Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Old Boys Slovensko
11:1 (4:0, 3:0, 4:1)
Rakousko
Středa 07.09.2022, 09:00Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Zápas mezi Slovenskem a Rakouskem skončil přesvědčivým vítězstvím našich východních sousedů, ti zapsali první body do tabulky po výsledku 11:1.

    Hlavními postavami zápasu byli slovenský kapitán Dag Bajtala a Filip Roháčik, neboť oba muži zaznamenali hattrick. Blízko čistému kontu byl gólman Marek Drevák, avšak necelé tři minuty před koncem jej překvapilo nahození od pravého mantinelu. Na drtivém vítězství Slováků ovšem jeden inkasovaný gól vůbec nic nezměnil.

    Oba celky dnes sehrají ještě jedno utkání. Slovensko se střetne s Českou republikou, na Rakušany čeká Kanada. (10:19:46)
     
    Konec zápasu.
     
    35:48
    V samotném závěru si rozhodčí odpískal ještě jedno zakázané uvolnění, o nějž se dlouhým odpalem postaral Rakušan Helmut Tautcher.
     
    35:23
    Na malém prostoru si vytvořil prostor ke střele Jaroslav Kopecký. Markus Schmarl tentokráte zareagoval na jedničku a míček skryl v lapačce.
    34:19 Daniel LIPÁR - 11:1
     
    34:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá početní převaha. DANIEL LIPÁR si rychle vyměnil balónek s Michalem Roháčikem a vypálil dělovku do protějšího horního rohu, Schmarl zvedl lapačku pozdě. Asistence: Michal Roháčik.
     
    33:57
    Přesilovka pro Slovensko. Na trestnou lavici si odešel odpočinout Erich Mokre, v útočném pásmu se provinil podražením.
    33:44 Walter GAPPITZ - 10:1
     
    33:44
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se dočkali, Marek Drevák čisté konto neudrží! Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím WALTER GAPPITZ a našel volné místečko u bližší tyčky, slovenský gólman toho přes skvěle clonícího Sulzbachera příliš neviděl. Asistence: Josef Sulzbacher.
     
    33:13
    Rakušané se snaží alespoň o jeden čestný úspěch. Zleva střílel forhendem Daniel Robic, Drevákovu svatyni ovšem minul o dobrý metr.
     
    32:48
    Kousek za levým kruhem vystřelil Marek Miko. Markus Schmarl měl zakrytý výhled a měl štěstí, že ho hrací předmět trefil do levého betonu.
     
    32:17
    Ani nadvakrát se Daniel Lipár nepřidal na střeleckou listinu. Prvním pokusem trefil soka před sebou, druhým minul prostor u pravé tyče.
    31:56 Filip ROHÁČIK - 10:0
     
    31:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Desítka padla! Daniel Lipár skrze jednoho spoluhráče a dva protihráče procpal míček mezi kruhy na FILIPA ROHÁČIKA, jeho ostrá rána zápěstím zaplula do levé šibenice. Filip Roháčik je po Bajtalovi druhým mužem s hattrickem na kontě. Asistence: Daniel Lipár.
     
    31:50
    Zakázané uvolnění Rakušanů. Daniel Robic startoval Petera Hochköniga, toho bez problémů podržel na zádech Jozef Zemeš.
     
    31:23
    Skvěle do defenzivy zapracoval Marian Komínek. Natlačil se před běžícího Petera Reicherda a pomohl si přenesením hry na Filipa Roháčika.
     
    30:45
    Souboj za slovenskou bránou skončil hvizdem rozhodčího, který ztratil míče z dohledu. Hru pak vykázal do středového kruhu, protože byl toho názoru, že to byl Rakušan, kdo nechtěl hrát.
     
    30:17
    Práce pro Marka Drevára. Výborně zmenšil střelecký úhel Helmutu Tautcherovi a forhendové zakončení udržel mezi betony.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Bajtala (D. Štefan), 5. Šoltys (Lipár, M. Roháčik), 9. B. Štefan (D. Štefan), 10. Miko (Alföldy), 18. Bajtala (Stanko), 20. Komínek (D. Štefan), 23. F. Roháčik (M. Roháčik), 28. Bajtala (B. Štefan), 28. F. Roháčik (Šoltys), 32. F. Roháčik (Lipár), 35. Lipár (M. Roháčik) – 34. Gappitz (Sulzbacher)


    Old Boys Slovensko: Drvár – Pribela, Špoták, Rochl, Miko, Zelenák, M. Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, Bajtala (C), Kopecký, Stanko, F. Roháčik.
    Rakousko: Schmarl (Mette) – Illgoutz, Weinzieri, Reichard, Krall, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher (C), Robic, Hochkönig, Katholnig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz.

    Rozhodčí: Koskuba, Walkeden