Southampton – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Brentford – Everton 1:1 (kon.) | Brighton – Leeds 1:0 (kon.)
Chelsea – Leicester 2:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 9:0 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 4:2 (kon.)
Arsenal – Fulham 2:1 (kon.)
konec
Manchester City
4:2 (0:2)
Crystal Palace FC
Sobota 27.08.2022, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:58:09)
     
    Manchester City se v prvním poločase trápil a prohrával 0:2. Ve druhé půli ovšem předvedl diametrálně odlišný výkon, vstřelil čtyři góly a Crystal Palace tedy nakonec porazil 4:2.

    Hrdinou utkání se stal Erling Haaland. Dvaadvacetiletý norský útočník vstřelil hattrick, byl tudíž ústřední postavou obratu. Velmi důležitou ovšem byla i trefa Bernarda Silvy, jenž dostal domácího favorita na kontakt. The Eagles bojovali statečně, ale drtivému tempu soupeře ve druhé půli zkrátka vzdorovat nezvládli.

    Svěřenci kouče Guardioly se díky vítězství alespoň dočasně posunuli na úplné čelo tabulky, Crystal Palace po dnešním utkání okupuje třináctou příčku.
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    U pravé lajny si vytvořil prostor k centru Michael Olise. Vyslal ovšem příliš vysoký centr, na nějž nedoskočili Mateta ani Eze.
     
    90+3
    Hosté kombinují na útočné polovině, ale momentálně to nevypadá, že by ještě našli síly alespoň na kontaktní gól. Domácí mají vlastní vápno výborně pokryté.
     
    90+2
    Z dvaceti metrů vyprodukoval ostrou ránu levačkou Sergio Gómez. Balón se vznesl vysoko do vzduchu a proletěl nad břevnem.
     
    90+1
    Cole Palmer se nenechal odstavit Willem Hughesem. Skvěle pokryl míč a zklidnil situaci zpětným pasem na stopera Rúbena Diase.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Cole Palmer.
     
    88
    Další žlutá karta míří na konto Marca Guehiho. Hostující stoper držel Juliána Álvareze příliš dlouho, což arbitru Englandovi neuniklo.
     
    87
    Eberechi Eze chtěl hrát konstruktivně, jenže neměl na koho. Proto sáhl k nejjistějšímu řešení, k dlouhému nákopu na Edersona.
     
    86
    Foden dlouho nezůstal osamocený. Kartónek žluté barvy si pěkně zblízka prohlédl i Jean-Philippe Mateta, když po špatném zpracování zatáhl za dres rozběhnutého Stonese.
     
    86
    Phil Foden se dopustil faulu při útočném presinku. Andersena atakoval v momentě, kdy už dánský stoper dávno odehrál míč na Cheicka Doucourého. Anglický křídelník je prvním napomínaným hráčem žlutou kartou.
     
    85
    Přetažený centr Kevina De Bruyneho si našel Ilkay Gündoğan. Hlavičku v mírném záklonu středopolař nasměroval do rukavic gólmana.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Erling Haaland, přichází Sergio Gómez.
     
    83
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jean-Philippe Mateta. Zkusil si prohodit balón mezi dvojicí protihráčů, výborně zasáhl John Stones.
     
    81
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hattrick je na světě! Gündoğan vymyslel parádní průnikový pas na ERLINGA HAALANDA. Dvaadvacetiletý rodák z Leedsu tělem odstavil Joela Warda a levačkou usměrnil míč neomylně k levé tyči, Guaita se za balónem jenom podíval.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Manchester City obrátil nepříznivě se vyvíjející průběh střetnutí, momentálně je on tím týmem, který má blíže k zisku tří bodů.

    Milan Huppert

    Branky: 53. B. Silva (Rodri), 62. Haaland (Foden), 70. Haaland (Stones), 81. Haaland (Gündoğan) – 4. Stones (vla.), 21. Andersen (Eze)

    Karty:   86. Foden (MAC) – 86. Mateta (CRP), 88. Guehi (CRP)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Cancelo (61. Gündoğan) – De Bruyne (C) (89. Palmer), Rodri, B. Silva – Mahriz (61. Álvarez), Haaland (84. Gómez), Foden.
    Náhradníci: Ortega – R. Lewis, Wilson-Esbrand, Knight, Gomes.

    Trenér: Pep Guardiola

    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne (74. Olise), J. Ward (C), Andersen, Guehi, Mitchell (57. C. Richards) – Ayew (74. Mateta), C. Doucouré, Schlupp, Eze – Edouard (67. Hughes).
    Náhradníci: Johnstone, Whitworth – Ebiowei, Milivojević, Rodney.

    Trenér: Patrick Vieira

    Rozhodčí: England – Lennard, Holmes
    bahis siteleri