USA – Slovensko 4:0 (kon.) | USA United – Velká Británie 2:0 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.)
konec
USA
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pátek 09.09.2022, 13:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen
     
    Americké hokejbalistky potvrdily roli favoritek a Slovenky porazily s přehledem 4:0. Hokejbalistky ze zámoří měly navrch od úvodních minut. Postupně našly na skvěle chytající Pastorkou Rišovou recept čtyřikrát, právě brankářce mohou naše východní sousedky děkovat za skutečnost, že neprohrály daleko větším rozdílem.

    Reprezentace USA si zahraje v sobotním semifinále, na rozdíl od Slovenek, které se utkají o konečné páté místo s Velkou Británií, s niž v základní skupině překvapivě prohrály 2:3. (14:54:13)
     
    Konec zápasu.
     
    35:47
    Přeci jen byl k vidění ještě jeden útok. Ryann Geldnerová vyrazila po levém mantinelu, proti dvojici soupeřek ovšem dle očekávání míček neudržela.
     
    35:22
    V poslední minutě zápasu Američanky kontrolují míček na hokejkách na obranné polovině. Dopředu, jak vidno, už tolik nespěchají.
     
    34:49
    Síly na hřišti se vyrovnávají. Menší dvouminutový trest si vysloužila za hrubost Cherie Stewartová, když se snažila zabránit ve vyhození Drličkové.
     
    34:10
    Vyloučenou hráčkou se stává Lýdia Mináriková. Neodhadla dobře, kam Katharina Hellingová udělá kličku, vzápětí ji zadržela jen za cenu nedovoleného bránění.
     
    33:45
    Jess Buschová vytrvalým forčekinkem obrala o míček Ivetu Segedyovou. Naslepo pak nahrávala před bránu, kde se nacházela pouze Mária Zemiaková.
     
    33:17
    Na modré čáře zůstala úplně volné Randi Griffinová. Po rychlém zpracování střílela forhendem, Jarmila Klempová odrazila hrací předmět do ochranné sítě.
     
    32:50
    Z poloviny hřiště nastřelovala balónek Karen Levinové. Houfem těl neprošel, úspěšný blok zaznamenala Michaela Rychtová.
     
    32:02
    Andrea Pastorková Rišová se výborně přemístila k levé tyči proti střele Kataríny Drličkové, tu vykopla mimo nebezpečí levým betonem.
     
    31:39
    Na druhé straně zahrozila Anne Girtzová. Natlačila se za poslední obránkyni, forhendem ovšem plácla míček v těžké pozici nad bránu.
     
    31:15
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešila Petra Danková vůbec dobře. Míček si dala daleko před sebe a v pádu ho pak odpálila do bezpečí Michelle Cooková.
     
    30:57
    Defenzivní povinnost si Michaela Pastorková splnila na jedničku. Udržela na zádech protihráčku a po levém mantinelu rozehrála na Lýdii Minárikovou.
     
    30:16
    Na zemi skončila Petra Danková, nicméně Ryann Geldnerová ji dohrála ještě v rámci pravidel. Vzápětí nepřesně střílela Pam Bilgerová.
     
    29:45
    Přesilová hra skončila neúspěchem. S koncem trestu Martiny Muchové střílela z úhlu Lauren Braccová, rozvlnila pouze boční síť.
     
    29:23
    V předbrankovém prostoru se Nancy O'Halloranová k míčku nedostala. Našla si jej pak mezi kruhy, z otočky ale mířila forhendem vedle levé tyče.
     
    28:38
    Velkou drzost si dovolila Andrea Pastorková Rišová, když nabrala balónek na hokejku a sama vyhodila do bezpečí, avšak těsně před blížící se Burkeovou.
     
    28:12
    Přečíslení tří proti dvěma zazdila Nancy O'Halloranová. Příliš dlouho váhala s nahrávkou, aby nakonec bekhendovou zadovkou oslovila jenom protihráčku Segedyovou.
     
    27:14
    Hráčky ze zámoří mají příležitost ještě vylepšit skóre v početní převaze. Hned za dva fauly v útočné třetině je vyloučena Martina Muchová, verdikt zní dvě minuty za sekání + dvě minuty za krosček.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Reevesová (Geldnerová), 18. Stewartová (Reevesová, Cooková), 23. Burkeová, 26. Girtzová (Smithová)


    USA: Schneiderová (Connerová) – Feairhellerová, Laveryová, Gnozziová, Bilgerová (C), Hellingová, Marhefkaová (A) – Girtzová, Dixonová, Buschová, O'Halloranová, Stewartová, Smithová, Reevesová, Southgateová, Braccová, Burkeová, Cooková, Geldnerová, Griffinová, Levinová (A).
    Slovensko: Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová (C), Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková.

    Rozhodčí: Štípek, Cooper

    Diváci: 34