Slovensko – USA United 3:2 (kon.) | Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.) | Kanada – USA United 5:0 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
USA United
Středa 07.09.2022, 13:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:46:51)
     
    Je dobojováno, nakonec z toho bylo pořádné drama! Viděli jsme velmi vyrovnaný duel, ve kterém především Američanky neproměnily několik vyložených šancí. To Slovenky vstřelily dva šťastné góly a i když bych neřekl, že byly lepším týmem, tak určitě byly tím šťastnějším. Na to se ale už historie ptát nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    35:48
    Nepřehledná situace u mantinelu, rozhodčí ztratil balónek z dohledu, proto přerušil hru, vhazovat se bude po levé ruce slovenské gólmanky.
     
    35:27
    Američanky hrají bez brankářky. Jeden z rozhodčích pak chybně posoudil výhoz Slovenek jako zakázané uvolnění, proto se nyní omlouvá oběma střídačkám. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    35:12
    Slovenky nečeká jednoduchý závěr třetí části. Brankářka Pastorková musela zasahovat proti nepříjemnému nahození od modré čáry.
     
    35:03
    USA United právě vstřelil branku!
    Poměrně dlouhá porada, po které se oba rozhodčí shodli na tom, že gól platí. COURTNEY SEMPLICEOVÁ má obrovskou radost, Američanky necelou minutu před koncem třetí třetiny snižují!
     
    35:03
    Nepřehledná situace před slovenskou brankářkou! Ta ležela na zemi, kolem ní bylo snad šest hráček. Nejaktivnější byla v dorážkách Sempliceová, která se běžela radovat. Jeden z rozhodčích rozpažil, protože ani po deseti vteřinách zkoumání neviděl míček, nyní se jde poradit se svým kolegou.
     
    34:34
    Brankářka Andrea Pastorková Rišová zakryla balónek v lapačce a přerušila hru. Vhazovat se za malou chvíli bude po její pravé ruce.
     
    33:50
    Colombariová zůstává v brance. Nejspíš i proto, že se dění odehrává ve středním pásmu, USA zatím nechtějí tolik riskovat.
     
    33:27
    Američanky se dostaly do postavení mimo hru. Jejich střídačka pak zažádala oddechový čas, dost možná se bude plánovat hra bez brankářky.
     
    33:18
    Slovenský celek se k radosti střídačky osvobozuje vyhozením přes celé hřiště, což je v oslabení pochopitelně dovolené.
     
    32:35
    Hodně aktivní byla před brankou Raymanová. Rozhodčí za brankou pískal postavení útočící hráčky v brankovišti, hra se přesouvá do středního pásma.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Katarína Chlpáňová – 2 min., hákování.
     
    31:56
    Americký tým přeci jen dostane šanci na zdramatizování utkání. Jeden z rozhodčích totiž signalizuje trest pro slovenskou hráčku.
     
    30:35
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Slovenky už nevyrážejí do zbytečných akcí, ze kterých by mohl být případný protiútok soupeře.
     
    29:40
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná šestiminutovka třetí třetiny. Mináriková hledala riskantně Klempovou, nakonec jí to vyšlo.
     
    29:14
    Hra se v posledních dvou minutách vyrovnala, Slovenky se drží před Colombariovou, což jim pochopitelně za tohoto stavu vyhovuje.
     
    28:29
    Slovenské zakončení z mezikruží, balónek doskákal mimo hrací plochu, bude se vhazovat po pravé ruce Colombariové.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 4. Danková, 23. Veličková (Danková), 24. Kochanová (Rychtová) – 5. Sempliceová (Javierová), 36. Sempliceová


    Slovensko: A. Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, M. Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová (C), Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková
    USA United: Colombariová (Biddleová) – Stawartzová, Kilburgová, Broadhurstová, Kebeaová, S. Prangeová, Lamphierová, Championová, Waligorskiová – Sempliceová, D'Aromandová, Wagnerová (C), Corsilliová, Davisová, Van Tillová, Mauerová, E. Prangeová, Raymanová, Findleyová, Yeagerová, Javierová, Farinaová

    Rozhodčí: Řezníček – Walkeden