Hostivař – Kert Park Praha 2:9 (kon.) | Ústí n/L – Hr. Králové 4:2 (kon.) | Letohrad – Prachatice 4:1 (kon.)
Svítkov – Dobřany 9:1 (kon.) | Kladno – Karviná 2:3 (po pr.)
konec
HBC Hostivař
2:9 (1:3, 1:1, 0:5)
HC Kert Park Praha
Sobota 03.09.2022, 11:00CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:46:01)
     
    Úřadující mistr Kert Park Praha vstoupil do nové sezóny ve velkém stylu, na hřišti Hostivaře zvítězil přesvědčivě 9:2.

    Po druhé třetině přitom nebylo vůbec nic jasné, hosté měli navrch, ale vedli pouze o dva góly. Ve třetí patnáctiminutovce ovšem spustili brankostroj, přidali v ní pět branek a nechybělo moc, aby nalomenému soupeři udělili i dvouciferný počet branek. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl Dalimil Zvonek, jenž k jednomu gólu přidal tři asistence.

    Kert Park dal jasně najevo, že i letos bude bojovat o nejvyšší příčky. Hostivař nicméně první dvě třetiny také nehrála vůbec zle, i ona se rozhodně má od čeho odpíchnout.
     
    Střely na bránu: 16 – 42.
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    Ke střele se ještě dostal Vojtěch Jágr. V tomto případě mohl být Václav Štoural klidný, střelu zblokoval první clonící spoluhráč.
     
    44:23
    V pravém kruhu byl úplně volný Jiří Kruček. Zachoval se nesobecky a přihrával doleva Tomáši Lhotovi, pas zachytil Ondřej Kubeš.
     
    43:44
    Lukáš Komanec vyhodil bez rozmýšlení na zakázané uvolnění. Petr Lehner už se ani nesnažil pokračovat ve hře a míček doběhnout.
     
    43:30
    Cílem Hostivaře teď určitě je neobdržel dvouciferný počet gólů. Kert Park nepolevuje a už je znovu nastěhován v útočném pásmu.
    42:57 Dalimil ZVONEK - 2:9
     
    42:57
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Gólového hody hostů pokračují. Štoural se položil před Rozenbergem, který nezazmatkoval a nahrál po pravé ruce nabíhajícímu DALIMILU ZVONKOVI a mohl se s ním začít radovat, protože spoluhráč bezpečně nasměroval míček do odkryté části brány a ke třem asistencím tak přidal i vstřelený gól. Asistence: David Rozenberg.
     
    42:27
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Patrik Novák vyhazoval po pravém mantinelu, David Rozenberg na míček těsně nedosáhl.
     
    41:50
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí jedné minuty. Lukáš Lhota s hlavou nahoře nahrál před bránu VOJTĚCHU JÁGROVI, jenž měl dostatek času k provedení rány, Štoural mohl jen bezmocně rozhodit rukama. Asistence: L. Lhota a Petr Danko.
     
    41:06
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Úřadující mistr si závěr zápasu užívá. Střeleckou listinu rozšiřuje kapitán mužstva DAVID ŠPERL, jehož nahození zleva od modré čáry propadlo gólmanovi výstrojí. Asistence: L. Lhota.
     
    40:38
    Hostivař usilovala o třetí gól, zatím neúspěšně. Situaci dvou proti dvěma řešil Daniel Dušák nahrávkou, tu úspěšně vystihl Jakub Laurinc.
    39:35 Tomáš LHOTA - 2:6
     
    39:35
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Šťastný gól vstřelil TOMÁŠ LHOTA, k němuž se nečekaně odrazil balónek od zadního mantinelu. Nutno ovšem pochválit rychlou reakci a i dobře provedenou střelu k pravé tyči, překvapený Štoural byl bez šance na úspěch. Bez asistence.
     
    39:15
    Hokejbalistům v modrých dresech byla odpískána přihrávka rukou, jejich útočná akce je tak u konce. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    38:53
    Hosté přišli o útočné pásmo, což jim ovšem na současné situace nemusí vůbec vadit. Patrik Novák na zádech udržel Josefa Vosátku a posunul balónek doleva na Kovárníka.
     
    38:02
    Dalimil Zvonek naznačil nahrávku do levého kruhu, aby nakonec sám z pravého vystřelil. Václav Štoural míček zpacifikoval nadvakrát.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. J. Vaniš (Lehner, Malina), 23. D. Vaniš (Hroch, J. Vaniš) – 5. L. Lhota (Danko, Jágr), 9. Vaněk (Zvonek), 11. Vaněk (Zvonek, Kruček), 25. Kruček (Zvonek, Jágr), 36. Vaněk, 40. T. Lhota, 42. Šperl (L. Lhota), 42. Jágr (L. Lhota, Danko), 43. Zvonek (Rozenberg)


    HBC Hostivař: Štoural (Majerníček) – Čápek, Dušák (C), Kubeš (A), Kučera, Macek, Novotný, Vodehnal – Grepl, Hroch, Komanec, Kucharčík (A), Lehner, Malina, Pátek, D. Vaniš, J. Vaniš, Vosátka.
    HC Kert Park Praha: Návara (Varga) – Hrdlička, Kovárník, Laurinc, Morrison, Novák, Šperl (C) – Danko (A), Jágr, Kruček, L. Lhota, T. Lhota, Rozenberg (A), Štefka, Vaněk, Zvonek (A).

    Rozhodčí: Cícha, Danylec

    Diváci: 58