Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Slovensko
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Řecko
Středa 07.09.2022, 10:30 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina B
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:47:52)
     
    Slováci dnes byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem, ale Řekové zas tím efektivnějším. Řekl bych, že pokus by se našim sousedům podařilo proměňovat alespoň polovinu příležitostí, konečný rozdíl ve skóre by byl daleko vyšší. Jasně to dokumentovala závěrečná řecká hra bez gólmana, kdy se Slovákům natřikrát nepodařilo trefit odkrytou klec.
     
    Konec zápasu.
     
    35:55
    Úplně poslední šanci na skórování měl Polák. Ten ale z dobré pozice minul, přesto celou situaci bral s úsměvem. Víc už se nestane.
     
    35:32
    Další snaha o trefení odkryté svatyně, další zakázané uvolnění. Time-out si v tuto chvíli vyžádala také slovenská lavička.
     
    34:46
    Spyridonakos zamířil na střídačku, Řekové hrají bez brankáře. Pokus slovenského hráče jen o pár centimetrů minul branku, píská se zakázané uvolnění.
     
    34:46
    Oddechový čas pro tým Řecko.
     
    34:46
    Definitivní pojistka nepřišla, i když klidně mohla! Nejprve pálil Kašša, o dorážku se pokoušel Pirošík. Spyridonakosovi pomohla branková konstrukce, s následným pokusem neuspěl ani napodruhé Kašša!
     
    33:39
    Kašša se při návratu z trestné lavice zapojil do hry. Slováci drží balónek poblíž Spyridonakose, to jim v pohodě stačí.
     
    33:16
    Nepřehledná situace před slovenskou brankou, Juroška nevěděl, kde je balónek. Slovákům se podařilo osvobodit.
     
    32:55
    Přesilová hra Řeků schyluje ke svému konci, Juroška si zatím připsal jediný zákrok, po kterém se před malou chvílí přerušovala hra.
     
    32:19
    Řekové se usadili před Juroškou, zatím si pouze přihrávají v blízkosti modré čáry, o balónek si na levé straně říká Bozinakos.
     
    31:34
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Róbert Kašša – 2 min., faul loktem.
     
    30:38
    Dělovka od modré! Kašša doslova složil Spyridonakose, který nakonec uhlídal balónek před brankovou čarou, poté se šel omluvit.
     
    29:59
    Rychlé nohy Slobody, který přesprintoval bránícího hráče, poté zakončoval z mezikruží do betonů pozorného Spyridonakose.
     
    29:33
    V obrovské šanci Pololos. Se zakončením řeckého hráče z bezprostřední blízkosti si poradil slovenský gólman Jurošek!
     
    28:59
    Dva slovenské pokusy z poloviny hřiště. Spyridonakos měl v obou případech velké problémy, skóre se ale nemění.
     
    28:19
    Individuální akce dnes velmi aktivního Gingrase. Mezi dvěma bránícími hokejisty v modrých dresech se nakonec neproháčkoval.
     
    27:52
    Slováci se opět usadili před Spyridonakosem. Nejprve zasahoval řecký gólman, poté se pískalo zakázané uvolnění.
     
    27:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Špatného řeckého střídání využil MILAN GREŇO, který se prosadil střelou z levé strany po přihrávce od Javorky. Spyridonakos nebude mít čisté svědomí. Asistence: Slavomír Javorka.
     
    26:50
    Kombinace Pirošíka s Kaššou, první jmenovaný zakočnoval z bezprostřední blízkosti do tyče, to byla obrovská šance pro Slováky!
     
    26:00
    Situace dva na dva. Javorka hledal Pirošíka, k němu se balónek nakonec nedostal, Slováci přesto pokračují v útočné snaze.
     
    25:16
    Tlak Řeků pokračuje! Nejaktivnější byl při pokusu o dorážku Pololos, ale slovenská obrana si s ním nakonec dokázala poradit.
     
    24:35
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Zápletka je na světě! Rychlou řeckou kombinaci zakončil střelou z levého kruhu CARL GINGRAS, který překonal přesouvajícího se gólmana Jurošku pokusem do volné části brány! Asistence: Anastasios Bozinakos a Kris Fiore.
     
