Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Old Boys Slovensko
11:1 (4:0, 3:0, 4:1)
Rakousko
Středa 07.09.2022, 09:00Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Zápas mezi Slovenskem a Rakouskem skončil přesvědčivým vítězstvím našich východních sousedů, ti zapsali první body do tabulky po výsledku 11:1.

    Hlavními postavami zápasu byli slovenský kapitán Dag Bajtala a Filip Roháčik, neboť oba muži zaznamenali hattrick. Blízko čistému kontu byl gólman Marek Drevák, avšak necelé tři minuty před koncem jej překvapilo nahození od pravého mantinelu. Na drtivém vítězství Slováků ovšem jeden inkasovaný gól vůbec nic nezměnil.

    Oba celky dnes sehrají ještě jedno utkání. Slovensko se střetne s Českou republikou, na Rakušany čeká Kanada. (10:19:46)
     
    Konec zápasu.
     
    35:48
    V samotném závěru si rozhodčí odpískal ještě jedno zakázané uvolnění, o nějž se dlouhým odpalem postaral Rakušan Helmut Tautcher.
     
    35:23
    Na malém prostoru si vytvořil prostor ke střele Jaroslav Kopecký. Markus Schmarl tentokráte zareagoval na jedničku a míček skryl v lapačce.
    34:19 Daniel LIPÁR - 11:1
     
    34:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá početní převaha. DANIEL LIPÁR si rychle vyměnil balónek s Michalem Roháčikem a vypálil dělovku do protějšího horního rohu, Schmarl zvedl lapačku pozdě. Asistence: Michal Roháčik.
     
    33:57
    Přesilovka pro Slovensko. Na trestnou lavici si odešel odpočinout Erich Mokre, v útočném pásmu se provinil podražením.
    33:44 Walter GAPPITZ - 10:1
     
    33:44
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se dočkali, Marek Drevák čisté konto neudrží! Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím WALTER GAPPITZ a našel volné místečko u bližší tyčky, slovenský gólman toho přes skvěle clonícího Sulzbachera příliš neviděl. Asistence: Josef Sulzbacher.
     
    33:13
    Rakušané se snaží alespoň o jeden čestný úspěch. Zleva střílel forhendem Daniel Robic, Drevákovu svatyni ovšem minul o dobrý metr.
     
    32:48
    Kousek za levým kruhem vystřelil Marek Miko. Markus Schmarl měl zakrytý výhled a měl štěstí, že ho hrací předmět trefil do levého betonu.
     
    32:17
    Ani nadvakrát se Daniel Lipár nepřidal na střeleckou listinu. Prvním pokusem trefil soka před sebou, druhým minul prostor u pravé tyče.
    31:56 Filip ROHÁČIK - 10:0
     
    31:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Desítka padla! Daniel Lipár skrze jednoho spoluhráče a dva protihráče procpal míček mezi kruhy na FILIPA ROHÁČIKA, jeho ostrá rána zápěstím zaplula do levé šibenice. Filip Roháčik je po Bajtalovi druhým mužem s hattrickem na kontě. Asistence: Daniel Lipár.
     
    31:50
    Zakázané uvolnění Rakušanů. Daniel Robic startoval Petera Hochköniga, toho bez problémů podržel na zádech Jozef Zemeš.
     
    31:23
    Skvěle do defenzivy zapracoval Marian Komínek. Natlačil se před běžícího Petera Reicherda a pomohl si přenesením hry na Filipa Roháčika.
     
    30:45
    Souboj za slovenskou bránou skončil hvizdem rozhodčího, který ztratil míče z dohledu. Hru pak vykázal do středového kruhu, protože byl toho názoru, že to byl Rakušan, kdo nechtěl hrát.
     
    30:17
    Práce pro Marka Drevára. Výborně zmenšil střelecký úhel Helmutu Tautcherovi a forhendové zakončení udržel mezi betony.
     
    29:49
    Nástřel od pravého mantinelu se Michaelu Krallovi vůbec nepovedl. Míček skončil u pravého mantinelu, kde se jej chopil Martin Zelenák.
     
    29:13
    Velkou rychlost nabral po levé straně Štefan Kollár. Zkusil se natlačit až před bránu, v tom mu zabránil dobře pozičně postavený Vittorio Weinzieri.
     
