Slovensko – USA United 3:2 (kon.) | Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.) | Kanada – USA United 5:0 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
USA United
Středa 07.09.2022, 13:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:46:51)
     
    Je dobojováno, nakonec z toho bylo pořádné drama! Viděli jsme velmi vyrovnaný duel, ve kterém především Američanky neproměnily několik vyložených šancí. To Slovenky vstřelily dva šťastné góly a i když bych neřekl, že byly lepším týmem, tak určitě byly tím šťastnějším. Na to se ale už historie ptát nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    35:48
    Nepřehledná situace u mantinelu, rozhodčí ztratil balónek z dohledu, proto přerušil hru, vhazovat se bude po levé ruce slovenské gólmanky.
     
    35:27
    Američanky hrají bez brankářky. Jeden z rozhodčích pak chybně posoudil výhoz Slovenek jako zakázané uvolnění, proto se nyní omlouvá oběma střídačkám. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    35:12
    Slovenky nečeká jednoduchý závěr třetí části. Brankářka Pastorková musela zasahovat proti nepříjemnému nahození od modré čáry.
     
    35:03
    USA United právě vstřelil branku!
    Poměrně dlouhá porada, po které se oba rozhodčí shodli na tom, že gól platí. COURTNEY SEMPLICEOVÁ má obrovskou radost, Američanky necelou minutu před koncem třetí třetiny snižují!
     
    35:03
    Nepřehledná situace před slovenskou brankářkou! Ta ležela na zemi, kolem ní bylo snad šest hráček. Nejaktivnější byla v dorážkách Sempliceová, která se běžela radovat. Jeden z rozhodčích rozpažil, protože ani po deseti vteřinách zkoumání neviděl míček, nyní se jde poradit se svým kolegou.
     
    34:34
    Brankářka Andrea Pastorková Rišová zakryla balónek v lapačce a přerušila hru. Vhazovat se za malou chvíli bude po její pravé ruce.
     
    33:50
    Colombariová zůstává v brance. Nejspíš i proto, že se dění odehrává ve středním pásmu, USA zatím nechtějí tolik riskovat.
     
    33:27
    Američanky se dostaly do postavení mimo hru. Jejich střídačka pak zažádala oddechový čas, dost možná se bude plánovat hra bez brankářky.
     
    33:18
    Slovenský celek se k radosti střídačky osvobozuje vyhozením přes celé hřiště, což je v oslabení pochopitelně dovolené.
     
    32:35
    Hodně aktivní byla před brankou Raymanová. Rozhodčí za brankou pískal postavení útočící hráčky v brankovišti, hra se přesouvá do středního pásma.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Katarína Chlpáňová – 2 min., hákování.
     
    31:56
    Americký tým přeci jen dostane šanci na zdramatizování utkání. Jeden z rozhodčích totiž signalizuje trest pro slovenskou hráčku.
     
    30:35
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Slovenky už nevyrážejí do zbytečných akcí, ze kterých by mohl být případný protiútok soupeře.
     
    29:40
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná šestiminutovka třetí třetiny. Mináriková hledala riskantně Klempovou, nakonec jí to vyšlo.
     
    29:14
    Hra se v posledních dvou minutách vyrovnala, Slovenky se drží před Colombariovou, což jim pochopitelně za tohoto stavu vyhovuje.
     
    28:29
    Slovenské zakončení z mezikruží, balónek doskákal mimo hrací plochu, bude se vhazovat po pravé ruce Colombariové.
     
    27:50
    Další ostrý souboj u mantinelu, do kterého se dostaly Klempová s Raymanovou. Úspěšnější byla slovenská hráčka.
     
    27:16
    Američanky znovu v přesile, ovšem díky dobrému návratu obrany se balónek vznesl vysoko do vzduchu. Do lapačky ho zachytila Pastorková.
     
    26:20
    Oba celky vystřídaly. Američanky poté zvítězily na vhazování, jenže po nevydařené rozehrávce se píská jejich zakázané uvolnění.
     
    25:48
    Střelecký pokus Zemiakové zastavila americká brankářka. Ta poté zasáhla přes blížící se Slovenkou, která chtěla dorážet.
     
