Fiorentina – Cremonese 3:2 (kon.) | Lazio – Bologna 2:1 (kon.) | Salernitana – AS Řím 0:1 (kon.)
Spezia – Empoli 1:0 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:2 (2:1)
US Cremonese
Neděle 14.08.2022, 18:30Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    US Cremonese

    Nováček Serie A se dočká debutu mezi italskou elitou. Cremonese v loňském ročníku Serie B obsadilo druhou pozici za Lecce a vysloužilo si postup mezi smetánku. Před novým ročníkem odehrálo celkem čtyři přípravné duely. V nich přehrálo Paradiso, Fiorenzuolu a Spal. V posledním přípravném duelu pak padlo 3:4 proti Veroně. Před týdnem navíc odehrálo úvodní duel Coppa Italia, kde přehrálo 3:2 Ternanu.
     
    ACF Fiorentina

    Domácí Fiorentina je stálicí mezi italskou elitou. V posledních letech ale trošičku klesla. Loni však Fiorentina skončila na sedmé pozici a zahraje si evropské poháry. V příprvě letos přehrála Trento, Real Vicenza a Triestinu. V posledním duelu pak padla s Galatasaray Istanbul. V srpnu navíc odehrála duel s národním týmem Kataru. Utkání však skončilo bez branek. Před týdnem pak v generálce Fiorentina padla 1:3 s Realem Betis.
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Gollini – Benassi, Lu. Martínez, Milenković, Biraghi – Bonaventura, Amrábat, Maleh – Kouamé, Jović, Sottil.
    Náhradníci: P. Terracciano, Cerofolini – Saponara, Duncan, Nastasić, Ikoné, González, Bianco, Cabral, Mandragora, Venuti, Żurkowski, Dodô, Terzić.

    US Cremonese: I. Radu – Bianchetti, Chiricheş, Vásquez – Ghiglione, Pickel, Escalante, Sernicola – Zanimacchia – Okereke, Dessers.
    Náhradníci: Sarr – Buonaiuto, Báez, Milanese, Di Carmine, Ciofani, Tsadjout, Acella, Ascacibar, Aiwu, Quagliata, Ndiaye.

    Rozhodčí: Sacchi – Margani, dei Guidici.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Fiorentina se ihned vydala vpřed, ale s vysokým nákopem si obrana soupeře poradila.
     
    2
    Nikola Milenković poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Kouamé, jenže tomu míč pod kopačkou utekl do zámezí.
     
    3
    Domácí brankář si dal pozor na nepovedenou průnikovou přihrávku za obranu a bez problémů si dokráčel pro míč.
     
    4
    Hosté se snad poprvé v utkání dostali vpřed, nicméně jejich akce skončila nepřesným centrem do velkého vápna.
     
    5
    Ani další akce Fiorentiny neskončila nebezpečným centrem do vápna. Hostující defenziva zatím sbírá jednu pobídku za druhou.
     
    6
    Domácí bojovali na levé straně, ale důrazný obránce hostujícího celku míč bez problémů odkopl do autu.
     
    7
    Domácí brankář Gollini nakopl míč na pravou stranu, kam si nabíhal Christian Kouamé, jenže ten si nepotykal s převzetím balónu.
     
    8
    Hostující brankář Radu vyrazil na hranici velkého vápna a jednoduše nakopl míč na hranici šestnáctky, kde neměl spoluhráče.
     
    9
    Luca Zanimacchia dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal přízemní přihrávku na malé vápno, ale tam zasáhla defenziva soupeře.
     
    10
    Luka Jović se hnal do pokutového území, jenže neustál souboj s obráncem. K faulu došlo v blízkosti šestnáctky a Fiorentina získala přímý kop.
     
    11
    K exekuci přímého kopu se postavil Giacomo Bonaventura, který střílel zápěstím, nicméně jeho pokus placírkou zablokoval hráč ve zdi.
     
    12
    Cristiano Biraghi se dostal s míčem na hranici velkého vápna, odkud pohotově zakončil placírkou, ale zakroutil míč mimo vzdálenější tyčku.
     
    13
    Žlutá karta pro tým US Cremonese (Vlad Chiricheş).
     
    15
    Fiorentina se dostala na polovinu soupeře, ale její kombinace byla hodně kostrbatá. Obrana Cremonese bez problémů odolala.
     