    28:30
    Rychlý rakouský protiútok neměl dlouhého trvání. Walter Gappitz si nevěděl rady se zpracováním, míček nedobrovolně přenechal Marku Mikovi.
    27:49 F. ROHÁČIK - 9:0
     
    27:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Padne dvouciferný počet gólů? Zpoza brány výborně nahrával Milan Šoltys, který vybídl ke skórování FILIPA ROHÁČIKA, forhendová střela prolétla Schmarlovi do sítě nad levým betonem. Asistence: Milan Šoltys.
    27:12 Dag BAJTALA - 8:0
     
    27:12
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme tu hattrick! Branislav Štefan vystihl rozehrávku za bránou soupeře a do levého kruhu míček posunul na DAGA BAJTALU, za jehož křižným pokusem natahoval Schmarl lapačku marně. Asistence: Branislav Štefan.
     
    27:02
    Hra se teď poměrně dost kouskuje. Zakázané uvolnění zaznamenali i Slováci, Jaroslav Kopecký nedosáhl na nahrávku Daniela Lipára.
     
    26:45
    Do slovenské rozehrávky se zapojil i gólman Marek Drvár. Zkontroloval postavení svých spoluhráčů a po pravém mantinelu oslovil Martina Špotáka.
     
    26:13
    Ne, Rakušanům se kombinačně vůbec nedaří. Daniel Robic vůbec neodhadl, kam s Christian Reiter sběhne, znovu je tak pískán icing.
     
    25:49
    Po pravém mantinelu se rozběhl Martin Zelenák. Předčil osobního strážce a zkusil se natlačit před bránu, v tom mu Michael Krall úspěšně zabránil.
     
    25:16
    Konečně také nějaká práce pro Marka Drvára, který si hlasitě říká o čisté konto. S pokusem od levého mantinelu si hravě poradil.
     
    24:44
    A další rakouská minela. Josef Sulzbacher přecenil rychlostní schopnosti Helmuta Tautchera, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Schmalrem.
     
    24:15
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly byli úspěšnější Rakušané, avšak dlouho na míčku nepobyli, nepřesně rozehrál Peter Reichard.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    O vítězi je jasno, a to jsou minulostí pouze dvě třetiny. Sováci dominují po všech směrem a do závěrečné dvanáctiminutovky nastoupí se sedmibrankovým vedením v zádech. V prostředním dějství podruhé mířil do černého kapitán Dag Bajtala, na střeleckou listinu se přidali Marian Komínek a Filip Roháčik.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:30
    Druhá třetina se dohrává na slovenské obranné polovině, kde mají míček v pevném držení hokejbalisté v modrých dresech. Jejich soupeř vůbec neforčekuje.
    22:34 Filip ROHÁČIK - 7:0
     
    22:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Sedmý gól je na světě! Téměř z poloviny hřiště vypálil Michal Roháčik a Schmarl hrací předmět vyrazil jenom před sebe. Velmi rychle se zorientoval FILIP ROHÁČIK, když si převzal balónek na forhend a kolem pravého betonu gólmana jej zametl za brankovou čáru. Asistence: M. Roháčik.
     
    22:22
    Z velkého úhlu zkoušel pozornost gólmana Štefan Kollár. Markus Schmarl se zaskočit nenechal a nastavil proti balónku lapačku.
     
    21:53
    Druhá kombinační akce se Slovákům hrubě nepovedla. Daniel Lipár nahrával ještě z vlastní poloviny mimo dosah Bajtaly, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    21:16
    Dvakrát se balónek stěhoval zleva doprava. Zodpovědnost na sebe vzal Štefan Stanko, křižný pokus z pravého kruhu vykopl Schmarl betonem.
     
    20:45
    Zmaty v předbrankovém prostoru Rakouska neskončily sedmým gólem. Michal Roháči zakončoval z těžké pozice vysoko nad břevno.
     
    20:21
    Manko Rakušanů se může ještě prohloubit, budou totiž podruhé hrát v oslabení. Menší dvouminutový trest vyfasoval Klaus Katholnig za nedovolené bránění.
    19:35 Marian KOMÍNEK - 6:0
     
    19:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další gól v rakouské síti. Dávid Štefan u mantinelu vybojoval míček pro MARIANA KOMÍNKA, který napřáhl ještě za modrou čárou. Přestože měl Schmarl dobrý výhled, tak proti dělovce nestihl včas zakročit. Asistence: D. Štefan.
     
    19:16
    Velkou šancí na snížení pohrdl rakouský kapitán Josef Sulzbacher. Od Martina Gaugga dostal nahrávku před prázdnou bránu, tu trestuhodně minul.
     