    25:12
    Dlouhý slovenský nához na Colombariovou a pokus o zaskočení dnes ne úplně jisté americké gólmanky. Ta raději přerušila hru.
     
    24:36
    Další velká šance Američanek, ale Wagnerová z mezikruží přestřelila branku. Dnes už poněkolikáté! USA přesto zůstávají na balónku.
     
    24:13
    Obě už jsou na nohou a vypadá to, že budou v pořádku. Javierová si poté neodpustila naprosto zbytečné postrčení.
     
    24:13
    Důrazný souboj u mantinelu, po kterém na zemi zůstaly ležet dvě hráčky. Za Slovensko je to Drdáková, za USA pak Javierová.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Neřekl bych, že Slovenky byly ve druhé třetině lepším týmem, spíše tím efektivnějším. Američanky měly několik slušných možností, ovšem žádnou nevyužily a byly potrestány. Nejprve skórovala Veličková Rašková, poté i v oslabení Kochanová.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání se nekonalo, Slovenky se naopak prosazují v početní nevýhodě. Rychlé nohy má Rychtová, která přesprintovala americkou obránkyni, poté zpoza branky našla úplně volnou SILVII KOCHANOVOU, která za velké radosti slovenské lavičky překonala Colombariovou. Asistence: Michaela Rychtová.
     
    23:21
    Další americká přesilovka je skoro ve své polovině, Slovenky se ubránily za cenu dlouhého výhozu, situaci zatím zvládají v pohodě.
     
    22:43
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Martina Muchová – 2 min., hákování.
     
    22:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Američanky neproměnily několik gólovek, a tak se skóre mění na druhé straně! Od modré čáry nahazovala MARTINA VELIČKOVÁ RAŠKOVÁ, brankářka Colombariová měla odkrytý výhled, přesto dnes podruhé velmi smolně inkasovala!
     
    21:45
    Elisa Prangeová zůstává na hřišti i poté, co se Mináriková vrátila ze střídačky. Slovenky jsou pod obrovským tlakem.
     
    20:09
    Stoprocentní šance pro USA! Elisa Prangeová se ocitla na levé straně tváří v tvář slovenské gólmance. Pastorková naštěstí pro Slovensko zasahovat nemusela, americká hráčka minula branku!
     
    19:38
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Lýdia Mináriková – 2 min., podražení.
     
    19:02
    Pastorková drží balónek v lapačce a přerušuje hru. To byl dobrý záměr, protože slovenské hráčky už potřebovaly vystřídat.
     
    18:18
    Situace dva na nikoho. Mauerová si říkala o přihrávku, ovšem na poslední chvílí před ní zasáhla jedna z vracejících se slovenských hráček.
     
    17:41
    Na hřišti je znovu Američanka Javierová a opět je to znát. Její důraz dělá slovenským obránkyním obrovské problémy.
     
    16:57
    Američanky se dožadovaly odpískání nedovoleného zákroku od Zemiakové. Slovenská obránkyně se sice omlouvá, ale vylučovat se nebude.
     
    16:20
    Hra se nám začala kouskovat, to je snad už páté přerušení za poslední minutu. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    15:42
    Američanky pod tlakem Slovenek. Vše vyřešily výhozem přes celé hřiště, hlavní dění se vrací zpět před Colombariovou.
     
    14:45
    Michaela Pastorková byla opět připravena zakočnovat od modré čáry. Přihrávku ale nedostala, Slovenky přesto i nadále kombinují.
     
    14:09
    Ve slušné šanci také na druhé straně Javierová, které se ani nadvakrát nepodařilo míček dopíchnout za beton Pastorkové. Poté vznikl velký závar, rozhodčí přerušili hru.
     
    13:31
    Hra se přesunula na druhou stranu hřiště, ale i Američanka Yeagerová zakončovala pouze do první clonící hráčky před sebou.
     
    13:02
    Ve stoprocentní příležitosti Veličková! Na slovenskou hráčku zívala odkrytá branka, ovšem skóre se nemění. Slovenky přesto zůstávají u míčku, právě Veličková vyčkává za bránou Colombariové a hledá nejlepší možné řešení.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvanáct minut nabídlo poměrně dost brankových příležitostí. Slovenky šly sice do vedení z přesilové hry, ovšem i Američankám se podařilo skórovat z početní výhody. Právě zámořský celek měl poté daleko větší počet šancí na to, aby překlopil vedení na svou stranu. To se ale nestalo.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:53
    Jedna z posledních možností na skórování v první třetině. Následovat bude vhazování po pravé ruce slovenské brankářky.
     
