Švýcarsko – Japonsko 2:1 (2:0 po s.n.) | USA – Maďarsko 12:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 1:2 (po pr.)
Kanada – Švédsko 3:0 (kon.)
konec
USA
12:1 (1:0, 9:0, 2:1)
Maďarsko
Čtvrtek 01.09.2022, 16:00 • KVIKK Aréna, Herning • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Američanky postupují do semifinále, když po vlažné první třetině skórovaly ve druhé dvacetiminutovce hned devětkrát, což se doposud žádnému týmu na tomto MS nepovedlo. Ve druhém dějství přečkaly Američanky povedenou maďarskou přesilovku pět na tři. Především ale Hilary Knightová asistencí u devátého amerického gólu zaznamenala svůj 87. kanadský bod v kariéře na světovém šampionátu a v historické tabulce se osamostatnila na prvním místě. Následně v závěrečné třetině ještě Hannah Bilkaová jakožto druhá hokejistka v zápase zkompletovala hattrick (tou první byla Taylor Heiseová). Maďarky může alespoň těšit, že Alexandra Huszaková překonala bekhendem náhradní brankářku Aerin Frankelovou a stala se autorkou prvního maďarského gólu proti Američankám v dějinách všech MS. (18:34:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Nařízeno buly ve středním pásmu.
     
    59:14
    Američanky vysunuly forčekink, ale Knightová nezpracovala nahrávku z levé strany od Bilkaové.
     
    58:51
    Zsuzsa Reveszová vytáhla střelu Barnesové z pravé strany na vzdálenější tyč.
     
    57:59
    Kendall Coyne-Schofieldová dostala přihrávku mezi nohama bránící hráčky a v situaci dvě na jednu přenesla křižně, Lacey Edenová pak neproměnila obrovskou šanci proti Zsuzse Reveszové.
     
    57:25
    Rory Guildayová postrčila puk na levou stranu, následovala střela na lapačku.
     
    56:50
    Maďarky se osvobodily a nahrávka křížem na pravou stranu na Edenovou se nesetkala s přesností.
     
    56:21
    Jesse Compherová mířila svým pokusem k levé tyči.
     
    56:06
    Američanky si zatím nahrávají jen po mantinelu.
     
    55:25
    Američanky vystřídaly a nadále svírají Maďarky.
    54:42 Hannah BILKAOVÁ - 12:1
     
    54:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    HANNAH BILKAOVÁ si překopla křižný pas na pravé straně a zakončila z kruhu přes bránící hráčku na lapačku. Stala se tak druhou hokejistou, která v tomto duelu zaznamenala hattrick. Asistence: Megan Kellerová, Rory Guildayová.
    52:51 Alexandra HUSZAKOVÁ - 11:1
     
    52:51
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Při pasu zleva spálila Regina Metzlerová loženku z prvního doteku na ose hřiště, nicméně pak se dobře zorientovala ALEXANDRA HUSZAKOVÁ a bekhendem z pravé strany prostřelila Aerin Frankelovou na bližší tyč. Maďarky se vůbec poprvé prosadily proti Američankám v historii všech MS. Asistence: Regina Metzlerová, Sarah Kneeová.
     
    52:23
    Američanky otravovaly Maďarky při rozehrávce až vystoupila Compherová z levé strany.
     
    51:58
    Bernadett Nemethová zaváhala v rozehrávce, Grace Zumwinkleová viděla z levé strany na středu Jesse Compherovovou, ta udělala rychlou kličku a donutila brankářku k zákroku lapačkou.
     
    51:39
    Američanky vyhodila po pravé straně až za branku Maďarska, kde zastavila kotouč Zsuzsa Reveszová.
     
    51:02
    Střídání v týmu Maďarsko:
    ze hřiště odchází Aniko Nemethová, přichází Zsuzsa Reveszová.
    Marken.cz

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 2. Heiseová (Dunneová, Kesselová), 22. Heiseová (Kesselová, Dunneová), 23. Bilkaová (Brandtová), 25. Panneková (Kesselová, Coyne-Schofieldová), 26. Roqueová (Kesselová, Coyne-Schofieldová), 31. Dunneová (Barnesová, Heiseová), 33. Bilkaová (Knightová, Harveyová), 36. Steckleinová (Kesselová, Harveyová), 36. Harveyová (Bilkaová, Knightová), 38. Heiseová (Carpenterová, Roqueová), 43. Knightová (Bilkaová, Brandtová), 55. Bilkaová (Kellerová, Guildayová) – 53. Huszaková (Metzlerová, Kneeová)


    USA: Hensleyová (41. Frankelová) – Steckleinová (A), Harveyová, Kellerová, Harmonová, Barnesová, Dunneová, Guildayová – Brandtová, Knightová (A), Bilkaová – Carpenterová, Heiseová, Kesselová – Edenová, Panneková, Coyne-Schofieldová (C) – Zumwinkleová, Scamurraová, Compherová – Roqueová.
    Trenér: John Wroblewski

    Maďarsko: A. Nemethová (52. Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová (A), Kiss-Simonová, Mayerová, Bakerová, Kneeová, Mártonová – Gasparicsová (C), Huszaková (A), Seregelyová – Dabasiová, Metzlerová, Jokai-Szilagyiová – Szamosfalviová, Horvath, Ronaiová – Stroblová, Pazmandiová.
    Trenér: Pat Cortina

    Rozhodčí: Haacková (GER), Hillerová (USA) – Jalbertová (CAN), Toddová (CAN)

    Diváci: 923
    thejrc.org