouzů do druhého poločasu, jsou na dostřel! NATHAN CLOUPEAU si klepl o nahrávku před bránu a od Venina ji dostal, forhendovým zakončením pak zamířil nechytatelně k pravé tyči. Asistence: Angus Venin.
    20:16 Nathan CLOUPEAU - 1:2
     
    21:22
    Francouzi jsou při chuti a pokračují v útočení. Tvrdou ránou se prezentoval před chvilkou asistující Angus Venin, cílový prostor minul.
     
    21:51
    Komplikace pro české mužstvo, které se bude muset bránit v oslabení. Menší dvouminutový trest za krosček vyfasoval Martin Holba.
     
    22:23
    Výbornou práci odvedl Kryštof Janek. Tak dlouho obtěžoval Carraze, až jej přiměl k zaváhání, následovalo dlouhé vyhození.
     
    22:59
    Francie se okamžitě vrátila k útočení. Se zakončením z pravého kruhu si poradil André Lequin, kotouč raději podržel ve výstroji.
     
    23:31
    Francouzský trenér vytrvale nabádal své svěřence ke střelbě. Nakonec si jeho slova vzal k srdci Nathan Cloupeau, na druhý gól si však bude muset počkat.
     
    23:34
    Další dvouminutový trest pro Česko. Holbu doplňuje na lavici hanby Kryštof Janek, důvodem je vražení na hrazení.
     
    23:47
    André Lequin si na nedostatek práce v úvodu druhého poločasu rozhodně stěžovat nemůže. Další zákrok zaznamenal lapačkou proti střele Venina.
     
    24:00
    Česko v plném počtu. Martin Holba strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, nyní se okamžitě vydává vypomoci spoluhráčům v defenzivě.
     
    24:33
    Slibnou šanci na vyrovnání měl Adrien Romanaz. V pravém kruhu mířilo protější šibenice, tu minul opravdu jenom o pár čísel.
     
    25:12
    Francie právě vstřelila branku!
    Jankovo vyloučení Francouzi potrestali, je vyrovnáno! NATHAN CLOUPEAU si na pravé straně vyměnil puk se svým jmenovcem Jeanmartem, načež překvapil Lequina ránou z úhlu na přední tyč. Asistence: Nathan Jeanmart.
    25:12 Nathan CLOUPEAU - 2:2
     
    26:31
    Vyšší sebevědomí mají pochopitelně Francouzi, kteří usilují o obrat. Nahození Carraze proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    26:59
    Na druhé straně vyzkoušel ránu z ostrého úhlu Jakub Žmola. Přes hokejku bránícího hokejisty se touš odrazil mimo hrací plochu.
     
    27:28
    Pěknou práci odvedl Daniel Dunda, jenž přes dva protihráče zvládl propasírovat kotouč ke Kryštofu Jankovi, ten zamířil bekhendem do levého betonu gólmana.
     
    27:55
    Sám proti dvěma si věřil Nathan Jeanmart. Zkusil mezi dvojicí protihráčů proskočit, což se mu povedlo, ale už bez kotouče na holi.
     
    28:23
    Češi zklidnili hru a postupně přesunuli kombinaci na útočnou polovinu. Rána Žaby z velkého úhlu skončila na prvním protihráči.
     
    28:42
    Také třetí vyloučení míří do českých řad. Proti pravidlům hrál Jakub Žmola, který za vlastní bránou zastavil Didiera jen za cenu podrážení.
     
    29:09
    Francie cítí velkou šanci na dokonání parádního obratu. Baptiste Didier přenesl hru zleva doprava na Nathana Cloupeaua, tomu zakončení z první vůbec nesedlo.
     
    29:35
    Kryštof Janek atakoval Venina na hranici faulu. Měl štěstí, že rozhodčí ponechal pravici dole, nicméně francouzský tlak pokračuje i nadále.
     
    30:00
    Francie právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Francie vede! PAUL MESONA MARTIN dostal v předbrankovém prostoru českého mužstva příliš mnoho prostoru. André Lequin odolával statečně, ale po třetí dorážce už kapituloval. Bez asistence.
    30:00 Mesona MARTIN - 3:2
     
    30:00
    Francouzská přesilová hra bude pokračovat, a to klidně další dvě minuty. Zrušil se totiž trest Žmoly, při němž padl gól, na trestnou lavici místo něj usedl Filip Žaba za podrážení, tento trest byl signalizován v době třetího francouzského gólu.
     
    30:00
    Oddechový čas pro Česko.
     
    31:11
    Už probíhá druhá minuta z českého oslabení, které hráči v červeném nutně potřebují ubránit. Po Jankovi vyhodil i Daniel Dunda.
     
