Montpellier – Lille 1:3 (kon.) | Ajaccio – Lorient 0:1 (kon.) | Brest – Štrasburk 1:1 (kon.)
Clermont Foot – Toulouse 2:0 (kon.) | Remeš – Lens 1:1 (kon.) | Troyes – Rennes 1:1 (kon.)
Nice – Monaco 0:1 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
1:1 (1:0)
Stade Rennes
Neděle 04.09.2022, 17:05 • Stade de l'Aube, Troyes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rennes dostatečně nevyužilo dlouhou přesilovku a remizovalo s Troyes, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (19:08:09)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, po němž bod bere spíše Troyes, které se od šestadvacáté minuty bránilo přesile. Ve druhém poločase už Rennes jen vyrovnalo, když se placírkou prosadil Baptiste Santamaría. Hostující celek si připravil i další šance, které zahazoval, a tak odjede do své metropole zklamaný. Hráči v červených dresech se mohu zlobit jen na sebe, jelikož měli dost času k tomu, aby skóre zapasu otočili na svou stranu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hamari Traoré skvěle poslal přihrávku na pravou stranu vápna, odkud přihrával před branku Lorenz Assignon. Jenomže trefil soupeře a nic zásadního už se nestane.
     
    90+3
    Na rohový kop si na malém vápně naskočil Arthur Theate, jenž předskočil soupeře. Jeho hlavička mířila doprostřed branky, kde se skvělým zákrokem zaskvěl Gauthier Gallon, jenž dál drží nerozhodný stav!
    90+2. Matthis Abline se nacházel v dobré pozici, ovšem byl atakovaný, a tak branku vůbec netrefil
     
    90+2
    Na levé straně velmi dobře pracoval Kamaldeen Sulemana, jenž posílal přihrávku těsně nad trávníkem před branku. Jenomže Matthis Abline balon neusměrnil do brány, protože jej dobře atakoval Rominigue Kouamé.
     
    90+1
    Dalším žlutě potrestaným hříšníkem je Gauthier Gallon (Troyes), který dlouho otálel s odkopem od branky.
     
    90
    Teatrální pád před brankou předvedl Matthis Abline, jehož atakoval spoluhráč Lorenz Assignon. Hostující hráč se dožaduje pokutového kopu a celou situaci ještě kontroloval VAR.
     
    89
    Na levé straně se kolem soupeře protáhl Désiré Doué, jehož přihrávku před branku sebral brankář Gauthier Gallon. Čas se hostujícímu celku už hodně zkrátil.
     
    88
    Renaud Ripart se důrazem dostal k míči a už to vypadalo, že domácí vyrazí do útoku. Ovšem po chvíli se ozval hvizd rozhodčího, jenž viděl nedovolený zákrok.
     
    88
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Lorenz Assignon.
     
    86
    Ze strany hráčů v červených dresech už je to pořádné křeč. Připomínám, že Rennes hraje od šestadvacáté minuty hraje proti deseti lidem Troyes.
     
    85
    V deseti lidech domácí celek rychle přešel do útočné akce a na levé straně měl hodně volného prostoru Papa Ndiaga Yade. Jeho zakončení bylo spíše zbrklé, proto zamířilo vedle branky.
     
    84
    Na pravé straně předskočil Birgera Melinga nově příchozí Renaud Ripart, který následně odcentroval. Ovšem před brankou se nenacházel nikdo v modrém dresu.
     
    83
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Thierno Balde, přichází Renaud Ripart.
    ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Wilson Odobert.
     
    82
    Hráči v červených dresech kombinují na útočné polovině, jenomže zatím nemohou přijít na to, jak se dostat k další vyložené příležitosti.
     
    80
    Deset minut a nastavení schází ke konečnému hvizdu hlavního rozhodčího. Jenomže moc to nevypadá, že by především Rennes mělo s průběžným stavem ještě hnout.

    Michal Luxa

    Branky: 14. Ugbo (Rony Lopes) – 48. Santamaría (Terrier)

    Karty:   72. Chavalerin (TRY), 90+1. Gallon (TRY) – 43. Santamaría (REN), 71. Meling (REN)   26. Salmier (TRY)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:22.
    ESTAC Troyes: Gallon – Balde (83. Ripart), Porozo, Palmer-Brown, Salmier, Larouci (61. Chavalerin) – Rony Lopes (61. Yade II), Tardieu, Kouamé, M. Baldé (83. Odobert) – Ugbo (34. Rami (C)).
    Náhradníci: Moulin – Agoumé, Dingomé, Moreno.

    Trenér: Bruno Irles

    Stade Rennes: Mandanda – H. Traoré (C), Rodon, Theate, Truffert (69. Meling) – Majer (46. D. Doué), Santamaría, Tait (46. Sulemana) – Gouiri (69. Abline), Terrier, Bourigeaud (88. Assignon).
    Náhradníci: Alemdar – G. Doué, Ugochukwu, Wooh.

    Trenér: Bruno Genesio

    Rozhodčí: Mathieu Vernice – Aurélien Drouet, Florian Goncalves de Araujo
    ocianews.com