    24:08
    V úvodu třetí části se pískalo zakázané uvolnění, poté se míček dostal přes mantinel. Dvě přerušení v krátké době, vhazovat se bude po pravé ruce Jurošky.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zdá se, že přesilovka Slováků už využita nebude, Gingras se po vteřině třetí části vrátí na led. Druhá třetina měla podobný průběh a totožný výsledek, také skončila výsledkem 2:1. Slováci před závěrečnou dvanáctiminutovkou vedou dvoubrankovým rozdílem.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:30
    Až teď se Slováci dostali do tlaku! Lavička jim ohlásila posledních třicet vteřin, proto se zakončením příliš nepospíchají.
     
    23:00
    Od modré pálil Thron, pak vznikl závar před řeckou brankou. Ohlášena byla poslední minuta druhé třetiny, Slováci pokračují v akci.
     
    22:39
    Brankář Spyridonakos na svůj první zákrok čeká, Slováci se zatím trápí v kombinaci, Řekové dobře brání a nepouští soupeře do zakončení.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu Řecko:
    Carl Gingras – 2 min., sekání.
     
    21:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    MIROSLAV BEHÚL doslova okradl o balónek Bozinakose, poté v oslabení postupoval sám na branku. S prvním pokusem si Spyridonakos poradil, na dorážku byl řecký gólman krátký!
     
    21:02
    Hraje se za bránou Spyridonakose, tohle Slovákům vyhovuje, přesilovka řeckého týmu je už téměř ve své polovině.
     
    20:06
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Martin Vannay – 2 min., podražení.
     
    20:02
    Závar před Juroškou! Poblíž slovenského gólmana vznikl závar, o dorážku se snažil jeden z faulovaných řeckých hráčů, bude se vylučovat.
     
    19:00
    Slováci se ihned pustili do útočení, Spyridonakos zasahovat nemusel. Hra se přesunula na druhou stranu, pískal se icing. Do konce druhé části zbývá přesně pět minut.
     
    18:07
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná efektivita Řeků, kterým ke skórování stačí opravdu málo. Zakončení NICKA TSATSARONISE od levého mantinelu skončilo k překvapení všech v síti.
     
    17:43
    Z těžké střelecké pozice pálil Lapointe, jenže jeho střela byla zablokovaná. Podobně jako další pokus Fioreho, Řekové o sobě zase dali vědět.
     
    16:56
    Za řeckou brankou zůstal ležet jeden ze slovenských hráčů a rozhodčí přerušili hru. Slovák bude v pořádku, už je zase na nohou, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    16:17
    Slováci se dostali do přečíslení tři na jednoho. Behúl mohl zakončovat, nakonec ještě přihrával Slobodovi, který pálil z první. Brankář Spyridonakos se stihl přesunout!
     
    15:20
    Sprintérský souboj, ve kterém měl Minárik navrch. I oni se poté dopustili nepřesné rozehrávky. Řecká šance z toho nebyla.
     
    14:38
    Spyridonakos toho přes dva bránící Slováky moc neviděl! Přesto proti dalekonosné střele dokázal zakročit a přerušit hru, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    14:06
    Míček se dostal až za mantinel, rozhodčí nařizují vhazování ve středovém kruhu. Uvidíme, jak Řekové zareagují na třetí inkasovanou branku.
     
    13:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krátce po následném vhazování je to už zase o dva góly! Brankář Spyridonakos vyrážel balónek pouze před sebe, jako první se k němu dostal dorážející MARIÁN GIBA! Asistence: Róbert Sloboda a Branislav Thron.
     
    13:14
    Tvrdá rána Doskočila od modré čáry. Balónek zůstal na hrudi Spyridonakose, nevypadl mu. Hra je přerušena.
     
    13:01
    Jako první si k míčku doběhl Polák, který pak hledal jednoho ze svých spoluhráčů. Simon to zkoušel individuálně, ale neuspěl.
     
    12:23
    Druhá třetina začala v podobném duchu, v jakém skončila ta první. Slováci se opět osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Víc už se v úvodní dvanáctiminutovce nestalo. Slováci do ní vstoupili daleko lépe, brzy dvakrát skórovali, Sloboda ve stoprocentní příležitosti nepřidal třetí branku, a tak o sobě dali vědět i Řekové. Ti snížili zásluhou Freestona, v úplném závěru pak měli ještě několik slibných střeleckých pokusů.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:39
    V úplném závěru ještě dva těžší zákroky pro Jurošku. Slovenský brankář si poradil s první střelou, pak i s dorážkou!
     
    11:11
    Ohlášena byla poslední minuta první třetiny. Slováci se osvobodili za cenu dlouhého výhozu, hra se vrací před Jurošku.
     