    31:44
    Češi zahrozili dokonce při vlastním oslabení. Kryštof Janek vyzkoušel obtočení soupeřovy svatyně, ztroskotal na levém betonu brankáře.
     
    32:05
    Žabův trest je u konce. Hra pokračuje v plném počtu a Češi nyní musí výrazně zabrat do ofenzivy, protože vážně hrozí, že po skvěle zvládnuté první třetině nakonec odejdou s prázdnou.
     
    32:51
    Střela Daniela Dundy z velkého úhlu Gaspardu Dufeutrelleovi moc starostí nenadělala. Gólman zakročil betonem, puk pak přikryl lapačkou.
     
    33:27
    Přes obránce zajímavě vypálil Jonáš Novotný. Paul Martin Mesona ovšem dobře nastavil hokejku a puk zblokoval mimo hrací plochu.
     
    33:47
    Za českou defenzivní řadu si najížděl Florent Carraz, avšak na nahrávku čekal marně. Nathan Jeanmart zkusil štětí individuálně, neuspěl.
     
    34:25
    A jsou to opět Češi, kteří útočí. Daniel Dunda si klepl o přihrávku v pravém kruhu, avšak se zpracováním prudkého pasu si neporadil.
     
    34:52
    Francouzi kontrolují hru na vlastní polovině. Baptiste Didier odjel za vlastní bránu, kde nikým neatakován počkal na vystřídání spoluhráčů. Střídali i Češi.
     
    35:04
    Hokejisté v červených dresech získali kotouč do svého držení a brzy přišla střela, pokus Jonáše Novotného udržel Gaspard Dufeutrelle ve výstroji.
     
    35:41
    Francouzi ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Angus Venin nevyřešil situaci vůbec dobře, ránu příklepem nasměroval o kus vedle pravé tyče.
     
    36:22
    Marek Zapletal chtěl hrát směrem dopředu, leč neměl na koho. Proto se otočil a posunul hrací předmět na Dundu. Čechům se nedaří dostat na dostřel.
     
    36:43
    Rána přeci jen přišla, ale z velké dálky, takže s ní Gaspard Dufeutrelle nemohl mít vážnější problémy. A neměl, puk s přehledem schoval v lapačce.
     
    37:07
    Forhendová střela Martina Holby již byla o něco málo nebezpečnější, ale i na ni Dufeutrelle velmi dobře viděl, opět úřadovala jeho lapačka.
     
    37:50
    S blížícím se závěrem základní hrací doby si Češi vyzkouší první přesilovku. Na trestnou lavici odjel Santiago Bonneaud, provinil se krosčekem.
     
    38:17
    Úvod oslabení zvládli Francouzi bez problémů. Po vyhraném vhazování nabral puk na čepel hole Venin a vyhodil ho až k Lequinovi.
     
    38:46
    Čechům se v přesilové hře vůbec nedaří. Ještě nedošlo k jedinému zakončení, Francouzi naopak přidali další dvě vyhození zásluhou Carraze a Romanaze.
     
    39:15
    Gólman André Lequin odjel na střídačku, Češi zkouší štěstí v šesti! Navíc pokračuje přesilová hra, takže se hraje šest na čtyři.
     
    39:54
    Je to jasné, Francie zvítězí! Poslední česká akce skončila mezi kruhy u Daniela Dundy, jenž z první mířil příliš vysoko a k volnému puku dojel jako první bránící hráč.
     
    Konec zápasu.
     
    Francouzi na turnaji zůstávají neporažení. Ve třetím utkání předvedli ve druhém poločase proti Česku parádní obrat a po závěrečné siréně se mohli radovat z těsného vítězství 3:2.

    Kontaktní gól vsítil v úvodní minutě druhé poloviny zápasu Nathan Cloupeau a stejný hráč se postaral i o vyrovnání, když ve 26. minutě využil přesilovou hru. Rozhodující okamžik přišel deset minut před koncem, kdy vytrvale dorážející Paul Mesona Martin nakonec procpal kotouč za dlouho odolávajícího Lequina, čímž strhl vedení na stranu Francie a ta jednogólový náskok udržela až do konce.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:15:03)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Cloupeau (Venin), 26. Cloupeau (Jeanmart), 30. Mesona Martin – 12. Dunda, 17. Hanák (Šťastný)


    Francie: Dufeutrelle (Tierno) – Desson, Jeanmart (A), Mesona Martin, Dupuis, Cloupeau (A), Bonneaud (C), Didier, Carraz, Venin, Romanaz, Dumond.
    Česko: Lequin (Brada) – Žaba, Dunda (C), Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek (A), Žmola, Novák, Hamrla.

    Rozhodčí: Stromberg, Herrero de Pablos
    bahis siteleri