    10:39
    Právě Javierová se o pár vteřinek později dostala do zakončení z levého kruhu. Pálila těsně nad horní tyčku Pastorkové!
     
    09:59
    Úplně sama na slovenskou branku běžela Javierová. V rozhodující chvíli ji balónek sklouzl z hole, teď měly Slovenky štěstí!
     
    09:23
    Do útočného pásma si s balónkem doběhla Danková. Chyběla ji ale výraznější podpora o spoluhráček, proto o míček přišla.
     
    08:31
    O přihrávku si říkala úplně volná Wagnerová. Nakonec ji obdržela, jenže na poslední chvíli ji dostoupila slovenská obrana.
     
    07:49
    Hra se vrací do bezprostřední blízkosti slovenské brankářky, její soupeřky si nyní pomohly nepovoleným výhozem přes celé hřiště.
     
    07:06
    Pokus Drdákové zablokovala D'aromandová, balónek pak vyletěl vysoko do vzduchu a obě hráčky byly naprosto dezorientované.
     
    06:11
    Oba celky mohou v klidu vystřídat, po přerušení se bude vhazovat po pravé ruce americké brankářky Colombariové.
     
    05:39
    Dalekonosný pokus Michaely Pastorkové od modré čáry na levé straně. Střele chyběla přesnost, Colombariová zasahovat nemusela.
     
    04:48
    USA United právě vstřelil branku!
    Američanky srovnávají po nedůrazu slovenské obrany, také v početní výhodě! Před Pastorkovou zůstaly dvě volné hráčky, COURTNEY SEMPLICEOVÁ pak po přistrčení od Javierové poslala balónek za záda slovenské gólmanky! Asistence: Randi Javierová.
     
    04:16
    Z mezikruží zakončovala Broadhurstová. Nechybělo mnoho, balónek směřoval těsně nad horní tyčku Pastorkové!
     
    04:03
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Katarína Finďová – 2 min., držení.
     
    03:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šťastná trefa PETRY DANKOVÉ! Její nahození od pravého mantinelu vyrážela Colombariová před sebe, ovšem trefila pouze bránící Kebeaovou, od které šel míček do sítě.
     
    03:22
    Obrovská šance Slovenek! Zdálo se, že bude Rychtová bude dorážet do prázdné brány. Nějakým záhadným způsobem ho tam ale nedostala!
     
    02:56
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Staci Waligorskiová – 2 min., podražení.
     
    02:17
    Američanky kombinovaly poblíž slovenské brankářky, ta nakonec zasahovat nemusela. Na první výraznější možnost zatím stále čekáme.
     
    01:25
    Raymanová nahodila za slovenskou branku, poté se spolu se svými spoluhráčkami vydala na střídačku, na hřiště míří čerstvé síly.
     
    00:39
    Na druhé straně do samostatného úniku uháněla Farinaová. Slovenská obrana se k americké hráčce dokázala vrátit včas.
     
    00:20
    Slovenky začaly daleko aktivněji. Daňková přihrávala Kochanové, avšak ta balónek nedokázala trefil podle svých představ!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký den. Kladno a Nové Strašecí hostí hokejbalový světový šampionát Masters žen a mužů, na programu je úvodní hrací den. My zůstaneme u ženského turnaj, Slovenky totiž vyzvou USA United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 4. Danková, 23. Veličková (Danková), 24. Kochanová (Rychtová) – 5. Sempliceová (Javierová), 36. Sempliceová


    Slovensko: A. Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, M. Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová (C), Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková
    USA United: Colombariová (Biddleová) – Stawartzová, Kilburgová, Broadhurstová, Kebeaová, S. Prangeová, Lamphierová, Championová, Waligorskiová – Sempliceová, D'Aromandová, Wagnerová (C), Corsilliová, Davisová, Van Tillová, Mauerová, E. Prangeová, Raymanová, Findleyová, Yeagerová, Javierová, Farinaová

    Rozhodčí: Řezníček – Walkeden