    10:45
    Teď už ale Řekové! Ti drží míček za bránou Jurošky a posouvají si ho po mantinelu, slovenská obrana dobře dostupuje.
     
    10:18
    Slováci už se zase nastěhovali před Spyridonakosem, Serišovi se v tuto chvíli nepodařilo zpracovat balónek podle svých představ.
     
    09:28
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Akce Řeků pokračovala, Argiris přihrával na pravou stranu Ginrasovi, který křižnou přihrávkou vybídl MICHAELA FREESTONA. Ten z bezprostřední blízkosti nadvakrát překonal ležícího Juroška! Asistence: Carl Gingras a Mario Argiris.
     
    08:43
    To byla snad první střela Řeků v zápase! S ranou Doulise si bez výraznějších problémů poradil brankář Jurošek.
     
    07:59
    Ve stoprocentní příležitosti na pravé straně Sloboda! Ten se ocitl tváří v tvář Spyridonakosovi, jenže ani nadvakrát neuspěl!
     
    07:16
    Rychlé nohy od Križana. Ten se ke Spyridonakosovi dostal včas, řecký brankář tak musel přerušit hru. Slovenská lavička tleská.
     
    06:34
    Řekové se snaží o konstruktivní zakládání útoků, ale chybí jim větší klid na hokejkách, přesně jako v tuto chvíli Tsatsaronisovi.
     
    05:58
    V další dobré střelecké pozici na levé straně Seriš. Slovenský hráč zakončoval na vzdálenější tyčku, avšak nepřesně!
     
    05:12
    Tvrdá rána Minárika od modré čáry z pravé strany. Balónek směřoval vedle branky a Řekové vyrážejí do ojedinělé útočné akce.
     
    04:40
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Thron poslal do samostatného úniku RÓBERTA SLOBODU. Ten možná trochu zpomalil, nakonec volil zakončení mezi betony Spyridonakose. Balónek se mu podařilo procpat až do sítě! Asistence: Branislav Thron.
     
    03:48
    Simon se otočil kolem branky, poté hledal Križana, který se pokoušel zakončovat bekhendem. Slováci přesto pokračují v tlaku.
     
    02:59
    Slováci už se zase nastěhovali před brankou Spyridonakose a kombinují, Řekové zatím nestíhají vysokému tempu svého soupeře.
     
    02:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    První střelecký pokus znamená první branku! Na pravém kruhu zůstal úplně volný RÓBERT KAŠŠA. Ten se ohlédl, zda je nějaká možnost pro přihrávku a poté, co zjistil, že není, tak zakončil na bližší tyčku nepozorného Spyridonakose! Asistence: Lukáš Lajčiak a Peter Pirošík.
     
    01:32
    Hodně opatrný úvod utkání z obou stran. Řekové drží balónek na vlastních holích za brankou, oba celky v tuto chvíli střídají.
     
    00:39
    Od modré čáry zakončoval Del Gaudio. Tvrdý pokus řeckého obránce byl zblokovaný, přesto hráči v bílých dresech zůstávají na balónku.
     
    00:07
    Úvodní buly pro Slováky. Balónek se ale dostal až k mantinelu za jejich branku, proto se museli rychle vracet do obrany.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký den. Kladno a Nové Strašecí hostí hokejbalový světový šampionát Masters žen a mužů, na programu je úvodní hrací den. My zůstaneme v mužském turnaji, konkrétně v béčkové skupině, kde Slováci narazí na řecký výběr.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 3. Kašša (Lajčiak, Pirošík), 5. Sloboda (Thron), 14. Giba (Sloboda, Thron), 22. Behúl, 28. Greňo (Javorka) – 10. Freestone (Gingras, Argiris), 19. Tsatsaronis, 25. Gingras (Bozinakos, Fiore)


    Slovensko: Jurošek (Lohnický) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik (A), Greňo, Surňák, Száraz, Giba (C) – Pirošík, Lajčiak, Thron, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon
    Řecko: Spyridonakos (Tzouvadakis, Sanoudakis) – Papadatos, Angelis, Doulis, Koutsogiannopoulos, Barbas, Fiore, Del Gaudio – Tsatsaronis, Argiris, Pantelis, Bolanakis, Bozinakos, Pololos, Freestone, Lapointe, Tolis, Kontitsis, Karigiannis, Baltzis, Vouloumanos, Ginras

    Rozhodčí: Krist, Cooper

    Diváci: 87