Katowice – Rögle BK 4:5 (kon.) | Fehérvár – Zürich 1:7 (kon.) | Frölunda – Mountfield HK cz 4:2 (kon.)
HC Slovan – Tappara 2:5 (kon.) | Fribourg – Ilves 3:2 (kon.) | Rapperswil – Mnichov 1:4 (kon.)
Grenoble – Eisbären 2:8 (kon.) | Salzburg – Stavanger 3:2 (po pr.)
konec
Fribourg-Gottéron
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Ilves Tampere
Čtvrtek 01.09.2022, 20:00 • BCF Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (22:43:56)
     
    Statistiky utkání
    Střely: 43-50
    Střely na branku: 23-21
    Zablokované střely: 7-15
    Vyhraná vhazování: 23-18
     
    To už nešlo stihnout! Poté, co rozhodčí hodil puk, došlo k vypršení času. Domácí hokejisté berou úvodní tři body "éčkové" skupiny, i když výhra se nerodila snadno. Po druhé třetině platilo vyrovnané skóre se dvěma dvoubrankovými střelci, ale o výsledku nakonec rozhodla šikovná teč domácího Rossiho, která přišla deset minut před koncem. Tampere mělo dostatek času na případné srovnání, avšak obrana Fribourgu už žádné komplikace nepřipustila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Necelou vteřinu před koncem třetí třetiny byl odpískán icing Fribourgu! Hostující lavička si vzala čas na poradu, čas už hraje ale jasně v jejich neprospěch.
     
    59:28
    Tvrdý souboj za prázdnou hostující brankou. Domácí příznivci se marně dožadovali odpískání nedovoleného zákroku.
     
    59:05
    Před Berru směřovalo několik puků, avšak švýcarský gólman zatím zasahovat nemusel, do konce zbývá necelá minuta.
     
    58:32
    Finský celek už nemá na co čekat! Trenér Myrrä stáhl Langhamera na střídačku, hosté to zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    58:13
    Před pár vteřinami se rozeběhly poslední dvě minuty třetí třetiny. Tampere prostřídalo, navíc se udrželo v útočném pásmu.
     
    57:52
    Haapala hledal Ikonena, který pálil z první. Kotouč prosvištěl těsně kolem tyče, Berra měl v tuto chvíli štěstí, že hostující hráč nemířil přesněji!
     
    56:55
    Kuokkanen napadal rozehrávku soupeře, díky čemuž stihla první pětka Fribourgu vystřídat, síly nahradil i hostující celek.
     
    56:02
    Český gólman nakonec přeci jen musel přerušit hru, vhazovat se bude po pravé ruce Langhamera, závěr třetí části se blíží.
     
    55:12
    Hokejisté v černých dresech výborně brání. Co se týče útočení, tam už moc aktivní nejsou, Langhamer si na další zákrok bude muset počkat.
     
    54:05
    Do konce třetí třetiny zbývá necelých šest minut, Fribourg je v pěti hráčích připraven u modré čáry a zdá se, že bude sázet na defenzivu.
     
    53:17
    Klub z Tampere už nemá na co čekat, hosté vytáhli svůj presink hodně vysoko, domácí náhle ztratili klid na rozehrávku.
     
    52:18
    Hostující Ikonen před brankou neuspěl, rozhodčí vzápětí přerušili hru. Vhazovat se bude po pravé ruce Berry, to ale až po komerční přestávce.
     
    51:25
    Uvidíme, jak zareagují hosté. Ti se ihned vydali do útoku, ale Berra zasahovat nemusel, domácí vyhodili do středního pásma.
    50:47 Matthias ROSSI - 3:2
     
    50:47
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Po téměř deseti minutách je hra konečně přerušena, a to díky třetí domácí brance v utkání! Zdálo se, že nahození Benoita bude snadnou kořistí pro Langhamera, ale do puku velmi neočekávaně sáhl MATTHIAS ROSSI, který dost výrazně ovlivnil trajektorii letu kotouče, český brankář už nestihl zareagovat! Asistence: Benoit Jecker a Mauro Jorg.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 4. Kuokkanen (Diaz), 28. Kuokkanen (Schmid, Diaz), 51. Rossi (Jecker, Jorg) – 21. Tikka (Oden, Lancaster), 28. Tikka (Kontiola, Mantykivi)


    Fribourg-Gottéron: Berra (Hughes) – Gunderson, Jecker, Diaz, Dufner, Sutter, Vainio, Chavaillaz – Sprunger, Schmid, Kuokkanen – Sorensen, Desharnais, Marchon – Bertschy, De La Rose, Mottet – Rossi, Walser, Jorg
    Trenér: Christian Dubé

    Ilves Tampere: Langhamer (Málek) – Lancaster, Parikka, Mašín, Jokipakka, Latvala, Loof, Airola, Czuczman – Oden, Mantykivi, Suomi – Ikonen, Tikka, Haapala – Raty, Kontiola, Pakkila – Virtanen, Sebok, Mieho
    Trenér: Jouko Myrrä

    Rozhodčí: Moschen, Kohlmüller – Altmann, Wolf
    thejrc.org