    16
    Youssef Maleh trefil rozběhnutého soupeře kolenem do stehna a může být rád, že za svůj zákrok nedostal žlutou kartu.
     
    17
    Fiorentina právě vstřelila branku! Domácí celek hned v úvodu utkání potvrzuje roli favorita a dostává se do vedení! Na pravé straně se výborně uvolnil Christian Kouamé, který poslal přihrávku pod sebe a GIACOMO BONAVENTURA levačkou poslal míč do sítě!
    17. Giacomo BONAVENTURA - 1:0
     
    19
    Cremonese právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Domácím jejich náskok moc dlouho nevydržel! Cremonese se ihned po rozehrávce dostalo do ofenzivy a DAVID OKEREKE uklidil hlavou centr z pravé strany do sítě!
    19. David OKEREKE - 1:1
     
    21
    Domácí fotbalisté chtěli rychle navázat na gólovou pasáž tohoto duelu. Centr z levého křídla ale skončil na noze obránce.
     
    22
    Okereke uspěl v souboji na polovině hrací plochy, jenže jeho pokus o přihrávku vnějším nártem za obranu nebyl optimální.
     
    23
    Domácí brankář Gollini se opět zapojil do rozehrávky Fiorentiny. Jeho nákop směřoval na levou stranu, kde neměl nikoho ve fialovém dresu.
     
    24
    Sudí odpískal přestávku na osvěžení.
     
    26
    Po krátké přestávce se pokračuje ve hře. Hosté vhazovali na levé straně, nicméně Johan Vásquez pobídkou spoluhráče nenašel.
     
    27
    Domácí se tlačili vpřed po pravé straně, jenže jejich akce tentokrát nepřinesla průnikovou přihrávku mezi obránce v červeném.
     
    28
    Do rozehrávky Fiorentiny se musel zapojit také brankář Gollini. Jeho pobídka směřovala na pravou stranu, kde zasáhla defenziva.
     
    29
    Domácí celek se často snaží útočit středem hrací plochy, ale defenziva Cremonese zatím drží kompaktní defenzivní val.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vynikající utkání. Nováček z Cremonese zatím hraje odvážně.
     
    31
    Luca Zanimacchia si míč předkopl před sebe, jenže už jej nedohnal na trávníku a ještě byl faulován.
     
    33
    Defenziva hostů opět zastavila rodící se akci Fiorentiny už za půlící čárou. Nikdo v červeném dresu následně neodcentroval adresně.
     
    34
    Hostující brankář jednoduše nakopl míč na polovinu soupeře, jenže tam neměl nikoho v dresu Cremonese. Oba týmy jsou hodně důrazné.
     
    35
    Fiorentina právě vstřelila branku! Domácí celek se deset minut před koncem prvního poločasu podruhé v utkání dostává do vedení! Přihrávku do vápna dostal LUKA JOVIČ, který se otočil a jednoduše poslal míč do sítě!
    35. Luka JOVIĆ - 2:1
     
    37
    Cremonese se hnalo vpřed středem hřiště, nicméně nikdo v dresu hostujícího celku se nedostal k ráně pravačkou.
     
    38
    Fiorentina zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč však přiletěl jen do míst, kde ve vzdušném prostoru dominovala obrana hostů.
     
    39
    Hostující brankář Radu teď nenačasoval výběh ven z branky úplně ideálně a málem nechal domácího Amrabata hlavičkovat do odkryté klece.
     
    40
    Domácí celek zahrával další přímý kop, jenže centr k zadní tyči neoslovil nikoho ve fialovém dresu.
     
    41
    Amrabat byl pozdě v souboji s unikajícím soupeřem a pomohl si zápasnickým chvatem.
     
    42
    Na opačné straně dostal přihrávku do vápna Luka Jović, který pohotově vypálil levačkou, nicméně jeho pokus skončil blokem obránce.
     
    43
    Hosté se sice usadili na polovině Fiorentiny, ale jejich akce je zatím hodně zdlouhavá. Domácí brání bez problémů.
     
    44
    Gonzalo Escalante naprosto zbytečně sestřelil domácího hráče nohama napřad a vysloužil si červenou kartu!
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Hostující brankář poslal nákop na pravou stranu, ale domácí okamžitě využívají převahu jednoho muže a sbírají dlouhé nákopy.
     