    18:38
    A byl to právě Patrick Illgoutz, kdo slovenskou akci zastavil, když správně očekával, že Jozef Zemeš zkusí přenést hru doprava na Michala Roháčika.
     
    18:10
    Hráči v modrých dresech dominují po všech směrech. Štefan Stanko nyní s lehkostí předběhl dva protihráče, Patrick Illgoutz jen bezmocně rozhodil rukama.
    17:25 Dag BAJTALA - 5:0
     
    17:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Reichard byl za kličkování na vlastní polovině po zásluze potrestán. DAG BAJTALA nejprve obral soka, aby si posléze vyměnil míček se Stankem a forhendovou střelou skóroval k bližší, pravé tyči. Asistence: Štefan Stanko.
     
    16:36
    Pěknou svižnou kombinaci zakončoval Martin Zelenák ránou z pravého kruhu. Zakončení na zadní tyč pokryl Schmarl betonem.
     
    16:05
    Příliš netrpělivý byl Daniel Lipár. Nahrávku přebíral za posledním obráncem a modrou čárou, rozhodčí proto byl nucen odpískat ofsajd.
     
    15:36
    Na útočné modré si počkal na dlouhou nahrávku Dag Bajtala. Posléze vyzkoušel kličku proti Tautscherovi, ta mu ovšem nevyšla.
     
    15:11
    Slováci si dávali se zakončením načas. Nakonec k němu vůbec nedošlo, protože nahození Mika před bránu zblokoval Illgoutz.
     
    14:39
    První přesilovou hru si zahraje Slovensko. Na obranné modré čáře se faulem provinil Christian Reiter, ten podrazil Komínka.
     
    14:09
    Pod tlakem Michal Krall nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po levici Schmarla.
     
    13:48
    Nepovedená slovenská rozehrávka skončila u Petera Reicharda. Rakouský bek zkusil oblouček za obranu, ten se stal kořistí Marka Mika.
     
    13:12
    Zakončením od pravého mantinelu se prezentoval Martin Špoták. Rakouský gólman znovu v pozoru, včas vykopl svůj pravý beton.
     
    12:47
    Za obranou zůstal úplně volný Branislav Štefan. Se zakončením si ovšem neporadil, bekhendový blafák pokryl Markus Schmarl levým betonem.
     
    12:10
    Přestávky nejsou tak dlouhé jako třeba v nejvyšší české soutěži, takže pokračujeme! Slovensko určitě nebude chtít polevit, čtyřbrankový náskok totiž stále není jistotou vítězství.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Slováci potvrzují roli favorita, po první třetině vedou nad Rakušany přesvědčivým výsledkem 4:0. Důležitý první gól vstřelil v 5. minutě kapitán Dag Bajtala, o pouhých čtyřiadvacet vteřin později náskok navýšil Milan Šoltys. Ve zbytku úvodního dějství ještě vstřelili gól Branislav Štefan a Marek Miko.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:49
    A ještě jedna zajímavá akce v první třetině. Tentokráte Filip Roháčik přenesl hru doleva na Juraje Alföldyho, jehož tvrdou střelu pokryl Schmarl pravým betonem.
     
    11:23
    Jaroslav Kopecký na sebe natáhl dva protihráče, aby posléze přenesl hru doleva na Jozefa Zemeše, rána z první rozvlnila pouze boční síť.
     
    10:59
    Martin Gaugg vystihl rozehrávku soupeře, jenž byl viditelně sám překvapený a než se vzpamatoval, tak byl opět bez balónku.
     
    10:20
    Slovenský tlak pokračuje, Rakušané se vůbec nemohou dostat do tempa. Daniel Lipár se natlačil před brankáře, z bezprostřední blízkosti ho neprostřelil.
    09:45 Marek MIKO - 4:0
     
    09:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Evidujeme čtvrtý gól v rakouské síti. MAREK MIKO vystřelil z pravé strany od modré čáry. Gólman Markus Schmarl přes clonu před sebou vůbec nic neviděl, míček mu proletěl do sítě vedle pravé ruky. Asistence: Juraj Alföldy.
     
    09:21
    U pravého mantinelu si hlasitě klepal o míček Filip Roháčik. Marek Miko si jej všiml v poslední chvíle, skrze dva protihráče k němu hrací předmět nedostal.
     