    45+3
    Domácí kouč hecuje fanoušky Fiorentiny, aby domácí celek ještě více podpořili.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Fiorentina. Domácí celek poslal v 17. minutě do vedení Bonaventura. Za hosty ale hlavou ihned vyrovnal Okereke. Deset minut před přestávkou se ve vápně skvěle otočil Jovič a překonal brankáře. Hosté si navíc zkomplikovali duel zbytečným vyloučením Escalanteho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází Vlad Chiricheş, přichází Santiago Ascacibar.
    ze hřiště odchází Leonardo Sernicola, přichází Giacomo Quagliata.
     
    47
    Defenziva domácího celku v úvodu druhého poločasu kombinuje na polovině soupeře, ale obrana Cremonese drží kompaktní blok.
     
    48
    Cyriel Dessers si na polovině soupeře skvěle pokryl míč tělem a Lucas Martínez jej fauloval. Hosté vybojovali přímý kop z vynikající pozice.
     
    49
    Další nedovolený zákrok na straně hostů. Giacomo Quagliata stáhl za dres unikajícího záložníka a dostává od sudího pořádně vyčiněno.
     
    50
    Giacomo Bonaventura levou nohou skvěle přenesl hru na pravou stranu, nicméně tam nebyl nikdo ve fialovém. Hosté budou vhazovat.
     
    51
    Giacomo Bonaventura diriguje rozehrávku Fiorentiny na vlastní polovině a nikam své spoluhráče netlačí. Ani Cremonese nenapadá zrovna vysoko.
     
    52
    Cyriel Dessers číhal na odražený míč na hranici velkého vápna, ale nakonec se do něj nemohl položit levou nohou.
     
    53
    Brankář domácího celku si po dlouhém autu zakřičel na spoluhráče a bez problémů balón vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    54
    Giacomo Bonaventura levou nohou posadil přihrávku za obranu Cremonese. Za pobídkou spěchal Luka Jović, ale stoper jej odstavil tělem.
     
    55
    Domácí zahrávali standardní situaci. Všichni čekali centr do vápna, ale Giacomo Bonaventura se rozhodl pro přihrávku do zadních řad.
     
    56
    Giacomo Bonaventura levou nohou procedil přihrávku za obranu Cremonese, nicméně tam nebyl nikdo v dresu Fiorentiny.
     
    58
    Po delší době se hosté dostali až do zakončení, ale skákavou ránu zpoza velkého vápna domácí brankář bez problémů vyrazil.
     
    59
    Domácí Jovič se skvěle otočil na levé straně hrací plochy a následně byl faulován. Fiorentina bude zahrávat přímý kop.
     
    60
    Giacomo Bonaventura obdržel parádní přihrávku na hranici velkého vápna, odkud pohotově pálil pravačkou, ale jeho pokus obránce na poslední chvíli srazil na roh!
     
    61
    Giacomo Quagliata skvělým defenzivním zákrokem zastavil Jovičovu ránu zpoza vápna. Rohový kop pro domácí, Fiorentina stupňuje tlak.
     
    62
    Po následném rohovém kopu hlavičkoval Christian Kouamé, ale jeho hlavička lehce minula zadní tyč, u které na míč nedosáhl Giacomo Bonaventura.
     
    64
    Po krátkém přerušení pokračuje domácí celek v ofenzivním snažení. Fiorentina se dostala do blízkosti vápna, ale nikdo ve fialovém tentokrát neodcentroval.
     
    65
    Hostující brankář vyrazil na malé vápno a bez problémů schoval míč do rukavic. Následný výhoz se mu ale vůbec nepovedl.
     
    67
    Matteo Bianchetti uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Hosté v posledních minutách přestáli aktivitu soupeře a snaží se i zaútočit.
     
    68
    Cristiano Biraghi dostal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho centr do vápna skončil na hrudi prvního obránce.
     
    69
    Cremonese právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Nováček Serie A se dokázal prosadit i bez vyloučeného hráče. Centr od rohového praporku se ve vzduchu zatočil tak neočekávaně, že zaplachtil až za brankovou čáru! Branku sudímu potvrdily i hodinky. Autorem brnky je MATTEO BIANCHETTI!
    69. Matteo BIANCHETTI - 2:2
     
    71
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Dodô.
    ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Szymon Żurkowski.
     
    72
    Dodo fauloval na hranici velkého vápna a nabídl soupeři přímý kop.
     
    75
    Domácí brankář vyrazil na hranici velkého vápna a může být rád, že soupeře neposlal k zemi.
     
    76
    Nikola Milenković se hnal za nákopem na pravou stranu, ale tam neměl spoluhráče.
     
    77
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Sofján Amrábat, přichází Rolando Mandragora.
    ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Riccardo Saponara.
     
    79
    Cristiano Biraghi se dostal do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil, ale jeho ránu zablokoval první hráč hostů.
     
    80
    Domácí zahrávali přímý kop, ale parádní dělovka skončila na břevnu.
     
    82
    Žlutá karta pro tým US Cremonese (David Okereke).
     
    83
    Fiorentina spěchala ve třech lidech do otevřené obrany soupeře. Defenziva Cremonese se stačila srovnat.
     
    85
    Cristiano Biraghi střílel zpoza hranice šestnáctky, ale důrazný obránce jeho ránu srazil do bezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází David Okereke, přichází Samuel Di Carmine.
     
    88
    Fiorentina má v posledních minutách velký tlak, ale nikdo ve fialovém dresu se nedostal k zakončení.
     
    89
    Paolo Ghiglione poslal přihrávku na střed hrací plochy, nicméně na jeho pobídku zareagoval Youssef Maleh o vteřinku později.
     
    90
    Youssef Maleh upadl po souboji v pokutovém území, ale podle rozhodčího se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+3
    Riccardo Saponara kličkou do středu hřiště ošálil statického soupeře, ale jeho následné přenesení hry na levou stranu bylo nepřesné.
     
    90+4
    Cristiano Biraghi uspěl v souboji na pravé straně, ale následnou přihrávkou za obranu soupeře odevzdal balón hráčům Cremonese.
     
    90+5
    Fiorentina právě vstřelila branku! Fiorentina se v samotném závěru dostává do vedení a podle všeho rozhoduje o svém triumfu! Do vápna směřoval vysoký centr z levé strany. Hostující brankář pod tlakem neudržel míč v rukavicích a skončil s ním za brankovou čáru. Branka je nakonec připsána ROLANDU MANDRAGOROVI!
    90+5. Rolando MANDRAGORA - 3:2
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Fiorentina nakonec po velkém boji přehrála nováčka Cremonese 3:2. Domácí celek poslal v 17. minutě do vedení Bonaventura. Za hosty ale hlavou ihned vyrovnal Okereke. Deset minut před přestávkou se ve vápně skvěle otočil Jovič a překonal brankáře. Hosté si navíc zkomplikovali duel zbytečným vyloučením Escalanteho. I v desíti ale hosté po změně stran srovnali zásluhou Bianchettiho. Fiorentina poté dlouho marně dobývala branku soupeře. Až v páté minutě nastavení se štěstím rozhodl Mandragora.
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:19. (20:36:04)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. Bonaventura (Kouamé), 35. Jović, 90+5. Mandragora – 19. Okereke (Ghiglione), 69. Bianchetti

    Karty:   13. Chiricheş (CRM), 82. Okereke (CRM)   44. Escalante (CRM)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:19.
    ACF Fiorentina: Gollini – Benassi (71. Dodô), Lu. Martínez, Milenković, Biraghi – Bonaventura (71. Żurkowski), Amrábat (77. Mandragora), Maleh – Kouamé (77. Saponara), Jović, Sottil.
    Náhradníci: P. Terracciano, Cerofolini – Duncan, Nastasić, Ikoné, González, Bianco, Cabral, Venuti, Terzić.

    US Cremonese: I. Radu – Bianchetti, Chiricheş (46. Ascacibar), Vásquez – Ghiglione, Pickel, Escalante, Sernicola (46. Quagliata) – Zanimacchia – Okereke (87. Di Carmine), Dessers.
    Náhradníci: Sarr – Buonaiuto, Báez, Milanese, Ciofani, Tsadjout, Acella, Aiwu, Ndiaye.

    Rozhodčí: Sacchi – Margani, dei Guidici
    bahis siteleri