    08:50
    Hokejbalisté v modrých dresech nemají dost. Branislav Štefan opět vypálil, v tomto případě nasměroval míček vysoko nad břevno.
    08:11 B. ŠTEFAN - 3:0
     
    08:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výsledek začíná být čím dál tím více jednoznačnější. Dávid Štefán vystihl za bránou soupeře mizernou rozehrávku soupeře a nahrál před ni BRANISLAVU ŠTEFÁNOVI, jenž si forhendovým blafákem pohrál s brankářem, jemuž nakonec poslal míček mezi betony. Asistence: Dávid Štefan.
     
    07:23
    S nástřelem téměř z poloviny hřiště neměl Marus Schmarl žádné problémy, balónek pravým betonem bezpečně odkopl k pravému mantinelu.
     
    06:48
    Slováci se provinili ofsajdem, k němuž došlo po nedorozumění mezi Marianem Komínkem a Filipem Roháčikem. Vhazování ve středním pásmu.
     
    06:12
    Ale zahrozili i Rakušané. Od levého mantinelu vypálil Peter Reichard, slovenský gólman Marek Drevár změnu skóre nepřipustil.
     
    05:30
    Naši východní sousedé jsou při chuti. Z levé strany pálil Milan Šoltys, Schmarl s vypětím všech sil udržel míček pod levou rukou.
    04:59 Milan ŠOLTYS - 2:0
     
    04:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí třiceti sekund, Slovensko je rázem napřed o dvě branky! Lipár zpracoval nahození Michala Roháčika, aby vzápětí vyslal za obranu MILANA ŠOLTYSE a ten tváří v tvář gólmanovi našel mezeru v jeho výstroji. Asistence: Daniel Lipár a Michal Roháčik.
    04:25 Dag BAJTALA - 1:0
     
    04:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace přináší první slovenský gól! Kapitán DAG BAJTALA nahrál po pravém mantinelu Dávidu Štefanovi, načež si naběhl před bránu, kam dostal parádní zpětný pas, následné ráně ze zápěstí do levého horního růžku můžeme jen těžko něco vytknout. Asistence: Dávid Štefan.
     
    04:13
    Jaroslav Kopecký po levé straně vysunul Ronalda Kocha, který udělal příliš dlouhou kličku k mantinelu, z úhlu pak gólmana bekhendem nepřekvapil.
     
    03:36
    Dlouho Slovákům trvala rozehrávku, aby nakonec Peter Pribela vyzkoušel dlouhý pas za obranu. Jeden z bránících hráčů hrací předmět zblokoval mimo hrací plochu.
     
    03:00
    Balónek poskakující před bránou chtěl do sítě napálit Milan Zelenák, avšak netrefil jej napřímo, proto proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    02:36
    Uspěchaný slovenský útok má za následek zakázané uvolnění. Jozef Zemeš zabojoval, leč velkou ztrátu na Vittoria Weinzieriho nesmazal.
     
    02:02
    Na nedostatek práce si Markus Schmarl v úvodu střetnutí rozhodně stěžovat nemůže. Nyní před něj vyjel Milan Šoltys, jenž zasáhl brankáře do levého betonu.
     
    01:40
    Další rána následovala hned po vhazování. Ostrou dělovku mířící do středu brány v tomto případě gólman vytěsnil lapačkou.
     
    01:22
    Zajímavé zakončení od levého mantinelu nebylo pro Maruse Schmarla žádným problémem. Míček s přehledem schoval ve výstroji.
     
    00:41
    Balónek za obranu dostával mezi dva obránce Robert Bartaloš. Těsně bráněný útočník si ovšem neporadil ideálně se zpracováním.
     
    00:10
    Zápas mezi Slovenskem a Rakouskem odstartoval! Favoritem jsou spíše naši východní sousedé, kteří také podnikají první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Bajtala (D. Štefan), 5. Šoltys (Lipár, M. Roháčik), 9. B. Štefan (D. Štefan), 10. Miko (Alföldy), 18. Bajtala (Stanko), 20. Komínek (D. Štefan), 23. F. Roháčik (M. Roháčik), 28. Bajtala (B. Štefan), 28. F. Roháčik (Šoltys), 32. F. Roháčik (Lipár), 35. Lipár (M. Roháčik) – 34. Gappitz (Sulzbacher)


    Old Boys Slovensko: Drvár – Pribela, Špoták, Rochl, Miko, Zelenák, M. Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, Bajtala (C), Kopecký, Stanko, F. Roháčik.
    Rakousko: Schmarl (Mette) – Illgoutz, Weinzieri, Reichard, Krall, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher (C), Robic, Hochkönig, Katholnig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz.

    Rozhodčí: Koskuba, Walkeden